Muhteşem Yüzyıl

Mithat Duran' Alıntı:
[quote="Bağdat Kaynak":n2jdthbz]Ben de sizin beğenmenize saygı duyarım ama ben oyunculuğunu hiç beğenmem ve oynadığı dizilerin hepsi sıradan.

Ama ülkenin %50 si izliyor,ilginç değilmi?[/quote:n2jdthbz]
Ona bakarsak Mithat Abi Aşk-ı Memnu, Fatmagül'ün Suçu Ne ? (özellikle ilk bölümü) de rekorlar kırmıştı bir de bunlara bakmak lazım. Dünkü bölümde ne zaman Divan'a gelecekler diye merak ediyordum. Koskoca Osmanlı Divanı konuşmaların olmadığı bir dakikalık bölümden oluşuyor, Kanuni'nin Harem'de geçirdiği zaman bir saat. Çünkü halkımızın izlemek istediği şeyler bu tür şeyler.

Kanuni'yi insan evladı olarak görmeme durumu eleştirilere neden olmuş. Bu adam da ilişki yaşar , aşık olur , kişisel hırsı olur , hataları olur. Neden olmasın ki ? bu adamın içinde de sapık duygular olabilir. neden olmasın ki ? Ve halk bunları görünce neden gaza geliyor ki ? Ben diziyi beğendim en azından şu anki dizilerden güzel. Kaldırırlarsa cidden tepki gösteririm . Halkın gözünde Kanuni eli şeyin deymemiş , hayatında kadın eli tutmamış , ömrü at üstünde geçen biri gibi görülüor. Zaten şehzade Mustafa ve Şehzade Selim'i de leylekler getirmiş...
Son olarak bu paraprafı Mithat Abi'ye ayırıyorum. keşke hiç uğraşmasaydınız böyle şeylerle. '00 konuk oyuncu 201 adet at ve bi padişahla gezinip dururdu bu dizi. Dizi sonunda da Viyana finali yapar viyana'yı alırdınız. Sonra Viyana'dan sonra diye bi dizi çıkartıp fetihlere devam eder halkımızın gururunu okşardınız. Niye uğraşıyorsunuz ki bu tür güzel şeylerle. Verin coşkuyu gururlansın Türkler :) Düzgün şey sevilmez abi bu ülkede :)

Deniz, bu diziyi eleştiren insanların senin söylediğin gibi düşündüğü kanısına nasıl kapıldın, en azından bu genellemeyi yapacak izlenimi nasıl edindin?

Uğur , diziyi eleştiren kimle konuşsam ilk lafı harem oluyor. Öyle olunca delleniyorum ben. Hem dizide ilk aklına orası gelsin hem de diziyi sürekli eleştir olcak iş mi bu :)

Diziyi bende bu kadar eleştiriden sonra izledim evet ilk bölümde haremli sahneler çok var yanlız arkadaşlar daha 2-3 bölüm daha geçsin öyle yorum yapın yeni yapılan bütün diziler ilk önce reytinge tutunmaya oynarlar.Bizim halkımızda ne kadar eleştirsede diziyle ilgili bişey sorsam herkes sevişme sahneleri eleştirir ama herkeste pür dikkat oraları izler bunla ilgili Cem Yılmazın bi lafı geldi gorayla ilgili bir replik (Film çok küfürlü ...) :) Filmde çok sevişme var şeklinde değiştirebiliriz bunu.

Ki 3.bölüm fragmanında gönderilen elçinin kafası kesilip gönderiliyor Kanuniye şimdi işte birazda savaş görürüz.Bide öyle bir hava yaratılmıştı halk yerli spartacus istiyor ya abi hem sevişsin hem savaşsın isteniyor :)

Nihat doğanında bir saçmalığı var onuda uyarlarsak;

Edebi olmayan ilim insana kıyan bıçak gibidir,edebi olan ilim ise can kurtaran bıçak gibidir..

Savaşı olmayan seviş insana kıyan bıçak gibidir,savaşı olan seviş ise can kurtaran bıçak gibidir :)
İsteyenler izleyebilir.
http://www.videoface.gen.tr/sacmalamak-vs-nihat-doganramiz-yokken-biz-vardik.html

Halit Ergenç?in ayağı kırıldı
13 Ocak Perşembe 2011

Dizi çekimleri için kılıç dersi alan Halit Ergenç ayağını burktu. Hemen hastaneye kaldırılan Ergenç?in ayak bileğinde kırık tespit edildi. Yapım şirketi yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre Ergenç?in sağlık durumu MR çekimi sonrası netleşecek. Ergenç?in çekimlere devam edip etmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Dizi ile ilgili dikkat çeken birşey daha var yayınıyla alakalı. Show tv çok az reklam koyuyordu dizi için. Show tv'de zaten doğru düzgün bir bütçe yokken reklam almadan nasıl dayanıyor soruları dolanıyordu ortalıkta. Son bölümde görülüyor ki el atmışlar buna.. Seyir açısından daha kötü tabiki ancak Ezel ve Vadi gibi bunu da kaybetmek istemezler herhalde...

Diziye gelince de biraz, savaş görmeye başlayacağız zannedersem. Eleştiriler biraz olsun dinecektir.. Reytingleri de iyi gidiyor. E tabi, eleştirmek isteyenler de açık yakalamak için izliyor falan doğal olarak artıyor izleyici sayısı..

3 Kıtaya Sığmayan Bir Cihan Padişahını Bir Harem Dairesine Sığdıran Zihniyete Yazıklar Olsun!!!

Merak ediyorum da Mustafa Kemal'i böyle kadınlara düşkün ya da gay olarak gösterildiğinde neler yapılırdı???

Suat Aydın' Alıntı:
3 Kıtaya Sığmayan Bir Cihan Padişahını Bir Harem Dairesine Sığdıran Zihniyete Yazıklar Olsun!!!

Merak ediyorum da Mustafa Kemal'i böyle kadınlara düşkün ya da gay olarak gösterildiğinde neler yapılırdı???

Göstermedilermi Mustafa filminde? Alkolik kadın düşkünü gibi gösterilmedi mi Mustafa Kemal?

50 ülkede bulunan özel ekipleriyle dünyadaki uluslararası TV formatlarına dair araştırma yapan The Wit şirketi, Cannes'da bu yıl 4-7 Nisan tarihlerinde düzenlenecek MIP TV organizasyonu için özel olarak hazırladığı listeye 'Muhteşem Yüzyıl'ı da dahil etti.

Yapımcılığını TİMS Productions'ın üstlendiği, senaryosunu Meral Okay'ın yazdığı, yönetmenliğini Yağmur ve Durul Taylan'ın yaptığı 'Muhteşem Yüzyıl', bir Türk dizisi olarak televizyon sektöründe dünyanın en önemli organizasyonu olma niteliği taşıyan MIP TV için seçilmiş en başarılı 10 proje arasında yerini aldı.

Ayrıca diziyi yayınlayabilmek için birçok ülkenin plan yaptığı da söyleniyor...

@Can

Bu şekilde tanıcaklarsa hiç tanımasınlar daha iyi.1 bölüm izledim sonrasına bakmadım bile yazık.Kendi tarihimize sahip çıkmıyoruz.

@Can

Bu şekilde tanıcaklarsa hiç tanımasınlar daha iyi.1 bölüm izledim sonrasına bakmadım bile yazık.Kendi tarihimize sahip çıkmıyoruz.

Diziye çok eleştiri var tabiki ancak inanılmaz reyting alıyor. Haftalık dizi sıralamasında 2. sırada yer almakta. Bu kadar eleştiri oklarına hedef bir dizi nasıl bu kadar reyting alabiliyor gerçekten ilginç... E tabi hal böyle olunca da baya ilgi çekmiş durumda. Doğal olarak yurtdışından talepler var yayın hakkı alabilmek için, epey ses getirdi dizi. Diziyi yayınlamayı en çok isteyen ülke de ABD bu arada...

Geçen yılın Survivor galibi Merve Oflaz'ın Muhteşem Yüzyıl macerası sona eriyor. Dizide cariyelerden Ayşe karakterini canlandıran Oflaz, 13. bölümde senaryo gereği ölerek diziye veda edecek. Sette arkadaşları ile kavga ettiği yolunda haberler çıkan Merve Oflaz, bu iddiaların yalan olduğunu ve anlaşması bittiği için diziden ayrıldığını söyledi.

Merve Oflaz, diziden ayrılmasının hemen ardından ise bu sefer ünlülerin de yer aldığı Survivor yarışmasına dönecek; ancak bu sefer Acun Ilıcalı ile birlikte sunuculuk yapacak

Muhteşem Yüzyılın Hataları

Show TV'nin iddialı dizisindeki kimi sahneler izleyenlerin kafasında soru işareti yaratıyor.

Dizinin son bölümünde Şehzade Mustafa bir hayli büyümüş ve genç bir delikanlı olarak izleyicinin karşısına çıktı. Halbuki Hürrem, üçüncü çocuğu Selim'e hamileyken Şehzade Mustafa küçücüktü. Ancak ne hikmetse 1 yılda boy pos attı ve kocaman bir delikanlı oldu. Haliyle bu görüntü de izleyenleri rahatsız etti. Dizideki tek gariplik bu değil elbette. Baksanıza Muhteşem Yüzyıl'da neredeyse kış hiç olmuyor. Sanki hep bahar ayları, hava güzel, bahçeler yeşil yeşil...

Alıntı

Muhteşem Yüzyıl'daki hataya kim gülmedi ki !

İlkokul çağında öğrendiğimiz bilgiyi meğerse dizinin senaristleri öğrenememiş.

Show TV'de ekrana gelen Muhteşem Yüzyıl dizisinde pazar sahnesindeki hata izleyenleri güldürdü.
İlkokul çağındaki her çocuğun bildiği bir şey dizide farklı gösterildi.
Pazar sahnesi sırasında adam pazardaki satıcıya soruyor:
"Bu kumaşın metresi kaça?"
Yuh ki ne yuh... Açın ilkokul kitaplarını şöyle yazar:
"Ölçü birimi Cumhuriyet'ten sonra değişti."
Memlekette bu bilgiyi öğretmekten öğretmenlerin dillerinde tüy bitti ama senaristler hala öğrenememiş.

Alıntı

Televizyon Gazetesi'nin haberine göre, Beyaz Show 'a konuk olan Muhteşem Yüzyıl ekibi diziyle ilgili merak edilen sorulara cevap verdi. Dizide Kanuni Sultan Süleyman'ı canlandıran Halit Ergenç dizinin kaç sezon süreceği sorusuna şöyle yanıt verdi: "2-3-7... 46 seneye kadar yolu var. Kanun, 46 sene hüküm sürmüş, biz henüz 5. senedeyiz Biz sağlıklı zinde olduğumuz sürece dizi devam edecek