İspanya EuroBasket 2007 | 3-16 Eylül ...

Emre Doğan' Alıntı:
[quote="Emin Doğanca":75daf]sunu unutmayalım hakemler macı işgal etti

tamam hakemler maçı işgal etti.Peki hidayet,maçın başındaki kaya ve birazda keremden başka kimde hırs gördün bu akşam???[/quote:75daf]

biraz engin de gordum ama oda sonra bıraktı

Emin Doğanca' Alıntı:
[quote="Emre Doğan":4b2a0][quote="Emin Doğanca":4b2a0]sunu unutmayalım hakemler macı işgal etti

tamam hakemler maçı işgal etti.Peki hidayet,maçın başındaki kaya ve birazda keremden başka kimde hırs gördün bu akşam???[/quote:4b2a0]

biraz engin de gordum ama oda sonra bıraktı[/quote:4b2a0]

ewt işte geri kalanı koca bi fısss..e sende hırs olmadıktan sonra hakemler sana çalışsa ne yazarki??

İbrahimi sevmediğimiz için bok atmaya gerek yok o şutun girmesini en çok o isterdi ama olmadı. Bir tek Hidayet ayakta kaldı gerisi hikaye.

Açık olan birşey var ki bu turnuvada Tanjeviç rezaleti yaşadık. Onu görevden alabilecek bir güç ya da kendisinde istifa etmek gibi bir erdem var mı bilmiyorum ama yarınki Fransa maçına yardımcı koçlar önderliğinde çıksak çok sevineceğim.

İbrahim'i sevmek ya da sevmemek değil abi.Aslında maçtan sonra Hakan Demir'i dinleyen varsa onların hepsine tek tek katılıyorum.Abi İbrahim derken kaçırdığı üçlğkten bahsetmiyorum.Kaçırdığı serbest atıştan ondan sonra ki hucumda top kaybı yapmasından bahsediyorum.Tanjevic'i de kimse sevmiyor farkındaysanız.

6 maçta 1 galibiyet alacaz :? Pehh :? Hakan DemiR2in açıklamasından bir bölüm söylemek isterim.Geçen sene Japonya'da bazı maçlar 3-4 blok yapıp içeriyi kararttan FAtih bu turnuvada yok yerine Semih var işte böyle oluncada takımdaki oyuncuyu mu alıyor diye düşünür insan tarzı şeyler söyledi . Ayrıca Serkan sakat değilmiş gibi de bir söylem olduğunu söyledi.Serkan'ın Sky Turk^te yaptığı açıklamalarda aslında sanki bunları doğrular gibi.Serkan demişki ; ' Benim iyi yaptığım şey perdeden çıkıp şut atmak.Ama bunla ilgili bir set bile yok.Tanjevic'in oyun modeli demode.'Sanırım o da Tanjevic'in gönderileceğini biliyor :?

Biri,bu açıklamanın şaka olduğunu söylesin.:( Böyle bir açıklama yapmasına rağmen,yollar kesin olarak ay-rı-la-caaaak!

Sonuna kadar burdayım"

35. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda İtalya'ya yenilerek çeyrek finale çıkma şansını kaybeden (A) Milli Basketbol Takımı'nın Antrenörü Bogdan Tanjeviç, geleceğiyle ilgili olarak ''Benim için sözleşmem devam ediyor, sonuna kadar buradayım'' dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Tanjeviç, maça çok iyi başlamalarına rağmen 2. periyottan itibaren savunmada yetersiz kaldıklarını söyledi.
Tanjeviç, ayrıca gösterdiği başarılı performanstan dolayı da Hidayet Türkoğlu'nu kutladı. Hidayet ise ''İyi başladık ama kötü bitirdik'' ifadesini kullanırken, takım olarak iyi bir performans sergilediklerini ancak sonucu getiremeyip elendiklerini söyledi.

10.09.2007
Kaynak: AA

Yapmayın beyler Tanjevic amcamızın aklında Fenerbahçe Ülker vardır.Kendi takımını düşünüyordur.O nedenle turnuvaya ruhen iyi hazırlanamamıştır.Bu kadar yüklenmeyin lütfen !

Bu yıl Fenerbahçe'de bizim Halil Üner döneminde yaşadıklarımızın bire bir aynısı yaşayacaklar gibi görünüyor

Şimdiden onlara Allah sabır versin diyorum

bu arada sayı krallığında hido 3. olmuş

Nombre Med.
1. Nowitzki, D. 26.2
2. Parker, T. 22.2
3. Türkoglu, H. 21.2
4. Gasol, P. 19.8
5. Gurovic, M. 19.0

Aylardır bu sampıyonanın hayalıyle yasıyodum sımdı turkıyenın halıne bak helal valla bu oyucnulardan daha kotusunu bekleyemezdım. Ozellıkle mehmet okura cok sasırdım tamam takımda hıdo dısında kımse ıyı oynamadı ama olabılır sut sokamayabılırz ancak kafanın ustunden gecen topu ızlıyıp elının altındna gecen topa acaba alıp smac basabılecek mı dıye bakan bı memoyu kabul edemıyorum.Tamam burda bolesın ya pekı bu memo dıılmıydı yao yu tarıhtekı en fazla top kaybına surukleyen t.duncan a yaptıgı blokla haftanın en guzel haraktıne secılen kısı?Herneyse bu sampıyona artık turkıye ıcın bıttı umarım tanjevıc te turkıye ıcın bıter.(tabı fulkerde devam etsınde onlarda gorsun bakalım aydın ors e yaptıkları hatayı)

Turkıyede ozellıkle bılınen 2 jenerasyon var. 1.si 79 jenerasyonu(hıdo-memo--kerem tuncerı-serkan erdogan) bırde 87 renerasyon u olustu bu 79 u bırakıp yalnızca 87 ıle bı takım yapsak;
dogus balbay
mehmet yagmur
engin atsur
cenk akyol
baris hersek
ersan ilyasova
birkan batuk
caner oner
semih erden
oguz savas
omer asik
cemal nalga
*ben bole bı kadro yaptım ve baktım kı turkıyenın gelecegı cok parlak bu takımda yalnızca engın atsur 84 lu dıerlerının cou 87 lı bırkan da 90 lı bu oyuncuların gelecek yıllarda mıllı takıma gırmesıne kesın gozuyle bakıyorum (gercı bazıları hala hazırda mıllı takımda oynuyo ama) bu takıma eklıyeceınız kısıler varsa soyleyın bence genc kusaktakı en ıyı kadro bu !

Umarım Vidmar Almanya maçınının son 6 dakikasındaki oyununu sezon boyu Fenerbahçe'de de gösterir.Ayrıca Litvanya-Fransa maçını vermeyen NTV'ye teşekkür ediyorum.

Bizim takım hakkında en başından beri yazmıyorum.Nedenini bugün bir kez daha gördük.Büyük deha Tanjevic bizi 2010'a en iyi şekilde hazırlıyor.Yaptığı seçimlerdeki isabetleri görmemek için kör olmak gerek.Rakip 24-5 seri yaklamış,mola alması gerekirdi diyorlar.Hiç olur mu öyle şey,onun yaptığı Phil Jackson taktiği,oyuncularına güven aşılıyor ,mola almayıp.Saldım çayıra mevlam kayıra sistemiyle bizi ekol yapacak,hepiniz göreceksiniz.Bir tarafta maça hücumda savunmada iyi başlayan Kaya,bir tarafta ne Nowitzki'si,Larry Bird'le aynı değerde olan müthiş şutör,savunmada boyalının bir tarafından bir tarafına yardıma gitmesi 5 saniye süren megastar Mehmet Okur.Tabii ki Mehmet oynayacak.Ya liderimiz İbrahim Kutluay'ın müthiş basketbolu...3 periyot standartların çok altında olan Belinelli,karşısında onu bulunca show yaptı,kolay iş mi öyle karşındaki oyuncuya motivasyon vermek,gönlüm çok rahat olduğundan yine fazla bir şey yazmak istemiyorum.Fransa maçımızın da çok zevkli geçeceğinden adım kadar eminim.

Points Per Game
Name Team G Points Avg
1. Nowitzki, D. GER 5 131 26.2
2. Parker, T. FRA 5 111 22.2
3. Türkoglu, H. TUR 5 106 21.2
4. Gasol, P. ESP 5 99 19.8
5. Gurovic, M. SRB 3 57 19.0
6. Kirilenko, A. RUS 5 90 18.0
7. Barton, L. CZE 3 49 16.3
8. Halperin, Y. ISR 5 77 15.4
9. Biedrins, A. LAT 3 45 15.0
10. Welsch, J. CZE 3 45 15.0

Total Rebounds
Name Team G Total RO RD Avg.
1. Kirilenko, A. RUS 5 50 15 35 10.0
2. Biedrins, A. LAT 3 30 14 16 10.0
3. Milicic, D. SRB 3 28 6 22 9.3
4. Green, Y. ISR 5 46 15 31 9.2
5. Okulaja, A. GER 5 42 13 29 8.4
6. Nowitzki, D. GER 5 40 4 36 8.0
7. Okur, M. TUR 5 40 13 27 8.0
8. Dylewicz, F. POL 3 24 4 20 8.0
9. Khryapa, V. RUS 5 38 10 28 7.6
10. Barton, L. CZE 3 22 6 16 7.3

Bazı arkadaslar Tanjevic misali gelecegin takımını yapmaya baslamıslar. Bırakalım artık su gelecegin takımı hayallerini. Senelerdir 2010 hedefidir de sudur budur gidiyoruz; nedir bu hedef Allah askına. Turkiye bu kadar aciz ki sadece evinde duzenlenecek organizasyon icin hedef belirleyebiliyor. O zaman her organizasyonun ev sahibini otomatikman sampiyon ilan edelim; simdi de verelim Ispanya' ya kupayı bitsin gitsin.

Ben Turkiye' yi her katıldıgı organizasyonda buyuk hedefler icinde gormek istiyorum. Artık 2010 sözleri duymaktan sıkıldım. Milli Takıma o günün sartlarında en formda, basarılı ve fayda saglayacak oyuncular alınır. Adı üzerine A Milli Takım; ülkenin en iyi ve basarılı oyuncularının olusturdugu bir takım. Genclestirme politikasından bize ne, butun bunları zamanı geldiginde dusunursunuz; daha kendi kulup takımında sure alamayan genc oyuncuyu milli takıma cagırmak da neyin nesidir.

Turkiye A Milli Basketbol Takımı; Ispanya' ya asagidaki kadro ile gitmeliydi :

4 Kerem TUNCERI
5 Tutku ACIK
6 Ender ARSLAN
7 Serkan ERDOGAN
8 Omer ONAN
9 Ersan ILYASOVA
10 Hidayet TURKOGLU
11 Kaya PEKER
12 Mirsad TURKCAN
13 Mehmet OKUR
14 Oguz SAVAS