Los Angeles Lakers

Kobe insan mıdır arkadaş ya.Son çeyrek süre almadı. 2.çeyrek 3 dakika falan oynadı. Adam 36 sayı falan attı resmen.El üzerinden attığı şutlar çoğu.Oynasaydı çok rahat 60ları bulurdu.Tam bir lider olmuş.Kusursuz bir oyuncu.

An itibariyle Orlando'ya kaybetmek üzereyiz.Açıkçası bu deplasman serisinden 2 mağlubiyetle(Boston,Orlando)dönceğimizi tahmin ediyordum.5.maçta ilk kayıp olucak.Ama batı ve NBA liderliği zor artık.

Charlotte 25 sayı önde maçın bitimine 3 dakika kala.Batı üçüncülüğüde gitti Lakers'ın.Oklahomada toparlanırsa Batı'da 4. olur ve daha ilk turdan New Orleans'la eşleşir Lakers.Daha 1.5 ay var ama görüntü bunu gösteriyor.

Lakers, nedenini benim bilmediğim ve çok anlamadığım şekilde yola kaybederek devam ediyor.. Tabii Play-off farklı olacak ama eşleşilecek takımlar ve saha avantajı açısından zor duruma düşecekler..
Çok Lakers maçı izleyemiyoruz ama Steve Blake de olmadı herhalde. Aslında Lakers oynadığı sistem gereği çok dominant bir PG ye ihtiyaç duymuyor ama yine de katkı lazım..

P-Jax Chicago'da iken sanırım PG, B.J.Armstrong'du.. Herhalde yanlış hatırlamıyorum.. O da çok baskın bir PG değildi ama iş yapıyordu.. Yine Ron Harper, Brian Shaw gibi isimler de aynı duruma örnek olabilir.. Derek Fisher çok yaşlandı artık ve yerine birini bulamadı henüz Jackson..

Artest de ruh hastası olduğu için güvenilir bir parça olamıyor.. Bence Trevor Arıza kalabilse mutlaka daha fazla katkı sağalrdı..

Yine de play-off zamanı bu takım azacaktır.. Ona hiç şüphem yok.

Burada aylardır dalga geçilen Cleveland, Lakers'ı yenmeyi başardı.. Ligin en az kazanan takımı, şampiyonluğun en büyük adayını yendi böylece.. Lakers'ta serbest düşme devam ederken gelen all-star arasına eminim sevinmişlerdir.. Biraz dinlenme ve yenilenme için ihtiyaçları var..

Play-off tablosunda da alacakları yer önemli.. Konferans sıralamasının ortasından bir yerden play-off yaparlarsa kan gövdeyi daha ilk turdan götümeye başlar. Yine de bana göre en kötü 3. olurlar.. San Antonio artık gitti de Dallas'ı belki geçebilirler..Yine de şu anki durum hiç iç açıcı değil..

Cavs'ta eksikler teker teker düzeliyor ama bu bi bahane olmamalı.Blake,Brown,Fisher,Artest o kadar gereksiz adamlar ki. Kobe'ye Gasol'dan başka yardımcı olacak adam yok.Odom belki. Hani buralardan play off a girmek sorun olmaz benim için. Zoru severim.Kobe'de sever :D play off ta ne olursa olsun nerden girersek girelim Kobe batı şampiyonluğunu getirecektir eminim.NBA şampiyonluğu için kesin konuşamıcam ama tek bildiğim buralardan da Kobe şampiyon olursa artık Kobe-LeBron tartışmaları son bulur heralde.

Ben NBA ile çok ilgilenmem ama görünce gerçekten büyük şşaşkınlık yaşadım. Acaba forumda ne yazdılar diye merak ettim valla ilk kez. :)