İspanya La Liga (Futbol)

Tugay Aktepe' Alıntı:
Uğur; dikkatli ol kardeşim bu söylemlerinden sonra, Reina da formayı giydirmeye çalıştı sonrası ne oldu hep beraber gördük. :) Kötü olmanı istemem asla.

Birşeyler olmaz abicim. :)

Hatta bu sene Cesc ile bir şampiyonluk daha görün. Seneye de mutlu, mesut Fabregas, Barcelona topraklarına ayak basar. :)

Burak Barut' Alıntı:
Bu Mesut'un oyununu beğenmeyen tek kişi olarak gene forumda sivrilecem sanırım : )

Ne Van Der Vaart'tan ne Robben'den ne de Snjeder'den iyi olduğunu düşünmüyorum.

Mourinho koşmayan adamları pek takımlarında sevmez ancak bu sene Mesut'u ısrarla istemesine anlam veremedim açıkcası ondan bir Snjeder yaratacağını mı düşünüyor acaba ?

Yalnız değilsin :) Bu adamı hiç sevmem, Türk'ten de saymam, gurur da duymam. Keşke Barcelona'ya gitseydi, Real Madrid sevgimi etkileyemeyecek olsa da Barca'ya giderek ondan daha çok nefret etmemi sağlamasını tercih ederdim.. Umarım başarısız olur, kadroya giremez.

Ali Erdem Güntepe' Alıntı:
Biraz saçma olacak belki de çok saçma :)

Biri bana Mesut'un (şutu hariç o da olmayacak yakında)Arda'dan daha iyi olduğu bir özelliği söyleyebilir mi ?

Belki birtek pas özelliğidir.Açıkçası çok büyük yetenek olarak görmüyorum ben Mesut'u.Hız yok,mücadele yok.

Aynen. Mesutu izlerken ruhum sıkılıyor. Adamı cazip yapan en büyük nokta Almanya Milli formasını giyiyor olması. Transfer haberini duyunca ilk aklıma Ardanın kalitesi yeteneği tekniğinin oluşu tek kusuru Milli formamızı giymesi. Devler Peşinden koşuyor mu koşuyor ama hakettiği ücreti teklif ettiklerini sanmam. Arda her yönden Mesutu geçer, geçemeyeceği konularda yok değil. Mesut gibi menfaatleri uğruna ihanet etmez ;)

Bazı yorumları görünce deliriyorum ya, ihanet ne demek. Ermal Kuqo Arnavutluk'a ihanet mi etti, Mirsad Bosna'ya ihanet mi etti, Türk yapmaya çalıştığımız basketbolcular ülkelerine ihanet mi etti, Aurelio hain mi?

Ayşegül Hanım sizin milli takım için öyle söylediğinizi düşünerek yazdım ama tek size değil lafım. Yukarıda bir arkadaş daha yazmış Salih Coşkun sanırım.

Sözleşmesi için böyle düşünüyorsanız orada da haklı olduğunuz söylenemez 15 milyon euro kazandırdı takıma. Ve de Arda bugün Real Madrid ve Barcelona'dan teklif alsın, gideyim diye baskı yapmazsa ben de birşey bilmiyorum.

Neden milli takım deniliyor o zaman bu kavramı kaldıralım. Bana göre o ismini saydıklarınız keşke kendi milli takımlarının formasını giyseymiş, Aurelio da buna dahil. Hatta Elvanda Bayan Voleybol takımımızda önemli işlere imza atan Natalia da ve diğerleri...

Ardaya La liganın önde gelen takımlarından teklif gelmemiş olmasına şaşarım.

Eminim gelmiştir, gelecektir demiyorum gelmiştir diyorum.

Milliyetçiliği abartmaya gerek yok. Sen Mesut'a hain dersen, Alman vatandaşı olarak yaşayan binlerce Türk'e de hain demiş olursun. Buna hakkın var mı peki?

Kerem çok doğru söylemiş genel olarak..

bugün Türk milli takımını seçmiş olan bi Mesut ne 2010 dünya kupasın da oynar nede Real Madrid ve Barcelona gibi 2 kulubu peşinden koştururdu.. seçseydi Türkiye'yi hergün gazeteler de boy boy bir Fenerbahçe'ye bir Galatasaray'a geliyor olurdu.. adam bugün yıllık 5 milyon'a Real'e imza attıysa kendi kariyeri açısından Alman milli takımını seçerek çok doğru bi iş yapmıştır..

Ardanın gitmeyi istemesi doğal. Hakan Şükürde gitti destekledik Fatih Terimi destekledik Okanı,Tugayı destekledik paranınEMREttiğini destekleme hatasını bile yaptık. Tuncayın, Nihatın bile iyi işler yapmasını istemişimdir.

Ben Altıntop kardeşler gibi olmasını isterdim sadece onlar nasıl yapıyor. Almanyada Yaşayan Gurbetçilere lafım olamaz. Alman Milli formasını isteyerek giyidiğinide zaten sanmıyorum. Marşlarını dahi okumuyor. Bu da menfaati uğruna bazı şeyleri görmezden geldiğinin göstergesi. Helal Olsun ulaştıda Real Madride transfer oldu...

Ben Mesut'un başarılı olmasını çok istiyorum ve olacağına da inanıyorum.Sizce Mesut Milli Takımımızı tercih etseydi şu anda R.Madrid gibi bir devin formasını giyebilirmiydi ? Tabii ki hayır, istediği kadar yetenekli olsun fakat onların önyargıları var ''Türklerden futbolcu çıkmaz'' gibisine inanmıyorlar işte.Mesut kariyeri için doğrusunu yaptı.

Haa diyeceksinizki milli duygular,bağlar... ama Mesut zaten göründüğü gibi soğuk(duygusal değil) biri ondan bekleneni yaptı zaten.Hayırlı olsun onun için.Umarız Türk asıllı Alman futbolcu olarak efsane bir futbolcu olur.

Kerem SEÇER' Alıntı:
Bazı yorumları görünce deliriyorum ya, ihanet ne demek. Ermal Kuqo Arnavutluk'a ihanet mi etti, Mirsad Bosna'ya ihanet mi etti, Türk yapmaya çalıştığımız basketbolcular ülkelerine ihanet mi etti, Aurelio hain mi?

Ayşegül Hanım sizin milli takım için öyle söylediğinizi düşünerek yazdım ama tek size değil lafım. Yukarıda bir arkadaş daha yazmış Salih Coşkun sanırım.

Sözleşmesi için böyle düşünüyorsanız orada da haklı olduğunuz söylenemez 15 milyon euro kazandırdı takıma. Ve de Arda bugün Real Madrid ve Barcelona'dan teklif alsın, gideyim diye baskı yapmazsa ben de birşey bilmiyorum.
Benim söylediklerimi biraz farkli bir yöne cekmissiniz. Ben Mesut bize ihanet etti, hain demedim. Türk'ten saymiyorum dedim, bunun da bir sebebi var, onu da acikladim zaten önceki yazimda.

Bu arada Almanya'da dogup büyümüs, almanca konusan, babasinin deyimiyle "Alman gibi yasayan", futbolu Almanya'da ögrenmis, egitimini Almanya'da alip Almanya'da yildiz olmus bir oyuncu Türkiye icin oynamiyor diye yanmamiza gerek yok. Almanlar yetistirsin, Türkiye faydalansin olur mu öyle sey. Mesut'a iki milli takimdan da teklif gelse, hic düsünmeden Türkiye'yi kabul etmeliydi o ayri mesele ama Almanlar da Türkiye adina calismiyor sonucta.

Sizinkiyle pişti oldu o yazı. Yanlış anlamışım pardon. Genel olarak çok da farklı değil düşüncelerimiz.

Bu arada Mesut için milli takımda oynayamayacağı için Almanya'yı seçti diye düşünceler var, tam hatırlamadığım için yorum yapmak istemiyorum. Yalnız düşününce Selçuk, Kazım, Gökhan Zan, İbrahim Kaş gibi adamların banko seçildikleri bir milli takıma da kimse gelmek istemez sanırım. Adil değil ki kadro seçimi.

Türkten saymamak da ilginç geldi bana. Hayat şartları oraya sürüklemiş bir ailenin evladı sonuçta. Keyfi bir şekilde almanyaya taşınmadılar. Almanyadaki türkleri böyle düşünürsek daha isabetli yorumlarda bulunuruz. Nolursa olsun Mesut türk çocuğu ve neler çektiğini bilemeyiz bu yaşa kadar. Ama ailesinin durumu iyi olsaydı herhalde Almanyaya gitmezlerdi sonuçta

Çocuk hayatının en doğru kararını vermiş ve Almanya milli takımıyla dünya kupasında tozu dumana katmış. Şimdi de Real gibi bi takıma 22 yaşında senede 5 milyon euroya transfer oluyor. Siz istediğiniz kadar tartışın bu saatten sonra =)

Nasıl performans gösterceğini sezon içinde görücez zaten.

Berkan Çatal' Alıntı:
Türkten saymamak da ilginç geldi bana. Hayat şartları oraya sürüklemiş bir ailenin evladı sonuçta. Keyfi bir şekilde almanyaya taşınmadılar. Almanyadaki türkleri böyle düşünürsek daha isabetli yorumlarda bulunuruz. Nolursa olsun Mesut türk çocuğu ve neler çektiğini bilemeyiz bu yaşa kadar. Ama ailesinin durumu iyi olsaydı herhalde Almanyaya gitmezlerdi sonuçta
Iyi de ben Mesut'un Almanya'da yasamasina laf etmedimki, babasinin sarfettigi "Biz Almanlar gibi yasiyoruz, buraya uyum saglayamayan buradan gider." cümlesinden sonra Türkten saymiyorum dedim. Hani demis olsa "Biz Türküz, ülkemizi de cok seviyoruz ama sartlar böyle gerektirdi" demis olsa anlayisla karsilarim ama bu aciklama hic hos olmamis.

Ayrica yurt disinda yasayan bir Türkün icindeki vatan sevgisi tam tersine daha fazla olmali, en azindan Avusturya'da yasayan biri olarak bende öyle.

Real Madrid'li golcü dünyanın en pahalı bacaklarına sahip. 144 milyon dolar değerinde sigortalı olan yıldız oyuncunun bacaklarında çıkan damarlar ise dikkat çekici.

phpytri3rpm.jpg

dunyaninenpahalibacakla.jpg

Valla sanki biraz sihirbazlık yapılmış gibi çünkü damarlarının çıktığı bacağı diğer bacağına göre oldukça kalın ve kaba duruyor diğerine oranla. Biraz daha dikkat ettim de ten rengi bile şüpheli yani. :)

Derisi çok ince damarlarının belirgin olma nedeni o bence. Demekki beslenmesine ciddi dikkat ediyor vucudundaki yağ oranı oldukça düşük olsa gerek bu kdar incelmiş deriye göre.