NBA 2008-2009 Sezonu

Ilgauskas 1 ay yok ...

Cleveland Cavaliers'ta tecrübeli pivot Zydrunas Ilgauskas'ın sol ayak bileğindeki problemden ötürü yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalabileceği bildirildi. Sakatlığı 10 Aralık'ta ortaya çıkan ancak ciddi görülmediği için forma giymesine izin verilen oyuncunun, bu durumdan tekrar olumsuz etkilenmeye başlamasıyla beraber yapılan MR çekimleri sorunun çok da basit olmadığını gösterdi.

Otoriteler, 34 yaşındaki tecrübeli oyuncunun 3-4 hafta sahalardan uzak kalabileceğini belirtilirken, yine de tam anlamıyla bir fikre sahip olamadıklarını dile getirdi. Ilgauskas'ın kariyerinin başlarında 2 sezonu baştan sona kaçırmasına mal olan ayak kırılması problemlerinden biri olmadığı söylenirken, durumdaki pozitif noktanın problemin yalnızca ayak bileği ile ilgili olması olarak vurgulandı. Litvanyalı oyuncu, bu sezon Cavaliers'da 28 maçta görev yapan 26.1 dakika ortalama oynama süresine 13.8 sayı, 7.1 ribaund, 1.5 asist, 1.3 blok ortalamalarını tutturdu.


4858.jpg


Dipnot : Cavs için kapatılması zor bir kayıp.
 
Roy 10 Gün Daha Yok

Dönüşü merakla beklenen Portland Trail Blazers'ın All-Star guardı Brandon Roy'dan, takımına kötü haber geldi. Roy'un yokluğunda zorlanan Blazers;
Oyuncusundan 7-10 gün arası daha yoksun kalacak. Bu sezon müthiş bir çıkış yakalayan ve izleyenleri kendine hayran bırakan Roy adeta nazara gelirken yaşadığı sakatlık nedeniyle takımını yalnız bırakmak zorunda kalıyor.
Roy bu sezon 23 sayı-5.3 asist ve 4.5 ribaunt ortalamasıyla oynuyordu.
 
Ilgauskas gerçekten Cavs için çok önemli bir oyuncu. Özellikle hücum anlamında LeBron'un en büyük yardımcılarından. İvmeyi yakalamış bir Cavs için bu kötü haber. Ancak bu Cavs'te şimdilik büyük bir düşüşe neden olmaz...
 
Orlando @ Toronto maçının ilk yarısı bitti (49 - 56)
Hido bugün daha açılamadı , Howard ise yine bildiğimiz gibi 18 sayıda ve daha oynamadığı 24 dakikası da var ;)
Raptors'ta Bargnani 13 , Bosh ve Parker'da 10 sayı ile oynuyorlar.
 
Cavs @ Wizards maçının ilk yarısı (43 - 47) bitti.
Washington'da Butler 15 sayı ile oynuyor.
Cavaliers'te ise LeBron (17 sayı) dışında çift haneye ulaşan oyuncu yok.
Unutmadan izleme imkanı olan arkadaşlar maç NTVSpor'da 8)
 
şu an gözlerimi ovuşturup tekrar baktım wizards cavs a takmış
willie solomonun calderon yerine ilk beş çıktığı ve izlediğim kadarıyla iyi de oynadığı bi maçta emrenin "kız" raptors ı "erkek" magici az önce yendi
son 2 dakkasını izledim iverson un son saniye basketiyle pistons da clippers ı yendi
bu gece new york luyum,knicks yenecek başka yolu yok celtics çoktandır deplasmanda çuvallıyor msg onlara cehennem olacak bu akşam,colorado da minnesota yı aynı saatlerde yenerse tarafıma güçlü bir para transferi olacak cayman adalarından!:=)
koçum Al hadi eski oakland lısın elimizde büyüdün sende yap bi güzellik hemşerine sıkışığız iş yok güç yok kaldık buralarda dayan beeeeeeee knickssssssssssss yürü
:p
hezimette bahanem hazır 8 maçtır kucakta knicks zaten:=) celtics in ;9 olmayacak olamaz!!!!!!!!!!!!!!
 
wizards resmen yalvardı nolur bu maçı alın bizim elimizden diye ama lebron tek başına alamadı maçı zira 9 kişiye karşı oynamaktaydı...:)

bu arada son saniyede yaptığı müthiş steps görülmeye değerdi...:)
 
son çeyrekte boş dönmediler:=) koçum Al koçum david ve wilson chandler işte bu knicks beeeeeee

iletiyi yazarken minnesota colorado da 2-0 yaptı

tükürüyim böyle şansa ben:=( allahtan ot de bende
 
5 Ocak Sonuçları ;

Detroit @ L.A. Clippers 88 - 87

Dallas @ Memphis 82 - 102

Boston @ New York 88 - 100

Portland @ L.A. Lakers 86 - 100
 
Celtics'e bir darbe daha !
Chandler 31 sayı ile kariyer rekoru kırarken, Harrington da rakip potalara 30 bıraktı.
En iyi sezon başlangıcı rekorun kırdıktan sonra oynadığı 6. maçında 4. yenilgisini alan son şampiyonda ise Paul Pierce'ın 31 sayı kaydetti.

39314.jpg


Dipnot : Son şampiyonun acilen toparlanıp , kendi karakterini ve şampiyon takım ruhunu geri getirmesi gerekiyor.
 
bi koyduk toparlanamadı herifler daha.. :) ne geçirmişiz haha..

o kötü bench ve eldeki 3 yıldızın yaşlanması bu tempoyu kaldıramıyacaklarının göstergesiydi..daha da düşücekler play offlar da..o ruh geri gelsede LeBron affetmez sanki bu sefer..
 
Lakers evinde yenilgiyi unuttu ...
Kobe Bryant, 26 sayıyla maçın en skorer oyuncusu olurken, İspanyol pivot Pau Gasol 19 sayı, 5 ribaund, 2 asist önemli katkıda bulundu. Bench'den gelen Sırp forvet Vladimir Radmanovic 16 sayı , Sasha Vujacic 11 sayı, 3 ribaund ve Lamar Odom 10 sayı, 6 ribaund galibiyette pay sahibi olan isimlerdi.
Konuk Blazers'da LaMarcus Aldridge 22 sayı ve 11 ribaund'luk double double performans gerçekleştirirken, Nicolas Batum 17 sayı, 5 ribaund, Rudy Fernandez 14 sayı, 5 ribaund, 3 asist ve 3 top çalma, Steve Blake 13 sayı, 3 asist , Greg Oden 10 sayı ve 4 ribaund ile maçı tamamladı.

4858.jpg



Dipnot : L.A , Staples Center'da üst üste 15. galibiyetini elde etti ;)
 
Bad Boys'lar galibiyet serisini 7 maça çıkardı ;)
Pistons'ta Stuckey 24 sayı , 6 asist ve 4 ribaunt ile yine maça damgasını vurdu.
Clippers'ta ise Gordon 31 sayı ile maçın en skoreri oldu ama mağlubiyeti önleyemedi.

4858.jpg
 
Celtics'in Knicks ile yaptığı maçta Ray Allen 0/9 üçlük yüzdesiyle oynamış bravo.

Kendini nimetten mi sayıyorsun Ray Allen... :)
 
tamam diyorsun bu sene de bitti play-off umutlari, yine bize husran var, sonra cikiyorsun lig liderini cok guzel bir oyunla deviriyorsun.

tamam d' antoni nin phoenix teki sistemi oturtmasi vakit alacak, ayrica oyuncu kalitesi acisindan da gozlu gorulur bir fark var. ancak istikrarin yakalanabilmesi icin de rotasyonun biraz genislemesi sart, 7 oyuncuyla gecmeyecek tum sezon;
ah gallinari ah..

bizi lebrona mahkum etmeyin..
 
Toronto , Magic'in yıldızını söndürdü !
Toronto Raptors'da 5 oyuncu çift hanelere ulaşırken, 26 sayı-4 ribaunt-2 assitle sezonun en iyi performansını sergileyen Anthony Parker ve 23 sayı-11 ribauntla 'double-double' yapan Chris Bosh başrolü oynadılar.Eski Fenerbahçe Ülker'li Solomon ise galibiyete 11 sayı , 4 asist ile katkıda bulundu.
Geceye damgasını vuran isimse Dwight Howard 39 sayı ile kariyer rekorunu yinelediği maçta 8 ribaunt alıp, 2 asist yaptı.Magic'de Rashard Lewis 20 sayı-9 asist-6 ribaunt, Jameer Nelson da 15 sayı-5 ribaunt-3 asistle oynadı.Hidayet Türkoğlu ise son zamanların en kötü maçını çıkardığı salondan 9 sayı-5 asist-2 ribauntla ayrıldı.

39311.jpg
 
LeBron tek başına maç kazanmaya yetemez ...
Wizards'ta Antawn Jamison 26 sayı-13 ribaunt-2 asist-2 top çalmayla oynarken, Caron Butler da 19 sayı-7 ribaunt-2 asistle katkı yaptı.
Cavaliers'da Lebron James 30 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Buna karşın diğer oyuncuların 13 sayının üstüne çıkamadığı konuk ekip son 9 maçta ikinci yenilgisini aldı.
 

Üst