İspanya La Liga (Futbol)

Ronaldo Messi arasındaki kıyaslamada kesinlikle söylediklerimin arkasındayım Onur abi. Ayrıca ben hiç bir zaman Ronaldo tek başına alır götürür demedimki, hiç bir zaman bir Maradona demedim Ronaldo için ama gel gör ki Messi için söylenenler hala zihinlerimizde tabi oynadığı futbol ve gözyaşları da :) :) .

Artık Kerem'e de karışmıyorum :) .

Onur Abi'm bu Real Madrid taraftarları ne zaman akıllanacak, ben anlamadım gitti :)

2 seneden beri tokatlıya, tokatlıya bir hal olduk. Bir kere de bizi yenin de ondan sonra dalga geçin. Hep dolaylı yollardan. Barnebau'da tavşan yaptık akıllanmadılar, Ibra-Kadabra bir büyü yaptı yine akıllanmadılar, tüm sene tek maçı bekleyip ardından yenildiler yine akıllanmadılar. Biz Real Madrid'in aklını almaktan bıktık, onlar bıkmadı. Geçen sene rekor puan aldılar, yine üstlerindeydik. Yeter artık...

Ronaldo, Messi tartışmasına hiç girmeyelim, çünkü Ronaldo'yu Messi ile kıyaslamak, Messi'ye büyük hakarettir. Ronaldo gitsin artistliklerini başkalarına yapsın.

Bu arada bu sene Barnebau'da kaç atalım, Onur Abi? Villa da atar mı bir tane? :)

Kılıçlar çekildi yalnız :)

Madrid'li olmadığımı, Barcelona nefreti olan bir insan olduğumu tekrar belirterek Madridli kardeşlerimin erken yazdıklarını düşünüyorum, haftaya Nou Camp'ta da maç var :)

Uğur YILMAZ' Alıntı:
Onur Abi'm bu Real Madrid taraftarları ne zaman akıllanacak, ben anlamadım gitti :)

11 sene daha şampiyon olursanız belki ;)

Defalarca dedim ama yine de söylemekten alamıyorum kendimi.

" Galatasaray'ı yenmekle övünen Fenerbahçeliler gibisiniz, çünkü Türkiye'nin en büyüğü Galatasaray. "

"Müzemizdeki kupalar başka kimde var?" diyerek bitiriyorum yazımı.

Messi şimdiden ağlamaya başlarsa sene sonu fazla ağlamaz.

Gazanfer yine başlamış.:)

Bu sene lig daha zevkli geçecek herhalde... :) Yalnız bu sene şampiyonluk beklemiyorum.;Şampiyonlar ligini alırsa Barca, yeterlidir.

Gazanfer, defalarca dile getirildi burada Real Madrid´in şampiyonluklarının neden fazla olduğu konusu. Tekrar etmeye gerek yok sanırım. : ) R. Madrid´in müzesinde olan her kupadan Barcelona´da da var.

Yahu rüya takımı diyorsunuz, kazansanız şampiyon olacağınız maçta Barnebau´da 2 tane yiyip oturuyorsunuz. Ronaldo madem büyük oyuncu, madem Real Madrid Barcelona´dan daha iyi takım, neden kendi sahanızda bile yenemiyorsunuz?Neyse bakalım yenile yenile yenmesini öğrenmiş misiniz bu sezon. : )

Uğur, Villa atar mı bilemem ama Barnebau´daki galibiyetin ardından Guardiola Mourinho gibi depar atmaz, onu biliyorum. : )

Onur Yavuz' Alıntı:
Yahu rüya takımı diyorsunuz, kazansanız şampiyon olacağınız maçta Barnebau´da 2 tane yiyip oturuyorsunuz. Ronaldo madem büyük oyuncu, madem Real Madrid Barcelona´dan daha iyi takım, neden kendi sahanızda bile yenemiyorsunuz?Neyse bakalım yenile yenile yenmesini öğrenmiş misiniz bu sezon. : )

Şu söylediklerini takım isimlerini değiştirerek herhangi bir fb forumuna çok rahat yazabilirsin abi, tebrik ediyorum :)

Ya da ben çevirmek istiyorum, sizi yormak istemem.

" Yahu Türkiye'nin en büyük kulübü diyorsunuz, kazanırsanız şampiyon olacağınız maçta Samiyen'de kazma Selçuk'tan gol yiyip oturuyorsunuz. Arda madem büyük oyuncu, madem Galatasaray Fenerbahçe'den daha iyi takım, neden kendi sahanızda bile yenemiyorsunuz? Neyse bakalım yenile yenile yenmesini öğrenmiş misiniz bu sezon?"

Cuk diye oturdu ben bile şaşırdım :) :) :)

Gazanfer, bu örneği özellikle verdim, acaba düşen olur mu diye. : ) Ama kulüp ile takım senin sözlüğünde aynı anlama geliyorsa bir şey diyemem.

Onur Yavuz' Alıntı:
Gazanfer, bu örneği özellikle verdim, acaba düşen olur mu diye. : ) Ama kulüp ile takım senin sözlüğünde aynı anlama geliyorsa bir şey diyemem.

Abi yapma etme, bana biraz politikacıları andırıyorsun.

Söylediğimi yalanlamak yerine konuyu değiştirmek, bir bakıma bunu kabul etmek. Zaten defalarca bahsettik Katalanların tutumuyla fb lilerin kendi ayrı bir ülke sanması filan.

Neyse fazla konuşmamak en iyisi, sene içinde Mourinho konuşur zaten bizim yerimize :)

Gazanfer, dikkatli okursan yazdığım bir cevap niteliğindeydi. Ben 5 cümle kurdum, bir cümlelik yanıt mı olur dediğin için izun uzun yazayım.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında ezeli rekabet dışında dini ya da siyasi hiçbir uç nokta yok. Oysa Real Madrid ile Barcelona arasında çok keskin sınırlar var. Bu nedenle Madrid ile Barcelona´yı kıyaslarken, konuyu Galatasaray-Fenerbahçe rekabetine taşımak doğru değil. GS-FB rekabeti -bugünkü istatistiklerin dikkate alındığı dönemi göz önünde bulundurursak- başladığından beri bu ülkede bir diktatörlük rejimi yoktu.

Bu nedenle sıkıştığınız anda bizim kupamız sizin kupanızdan fazla demeyin, bilenler için pek bir anlam ifade etmiyor bu durum. Ha 10 yaşındaki çocuğa bunu dersen, bu abi doğru söylüyor diyerek sana hak verebilir.

Real Madrid yıllarca formasına reklam alıp bunun da sağladığı ekonomik güçle iyi transferler yaparken, Barcelona ısrarla formasına reklam almadı. Salt başarı olsaydı bu rekabette önemsenen, bu uğurda Barcelona da tavizler verebilirdi. Bugün bile forma reklamından gelir elde etmiyor. En azından bu gibi durumları dikkate alın.

Katalanların kendilerini ayrı görme, azınlık durumunda olmalarından dolayı verdikleri tepkiyle, Fenerlilerin kendilerini ayrı görmesini bir tutuyorsan söylenecek fazla bir şey yok zaten.

Onur Abi madem ciddi şeyler söyledin, ben de bir iki şey yazmak isterim.

Dünyada Katalanlar kadar kendini beğenmiş bir toplum yoktur. Bunun birçok örneği mevcuttur, ama en yakın zamanından örnek verelim. İspanya'nın, evet İspanya, kupa töreninde Fabregas'a giydirmeye çalıştıkları Barcelona forması.

Ayrıca şöyle bir durum var ki biz İspanyol değiliz Katalan'ız diyenler, İspanya ile şampiyonluklar kazanınca en mutlu olanlar, garip.

Onun dışında Real Madrid'in en çok eleştirilen ve anladığım kadarıyla sevilmeyen yönü maddi imkanları.

Bu konuda da sadece bir şey söyleyeceğim. Zamanın rekor paralarıyla Cruyff ve Maradona'yı alan takım da Barcelona. Kimse fakir edebiyatı yapmasın lütfen.

Formaya reklam konusu da gündemdeyse eğer hepimiz Beşiktaşlı olalım.

Gazanfer,

Hayata renk katmak, ince düşüncelerle mesaj vermek güzeldir.

Emek harcadığın bir şey için sevinmek en doğal hakkındır.

Çok klasik bir söylem ama; beni bir kişi anladı, o da yanlış anladı.

Formanın her tarafını endüstriyel futbola teslim edip, bir tarafı kurtarılmış alan ilan etmek bir anlam ifade etmez.

Gazanfer, İspanya'nın Dünya kupasını aldığı gün, Katalunyanın bayramına denk geldi. Ona rağmen bir Katalunya ikiye ayrılmış. Bir kısmı, "ya takım bizim ytakım şampiyon olalım" derken bir kısmı da " İspanya'nın ne olrusa olsun şampiyon olmasını görmek istemiyorum" diyormuş. Bunu bizzat Barcelona'daki bir arkadaşımın değerlendirmelerinden söylüyorum. Yani ;

Ayrıca şöyle bir durum var ki biz İspanyol değiliz Katalan'ız diyenler, İspanya ile şampiyonluklar kazanınca en mutlu olanlar, garip.

Doğru bir yorum değil.

Barcelona'ya vurmak için Katalanlığını neden kullanıyorsunuz anlamış dğelim gerçekten. Celtic liler için "yahu o herifler Katolik!!!" diyen hiç duymadım. ama ne zaman iş Barca-Real olayına gelse Yok Real Franco'nun takımı haksız şampiyon oldu yok Barca katalan bölücülerin takımı :)

Bize ne abicim ne ispanyolum ne katalanım. Türkiye'yi bölmeyede çalışmıyorlar. Bana dert bişi yok. O zaman ben oynanan futbol ve/veya yarattıkları katma değere bakarım. Ben Barcalıyım Onur Realli ne olacak. Bizim işimiz sahada kalmak. İspanyollar alanlara mı iner ülkeyimi böler Sahada mı kalır hiç umurumda değil..

Ben artık Barca'nın Real maçlarını izlemiyorum Numancia'dan farkı yok. Bu arada Türk halkı iddaadan filan anlamıyor buna eminim. BArca'ya o kadar yüksek oran vermelerine rağmen nasıl evi arabayı satıp BArca'ya oynamıyorlar anlamıyorum. Bas 50 lirayı al en az 80 lira. Bir de Madrid'e oynayıp para harcayanlar var. İsraf beyler :)

Deniz Baskın' Alıntı:
Ben artık Barca'nın Real maçlarını izlemiyorum Numancia'dan farkı yok. Bu arada Türk halkı iddaadan filan anlamıyor buna eminim. BArca'ya o kadar yüksek oran vermelerine rağmen nasıl evi arabayı satıp BArca'ya oynamıyorlar anlamıyorum. Bas 50 lirayı al en az 80 lira. Bir de Madrid'e oynayıp para harcayanlar var. İsraf beyler :)

Benim için de Katalanların birilerinden pek farkı yok ama neyse, konuşmayayım şimdi...

Gazanfere ve Onur Abiye Teşekkürler şahsen büyük zevk aldım ve bilmediğim bir çok şeyi öğrenmiş oldum:)
Benim Tercihimde Barcel10a ve Messiden yana:)

Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Deniz Baskın":s77uty4r]Ben artık Barca'nın Real maçlarını izlemiyorum Numancia'dan farkı yok. Bu arada Türk halkı iddaadan filan anlamıyor buna eminim. BArca'ya o kadar yüksek oran vermelerine rağmen nasıl evi arabayı satıp BArca'ya oynamıyorlar anlamıyorum. Bas 50 lirayı al en az 80 lira. Bir de Madrid'e oynayıp para harcayanlar var. İsraf beyler :)

Benim için de Katalanların birilerinden pek farkı yok ama neyse, konuşmayayım şimdi...[/quote:s77uty4r]
Tugay yoksa iddaa kuponunda bu maça oynayıp Madrid'e mi verdin ? :)

Mesut'a mı, Real'e mi? :)

Anlaşılan o ki Mourinho Almanya'nın futbolundan etkilenmiş. Önce Khedira, şimdi Mesut.