Işıl Alben

Re: 10 # Işıl Alben

Isil in da iyi oynadigina kesinlikle katilmiyorum...Sakatlik ondan baya seyler goturmus,umarim en kisa zamanda eski guclu ve organizasyonda basrolu ustlenen yapisina burunur..Ama bugun istatistiklerine ragmen baya bencil ve verimsiz oynadigi kanaatindeyim demiştim IÜ maçının en iyi oyuncusu başlığna..Buraya yazmam gerekiyormuş.

Işılın iyi oynaması için 25 sayı,15 asist,10 riband falan alması gerek herhalde.

Bu kadar ağır sakatlıkla boğuşmuş birisinden bahsedildiğinin farkında olunması gerekiyor.Ben Işıl albenin özellikle playofflara doğru beklenen performansını göstereceğini düşünüyorum.

Zamanı geldi Işılı çok eleştirdim hem oyunu hemde özel hayatıyla ilgili. Ama bu kadar uzun bir süre oynamayıp ağır ameliyatlar geçiren bir oyuncudan bir anda eskisi gibi olmaısnı bekleyemezsiniz.Hata onu o pozisyonda tek bırakanlarda.Ne olursa olsun onun mutlaka bir oyun kurucu alınmalıydı.

Işıl sakatlığının psikolojik öğelerini atlatmış. Birde üst kol kası çalışıyor sanırım antrenman harici ağırlık çalışması olarak. Kolunun üst kısımları hafif kalınlaşmış. Bu da dripling yaptığında potaya kadar güçlü gidebilmesini sağlıyor. Bayılıyorum böyle işine emeğine saygı gösterip çalışan insanlara. Bravo Işıl. Benim nacizane tavsiyem bir de paröakalrını güçlendirmek için bu lastik topları eline alıp sıkması. Parmakları güçlendiğinde pota altına kadar gittiğinde bitiriciliği dahada artacaktır. Işıl'ın performansının nasıl olduğunu ve oalcağını bildiğimden onun her zaman arkasındayım. Dün maçtan sonra arkasından "Işıl şut at böyle bol bol şut at" dedim sonra kendi kendime utandım. Eleştiriyormuşum gibi geldi. Daha da güçlü ve iyi oalcak bu ışıl'ın normal performansı. Dün Bahar ile onun maçın başından itibaren oyuna ciddi asılmaları çok hoşuma gitti. Hep böyle Kaptan!!

Mutlu Tuna' Alıntı:
Işılın iyi oynaması için 25 sayı,15 asist,10 riband falan alması gerek herhalde.

Bu kadar ağır sakatlıkla boğuşmuş birisinden bahsedildiğinin farkında olunması gerekiyor.Ben Işıl albenin özellikle playofflara doğru beklenen performansını göstereceğini düşünüyorum.

Bir oyuncunun nasil oynadiginin olcutu salt istatistikleri degildir benim gozumde.Daha ziyade kac sayi atip kac ribaund aldigi degildir.Ne kadar sure alip ne kadar verimli oynayabildigidir benim icin;karsisindaki oyuncuyu ne kadar hata yapmaya zorlayabildigidir,bir guard olarak oyunu ne kadar yonlendirebildigidir,skorer oyunculari ne kadar devreye sokabildigidir benim gozumde.Eger boyle olmasaydi kiyaslamak belki sacma olacak ama Tutku Acik'i istatistik verilerinin dusuklugune ragmen Isil Alben'den basarili bulmazdim.

Ayrica herkes birbiriyle ortusen fikirlere sahip olmak durumunda da degil,olmamali da..

Umarim Isil i en kisa zamanda potansiyelini en ust seviyeye cikardigi sekliyle gorebiliriz,cunku cok talihsizlikler yasadi ama onun hak ettigi bu degil ve eger bu takim bir yerlere gelecekse onsuz gelemeyecek,umarim Allah yardimcisi olur..

Işılı çok severim ve uzun sakatlığının ardından yeni form tutmaya başladı çok doğal birşey.Ama bundan sonra artık kötü oynamamalı çünkü takımın ateşleyicisi o. Sadece kolay maçlarda değil zor ve güçlü takımlara karşıda iyi performans göstermeliki kazanma şansımız olsun.

Bu hafta:
Birsel the magnificent + MVP Horakova = 5 sayı-4 asist-10 ribaund-3 top çalma-6 top kaybı

Üçlü çektirmekten başka faydası olmayan, bencil ve sakatlığın etkisinden kurtulamamış Işıl: 8 sayı-9 asist-3 ribaund-2 top çalma-1 top kaybı.

Görüldüğü üzere ribaundlarda ve top çalmada çok geride kalmış, Işıl'la olmaz!!!

Aras Kafkaslı' Alıntı:
Bu hafta:
Birsel the magnificent + MVP Horakova = 5 sayı-4 asist-10 ribaund-3 top çalma-6 top kaybı

Üçlü çektirmekten başka faydası olmayan, bencil ve sakatlığın etkisinden kurtulamamış Işıl: 8 sayı-9 asist-3 ribaund-2 top çalma-1 top kaybı.

Bu yazdıkların cuk oturmuş gerçekten :) .Ayrıca Işıl'a bu kadar laf söyleyenleri anlayamıyorum gerçekten.Ne olursa olsun, şu anki form durumu nasıl olursa olsun Işıl gibi arma sevdalısı,takımı için canını dişine takmaktan çekinmeyecek oyunculara her zaman ihtiyacımız var.Onun gibi oyuncular her zaman takım ruhunun en önemli parçalarıdır.Ayrıca çok ciddi bir sakatlıktan çıktıktan sonraki ilk sezonu bu Işıl'ın.Her zaman arkasında durmamız gerekiyor KAPTAN'ın.Onun bizim desteğimize,bizim de onun eski günlerindeki performansına ihtiyacımız var.
Tekrar eski günlerine dönecektir Işıl kimsenin şüphesi olmasın bundan.

Aras Kafkaslı' Alıntı:
Bu hafta:

Bu değerlendirmelerin 1 maç üzerinden yapılamayacağını ve Işıl'ın şu anki durum itibarı ile Birsel the magnificent'in gerisinde olduğunu en iyi siz biliyorsunuz. Işıl'ın iyi olmasını çok istiyoruz. Psikolojik olarak onu en çok sıkıntıya sokacak şey Birsel gibi sakatlığını tamamen atlatmış ve belli bir istikrar tutturmuş bir oyuncu ile karşılaştırılması olur. Bu hafta siz karşılaştırırsınız. Haftaya bir başkası karşılaştırır. Ama sonuçlar hep sizin yazdığınız gibi olmaz.

Yok estağfurullah benim bir şey bildiğim yok. Sadece bir dileğim var, kötü oynarken yerden yere vurulan oyunculara iyi oynadıklarında da hakkı teslim edilsin burada. Nihan Anaz başlığında bir tane iyi söz yok. Spartak maçı da dahil bir çok maçta ufak da olsa, kritik katkılar sağladı takıma. Ama kimsenin, yergiye ayırdığını övgüye de ayıracak kadar zamanı yok burada sanırım. Keza Yasemen, uzun bir süre sonra iyi bir maç çıkarıyor bir alkış çok görülüyor burada. Bahar'ı da ekleriz, oyun stili gösterişsiz olduğu için kariyeri boyunca hep bunu yaşayacak. Belki de en iyi yerlimiz o ama ekstra motivasyon sağlayacak bir şey göremiyorum burada.

Sadece eleştirmek için kullanılmasını istemiyorum bu forumun. Ama ne yazık ki övmek bile rahatsız eder bir hal almış.

Şimdi ben öyle yazdım diye övgüyü kabul etmediğim anlaşılmasın. Tabi ki bu hafta çok iyi oynadı. Onun iyi oynaması takımı da kendine getirecek. Haftaya kötü de oynayabilir. Sene başından beri iyi oynadığı ve kötü oynadığı maçlar var. Tam bir ritim tutturmasını hemen bekleyemeyiz. Sadece karşılaştırma yapmak, bu karşılaştırmayı da Işıl ile aynı fiziki şartlara sahip olmayan Birsel ile yapmak yarardan çok zarar getirir. Şu an bir kıyaslama yapacaksak 3 ay önceki Işıl ile yapalım. İleriye gidiyorsa, belli bir ritim yakalamaya başlıyorsa en büyük kazanım budur.

Herkes Işıl' dan müthiş şeyler bekliyor. Takımı canlandırsın, ateşlesin, ayağa kaldırsın, kaptanlık yapsın, asist yapsın, sayı atsın, top çalsın, ribaunt alsın, top kaybı yapmasın, iyi savunma yapsın rakibe nefes aldırmasın. Bunların yanında her maç sonrasında bir sürü insanla ilgilensin, kimseye sırtını çevirmeden herkesle tek tek fotoğraf çektirsin, teri sırtında soğusun hatta hasta olsun.

Onun bizi düşündüğü kadar biz onu düşünüyor muyuz acaba çok merak
ediyorum? Bu insan kendi içinde neler yaşıyor? Geceleri kafasını yastığa koyduğunda neler düşünüyor? Belki de dayanamayıp uzun uzun ağlıyor, kolay mı? 1.5 sene sakatlıkla, ameliyatlarla boğuş, yazın herkes tatil yaparken deliler gibi idman yap hergün saatlerce. Belkide birçok insanın "tamam buraya kadar artık" diye bu işi bırakabileceği noktada formaya özlem ve verdiği sözlerin sorumluluğunu hissederek hiç bir zaman yeter artık diye pes etmedi. Kimsenin tahmin edemeyeceği çok zor günler geçirdi ve artık o günleri geride bıraktı. Her geçen gün formu artıyor ve yürekten inanıyorum ki bundan daha da iyi olacak. İşte ben bu yüzden burada Işılı acımasızca eleştirenlere hiç katlanamıyorum. Sanki parkta yürümek kadar kolay bir şey yapıyor bu insan aylardır!

Hep sevdiklerimize kötü davranırız değilmi? Hep onların canlarına okuruz. İnsanlığın doğasında var. Yanıbaşımızdayken değerini bilmeyiz, sonra uzaklaşmaya başlayınca endişelenir ve kaybedince de başlarız ağlamaya ama iş işten çoktan geçmiş olur. Benden söylemesi.

Never Give Up Minik Aslan..

Önder Çiçekoğlu' Alıntı:
Herkes Işıl' dan müthiş şeyler bekliyor. Takımı canlandırsın, ateşlesin, ayağa kaldırsın, kaptanlık yapsın, asist yapsın, sayı atsın, top çalsın, ribaunt alsın, top kaybı yapmasın, iyi savunma yapsın rakibe nefes aldırmasın. Bunların yanında her maç sonrasında bir sürü insanla ilgilensin, kimseye sırtını çevirmeden herkesle tek tek fotoğraf çektirsin, teri sırtında soğusun hatta hasta olsun.

ediyorum? Bu insan kendi içinde neler yaşıyor? Geceleri kafasını yastığa koyduğunda neler düşünüyor? Belki de dayanamayıp uzun uzun ağlıyor, kolay mı? 1.5 sene sakatlıkla, ameliyatlarla boğuş, yazın herkes tatil yaparken deliler gibi idman yap hergün saatlerce. Belkide birçok insanın "tamam buraya kadar artık" diye bu işi bırakabileceği noktada formaya özlem ve verdiği sözlerin sorumluluğunu hissederek hiç bir zaman yeter artık diye pes etmedi. Kimsenin tahmin edemeyeceği çok zor günler geçirdi ve artık o günleri geride bıraktı. Her geçen gün formu artıyor ve yürekten inanıyorum ki bundan daha da iyi olacak. İşte ben bu yüzden burada Işılı acımasızca eleştirenlere hiç katlanamıyorum. Sanki parkta yürümek kadar kolay bir şey yapıyor bu insan aylardır!

Hep sevdiklerimize kötü davranırız değilmi? Hep onların canlarına okuruz. İnsanlığın doğasında var. Yanıbaşımızdayken değerini bilmeyiz, sonra uzaklaşmaya başlayınca endişelenir ve kaybedince de başlarız ağlamaya ama iş işten çoktan geçmiş olur. Benden söylemesi.

Şu yazı üstüne söylenecek fazla birşey kalmamış.

Vallah GS'lı herhangi bir sporcuyla muhabbetim yok. Çok severim hepsini ama içimde yaşarım , onların özeline girmem. Yalnız Işıl ayrıdır gözümde. Önder iyi öetlemiş kızın çektiklerini. Geçen face'de "biraz daha fazla şut kullan Işıl" diye bir eleştiri yaptım, kendim üzüldüm sonra. Gerçi sağolsun yanıt vermiş. Daha fazla şut kullanması gerektiğini o da düşünüyor. Ama hiç bir şey çabuk birden olmaz. Hayat fizik gibidir. Fizikte nasıl hızlı ısınan hızlı soğursa Işılda sakatlığı sonrası hızla eski haline dönseydi eski Işıl oalrak daha fazla dayanamazdı. Işıl şu an GS spor klübünün sporcuları arasında yeri apayrı olan ilk oyuncudur. En önde gider. Bİzim Dişi Metin Oktayımızıdır. Çoğumuzun çok çok daha azına kütüğünü değiştireceği paraları reddetmiştir rakipden geldiği için. Karşılığındaysa "yenilgi gelirse senden gelsin" demek bile gelmez elinizden. Bense Işıl'ı kaybetmektense her mağlubiyete razıyım. Onun her an sahada ve kenarda olması lazım ...

siz her türlü yenilgilere razısınız ama bir çok taraftar razı değil! takım ve kulüp için galibiyetler ve şampiyonluklar her zaman daha önemlidir. Umarız Işıl da daha çok çalışıp eski günlerine döner hatta dahay iyi konuma gelir. Zira rakip takımdaki oyun kuruculardan çok daha üst düzey bir oyuncudur kendisi.

Önder Çiçekoğlu' Alıntı:

Yine güzel bir yazı Işıl' la ilgili. Katılmamak elde değil. Ama artık Işıl'ın iyi oynama zamanı geldi. Önder bey diğer konularda da bekliyoruz yazılarınızı.

Saygılar.

Aykut Ogut' Alıntı:
siz her türlü yenilgilere razısınız ama bir çok taraftar razı değil! takım ve kulüp için galibiyetler ve şampiyonluklar her zaman daha önemlidir. Umarız Işıl da daha çok çalışıp eski günlerine döner hatta dahay iyi konuma gelir. Zira rakip takımdaki oyun kuruculardan çok daha üst düzey bir oyuncudur kendisi.

Bu yanıtı yeni gördüm:) Aykut ben neyim taraftar değilmiyim? Üstelik tribünde 10 kişi varken biri benim o taraftarlardan biri. Şimdi Kendince özeleştiri yap GS bayan takımının kaç maçına gidebildin? Şampiyonluğa oynarken değil küme düşmeye oynarken kaç maçına gidebildin? Ben burda ajitasyon veya demogoji yapmıyorum düşündüğümü söylüyorum. Bunu ben değil bir çok GS taaraftarıda defalarca ispatladı. Işıl sağlam olsunda önemli değil şampiyonluk gitsin. Madem GS için en önemli şeyin GS'lılık duruşu olduğunu söylediğimiz sıcak günler yaşıyoruz. O zaman anlamalıyız bunu ve dediğimize bizler de inanmalıyız. Evet ben GS'ın her brançşda şampiyon olmasını istiyorum. Ama öncelikle GS'ın bünyesinde yer alan benden daha yoğun GS'lılığı yaşayan bu insanalrın takımda olmasını istiyorum. Onlara sahip çıkılmasını istiyorum. Ben her gününde yanındayım Galatasaray. Umarım şampiyonluk gelir de diğer GS'lılarda gelir salonlara...