Yahu cidden kendi aklımı sorgulamaya başlayacağım artık. Basketbol forumunda basketbolun küçültülmesini savunuyorsunuz bilmem farkında mısınız ya? 6 aydır bir tane sponsor bulamamışlar, ellerindeki tek sıcak para Badou'dan gelen para, Dışarda 1 milyon euro alamayacak adama 1.8 milyon euro sözleşme vermek. 6 ayda yaptıkları tek şey 2 tane red weekend bilmem ne yellow. Bakkal gibi kulüp yönetiyorlar sırf terim sayesinde futbolda şampiyon olduk diye başarılı görüyorsunuz terim gitsin bunların 1 tane bile planları yok. Başkan olmak demek acil zamanda para koyma şartını da göze almaktır. Yere 1 lira düşse etrafına bakarlar kimse bakıyor mu parama diye ama kulübün parasını donk'lara muğdat'lara yediriyorlar babalarının parası değil çünkü.
Böyle bir bakış açısı olamaz.İşte bu kadar yabancısın. Bu yönetim zaten hiçbir yöneticinin hiç bir dönemde şahsi parası olmasın diye çalışma derdin de .
Çay ocağın da lokal kuran mahalle takımı yönetmiyorsunuz. Her büyük camia bunu yapmalı. Kulüpler kendi için de döngüsünü oluşturmak finansal istikrarı kurup kulübün gelirleri doğrultusun da yönetmek zorun da . Bunu kişilerin vereceği paraya bağlarsanız, Dursun un yaptığı gibi kulübe temlik koydurursunuz. hisselerine ipotek ettirip kulübün gelirini azaltırsınız. Demiröenin yaptığını Beşiktaş 4 yılda anca temizledi. Haliyle 4 yıl kaybetti. Acaba Fikret Orman 5 kuruş koyuyor mu cebinden ? Tabiki hayır. Ha Aziz Yıldırım cebinden milyon eurolar verdi. Bu yüzden 18 mi 19 mu ? yıl kulübü yönetti. Yönetirken kendisine biat etmeyen kişilerin üyeliklerini düşürdü ya da uzaklaştırdı. karşılığı ne peki? Bir kaç Türkiye ligi şampiyonluğu. Adam beni kızdırmayın başkanlığı bir on sene daha bırakmam derken bunu kasediyordu. Ha Ali Koç ufak bir servet dökerek kulübü devraldı şimdi . Sonra ? Eğer bağış yapmaz ise Yarın ondan da almak için servet harcaması gerekecek gelecek kişinin. Galatasaray da böyle mi olsun ? Yeterli bütçen yok ise yettiği kadarını kullanacaksın. Kulübün gücü ve bulduğu sponsorluk dışında şahsi gelirle üstünü tamamlarım mantığı ile olmaz
Anadolu kulüpleri o dediğin sistemin merkezi. Para yı veren başkan olur. Bir kaç milyar yardıma karşılık hatıra binaen yönetim oluşur. iddia, belediye ve ufak reklamlarla kulübü yönetir, Gelecek yönetimden de bu parayı ödeme karşılığın da ya da temlik koydurarak başkanlığı devreder.
Ünal aysal 2004 sadece de 23.5 euroluk aig hissesi alması karşılığı kulübe başkan oldu. Oldukça Zengin bir iş adamı olmasına rağmen kulüp de o dönem yaşanan maddi sıkıntıya engel olabildi mi ?
Yapmayın Allah aşkına. Kulüp Başkanı zor durum da cebinden para verir zihniyeti zaten Türkiye de kulüplerin içine etti. Zor durum da olmayan zor bir dönemi geçmeyen kulüp mü var ? Arkadaş a bugün borç verdim haftaya salı alacam ödemezse de canı saolsun lar ile olmuyor bu işler. Beşiktaş kurtuldu. Galatasaray da kurtulacak darısı Fenerbahçenin de başına .
Son düzenleme: