Mustafa Cengiz Yönetimi ve Basketbol

Koç yok,
Oyuncu yok,
Salon yok,
Bütçe yok...

O zaman siz niye varsınız?

Galatasaray, bu ülkeye basketbolu getiren takımdır.

Böyle devam ederseniz D.Ö gibi defolup gidersiniz, hiç kusura bakmayın!

Bu olanlarda yönetimin hiçbir suçu yok. Ama bir hatası var (hata ile suç aynı gibi gözükse de değildir)

Yönetim gelecek, bütün Galatasaraylı iş adamları veyahut zenginleri bir toplantıya davet edecek, orada basketbol ve diğer şubeler için bir yol haritası belirlenecek, kısa/uzun vadede ne yapılabilir, kim ne kadar destek olabilir şeklinde bir beyin fırtınası yapılacak ve ona göre sponsorluklar yapılacak. Çünkü bu şubeleri adam etmek için 1-2 tane sponsor bulmak yetmez. En az 10 tane sponsor bulmak lazım. Çünkü şu an hiçbir şirket veya kurum Türkiye'nin bu ekonomik şartlarında tek başına bir şubeyi kaldıracak kapasitede değil. Yani bir sponsor 20 milyon veremez belki ama 10 sponsor verebilir. Biri forma sponsoru olur, diğeri isim sponsoru olur, diğeri forma tedarikçisi olur vs.

Yani bu durumda 10 tane sponsorun her birinin yılda vereceği 2 milyon onlara çok koymaz. Aksine bu rakam yıl sonunda amorti eder hatta kazanç bile sağlayabilir. Çünkü Galatasaray taraftarı köstek olanı unutmadığı gibi, destek olanı da unutmaz ve sponsor olan şirketlerin ürünlerini alır. Ben mesela 2014'teki o final serisinden beri hiçbir Ülker ürününü almıyorum bir tane çikolata bile. Atıyorum o zaman Eti bize sponsor olsaydı o zaman çok ciddi bir şekilde hem reklamını da yapardı hem de kazancını sağlardı.

Yönetime çağrı yapıyorum belki okuyan biri vardır içlerinden; Bu ekonomik sıkıntıda sponsor bulmakta zorlanabilirsiniz, kulüp ekonomik sıkıntıda olabilir. Bu konularda size hak veriyorum, körü körüne eleştirmiyorum. Lakin bütün varlıklı Galatasaraylıları bir proje için davet edin, konsorsiyum oluşturun. Salon için acilen sponsor bulun ve inşaatine hemen başlayın. Burada amatör branşları seven taraftarların da desteğini alırsınız ve diğer branşlar da koca bir sezonu boşuna oynamak zorunda kalmaz, şampiyonluğa oynar. Bunu yapmak maddi, manevi toparlatır kulübü.

Sayın Başkan , Değerli Galatasaraylılar ,

Spor kulübünden fútbol kulübüne evrildiğimiz şu müstesna günlerde , gündeme dair bazı tespit ve eleştirilerimi ilgi ve görüşlerinize aktarmak isterim.

Öncelikle kulübün gündeminin yoğun , maddi ve manevi külfetinin de ağır olduğunun farkında olduğumuzu bilmenizi isterim fakat bu ağırlık ve yoğunluğun bilincinde olarak göreve talip olduğunuzu , buna göre plan ve projelerle göreve geldiğinizi görmek ve bilmek isterdik. Ne yazık ki öyle olmadığını anladık .

Basketbol şubesinin neredeyse tasfiyesini gündeme getirecek kadar bir bütçe oluşturmaktan yoksunluk ve yetersizlik kabul edilebilir değil.Rahmetli Özhan Canaydın döneminde basketbol şubesinin kapatılacağı söylentileriyle ortalığı ayağa kaldıranların bugün bu yoksunluk söylemlerine sessiz kalmaları da inanılır gibi değil.

Yönetimin "sponsorlar gelsin bizi bulsun" sözleri de akla , teknolojiye ve eşyanın tabiatına aykırı. Sayın Başkan bu camia ilk seçimde size önce kulübü demokratik ve sağlıklı bir seçime taşımanızı , ikinci seçimle de kulübü ileriye doğruya zirveye taşımanız için yetki verdi. Fakat özellikle bu ikinci yetki verilirken sizden gerek seçeceğiniz yol arkadaşlarınız gerekse seçildikten sonra uygulamalarınız konusunda yüksek beklentiler vardı.

Bugün geldiğimiz noktada camiada hayal kırıklığı yaşandığını , beklentilerin karşılanmadığını rahatlıkla ifade edebiliriz.

Bir basketbol şubesi düşünün ki kısa sürede Can Topsakal, Ergin Ataman,Erman Kunter, Oktay Mahmudi gibi isimler gönderiliyor fakat bütün bu isimlere refakat eden Şube Menejeri maaşlı (kulüp üyesi) Ömer Yalçınkaya göreve ve maaşa devam ediyor ..

Saygıdeğer Galatasaraylılar biz bu yönetime ayrıcalıklar,imtiyazlar bitsin diye oy vermemiş miydik ? Sadakate dayalı düzen bitsin,liyakate dayalı sistem kazansın dememişmiydik ? Nepotizm kelimesini kullanmaktan ötürü disipline verilen üyeleri savunmamışmıydık ? Peki Ömer Yalçınkaya nasıl hala orada kalabiliyor,kim koruyor ?
Keşke bu imtiyazlı şahısları koruyup kollamak yerine şubeyi kollayacak,şube bütçesini şahsi yetenek ve bağlantılarıyla ayağa kaldıracak donanımlı yöneticiler seçip atayabilseydiniz. Ama teveccüh gösterilip tercih edilen yönetici profilleri daha ilk günden kamera ve mikrofonlara bütçede kısıntıya gidileceğini açıklamayı seçtiler.

Bu kolay açıklamalar için yöneticilere ihtiyaç yoktu , talimatla profesyonel çalışan Ömer Yalçınkaya'da bu basit açıklamayı yapardı. Hem de her ay fazla efor sarfetmeden aldığı maaşın bir parça hakkını da vermiş olurdu.

Yine bizzat Sayın Başkanın kendi ifadesiyle "ısrarla" maaş verilerek göreve getirilen kulüp üyesi Kerem Ertan'da bu nepotizm sisteminin bir parçası değil mi ?

30 milyonluk camiada bu malum isimlerden başkası bulunamıyorsa platformumuza yetki verilsin, bu isimlerden daha donanımlı , daha yetenekli ve çok daha ucuz maliyetli profesyonelleri kulübümüzün hizmetine elbirliğiyle sunalım. Yeter ki imtiyaz bitsin kulüp çiftlik olmaktan çıksın .

Sayın Başkan ; Bir diğer husus da aday olurken ilk olarak yola çıktığınız bazı arkadaşlarınızdan vazgeçip tercih ettiğiniz yeni yöneticiler hakkında.Son seçimden önce oluşturduğunuz yönetimdeki isimlerin kaç tanesi ile geçmişe dayanan dostluğunuz ve hukukunuz , Galatasaray'a dair birlikte plan ve proje oluşturmuşluğunuz vardır? Sayın Özbek döneminde Sportif Aş'ye atanan Serdar Güzelaydın kulüp yönetimi değişince görevini bırakırken,aynı Özbek döneminde Sportif Aş'ye atanan Yusuf Günay'ın ikinci başkan olarak yönetiminize girmesi
Tamamen tesadüfi midir ? Sayın Günay'ın kulüp geçmişi,camia tecrübesi ve sizle olan geçmiş hukuku mu bu görevle ilgili liyakati oluşturmuştur? Yoksa tamamen başka sebepler mi bu göreve gelmesine vesile olmuştur ?
Eğer tamamen başka sebeplerse, her ortamda sürekli beraber görüntü verip düzenli iltifat ve teşekkür ettiğiniz Sayın Günay'ın bireysel temas ve yetenekleriyle öncelikle basketbol şubemizi ayağa kaldırmasını kendisinden istesek yanlış olmasa gerek . Mevcut konjektürde maalesef iç içe geçmiş siyaset ve spor ekseninde bu şahsi bağlantıları bir an evvel kullanmak gerekmez mi ?

Son olarak kulübün maddi ve manevi çok zor koşullara geldiği ve hatta getirildiğinden hareketle geçmişe dönük yolsuzluk ve suistimallerle ilgili arzu edilen beklenen araştırmalar konusuyla ilgili de beklentileri karşılayacak icraatler görmek isterdik. Göreve gelirken Sayın Başkanın bizzat yaptığı " Hırsızlar Benden Korksun" açıklamasının gerekliliklerini görmek isterdik.
-Rayicinin 3-5 kat üstü bedelle kiralanan depolarda ki sorumluların bulunması ?
-Tırlar'da kaybolan formalarda sorumluların bulunması ?
-Kayıtlı stokların yok olduğu yanan depolar sorumluların bulunması ?
-Astronomik ballı maaş alanların tespiti ?
-Sporcu menejerlerine ödenen fahiş komisyonları kimin neden nasıl verdiğinin çıkartılması ?
-Özellikle Dursun Özbek'in "Mischon de Reyes firmasına hatırı sayılır bedel meblağ ödedik ve kulübün geçmiş 10 yıllık yolsuzluk araştırmasını yaptırdık " dediği raporlar. Raporlar hazır ise başkanlığa geldiğinizden bu güne kadar 6 ay geçtiği halde neden hala açıklanmadı ?

Artık bunlar dedikodu aşamasından çıkıp kamuoyu ve kulüp üyelerimizin aydınlanacağı belge ve bilgi ortamına kavuşturulmalıdır.Tavsiye ettiğimiz bu tercih ,devri sabık veya geçmişle hesaplaşma olarak algılanmamalı kulübün şeffaf ve dürüst bir geleceğe taşınması olarak yorumlanmalıdır.

Fakat bu tercihler yerine son mali genel kurul'da önceki söylemlerinizin aksi yönünde yaptığınız uzlaşmacı, siyasi ve ortadan konuşma neticesinde ibraya çanak tutan tavrın devamı nitelikte uygulamalarla devam etmek ,
Suya sabuna dokunmadan kulübü küçülterek futbolun arkasına yaslanmaya çalışarak gitmek de bir seçenektir.

Uygulamaları,tercihleri ve komplikasyonları dikkat ve ilgiyle takip ediyor olacağız .

Tüm Üyelere ve Sayın Başkana

Saygı , Sevgi ve Başarı Dileklerimle

Ahmet Murat MALAZ (12828)

Bugün üyemizin GS Başkanı ve üyelerin olduğu mail grubuna gönderdiği mail. Kulüpte kazan kaynamaya başladı. Maalesef mevcut ekibin bu şartlarda götürmesi çok zor...

Benim için Dursun Özbek yönetiminden hiç bir farkınız yok.Hatta basketbol konusunda daha başarısızsınız,bunu gerçekleştirmiş olmakta ayrı bir konu.Tarihe geçiyorsunuz beyler,bu kara günleri görmekte bizlere düştü,yazık ki ne yazık ...

Futbol konusundada başarısız olacaksınız,kongre ne kadar erken olursa o kadar iyi bu yüzden İSTİFA İSTİFA,KONGRE KONGRE

İlla Cem Uzan mı gelsin kulübe ya :)
Malesef işimiz çok zor.
Karşı olsam da kulübün aynı Avrupa devleri gibi yabancı bir milyardere satılması yakın zamanda kaçınılmaz olabilir.
Çünkü bizim istediğimiz gibi bir başkan malesef Türkiye'de yok.

20 yıldır bu şubeyi yakından takip ediyorum, son 2 seneyi bir kenara bırakırsam. Ben bu kadar aciz, basketbola uzak, ileri görüşsüz (vizyonsuz), sporda sponsor desteğini nasıl sağlayacağını bilmeyecek kadar acemi bir yönetim görmedim.

Doğruyu söylemek gerekirse son birkaç günü bir kenara bırakırsak, taraftarı da hiç bu kadar pasif görmedim. Eskiden bu zamana kadar transferler bitmese, oyuncu pazarı daraldı diye ortalığı yıkacak kitle yeni yeni uyanıyor.

Umarım yönetim de taraftar da geç kalmamıştır, umarım..

Arkadaslar kimse beklemiyor belki ama ben liglerden cekilecegimizi dusunuyorum. Uefanin sessizligi, ve akabinde olumsuz bir durum, dogruca cekilme bahanesi olarak one surulecek gibi hissiyatlardayim.

Hic ihtimal vermiyoruz degil mi ?

Ingilizlerin cok guzel bir atasozu var; Never Say Never!

Çok yüksek ihtimal Mahmut Recevik ve Ömer Cansever şubeden alındılar. Mahmut bey kesin ama Cansever'i netleştiremedim. Yönetim içinde görev değişimi yapıldı. Şahsi tahminim Özgür Savaş Özüdoğru şubenin başına geçmiş olabilir. Emin değilim en geç haftaya Salı netleşir her şey.

Edit: Cansever'de alınmış.

Son düzenleme:
Çok yüksek ihtimal Mahmut Recevik ve Ömer Cansever şubeden alındılar. Mahmut bey kesin ama Cansever'i netleştiremedim. Yönetim içinde görev değişimi yapıldı. Şahsi tahminim Özgür Savaş Özüdoğru şubenin başına geçmiş olabilir. Emin değilim en geç haftaya Salı netleşir her şey.

Bence her pozisyonda 1 yönetici olmalı 3 kişi şubeyi yönetmemeli. Hem 3 kişi aralarında görüş ayrılıkları oluyor ve uzlaşılamıyor hem de fazladan maaş vererek israf ediyoruz. Hatta basketboldan sorumlu yönetici ve genel menajer de aynı kişi olmalı. 10 tane isim görüyorum basketbolda şubeyi yöneten ama 1 tanesi bile düzgün yönetemiyor bir o kadar da masraf yapıyoruz.

Naci Cansun'u mesela hem Ömer Cansever'in yerine basketboldan sorumlu yönetici hem de Ömer Yalçınkaya'nın yerine genel menajer yaparsak biraz şubenin vizyonu artar diye düşünüyorum.

Alınsalar ne olacak ki..? Zihniyet mi değişecek..? Ben başkanın da bunlardan farklı zihniyette olduğunu düşünmüyorum. Yönetimlerde zihniyetleri, vizyonları başkanlar belirler, başkan böyle olursa orada zihniyet bu şekilde olur, vizyon filan da olmaz.

Tamamen gündem yaratma, gündem değiştirme çabası olduğunu düşünüyorum. Gidip Hakan Üstünberk'i mi getirecekler bu saatten sonra ya da iyi bir sponsor mu bulacaklar..? tamamen hikaye bir yönetim var şu anda.. Çok söyledim seçilirlerse üzülürüz diye, manzara ortada maalesef.

Daha önce pek çok kez yazdım olur da belki burayı okuyan kongre üyeleri veya yöneticiler görür diye yazıyorum, yazmaya da devam edeceğim.

Basketbol şubesi için önerilerim budur;

1- Ömer Yalçınkaya gibi vasıfsız, adı skandallarla yan yana gelmiş bir ismi acilen göndermek.
2- Basketbol şube sorumlusu ve genel menajerliği aynı çatı altında birleştirmek. Bu göreve de Hakan Üstünberk veya Naci Cansun'u getirmek.
3- Mustafa Cengiz'in Galatasaraylı zengin iş adamlarını (Ünal Aysal, Muhtar Kent, Cemal Özgörkey, Muharrem Yılmaz, Ali Sabancı vs.) bir toplantıya davet etmesi ve basketbolu kalkındırmak için bu iş adamlarıyla projeler üretmesi.
4- Salon sponsoru için bu isimlerin katkı vermesi ve acilen yapımına başlanması.
5- Birisinin isim, birisinin forma sponsoru olması. Formanın diğer taraflarına da ufak tefek sponsorluklar bulunabilir (sırt, şort vs.)
6- Forma tedarikçisi için Nike, Adidas, Under Armour gibi sponsorlarla anlaşılması ve mağazalarından basketbol formamızın üretilip, satılması. Bu satıştaki gelirin yarısının basketbol şubesine aktarılması.
7- GS Store'lerde basketbola ait ürünlerin bulunması, bu ürünlerden oluşacak gelirin tamamının basketbol şubesine aktarılması.
8- Türkiye'deki basketbol altyapının kapatılması, başka ülkelerde altyapı için yatırım yapılması. Bu zamana kadar sadece Göksenin ve Ege gibi oyuncuların çıkması skandaldır.

Bunlar yapılsın yemin ediyorum 5 sene içinde Euroleague kupasını alırız.

Arkadaslar kimse beklemiyor belki ama ben liglerden cekilecegimizi dusunuyorum. Uefanin sessizligi, ve akabinde olumsuz bir durum, dogruca cekilme bahanesi olarak one surulecek gibi hissiyatlardayim.

Hic ihtimal vermiyoruz degil mi ?

Ingilizlerin cok guzel bir atasozu var; Never Say Never!

Bu yönetimden her şeyi beklerim.
Çok vasıfsız bir yönetim var malesef karşımızda.

Mevcut başkan ve yönetim kurulunun halihazırdaki tek dayanağı Fatih Terim ve futbol takımıdır. Şu an bir sorun yok gibi görünsede futbol takımında işlerin geçen seneki gibi gitmeyeceği çok açık. Bir türlü beklenen doğru adımlar atılmıyor maalesef. Ayrıca Fatih Hocanın karşısında durabilecek sıklette bir yönetim değiller. Hoca önce imalarla başlar sonra topuzu kafalarına indirir.
Basketbolda Galatasaray'ı ligden çekmek veya bunun lafını etmek hiçbir yöneticinin haddi değildir.
Türkiye'nin en büyük markası ve dünyaca tanınan Galatasaray o kadar büyüktür ki, bunun bilmeyenin yaşayarak öğrenmesi çok acı olur. Aslan otursa da, uyusa da aslan'dır. Aslanla dalga geçerseniz yazık olur size.
Yol yakınken istifa edin, gidin evde video oyunları oynayın, kayınvalide gelmiştir belki oturun muhabbet edin. Merak etmeyin Galatasaray sizinle doğmadı, sizinle de ölmez.

Yönetim istifa tek yol bu...zaman kaybetmeden futboldan başka şubeyi düşünmeyen bu yönetimden kurtulmamız lazım...ben dayanamıcam artık acayip sinirleniyorum...

Oktay hocayı gönder, Efe Güveni kadın takımı başına getirmeye çalış, Ömer Yalçınkaya'nın salaklıklarına ses çıkarma ve destekle. Sonun böyle olur işte!!! Bu adar dik başlı olmayıp biraz laf dinleseydiniz!

Akşam saatlerinde Özgür Savaş Özüdoğru ile görüşme sağladım. Kendisi şubeyi tam manasıyla devralmadıklarını, konuyla bizzat Başkan'ın ilgilendiğini Yusuf bey ve kendisinin Cansever'e yardımcı olacağını söyledi. Edindiğim izlenimse Cansever ve Recevik'in el çektirildiği ama resmen açıklanmadan bir şey söylemek istemediği oldu. Finansal manada çalışmalar yaptığını aktardı ki kendisi çabalıyor bu konuda ikna oldum. Malzeme sponsorluğundan önemli bir gelir elde edeceğimizi ve mağazalarımızda basketbola dair ürünler yapılacağını aktardı ek olarak. 2 milyon TL gelir getirecek bir sponsorluk çalışması var dedi.

Salı günü YK toplantısında şubeyi tamamen devralmasının mantıklı olacağını söyledim. Ömer Yalçınkaya rahatsızlığımızı da dile getirdim ama şu an için o konularda değil de finansal manada ilgiliyiz dedi.

Akşam saatlerinde Özgür Savaş Özüdoğru ile görüşme sağladım. Kendisi şubeyi tam manasıyla devralmadıklarını, konuyla bizzat Başkan'ın ilgilendiğini Yusuf bey ve kendisinin Cansever'e yardımcı olacağını söyledi. Edindiğim izlenimse Cansever ve Recevik'in el çektirildiği ama resmen açıklanmadan bir şey söylemek istemediği oldu. Finansal manada çalışmalar yaptığını aktardı ki kendisi çabalıyor bu konuda ikna oldum. Malzeme sponsorluğundan önemli bir gelir elde edeceğimizi ve mağazalarımızda basketbola dair ürünler yapılacağını aktardı ek olarak. 2 milyon TL gelir getirecek bir sponsorluk çalışması var dedi.

Salı günü YK toplantısında şubeyi tamamen devralmasının mantıklı olacağını söyledim. Ömer Yalçınkaya rahatsızlığımızı da dile getirdim ama şu an için o konularda değil de finansal manada ilgiliyiz dedi.

Doruk Bey ilgi ve alakanız için teşekkür ederim gerçekten.
Umarım malum şahıslar ve ÖY dan kurtuluruz bir an önce.
Ve tabiki yerlerine gelecek isimler umarım gelenler gideni aratmaz!