Lynetta Kizer

Hayır kıta dışı oynama isteğimizin sebebi nedir?
Kalsın Avrupalı olarak ne diye kıtadışı olsun?
Mantıklı bir izahı olan paylaşabilir mi?
 
Klasik Galatasaray sebepleri neden şaşırıyorsunuz? Her sene var böyle bir olayımız artık alışın.
 
Zellous ile benzerlikleri disinda wnba'da hem aynı takımda oynuyorlar hemde cok iyi arkadaşlar .. Twitter'da kardesim etiketiyle bir cok foto paylasmıs :)
 
Herkesi suçladık ama oyuncunun geçmişte ABD milli formasını giydiğini unutması, Bosna vatandaşı olarak Avrupalı statüsünde oynayamayacağını bilememesi, kulübünü de Bosna federasyonunu da uyarmaması vs de eleştiriyi hak ediyor bence. Yani neresinden tutsak skandal çıkıyor. Neden hep bizi buluyor bu skandallar diye düşünmemek elde değil!
 
2008'de Amerika 18 yaş altı Milli Takımı ile milli müsabakada oynadığı için AB lisansı verilmemiş ve AB statüsünde oynayamayacakmış. Sezona kıtadışı olarak devam edecek.

Rakibimiz 500 TL itiraz bedelini yatırıp yazılı itirazını kaptanları Birsel'in imzası ile yaptı. Basit mantıkla bakınca haklılar da. Çünkü TBF mevzuatına göre bir kere hangi statüde kayıt ettirildiyse artık bu sezon o statüde devam etmeli. Ama Kizer, sahip olmadığı bir statüde kayıt edilmiş. AGÜ maçından önce lisansını AB olarak çıkartmış lisansı verenler. Bu lisansı verenin sorunu. Düzeltsinler sporcumuzun lisansını, biz de kıtadışı oynatmaya devam edelim. Lisansı verenlerin yaptığı hata kulübümüzü bağlamaz, bağlamayacak da...

Ben de bunu çözemedim, Emir Preldzic, Mirotic gibi başka genç milli takımlarda oynayan isimler sonra gidip Türkiye ve İspanya forması giyebildi bu tamamen 2 federasyon arasındaki anlaşmadan ibaret, Kizer'de de Abd - Bosna federasyonları anlaşıyor ama lisans çıkmıyor.
 
TBF'nin hatası şu kızcağızın en çok tecrübe kazanması gereken yaşlarda 1 sezon yatarak geçirmesine sebep oluyor. Oyuncu için mi üzüleyim, böyle bir rezilliği Galatasaray forması altında yaşadı diye mi yoksa Galatasaray oyuncusunu haksız yere kaybetti diye mi üzüleyim bilemiyorum. Sorarlarsa, Avrupa'nın en iyi ligiyiz. Sorumsuzluk iş bilmezlik diz boyu.
 
Bugün bir yazı okudum. Kizer Eurolegue'de kıtadışı statüsü ile oynamaya devam edecekmiş. Türkiye'de lisansı olmayan bir sporcu Euroleague'de oynayabiliyor mu? Tam anlayamadım. Biz şimdi bu hanım kızımıza 3-5 maç oynaması için bir sürü para mı ödeyeceğiz? Türkiye'de Bosna vatandaşı olarak oynamasını engelleyen konu nedir? Bosna milli takımında oynayıp oynamaması bizi neden ilgilendiriyor? 18 yaşında ABD milli takımında oynayan bir ABD'li hayat boyu milliyet değiştiremiyor mu? Bu kızımız federasyona dava açsa bir sürü para kazanmaz mı? Harun Erdenay federasyondaki çocuğu işten atınca kurtuldum mu sanıyor? Ayrıca Türkiye liginde Avrupalı, kıtadışı diye bir kısıtlama var mı ki biz lisans değiştirme ihtiyacı hissetmişiz? Yani baştan ABD'li diye tescil ettirebilirdik. Galatasarayın yabancı kontenjanı müsaitti neden Kizer'in bir sezonunu yakmaya çalışıyorlar? Türkiye'de ABD'li olurdu Euroleague'de AB olurdu? (olamayacağı sonradan anlaşılınca da ister kıtadışı oynatırdık ister kadroya dahil etmezdik)
 
FİBA kim arkadaşlar? Turgay Demirel. Onlarca milli takım değiştiren oyuncu var. Emir hem de A milli olduktan sonra Slovenya Federasyonuna 500 bin dolar verip Türkiye Milli Takımında oynar hale getirdik. Tuhaflık var bu işte. Alt yapıdan anavatanın milli takımında hemen herkes bir şekilde oynuyor zaten. bir kez ya da daha fazla. Bir kere FİBA'nın kararı saçma. Kadının kendi elinde olmayan nedenlerden ötürü bir sezon oynayamayacak olması ise daha saçma.
 
Hem kizer hem galatasaray spor klübü en yüksek mercilere dava açmalı bunu da yapamayacaklarsa gitsinler. Normal ülkelerde hem gs başkanı hemde tbf başkanı istifa etmeli idi. Yapılan açıklamalar evet saçma ama misal son yapılan tbf açıklaması içinde tutarlı. Bizimkilerinde iş bilmezlikleri aslında tamam birlik olalım da bu yönetim cidden herşeyi berbat etti. Şimdi de großgrouzt gitmek istiyormuş adamı oynatmadan para ödedik böyle saçma şey olmaz. Olmamalı.... dursun istifa da bir hizmetir...
 
Ben TBF açıklamasının tutarlı olduğunu düşünmüyorum. Bizim basın toplantısında anlattığımız herşeyi maddeleştirmişler...Yönetim burda hatalı değil, ama burda hatalı olmaması geçmiş günahları örtmez o ayrı... Ayrıca biz FİBA'ya bağlıysak aşağıdaki maddelere aykırı bir karar. Madde 2:


"Oyuncuların statü uygunluklarından her zaman için üye ülke federasyonları sorumludur ve oyuncu statü uygunluğu, uyruk, uluslararası oyuncu transferi ve oyuncuların yaşlarını düzenleyen kurallarla ilgili herha ngi bir ihlal durumunda bunun sonuçlarına Üye Ülke Federasyonu katlanır"


Madde 68:


“ …herhangi bir Federasyon tarafından verilen lisans ondan önceki lisans(lar)ı geçersiz kılar.”
 
2 maçtır izliyorum kendisini.
Maç eksikliği var mı bilmiyorum ama öyle ahım şahım katkı verebilecek bir oyuncu gibi görmedim.
 
Avenida ve Fener maçlari için konusmak gerekirse kendisini begendim. Savunmada bazi sorunlari oldugunu goruyoruz fakat bunun onemli olçude takima alisamamaktan kaynaklandigini dusunuyorum, Ekrem hocanin savunma anlayisi oyuncularin bireysel becerilerinden ote topluca hareket etmelerine dayali. Isin bireysel yonunde pota altini iyi kapladigi gorusundeyim. Hucum açisindan Avenida maçinda biraz sanssizdi, soktugu orta mesafe sutlarini gorunce kaçirdigi turnikeleri form/gununde olmamaya yoruyorum. Pota altinda bitiremedigi pozisyonlarda arkasi donuk oyunda da ribaund/tip kovalamada da basariliydi bence. Iki tanesi girse su an farkli izlenim edinirdik. Ben parkede dogru seyleri yapip yapmadigina odaklanma taraftariyim, sut girer girmez onlar gunluk veriler.
 
Kıta dışı oyuncu olarak şu andan itibaren Kizer'in lisansını çıkarabiliyor muyuz? Bunu yapabiliyorsak neden şimdiye kadar yapmadık onu da anlamış değilim. Bu saatten sonra transfer yapmayacağımız muhtemel zaten.Ama en azından 3 tane zorlu deplasmana çıkacağımız şu dönemde lisansını çıkartmamız mantıklı değil mi? Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
 
Kıta dışı oyuncu olarak şu andan itibaren Kizer'in lisansını çıkarabiliyor muyuz? Bunu yapabiliyorsak neden şimdiye kadar yapmadık onu da anlamış değilim. Bu saatten sonra transfer yapmayacağımız muhtemel zaten.Ama en azından 3 tane zorlu deplasmana çıkacağımız şu dönemde lisansını çıkartmamız mantıklı değil mi? Bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

Avrupalı ya da kıta dışı, Kizer'ı ligde oynatamayacağız bu sene.
 
Galatasaray, Fenerbahçe ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nu birbirine düşüren Lynetta Kizer ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

FIBA, yaklaşan 2017 Kadınlar Avrupa Şampiyonası elemelerinde ABD’li yıldızın Bosna Milli Takımı forması giymesine izin verdi.

Bosna, bu gelişme sonrasında daha önce ABD Milli Takımı’nın formasını giyen Kizer’i şubat ayındaki elemelerde oynatabilmek adına gerekli evrakları hazırlamak için harekete geçti.

CİMBOM NE YAPACAK?

FIBA’nın kararı sonrası Galatasaray’ın alacağı tavır merak ediliyor. Sebebi ise Kizer’in Türkiye’de yine Avrupa statütüsünde forma giyemeyecek olması. Yıldız oyuncunun lisansı, sezon başında Bosna Hersek vatandaşı olarak tescil edilmiş, ancak daha sonra FIBA’nın uyarısıyla ABD vatandaşı olarak Fenerbahçe derbisi öncesi değiştirilmişti.

Sezonun geri kalanında sadece Euroleague’de mücadele edecek olan Kizer, idari mahkemeye giderek TBF’ye dava açmıştı.

Federasyon Statüsü’nün 21. Maddesinde ise ‘‘Bir sezon başında noter tescili ile hangi statüde oynayacağını Türkiye Basketbol Federasyonu’na bildiriyor. Sezon içerisinde bu konuda bir değişiklik yapılamaz‘ bilgisi bulunuyor.

* Basketdergisi özel haberidir.
 

Üst