Buradaki tartışmadan sonra düşündüklerimin arasında dizi de vardı ve dizi ile ilgili erken hüküm verdiğimi farkettim Sühan Abi'ye hak vererek. Bu noktada ciddi bir hata yaptım ve buradaki insanlardan özür diliyorum. Bu düşüncelerimi ertesi gün Erhan Afyoncu'nun sözlerini dinledikten sonra ve çeşitli köşe yazılarını okuduktan sonra daha da benimsedim. Erhan Hoca'ya sonsuz saygı duyarım ve onun yapımlarına güvenirim, bu güne kadar ortaya koydukları kendisine karşı hissettiğim güvenin yegane kaynağıdır. Dizide fahiş tarihi yanlışlar bulunmayacağına dair kalıbımı basabilirim amiyane tabirle.
Bunun yanında benim o günkü tartışmada takındığım tavrın altyapısını da ele almak lazım. Bu güne kadar Osmanlı tarihi ile ilgili ortaya konan filmler ve diziler genelde ya maksatlı oluyordu yahut maksatlı yapıtlar kadar halkın dimağında zararlı tesirleri bulunuyordu. Hal böyle olunca, bunun yanında gereksiz yere ortamı gereken birileri de bulununca fevri davrandım ve düşünme yetimi sanıyorum ki bir süreliğine bir yerlere emanet ettim.
Dizide karşı olduğum noktalar halen var ancak en başta Mithat Abi'den, sonra Sühan Abi'den ve sonra da iletilerimle kendilerinde rahatsızlık oluşturduğum insanlardan özür dilerim. Genel manada çok da yanlış şeyler yazdığımı düşünmüyorum halen ama karşısında durduğum şey yanlışmış.
Not:Barış Abi iki buçuk sene hazırlık yapılmış diyorlar dizi için.
Bunun yanında benim o günkü tartışmada takındığım tavrın altyapısını da ele almak lazım. Bu güne kadar Osmanlı tarihi ile ilgili ortaya konan filmler ve diziler genelde ya maksatlı oluyordu yahut maksatlı yapıtlar kadar halkın dimağında zararlı tesirleri bulunuyordu. Hal böyle olunca, bunun yanında gereksiz yere ortamı gereken birileri de bulununca fevri davrandım ve düşünme yetimi sanıyorum ki bir süreliğine bir yerlere emanet ettim.
Dizide karşı olduğum noktalar halen var ancak en başta Mithat Abi'den, sonra Sühan Abi'den ve sonra da iletilerimle kendilerinde rahatsızlık oluşturduğum insanlardan özür dilerim. Genel manada çok da yanlış şeyler yazdığımı düşünmüyorum halen ama karşısında durduğum şey yanlışmış.
Not:Barış Abi iki buçuk sene hazırlık yapılmış diyorlar dizi için.