Işıl Alben

Re: 10 # Işıl Alben

Tek başına ne yapsın yahu,esmeralle mi ilgilenecek birselle mi?
Yanına kaliteli bir guard daha gerekir bence,sezon boyuncu tek başına jkaldıraamz orayı...

Işıl elinden geldiğince mücadele eder, yürek desen yürek, mücadele desen mücadele, hiç bir zaman pes etmez, sahada elinden gelenin en iyisini yapar ama bazen onun elinden gelenin en iyisi bize yetmez. Çünkü rakipte ondan geçen sene 2 tane vardı, bu sene 3 oldu.

Dün onu televizyonda görünce heyecanlandım.Uzun bir aradan Işıl'ı Galatasaray forması içinde izlemek beni inanılmaz mutlu etti.Yanına ikinci bir guard alınırsa çok faydalı olacaktır.Bilmiyorum belki alınacak kaliteli bir guardla 2 numarada denense daha iyi olabilir mi acaba?

Sakatlanmadan önce Birsel'den de Esmeral'den de iyi katkı veriyordu. Hatta sakatlandığı maçta benim nazarım değmişti sanırım. Biraz sabretmek lazım. Hepimiz üzülüyoruz ama her başlığa girip birilerine hakaret etmek kimseye fayda getirmez. Augustus ve Işıl form tutarsa iyi meçlar çıkartacağımızı düşünüyorum.

Deniz Baskın' Alıntı:
Şu kıza laf eden herkesten iğreniyorum gerçekten . Bu insanlarla aynı foruma yazmaktan utanıyorum. Kimse alınmasın ama yemin ediyorum artık buranın antudan farkı yok. Keşke site yönetimi biraz daha sert tedbirler alsa. Bir maça gelme , sonra sabaha kadar derbi için sabahlayıp ordan maça gidenlere laf et , sonra daha önce ölürüz sana , biteriz sana dediğiniz Işıl'a laf edin. Benim basketbolcuma orada küfür ediliyorsa adı Işıl da olsa Şaziye de olsa (uç örnek olarak verdim) , Bahar da olsa , daha bugün ilk oynayan Melisa Can bile olsa ona her şekilde sahip çıkarım ben. Bu benim görevim Galatasaraylı olduğum için. Burada bik biki bik yapanların bir şeyi unutmaması lazım. Hem Işıl , hem Tuğba , hem Bahar olabilenin en iyisini yapmaya çalışan kişilikte insanlardır. İyi oynarlar , kötü oynarlar bunu sabaha kadar tartışırız ama bu 3ünün yüreğini kimse bu forumda tartışamaz. Tartışanla da aynı foruma yazmak istemem. İnşallah Işıl bunları okumuyordur. GsBasket artık Türk spor medyasına dönmek üzeredir. Siteyi geçici olarak kapattılar anlamadınız , sert cezalar verdiler anlamadınız. Ferhat abi vardı eskiden BJK'lı ve arada takılırdı bile bize. O derece hoşgörülüydük. fenerbasket kapandığında destek verdik onların savaşına. Sanırım konu açıp teşekkür ettiler bize. Biz böyle bir forumken şimdi ne hallere düştük. Bu forum belki bir çoğunuz için yenilgide uğranacak yer ama benim açılış sayfam arkadaş. Benim mutluluğum Miamililerle Nba çatışmasına girip makara yapmak , Emre abinin Nba günlüğünü okumak , Onur abiyle konuşmak ve ondan birşeyler öğrenmek. Burada tanıştığım insanlarla başka hiçbir yerde tanışmadım. Sühan abiden farklı bakış açılarından bakmayı , Savaş abinin daha duygusal bakışlarnı öğrendim burada. Onur abi yüzünden bi ara telefonda bile noktalama işareti kullanmaya başladım. Yani bu forum bana çok şey kattı ve malesef bu forum eriyor artık. Bu forumu benim kadar önemseyen bir çok kişi var ve artık bu forumu karıştıranlara sert tedbirler alınmalı. Dilerim bu mesajımı forum karıştırıcıları da okur. Işıl'a ise sonuna kadar desteğimi olurum. Geçen sene onunla aynı tribünde maç izlemek bile bir şerefti benim için. Bu forma için emek harcayanları küçük düşüremezsiniz arkadaş kimsenin buna hakkı yok

Ben Işıl karşıtı değilim kesinlikle iyi ya da kötü umrumda değil savaşıyor ya o bana yeter ama biraz ağır tabirler kullanmışsın sanki Işıl karşıtı olanlar için Deniz...

Bu arada Alanya maçında hiç şut girişimi yok,biraz şut çalışsa müthiş olur kendisi ve takımımız için...

Adam gibi sahip çıkılacak kaç oyuncumuz var bu kulüpte?

Evet Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında beklentilerin çok altındaydı ama kaybetmek kolay, kazanmaya bakalım Işıl´ı.

O Adnan Polat´ın ise yatacak yeri yok! Sen oyuncuna sahip çıkmamaya, O´na küfredilirken sessiz kalmaya devam et. Gün gelir, değil karşı yakadakiler, kendi taraftarın sana küfretmeye başlar!..

25 Ekim 2010 Pazartesi

Işıl'ı Anlamak Işıl'ı Anlatmak
Işıl hazır değil, Işıl iyi değil, Işıl sakat, Işıl bitik, Işıl sezonu götüremez, Işıl'la olmaz...
Neler duyduk 5 günde onun hakkında, eleştiri konusunda hep olduğu gibi kantarın topuzunu kaçırmaya meraklılar Işıl'ı da pas geçmediler fırsatını bulunca. Sakatlığının en ciddi dönemlerinde "Galatasaray'dan ne gelirse kabulümdür" diyen kıza, kötü oynadığı bir maç sonrasında bile tahammül edememek çok haince.

Evet, şu anda Işıl Alben iyi değil. Fenerbahçe ve Alanya maçlarında gözü ile beyni arasında irtibat olan herkes bunu fark etmiştir zaten. Uzunca bir süre basketboldan uzak kalmış olabilir ama Işıl artık sakat değil, üzerinde bir ürkeklik ve mental bazı sorunlar olabilir ama fiziki bir problemi kalmadığını biliyoruz. Ben de Işıl'ı sahada en iyi haliyle görmek istiyorum. Çünkü Işıl, artık sadece basketbolcu Işıl değil; bir marka Işıl Alben'dir. Işıl için yazılan her satır yürekten koptuğu için onun kim olduğunu bir kez daha yazmaktan mutluluk duyacağım:

Işıl hazır değil, Işıl iyi değil, Işıl sakat, Işıl bitik, Işıl sezonu götüremez, Işıl'la olmaz...
Neler duyduk 5 günde onun hakkında, eleştiri konusunda hep olduğu gibi kantarın topuzunu kaçırmaya meraklılar Işıl'ı da pas geçmediler fırsatını bulunca. Sakatlığının en ciddi dönemlerinde "Galatasaray'dan ne gelirse kabulümdür" diyen kıza, kötü oynadığı bir maç sonrasında bile tahammül edememek çok haince.

Evet, şu anda Işıl Alben iyi değil. Fenerbahçe ve Alanya maçlarında gözü ile beyni arasında irtibat olan herkes bunu fark etmiştir zaten. Uzunca bir süre basketboldan uzak kalmış olabilir ama Işıl artık sakat değil, üzerinde bir ürkeklik ve mental bazı sorunlar olabilir ama fiziki bir problemi kalmadığını biliyoruz. Ben de Işıl'ı sahada en iyi haliyle görmek istiyorum. Çünkü Işıl, artık sadece basketbolcu Işıl değil; bir marka Işıl Alben'dir. Işıl için yazılan her satır yürekten koptuğu için onun kim olduğunu bir kez daha yazmaktan mutluluk duyacağım:

Işıl bir basketbol ikonudur; Kadın basketbolunun ülkede hiç ulaşamadığı üne birey olarak kavuşmuştur. Galatasaray formasıyla hiç bir kupa kazanmadan, Türkiye'nin en çok izlenen şov programlarına konuk olabilecek popülariteye sahiptir.

Işıl bir basketbol idolüdür; Kız çocuklarının kendisiyle özdeşleştirdiği, onun gibi olmak istediği, basketbola ilgi çeken bir isimdir. Her salonda tanınır, aslında ona küfür edenlerin içinde bile bir hayranlık yatar.

Işıl bir Galatasaray ikonudur; Tribündeki taraftardan farksız bir şekilde, çocukluğundan beri aşık olduğu renklerin içinde Galatasaray'ın efsaneleri ile bir tutulmuştur. Hep başı diktir, sevdasını satmaz çünkü o, Galatasaraylılığı temsil eder.

Işıl bir Galatasaray idolüdür; Sözleri her taraftarın diline yerleşmiştir. Ondan alıntılar yapılır, herkese o örnek gösterilir. Öyle sevilmiştir ki; ünü ile birlikte 'Işıl modeli' saçlara sahip kadın taraftar sayısında da patlama olmuştur Galatasaray tribününde.

Işıl bir ruhtur; Bir yıl Galatasaray'da, bir yıl Fenerbahçe'de, bir yıl Beşiktaş'ta, ondan sonra Anadolu turnesinde kapı kapı gezen herkese terstir. Galatasaraylılığı her türlü maddi değerin önündedir.

Işıl bir savaşçıdır; Sahada terinin son damlasına kadar oynar, mücadeleden kaçmaz. Yerlere atlar, kulübünün sembolü aslanı ruhunda taşır.

Işıl bir renktir; Göze hoş gelen asistleriyle, agresif oyunuyla, top çalmalarıyla, baskısıyla, estetik hareketleriyle oyuna renk katar.

Işıl Galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu kaliteli yerlilerden biridir. Tam manasıyla hazır olduğu an takımı bir kaç seviye ileriye taşıyabilecek kalitededir. Işıl'ı seviyoruz, Işıl'a güveniyoruz ve ona ihtiyacımız var. İçindeki aslanı uyandırdığında her şeyin çok farklı olacağına inanıyoruz. O nasıl Galatasaray'a inanıyorsa, biz de Işıl Alben'e inanıyoruz.SARAYIN SULTANLARI...

Suat Aydın' Alıntı:
[quote="Deniz Baskın":3sda8n68]Şu kıza laf eden herkesten iğreniyorum gerçekten . Bu insanlarla aynı foruma yazmaktan utanıyorum. Kimse alınmasın ama yemin ediyorum artık buranın antudan farkı yok. Keşke site yönetimi biraz daha sert tedbirler alsa. Bir maça gelme , sonra sabaha kadar derbi için sabahlayıp ordan maça gidenlere laf et , sonra daha önce ölürüz sana , biteriz sana dediğiniz Işıl'a laf edin. Benim basketbolcuma orada küfür ediliyorsa adı Işıl da olsa Şaziye de olsa (uç örnek olarak verdim) , Bahar da olsa , daha bugün ilk oynayan Melisa Can bile olsa ona her şekilde sahip çıkarım ben. Bu benim görevim Galatasaraylı olduğum için. Burada bik biki bik yapanların bir şeyi unutmaması lazım. Hem Işıl , hem Tuğba , hem Bahar olabilenin en iyisini yapmaya çalışan kişilikte insanlardır. İyi oynarlar , kötü oynarlar bunu sabaha kadar tartışırız ama bu 3ünün yüreğini kimse bu forumda tartışamaz. Tartışanla da aynı foruma yazmak istemem. İnşallah Işıl bunları okumuyordur. GsBasket artık Türk spor medyasına dönmek üzeredir. Siteyi geçici olarak kapattılar anlamadınız , sert cezalar verdiler anlamadınız. Ferhat abi vardı eskiden BJK'lı ve arada takılırdı bile bize. O derece hoşgörülüydük. fenerbasket kapandığında destek verdik onların savaşına. Sanırım konu açıp teşekkür ettiler bize. Biz böyle bir forumken şimdi ne hallere düştük. Bu forum belki bir çoğunuz için yenilgide uğranacak yer ama benim açılış sayfam arkadaş. Benim mutluluğum Miamililerle Nba çatışmasına girip makara yapmak , Emre abinin Nba günlüğünü okumak , Onur abiyle konuşmak ve ondan birşeyler öğrenmek. Burada tanıştığım insanlarla başka hiçbir yerde tanışmadım. Sühan abiden farklı bakış açılarından bakmayı , Savaş abinin daha duygusal bakışlarnı öğrendim burada. Onur abi yüzünden bi ara telefonda bile noktalama işareti kullanmaya başladım. Yani bu forum bana çok şey kattı ve malesef bu forum eriyor artık. Bu forumu benim kadar önemseyen bir çok kişi var ve artık bu forumu karıştıranlara sert tedbirler alınmalı. Dilerim bu mesajımı forum karıştırıcıları da okur. Işıl'a ise sonuna kadar desteğimi olurum. Geçen sene onunla aynı tribünde maç izlemek bile bir şerefti benim için. Bu forma için emek harcayanları küçük düşüremezsiniz arkadaş kimsenin buna hakkı yok

Ben Işıl karşıtı değilim kesinlikle iyi ya da kötü umrumda değil savaşıyor ya o bana yeter ama biraz ağır tabirler kullanmışsın sanki Işıl karşıtı olanlar için Deniz...

Bu arada Alanya maçında hiç şut girişimi yok,biraz şut çalışsa müthiş olur kendisi ve takımımız için...[/quote:3sda8n68]
Elelştiren demedim zaten abi laf edenlerden iğreniyorum dedim. Kız 2 senedir oynayamadı hiç mi vicdanı yok bu laf edenlerin. ' sene halı sahaya çıkmayınca insan 10 dakika sonra kesiliyor bi de böyle düşünün olayı. ve bu kız bizim kadar istiyor o kupayı hepimiz biliyoruz bunu. Kız sakatlandı '' Galatasaray'dan ne gelse kabulümdür'' dedi biraz kıymet bilmeliyiz. hem forumun hem Işıl'ın

Deniz sana kesinlikle katılıyorum,Işıl asla kaybedilmesi gerekn bir oyuncu değil,ama fazla ağır tabirlerle ona laf atanlarla aynı seviye de olduğumuzu göstermesek daha iyi olur sanki :) ama sen yine de bildiğini yap tabi ;)

Kürşat'ta çok güzel yazmış ellerine sağlık kardeşim...

Işıl'ın oyun zekası tartışılmaz. O kadar zeki ki topun gidecğei yeri kestirip her maç en az 4-5 ribauntta alıyor. Yalnız şu turnike olayına çalışması gerekiyor. ışıl gibi çok top çalan bir oyuncunun bitiriciliğide olmalı. Tamam uzaktan şutları giriyor ama böyle top çaldığında turnikeye gidp atamaması üzücü. Bugünkü maçtada Tuku Dinçer ile birlikteydim topu kaptığı an daha "atamaz" dedim turnikesi için. Işıl oturuyor daha da iyi oalcak bunu biliyorum. Tek isteiğim bitiriciliği konusunda biraz daha çalışması ama şu anki hali bile anlatılmaz.

Bugün çok iyiydi gerçekten, oyuna ağırlık koydu.

Hücum bize geçtiğinde 1-2 saniye içinde topu rakip sahaya taşıyıp tempoyu arttırıyor, geri dönemeyen takımlara karşı çok sayı buluruz bu şekilde sezon boyunca.

Geçen sene de finalde boş turnike kaçırmıştı, hatta Seimone ribaundu almıştı ve basket faul olmuştu :)

Gerçi tek eksiği bu olsun Işıl'ın, 10 asist yaptığı sürece sorun yok :)

Gerçekten müthiş bir iş çıkardı dünkü maçta,hep böyle devam et Kaptan ;)

Basketboldan çok iyi anlamam ama Işıl'da dikkati mi çeken 2 eksik var ki birisini sağolsun Sühan Abi söylemiş :) bence 2.eksiği de şut konusunda ki eksikliği,biraz daha şut çalışıp kendisinin de gerektiğinde sorumluluk alıp şut atması gerekir bence...Ama şöyle birşey var kim basketbolu dört dörtlük biliyor ki dimi,Işıl'ın eksikliği de bu olsun ;)

Ama dediğim husularda kendisini geliştirirse dünya çapında(ki bizim için şu anda öyle :) ;) ) bir yıldız olur...

Direk foruma girip, siteye uğramayanların gözünden kaçmış olabilir bu enfes yazı. Kalemine sağlık Aras.

Işıl'ı Anlamak, Işıl'I Anlatmak
Aras Kafkaslı
Salı, 26 Ekim 2010 05:27

Işıl bir basketbol ikonudur; Kadın basketbolunun ülkede hiç ulaşamadığı üne birey olarak kavuşmuştur. Galatasaray formasıyla hiç bir kupa kazanmadan, Türkiye'nin en çok izlenen şov programlarına konuk olabilecek popülariteye sahiptir.

Işıl bir basketbol idolüdür; Kız çocuklarının kendisiyle özdeşleştirdiği, onun gibi olmak istediği, basketbola ilgi çeken bir isimdir. Her salonda tanınır, aslında ona küfür edenlerin içinde bile bir hayranlık yatar.

Işıl bir Galatasaray ikonudur; Tribündeki taraftardan farksız bir şekilde, çocukluğundan beri aşık olduğu renklerin içinde Galatasaray'ın efsaneleri ile bir tutulmuştur. Hep başı diktir, sevdasını satmaz çünkü o, Galatasaraylılığı temsil eder.

Işıl bir Galatasaray idolüdür; Sözleri her taraftarın diline yerleşmiştir. Ondan alıntılar yapılır, herkese o örnek gösterilir. Öyle sevilmiştir ki; ünü ile birlikte 'Işıl modeli' saçlara sahip kadın taraftar sayısında da patlama olmuştur Galatasaray tribününde.

Işıl bir ruhtur; Bir yıl Galatasaray'da, bir yıl Fenerbahçe'de, bir yıl Beşiktaş'ta, ondan sonra Anadolu turnesinde kapı kapı gezen herkese terstir. Galatasaraylılığı her türlü maddi değerin önündedir.

Işıl bir savaşçıdır; Sahada terinin son damlasına kadar oynar, mücadeleden kaçmaz. Yerlere atlar, kulübünün sembolü aslanı ruhunda taşır.

Işıl bir renktir; Göze hoş gelen asistleriyle, agresif oyunuyla, top çalmalarıyla, baskısıyla, estetik hareketleriyle oyuna renk katar.

Işıl Galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu kaliteli yerlilerden biridir. Tam manasıyla hazır olduğu an takımı bir kaç seviye ileriye taşıyabilecek kalitededir. Işıl'ı seviyoruz, Işıl'a güveniyoruz ve ona ihtiyacımız var. İçindeki aslanı uyandırdığında her şeyin çok farklı olacağına inanıyoruz. O nasıl Galatasaray'a inanıyorsa, biz de Işıl Alben'e inanıyoruz.

Işıl çok şanslı bir insan; onun veya Arda Turan'ın yerinde olabilmek, Galatasaray'ın 10 numaralı parçalısını giyebilmek, derbiye çıkmak, maç kazandırabilmek her taraftarın gözünü kapadığında gördüğü bir rüyadır. Çok imrenilirler, en çok baskıyı onlar yerler, rakip sahada en çok onlar tepki görürler, kendi taraftarlarınca en büyük beklentiler onlara bağlanır, en çok onlara kızılır. Taraftar böyle oyuncuları hep iyi görmek ister, eleştiriyorsa da kardeşine, çocuğuna kızdığı gibi davranır. O yüzden Işıl hep en iyi olmak zorundadır.

Bugüne kadar işini hakkıyla yapan kimsenin emeğine saygısızlık etmek istemem ama günümüzde Işıl kadın basketbolunun yüzüdür, Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın simgesidir. Unutulan şubeyi varlığı ile canlandırmış, taraftarın ilgisini çekmeyi başarmıştır. Ama işi bitmemiştir, 24 yaşındaki kaptana Galatasaray'ın bugüne kadar belki de hiç olmadığı kadar ihtiyacı var. Senin de kendi adına iyi olmaya ihtiyacın var ama bak Galatasaray'ın sana ihtiyacı var diyorum. Haydi Kaptan, haydi at kafandan sakatlığına dair her şeyi, haydi ayağa kalk ve savaşmaya başla. Cumhurbaşkanlığı maçından sonra aldığın 2.'lik plaketi kendini sana layık görmedi ve ellerinden kaydı. Sana sadece şampiyonluklar ve en iyisi olmak yakışıyor.

Aras Kafkaslı

http://www.gsbasket.org/index.php/compo ... atmak.html

Hepimiz Işıl'ın eski formunu yakalamasını istiyoruz ama işi çok zor.

Öncelikle çoğu maçta takımın tek guardı olarak oynuyor.

2 büyük sakatlık yaşamış bir oyuncu, daha 3 gün önce Tarsus karşısında 33 dakika oynamış, yorgunluk olsun bir zahmet.

Doneeka ya da Nihan iyi oynadıkça, üstündeki yük azaldıkça daha iyi olacaktır.