İspanya EuroBasket 2007 | 3-16 Eylül ...

Bugün 22/3 üç sayı isabeti kaydettik. Ben bir basketbolcu olmamama rağmen şerefsizim bunlardan daha iyi üç sayı atardım. Sadece üç sayılık atışlar mı? Hele birde sürekli kaçırdıkları o serbest atışlar yok mu deli ettiler adamı ya. Ne mücadele edersin, ne şut sokarsın, serbest atışları dahi atamadılar ya. Bu kadar rezillik olmaz. Tek söylenecek söz: Yazıklar olsun!!!

Maçı izleyemedim. İyi ki de izlememişim. Sinir olmaktan kurtulmuşum.

Memo, Hido; doğruca Amerika'ya, Tanjevic ve ekürileri (Bu sözcüğün anlamına TDK'nin internet sitesinden bakın; 1. anlamına.); doğru Fenerbahçe Ülker'e... Bu ülkenin millîyetsizlere tahammülü yok.

Bu takım, isterse Çek Cumhuriyeti'ni yenip sonraki maçlarını kazanıp final oynasın. Bunlar benim ülkemin takımının oyuncuları değil.

Sinirliyim, yazıyorum.

Bakın size kimi sölicem.Andrei Kirilenko...

Takım arkadaşı kim.Bizim MEmo.

Salt Lake City semalarında kim daha iyiydi ? Memo.

Kim isteksizdi ? Kirilenko

İspanya'nın meydanına geldiğimizde ise

Takımını sürükleyen kim? Kirilenko

Takımda pek gözükmeyen kim ? Memo

Biraz düşünün.Emin olun benim gibi küçük bir tebessüm alacak yüzünüzü...

İkinci yarı gülmeye başladım sinirden.Almanya taşı sıkıp suyunu çıkardı adeta.O kadroyla daha iyisini yapamazlardı.Biz de bu kadroyla daha kötü oynayamazdık.Maçla ilgili çok şey var kafamda ama uğraşmaya değmez.
Yeni girdiğimiz gündeki Çek Cumhuriyeti maçını iple çekiyorum,tam dişimize göre rakip,kıran kırana maç olacak...

Bogdan TANJEVIC' Alıntı:
Avrupa Şampiyonası'nda (C) grubundaki ikinci maçında Almanya karşısında elde ettiği 79-49'luk yenilgi ile tam bir hayal kırıklığı yaratan (A) Milli takımın Sırp coachu Bogdan Tanjevic takımın neden kaybettiğini anlatamadığını söyledi. Tanjeviç maçın ardından düzenlediği basın toplantısında Nowitzki' yi durduramadıklarını belirterek, "Nowitzki çok iyi oynadı, onu durduramadık. Madrid'e giden takım biz olmak istiyoruz. Çek Cumhuriyeti maçını mutlak kazanmamız gerekiyor. Biz aslında iyi bir takımız ancak neden böyle olduğunu anlamış değilim. Kaybettiğimiz iki maçı unutup Çek Cumhuriyeti maçını düşünmemiz lazım. Oyuncularımın moralinin çok bozuk olduğunu tahmin ediyorum. Tabiki kaybettikleri için onlar da üzülüyorlar ancak dediğim gibi önümüze bakmamız gerekiyor" dedi.

Sen bilmiyorsan biz mi bilelim Tanjevic? Turk Milli Takımını bu hallere dusuren basta Turgay Demirel olmak uzere herkese yazıklar olsun. Hic bakmadım ama Fenerbahce sitelerinde Tanjevic hakkındaki yorumlar nasıl, bilen arkadaslar var mıdır?

Kaynak : Turkbasket

Yüce Allahım
TBF tönerimine Tanjeviç'i görevden alacak kudret,
Tanjeviç'e istifa edecek onur,
Oyunculara oyna(ma)dıkları oyundan utanma duygusu ver.
Bizide millî maçlarda yinede ağlatacaksan artık mutluluktan ağlat.

Ben Almanya maçını Tanjeviç'e iyi dileklerimi göndermekten izleyemedi desem yeridir. Bu kadar takıntılı ve demode antrenör olamaz. Efes Cup maçlarında kim biraz sivrildiyse, kimin eli sıcaksa hemen yanına çekti. Hazırlık dönemi diş gösteriyor kimsenin yeri garanti değil diyor dedim. İspanya'da da aynısını yapıyor. Ersen maça asılan tek adam 6 sayı 5 ribaunt yaptıya, hemen koş hocanın şevkatlı kollarına.
Maçı izlerken Sırbistan şampiyon olsun diye kasten oynatmıyor takımı diye tartıştık inanabiliyor musunuz?
Hüseyin'e ambargo koydu, Kerem'i belki kariyrerinin en parlak zamanında yaşlı damgası vurdu. Kimi aldı fülkerin antrenman adamını, Efes'in neredeyse 1 sene antrenman sahasına bile sokmadığı adamı.
Yanlış bilmiyorsam
Kerem Tunceri Tunceri 27, Hüseyin 32 yaşında.
Hedo , Memo, Kaya, K.Gönlüm 26-27 olmalı; İbo ise 31
Dünya Şampiyonası ne zaman 2010 da. Kaç yılındayız 2007.Yani 2010-2007= 3 yıl sora.
Yani 2010 da Hedo , Memo, Kaya, K.Gönlüm 29-30, İbo 34, Kerem Tunceri 30, Hüseyin 35 yaşındaolacak.
Hesap ortada Tanjeviç'in 2010 da genç bir ekip hazırlama iddiası asla doğru değildir.

Hic bir sekilde Hedo - Memo savunmuyorum ama onlarin oldugu her turnuvada sucu onlara atmak da kolaya kacmaktir. Biraz dikkatli izleyince takim icindeki sorunun NBA kaynakli olmadigi ortada, 2005ten farkli bir sorunlar var. Ne oldugunu bilemiyorum ama NBA ciler geldi, kuresel isinma da var bizim havamiz bozuldu degildir olay.

İbrahim KUTLUAY' a 31 yasında diyen carpılır. 1972 den 1973' e kucultme olan adamımız kucultulmus yasıyla bile su anda 34 yasında.

Re:

Arda EZER' Alıntı:
İbrahim KUTLUAY' a 31 yasında diyen carpılır. 1972 den 1973' e kucultme olan adamımız kucultulmus yasıyla bile su anda 34 yasında.

Şampiyonadan bir kaç gün evvel fotomaçın yayınladığı takım listelerine gore 31 dedim

12 Dev Adam,bize dev hüsranlar yaşatmaya malesef devam ediyor.3.periyodun başı hariç maçı izledim.Bir takım bu kadar mı isteksiz olur?Nerede geçen sene Japonya'da izlediğimiz milli takım?Böyle kritik maçlarda yüzde 50 ile serbest atış kullanıp,maç kazanılamaz.Yüreğiyle mücadele etsin isterse 40 yaşında olsun.Tam bir hayalkırıklığı.Bugün Çek Cumhuriyeti maçını kazanırız,peki daha ne kadar ileri gideriz?

Malesef suçu ben Nba'dekilere kısmen atıyorum eskiden 2 taneydiler şimdi 3 tane olunca ilk 5'te hiç çekilmiyorlar :?

Mehmet Okur,Hidayet Türkoğlu geçen sene kadroda olmak istemediler,haliyle kendileri kadroda yoktu.Çok tartışmalar çıktı.Nasıl gelmek istemezler diye?Onlar da haklı bir sezon boyunca baya bir maça çıktılar,yorgunlar.Milli takıma bir katkıda bulunamayız dediler.Bu iki temsilcimiz yine geçtiğimiz sezon çok maça cıktılar,iyi performans gösterdiler,yoruldular.Peki karşımızda Dirk Nowitzki var .O da bütün sezon oynuyor,takımını sırtlıyor,Nba de.Bizimkiler neden onun kadar başarılı olamıyor?Eğer önümüzdeki turnuvalarda da böyle performans göstereceklerse gelmesinler.

12 dev rezalet!..

Hidayet ve Mehmet?in gelişi bu takımın üzerine oturduğu ruhu yok etmiş. Ne savunmada yardımlaşma var, ne hücumda

JAPONYA?YI hatırlıyor musunuz? Bu takımın nasıl mücadele ettiğini. 40 dakika boyunca sakat sakat sahada kendini parçalayan oyuncuları. Yerden yere atlıyordu herkes. İstisnasız herkes tek bir top için, tek bir hücum için her şeyini parke üzerine bırakıyordu. Vücut dillerini hatırlıyor musunuz? Yüzlerdeki o ?Beni yenebilirsin ama teslim olmamı asla bekleme. Kanımın son damlasına kadar savaşacağım? ifadesini unutmak mümkün mü?

İspanya?daki ilk iki maçta yere atlayan bir oyuncu gördünüz mü? Peki ya vücut dilleri ne diyor? ?Bitse de gitsek...? Ruhu, özgüveni, hırsı, birliği, isteği, dayanışması her şeyi bitmiş bu takımın. Pardon 2005?e dönmüş demeliyiz belki de. Sırbistan?ı hatırlıyor musunuz?

İnkar etmenin anlamı yok. Asıl sorun NBA oyuncuları Hidayet ve Mehmet?in gelişinde. Maalesef onlarla bu takımın dokuları uyuşmuyor. Bu takım geçen yıl savunmanın, teslim olmamanın, yardımlaşmanın, sahada kargaşa yaratmanın üzerine bir yapı kurmuştu. Hido ve Memo ise savunmanın biraz daha bireysel yapıldığı, kolektif oyunun genelde ikinci planda tutulduğu yapılardan geliyorlar ve bu dokuya hiç alışamadılar. Pek alışmak istedikleri de söylenemez. Dün Mehmet ve Hidayet maçı toplam 1 faul yaparak bitirdiler. O da Hidayet?in smaca giden Nowitzki?ye yaptığı sportmenlik dışı fauldü. Onun dışında faul bile yapmadılar.

Türkiye?nin yıldızlarının Nowitzki?den öğreneceği çok şey var. Alman yıldız dışarı düşen bir top için balıklama atlayıp, savunmada penetre eden kısaları karşılamak için ekstra güç harcıyor. Hidayet ve Mehmet?in ekstra bir çaba gösterdiğini gördünüz mü? Alışkın değiller bu tip duygusal anlamı büyük gösterilere belki. Ama onlar örnek olmadıkça, diğer oyuncular da ?Onlar yapmıyor ben neden yapayım??, hatta ?O kadar ön plandalar onlar uğraşsın bakalım? diyor. Geçen yıl 40 dakika beton gibi olan takım, bu yıl 2. dakikada 3. sınıf kerpiç gibi dağılıyor.

40 YERİNE 24 YEDİK

SAVUNMADA durum ortada. Önüne gelen turnike atıyor. İki yıl Türkiye?de oynayan 1.78?lik Mithat, bu süre zarfında toplam 2 turnike atmamıştır. Dün 3 tane attı potamıza. Çünkü yardım savunması sıfır. Önceki gün Litvanya turnike idmanı yapmıştı. İyi ki Almanya şuta dayalı bir takım. En azından boyalı alandan yediğimiz sayı bu sefer 40 değil 24?de kaldı!

Savunmada tamamen dağınık, birbirine destek olamıyor. Yediğimiz turnikeler ortada. Ancak bunun hücuma yansımaları ise daha acıklı. Dün koca 40 dakikada 2 asist yaptık! Yazıyla iki asist. Takım içi yardımlaşmamız bu kadar aciz işte. 2 dripling yapıp pas bile vermeden atılan şutlar. Durağan, bıkkın oyun. Japonya?da iyi yaptığımız şeylerden güç alıp, pozitif enerjiyi kartopu gibi büyütüyorduk, bu defa Sırbistan?daki gibi negatif enerjiyi çığ gibi büyüttük. Mehmet ve Hidayet?ten başlayıp tüm takıma yayılan bir dalga bu.

TANJEVİÇ NE YAPIYOR?

HOŞ gerçi nereden tutsanız elinizde kalıyor. Bogdan Tanjeviç?in bu takıma bir yapı oturtmak için ne yaptığını anlayabilen varsa lütfen bizlere de anlatsın. İlk yarıda hiç oynatmadığı Kaya ve Hakan?la ikinci yarıya başlıyor. Dün de aynısını yine Hakan?a yapmıştı. Hiçbir beşte karar kılmayıp, sürekli değiştiriyor, sahada kimse hangi rolde ne kadar oynayacağını bilemiyor. Zaten çorba gibi yapıyı daha da karıştırıyor. Oyuncu değişiklik şemaları tamamen gelişigüzel gibi sanki. Kim ne zaman oynayacak, ne yapacak belli değil? Peki ya stratejiye ne demeli. Litvanya?nın Jasikevicius, Almanya?nın Nowitzki eksenli takımlar olduğunu 5 yaşında çocuk bile biliyor. Peki biz bu iki maçta bu oyuncuları durdurmak için ne yaptık? Özel bir şey denedik mi? ?Semih?in kolları uzun o tutsun Nowitzki?yi. O zaman zor şut atar.? Bu mudur savunma stratejisi? Jasikevicius?a ise hiçbir şey yapmadı takım. Aksine 5 uzuna dönüp çok kötü oynadığı ilk çeyrekten sonra ayağa kalkmasını sağlamıştık.

Bölünmüş, dağınık bir takım. Daha da dağınık bir koç. Sonuçta sıradan bir Almanya takımına bu yenilen fark az bile. Hak ettiler. Ama bu ülke takımın bu halini hak etmiyor.

KAAN KURAL

Her şeyi özetlemiş Kaan Kural.

Bu akşamki maçta Çek Cumhuriyeti'ni yeneceğimizi düşünüyorum. Biraz olsun gururları olup medyadan etkilendilerse tabii. Fakat ne şekilde yenerlerse yensinler, bu sene bu takım benden destek görmeyecek!

*İceriyi kapatamıyoruz 5 numara acıgı bariz Huseyin Besok'un formu bir yana bu isi gorecek tek adam.
*Kerem Tunceri-Tutku Acık varken Hakan Demirel kim?
*Yas bahanedir Avrupa Sampiyonası Hedef turnuvadır.

Altenatif Mlli Takım : Kerem Tunceri Tutku Acık Cuneyt Erden Muratcan Guler Tufan Ersoz Haluk Yıldırım Mutlu Akpınar Bekir Yarangume Huseyin Besok Cevher Ozer Mirsad Turkcan Fatih Solak

Dun Hidayet'in yaptigi sert faul sonrasinda Nowitski yere dusunce diger 4 Alman oyuncunun birden nasil Nowitzki'yi yerden kaldirmak icin kostuguna dikkat ettiniz mi? Veya Nowitzki'nin cikan toplari kurtarmak icin kendini nasil yerden yere attigina...

Bizde ise lk macta elinden geldigince mucadele eden Semih oyundan cikip benche otururken, yanindaki Kaya'nin yuzundeki alayci ifadeyi gordunuz mu?

Muhim olan once "adam" olabilmek! Bu olunursa zaten takim da olunur, galibiyetler de alinir....

Bunun disinda Tanjevic'e de ayrica tebrikler, herhalde bir takim bundan daha kotu idare edilemez!!!

Engin'de 1 numarayı kaldıramıyor :? Diğer guardlara eziliyor :? Serkan'ın olmaması bu kadar mı etkiler bi takımı ya :?

2005'te Sırbistan'da bile bu kadar kötü değildik. Ne savunma ne hücum yapabiliyoruz. Hücumda herkes yerinde bekliyor. 24 saniyede 2 pas zor yapıyoruz. Fast-break yapamıyoruz ya da yapmıyoruz. hemen sete dönüyoruz. Bir adam topu getiriyor bir pas yapıyor ya da yapmıyor ardından hemen teke tek şut. Böylşe bir sistem var mı? Pota altı savunması zaten felaket. İki maçtada her dribbling yapan pozisyon buluyor. yardımlaşma yok. Kimsenin bribirinden haberi yok.
Şu bir gerçekki ya Hido ve Memo üzerine aynı Nowitzki'li Almanya, Jasikevicius'lu Litvanya, Gasol'lu İspanya, Parker'lı Fransa gibi bir takım kuracaksınız. Ya da bu iki ismi çağırmayıp bir başka takım olacaksınız. Tanjevic başka birşey deniyor. Ya da saçmalıyor. bu iki ismi Japonya daki gibi oynatmaya çalışıyor. Ama ne Hido ne Memo böyle oyuncular değil. İkiside bu tip sistemlerde iş yapmazlar. Eğer siz onlara gerekli değeri vermezseniz ve içinize sindiremezseniz onlardan gerekli verimi alamazsınız. Almanya'da herkes Nowitzki'yi kabullenmiş ve onun üzerinden oynuyorlar. Ama o da bencillik yapmıyor. Gerekli anlarda ortaya çıkıyor. Parker'lı Fransa'yı gördük İtalya'yı yendiler. Bu işin tanjevic'le olmayacağı belli. Artık türk Milli Takımının Başına bir Türk antrenör gelmeli...