İspanya EuroBasket 2007 | 3-16 Eylül ...

arkadaşlar bır noktaya değinmek istiyorum oyun içinde yaşadığımız sorun guarların içeriye penetre etmesiyle yediğimiz sayılardı fatih solak pota altında olsa kaç tane sayı yerdik sormak istiyorum

Bogdan Tanjeviç, İtalyan basınına aklımızı fazlasıyla karıştıran açıklamalar yaptı.

Sırp çalıştırıcı, daha önce uzun yıllar görev yaptığı ve Milli Takımı?nı çalıştırdığı İtalya?nın önde gelen gazetesi, La Gazzetta Dello Sport?un dünkü sayısında verdiği demecinde ?Çok iyi oynuyorsunuz, iyi oynamaya devam edin. Bugünkü maçta kalbim sizinle? açıklamasını yaptı.

Ay-Yıldızlı ekibimizin dünkü rakibi İtalya iken, milli takımımızın coachu Bogdan Tanjeviç?in, kalbinin yarısının rakip takımda olduğunu söylemesi tepkiyle karşılandı.

Böyle bir açıklama yapmak ne kadar mantıklı ?

Mantık aramayın Tanjevic'de o da kendini kaybetmiş durumda :? Hiç kimse birşey yapamıyor.8-12 maçlarına bu takım nasıl çıkacak bilmiyorum.Kaya'nın açıklamaları resmen hocaya söver gibi . Takımda kimsenın hocaya güveni yok ki . . .

ben sahsen 2 tercihlerine katilmiyorum ben olsam ender in yerine engin atsur, oguz savas yerıne de kerem gonlumu alırım ancka dıer kadroyu arda abınınkısı gıbı yaparım. slovenya macına baktıımızda kerem gonlumden fazla macı ısteyen yoktu ozellıkle tyrnuva boyunca ermalı sahada goren oldumu? yokları oynadı ne yazıkki ermal onun yerıne fatıh solak gıtseydı en azından 2 blok ve sayı ort ıle oynardı dıye dusunmuyo degılım ancak olmus ile ölmüş e çare yok umarım gelecek senelerde istediğimiz sonuçları alırız.
NOT:Benım oncekı kurdugum kadro 2010 un kadrosu degıl gelecek yıllarda kendılıgınden olusacak kadrodur ve bu kadro avrupada cok buyuk bı basarı yakalıyacaktır.Emınım cunku 3sene ust uste fınale cıkıp elenmek kolay degıl.

tunuva bnıttıkten sonra forma tartısmasının cıkması cok cok sacma eger bole bı talep olacaksa turnuva oncesınde yapılması lazımdı eger sampıyon olsaydık acaba ay yıldız konmadıgı ıcın olduk bı daha koymayalım dııcekmıydık.Bırde formalara baktıgımızda bazı ulkeler hem bayrak ve ısmı yazdırmıs bazıları ıse federasyon amblemı ve ısmı yazdıırmıs bızde ıse sadece ısım yazıyo bende ay yıldızın konmasını ısterdım ancak bu tartısmanın zamanı sımdı degıl.Zamanı 2 sene sonra eylulun bası :(

Çağrılması gereken kadro o kadroydu ancak o kadronun başında yine Tanjevic olsaydı birşey farketmezdi. O oyuncuları idere edebilecek bir koç lazım. Bu başarısızlık hatta rezaletten sonra nasıl bir yüzsüzlük yapıp sözleşmem deam ediyor diye biliyor. Biraz onuru varsa açıkalamalrında onurumuz için kazanmalıyız falan demişti. İşte şimdi onuru varsa istifa etsin kendini dşünmüyorsa üzüntü yaşayan bizleri ve halkı düşünsün. Gerçi bizi düşünceğini zannetmem ama neyse... hiçbir oyuncunun koça güveni kalmadıysa o takımdan başarı falan beklenmez. Ayrıca bizim oyuncularımız ilgi bekler onları azarlayarak, ezerek onlardan verim alamazsınız. Sırf genç oyuncuları kazanmak için bir turnuvayı yok sayamazsın. Madem o kadar genç oyunculara şans vermeye meraklısın git yıldız veya ümit takımlarda antrenörlük yap. Ayrıca turnuvada Rusya ile birlikte koçu yabancı olan tek takımız. rusya'dan uzun yıllardan beri doğru düzgün koç çıkmıyor bu yüzden başlarında Avrupa'da tanınan ve ünlü bir koç var. David Baltt bizim ise Avrupa'da tanınan koçlarımız Ergin ataman, Aydın Örs, Murat Didin, Oktay Mahmudi vs. Bunlar dururken neden Milli takımın başında Tanjevic var anlamak zor. Umarım Tanjevic daha fazla bize eziyet çektirmeden istifa eder...

Re:

Arda EZER' Alıntı:
Bazı arkadaslar Tanjevic misali gelecegin takımını yapmaya baslamıslar. Bırakalım artık su gelecegin takımı hayallerini. Senelerdir 2010 hedefidir de sudur budur gidiyoruz; nedir bu hedef Allah askına. Turkiye bu kadar aciz ki sadece evinde duzenlenecek organizasyon icin hedef belirleyebiliyor. O zaman her organizasyonun ev sahibini otomatikman sampiyon ilan edelim; simdi de verelim Ispanya' ya kupayı bitsin gitsin.

Ben Turkiye' yi her katıldıgı organizasyonda buyuk hedefler icinde gormek istiyorum. Artık 2010 sözleri duymaktan sıkıldım. Milli Takıma o günün sartlarında en formda, basarılı ve fayda saglayacak oyuncular alınır. Adı üzerine A Milli Takım; ülkenin en iyi ve basarılı oyuncularının olusturdugu bir takım. Genclestirme politikasından bize ne, butun bunları zamanı geldiginde dusunursunuz; daha kendi kulup takımında sure alamayan genc oyuncuyu milli takıma cagırmak da neyin nesidir.

Turkiye A Milli Basketbol Takımı; Ispanya' ya asagidaki kadro ile gitmeliydi :

4 Kerem TUNCERI
5 Tutku ACIK
6 Ender ARSLAN
7 Serkan ERDOGAN
8 Omer ONAN
9 Ersan ILYASOVA
10 Hidayet TURKOGLU
11 Kaya PEKER
12 Mirsad TURKCAN
13 Mehmet OKUR
14 Oguz SAVAS
15 Huseyin BESOK

Ender yerine Engin, ve Mirsad yerine Kerem Gönlüm disinda hepsine katiliyorum. bence bu kadro 2010 da olmali. Hüseyin 35 yasinda da olsa yedek pivot olarak ise yarar. O zamana kadar Oguz Savas 1 numarali Pivot olacaktir. 2. Pivot da Hüseyin olur. Memo ya sanki gerek yok gibi geliyor bana. Semih Erden ondan daha faydali olur. Coach'u söylemeyi unutmussun. Bence ilk adaya Murat Didin olmali, o olmadi 2. aday Erman Kunter. Gerisi yalan bence. Mahmuti daha da batirir takimi.

Bu arada tanjevic sözleşmesinin sürdüğün ve görevinin başında kalacağını söylemiş.İstifayı düşünmüyor olmalı.Tabi o kadar maaşı boş boş oturup alırsa gitmez

Tanjevic'in röportajı

Tanjevic: Bırakmak, kaçmak olur

A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'ndan elenmesiyle ilgili olarak 'sorumluluk bende' diyen antrenör Bogdan Tanjevic, istifa beklentilerini, 'bu kolaya kaçmak olur' şeklinde yanıtladı.

35. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda İtalya'ya yenilerek çeyrek finale yükselme şansını kaybeden A Milli Takımı'nın antrenörü Bogdan Tanjeviç, ''Sorumluluk bana ait, omuzlarımda'' dedi.

Türk Milli Takımı'nın şampiyonadaki performansıyla ilgili açıklamalarda bulunan Tanjeviç, ''Sorumluluk bana ait, omuzlarımda. Bu oyunun başlıca kuralı. Federasyonun bana sunduğu şartlar çok iyi, oyuncular maksimum şekilde çalıştılar buna şüphe yok ve davranışları çok iyiydi. Milli formayı seven halkın desteği arkamızdaydı. Beklenen iyi sonucu elde etmek için gerekli tüm koşullara sahiptik'' diye konuştu.

Takım olarak hazırlık dönemini iyi geçirdiklerini ama bunu turnuvaya yansıtamadıklarını kaydeden Tanjeviç, ''Eğer federasyon devam etmemi isterse ben devam ederim. Bu açık. Eğer bana güveniyorlarsa, oyuncu seçim, oynatma sistemime güveniyorlarsa... Ben sorumluluk sahibi birisiyim. Bırakmak, bu gömleği çıkartıp aklanmak kolaya kaçmak olur. Bunu yapmam'' ifadelerini kullandı.

"KARAR FEDERASYONUN"
Milli takımda bundan sonra görev alıp almamasıyla ilgili kararı, Basketbol Federasyonu'nun belirleyeceğini belirten Tanjeviç, ''İstifa etmeyi hiç düşündünüz mü?'' sorusuna ise, ''Hayır. Bunu bir kere yaptım her zaman yapılmaz'' cevabını verdi.

Sırp antrenör, ''Sözleşmeniz ne zaman sona eriyor'' şeklindeki soruyu ise, ''Bunu federasyona sorun. Ben geldiğimde 3 yıllık sözleşme imzaladım daha sonra sözlü olarak bunun 2010'a kadar devam edeceğini söyledik. Ama tam cevap veremem. Bunu Basketbol Federasyonu'na sormak gerekir. Türkiye'deki basketbolu ben değil federasyon yönetiyor'' diye cevaplandırdı.

Oyuncular ile antrenör arasında polemik olduğu iddialarına da cevap veren Tanjeviç, ''Sanmıyorum. Ben sorun görmüyorum. Sadece normal şeyler oldu. Bir antrenör, oyuncuları teşvik etmek için bağırır, çağırır her idmanda buna benzer şeyler olur. Ama aramızda kavga olmamıştır'' dedi.

''ARZUMUZU SAHAYA YANSITAMADIK''
Türk Milli Takımı'nın şampiyonada daha iyi oynaması gerektiğini ifade eden Bogdan Tanjeviç, ''Takımdan daha fazla şey bekliyordum. Beklenen bir başarıyı elde edememek antrenörün sorunu. Sadece iyi bir oyun sergiledik belki kazansaydık şu anda başka şeyler konuşuyor olacaktık. 47 günlük çalışmadan sonra bizi belkide üçüncülüğe taşıyacak bir başarı elde edebilirdik. Devam edebilirdik. Daha iyisini yapma arzumuzu, enerjimizi gösteremedik. İlk defa İtalya maçında iyi formda olan bir takım gördük. Ama o maçta da serbest atışlardaki düşük isabet bizi cezalandırdı. Ama bu kötü olan performansımızı inkar etmemize hak sağlamaz. Kamuoyu, ülke ve biz böyle bir sonuç beklemiyorduk'' diye konuştu.

''BÜYÜK REVİZYON OLMAYACAK''
Avrupa Şampiyonası'nda alınan başarısızlıktan sonra milli takım kadrosunda 'büyük bir revizyon olmayacağını' kaydeden tecrübeli teknik adam, şampiyonaya gelirken de revizyona gitmediklerini, sadece sezon içindeki performanslarını göz önüne tutarak yeteneklerini ölçmek ve onlarla devam edip edilemeyeceğini görmek için bazı genç oyuncuları kadroya aldıklarını ifade etti.

İtalya maçında iyi bir performans sergilemesine rağmen Kaya Peker'i yeterince oynatmadığı için yöneltilen eleştirileri de kabul eden Sırp antrenör, ''Evet haklısınız. İtalya maçında Mehmet Okur'u biraz daha dinlendirip, Kaya Peker'i özellikle oyunun sonlarında daha fazla oynatmalıydım'' dedi.

Ersan İlyasova'nın hazırlık maçlarında iyi bir performans sergilediğini ve bu yüzden sürekli ona destek olduğunu dile getiren tecrübeli antrenör, şampiyona boyunca elindeki 12 oyuncudan dokuzunu kullandığına ilişkin öz eleştiride de bulundu.

"SERKAN'IN EKSİKLİĞİNİ HİSSETTİK''
Serkan Erdoğan'ın, kadro sistemini eleştiren demeciyle ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Tanjeviç, ''Eğer ben Serkan'a telefon edersem belki bana bunları söylemediğini ifade edecek. Her şeyden önce herkesin görüşüne saygı gösteriyorum. Onun eksikliğini burada çok hissettiğimi söylemek zorundayım. Takımın performansıyla ilgili bu benim küçük özürlerimden biri. Kalbim onunlaydı, insan olarak hiçbir problem yaşamadım ve sağlığı için her zaman endişelendim'' dedi.
http://www.ntvspor.net/pages/14864.asp

Tanjevic; sen Millî Takımı bırak, kendi adıma söz veriyorum; sana "Kaçtı." demeyeceğim.

Re: Tanjevic'in röportajı

Onur BALCI' Alıntı:
Tanjevic: Bırakmak, kaçmak olur

...Oyuncular ile antrenör arasında polemik olduğu iddialarına da cevap veren Tanjeviç, ''Sanmıyorum. Ben sorun görmüyorum. Sadece normal şeyler oldu. Bir antrenör, oyuncuları teşvik etmek için bağırır, çağırır her idmanda buna benzer şeyler olur. Ama aramızda kavga olmamıştır'' dedi...
Acaba bu söylediklerine kendide inanıyor mu?

Bugün yapılan röpartajlarda Ermal rezalet diyor bunu herkes üzerine almalı ve gereğini yapmalı. Diğer oyuncularda bunu nasıl açıklayacağımızı bilmiyoruz diyor. Tanjevic ise devam edicem diyor. Bu kadar büyük bir rezaletten sonra eğer istifa etse söylenicek söz kalmaz...

Lisans işlerinden anlayan varsa, bu akşamki maça forumdan 12 kişi çıkalım. :)

Takımın başarısızlığıyla dalga geçiyorum ya, geçirenler utansın. :(

Tanjevic'in arkasında

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, (A) Milli Takım'ın antrenörü Bogdan Tanjevic'e güvendiğini belirterek, ''Teknik kadroya inanıyor ve güveniyorum'' dedi.
''12 Dev Adam''ın 35. Avrupa Basketbol Şampiyonası'ndaki performansını değerlendirmek amacıyla Türk basınına yemekli davet veren Demirel, şampiyonada alınan başarısızlığın sadece Tanjevic'e bağlamasının yanlış olduğunu söyledi.

Kaynak:sporx.com

Son günlerde çok fazla konuşulan bir konu var.Kerem olsun,Serkan olsun ,bu oyuncularımızı Turgay Demirel'in isteğiyle takıma giremediği yönünde.Böyle bir şey varsa gerçekten,inanmak istemiyorum,buna skandal derler.!