NBA PlayOff 2014

Bulls evinde oynadigi iki macin son dakikalarini oynayamadigi icin kaybetmisti. Haliyle ucuncu macin tansiyonu deplasmanda bir hayli yuksekti. Nene sayi attiktan sonra pota altinda Butler'a pislik yapinca oyundan atildi. Butler da macin sonunda en kritik yerde attigi uclukle cok guzel cevap verdi. Mike Dunleavy de resmen sov yapti 35 sayi atarak. Eline degen butun toplari sayi yapti nerdeyse. Inancimi kaybetmek istemiyorum. Elenirsek gercekten yazik olur.
 
Sabrımı deneyip Pacers-Hawks maçı izledim.maç bitti ama benide bitirdiler.Çok nadir görülür bu kadar anormallik bir maçta iki takımda birbirine çeşitli ikramlar verdi en sonunda Pacers kazandı 91-88.

Çok ilginç maçtı Son 1 dk'da önce Stephenson topu kaybetti maçı bitirecekken hava atışıyla top Wizards'a geçti.

Millsap kaçırdı atışı.Paul George son 8 sn'de 2 de 0 attı serbest atış çizgisinden.

Ve Atlanta koçu son topta Pero Antic'e üçlük çizmiş koca molada kaybetmek istesen bilerek bu kadar olmaz son topu Antic mi kullanır hemde el üstünden üçlük attı.

Neyse umarım Dallas-Spurs maçı başladı umarım bundan iyi olur.
 
Efsane bir maç oldu Dallas yendi San Antonio'yu 109-108 yaşayan efsanelerin maçı oldu resmen.

Sonunda da maça yakışır şekilde Vince Carter Buzzer attı.

[video=youtube;YjBzZpkuy38]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YjBzZpkuy38[/video]
 
Hakemler Houston maçının içine etti. Bizdeki eyyamcılar gibiler. Buraya analiz yazacaktım şevk felan bırakmadılar. Herşeyi geçtim rica ediyorum 1 sonraki pozisyon iade edeceklerse hücum faul felan çalmasınlar. Her maç hücum faul zırvasını izlemeyelim.

Houston baştan sona önde götürdü. Aldrigde sahadaysa 2 uzunlu düzen oynadılar Ömer Aldrigde'i savunacak şekilde. Fena da savunmadı.

Parsons müthiş ilk yarı oynadı ikinci yarı kayıp. Lin desen saçma top kayıpları. Beverly hücumda hiç yok. Savunmada da iyi değildi. Hele 3. çeyrek sonunda Lillard'ın buzzerında adamını kaçırandı ki kırılma anı oldu.

Son çeyrek The Sakal dışında oynayan olmayınca uzadı maç. Uzatmada da hakemler felan ...

Troy Daniels 4 üçlük toplam 17 sayıyla oynadı yanılmıyorsam. Helal olsun buz gibi şut atıyor.

Sonuç olarak Houston maçları en zevkle izlediğim maçlar. En az 1 seri daha olmalarını isterim. Kolay mı değil ama hiç belli olmaz.

Dallas' ı geçersek Portland'ı gömeriz. Houston bize ters gelen bir takım ama olsun onlar gelsinler. Eleneceksek Houston'a elenelim.
 
Houston - Portland serisi cidden muazzam oluyor, yani öyle kopan giden maç yok, her maçta can alınıp can veriliyor. Portland'ın direnç koyacağını, zorlayacağını düşünüyordum ama nefesleri yetmez gibi geliyordu. Ama cidden herkes muazzam oynuyor, Houston da buna yeterli derecede karşılık veremiyor. Mesela ilk iki maçta Harden'ın oyunu, bir takımın ana silahı savunmada zaten bu kadar vurdumduymazken hücumda da batırırsa işler bundan daha farklı olamazdı. Ama LaMarcus Aldridge'in gösterdiği performanlar şapka çıkartılacak şekilde. Batum, Lillard, Wesley, Mo hepsi çok iyi katkılar veriyorlar.

Son yılların en zevkli Play-Off'larından biri oluyor. Miami hariç hiçbir favori şu an rahat durumda değil. Bir istatistik vardı, son yıllarda en fazla deplasman takımının galibiyet aldığı Play-Off yaşanıyor ve bu hatrı sayılır düzeyde, iç saha takımlarından fazla. Enteresan hikayeler çıkıyor. Normal sezonda Spurs'e süpürülen, defansif sertliği eleştirilen Dallas bambaşka bir oyun ortaya koyuyor. Sertliği ve mücadelesi ile öne çıkan Bulls, Wizards karşısında eziliyor. Atlanta gibi Play-Off'a son anda girebilmiş takım, her ne kadar formsuz olsa da Pacers'a kök söktürüyor. Thunder - Memphis serisinde zaten Memphis'in mücadelesi çok ayrı bir dünya. Curry çıkıyor, Clippers'a karşı efsane performans gösteriyor. Kısacası her yönüyle çok enteresan bir Play-Off dönemi oluyor.

Çarşı daha çok karışacak gibi..
 
Houston guardlarından hiç katkı alamıyor. Harden da savunmada cidden sinir bozucu. Takım arkadaşı olmak zulüm olur adama. Yürümüyor bile neredeyse.
 
Harden cesur hareket etmiyor pek. Portland guard ve forvetlerden çok iyi katkı alıyor. Houston'da Daniels şaşırtmaya devam ediyor. Aldridge'in savunmasına çare bulamadılar halâ, Ömer'in üzerinden de çok sayı attı Aldridge. Portland'da topu yere vuran kısalar basıp geçiyor potaya yöneliyor, Houston kısalarının savunması kötü. Ayrıca Batum yürek yemiş heralde Howard'ın üzerine gidip smaç vurmaya kalktı cevabını aldı. Houston'ın seriyi alabilmesi için istikrarlı katkı alması lazım benchten, kısalardan.. Hakemlere hiç gelmiyorum bile, 2 taraf adına da olağanüstü berbat kararlar çaldılar , yuh artık diyorum.
 
Harden cesur hareket etmiyor pek. Portland guard ve forvetlerden çok iyi katkı alıyor. Houston'da Daniels şaşırtmaya devam ediyor. Aldridge'in savunmasına çare bulamadılar halâ, Ömer'in üzerinden de çok sayı attı Aldridge. Portland'da topu yere vuran kısalar basıp geçiyor potaya yöneliyor, Houston kısalarının savunması kötü. Ayrıca Batum yürek yemiş heralde Howard'ın üzerine gidip smaç vurmaya kalktı cevabını aldı. Houston'ın seriyi alabilmesi için istikrarlı katkı alması lazım benchten, kısalardan.. Hakemlere hiç gelmiyorum bile, 2 taraf adına da olağanüstü berbat kararlar çaldılar , yuh artık diyorum.


Aksine Aldridge'i sınırladı Ömer. Sorun Lillard, Mathews üzerinde baskı olmaması.

Harden'a bu maçlık haksızlık etmeyin. Maç boyu durağan olup Houston'ın topyekün mala bağladığı son çeyrek tek ayakta kalandı.
 
Abi nasıl sınırlıyor Ömer anlamadım ? En az 5 basket ben saydım Lamarcus'un Ömer'den rahatça sıyrılıp attığı. Harden bi var bi yoktu, hele son anlarda Aldridge'den blok yediği pozisyonda bile bile ladese gitti. Oraya kadar gitmişken pota altında Howard'a çıkartsa Howard'ı Wesley ve Wright savunuyordu, rahatça alıp smacı vururdu Howard, hatta basket faul bile olurdu. O pozisyondan sonraki pozisyonlarda Howard'a verdi Howard smacı vurdu ama iş işten geçmişti. Harden iyi de oynadı, tamamen kötü oynadı demiyorum ama maça korkak başladı, bazı yerlerde ciddi saçmaladı, maç topunda bile bile bloğa gitti. Diğer yazdığınız maçın kilidi zaten, Lillard ve Mathews çok rahat basketler attı. Houston ara ara zorlasa da bu zorlamalar Lillard-Mathews ikilisini durduracak zorlukta baskılar değildi. Dediğim gibi olay Houston'ın kısalarının savunma-hücum performansında bitiyor. En azından Troy Daniels kadar isteseler şu maçı kazanırlardı.
 
2 maçta 90 sayı atmış biri için 5 basket nedir ki Muhammed ? :)

Harden'ın uzatmalarda crossover shoot yapması gereken yerde içerdeki curcunaya dalması hataydı. Ama oraya Harden getirdi oyunu.

Lin'e bakıyorsun maçın katili, Parsons ilk yarı skorer oyununun yanında çok sayıda top kaybını 2. yarı sadece top kaybıyla devam ettirince attığı taş kurbağayı ürkütmemiş oldu. Beverly zaten gazla özelikle iç sahada skor yapabilen biri. Terrence Jones'un da dengesini Mo Williams saha dışı olayla bozdu. Howard maç başında kaçırdığı boş smaç ve seyircinin üzerine oynamasıyla hücumda ne yaptığını anlamadığım birşeyler oynadı. Top kayıpları, bitmeyen ve hiç girmeyen huk'ları...

Dediğim gibi Spurs-Dallas için düşününce Portland daha kolay rakip. Ama basketbol açısından Houston bana keyif veriyor.
 
Houston bana da keyif veriyor zaten Howard'ın bendeki yeri ayrı. Howard hangi takıma giderse ben o takımı tutuyorum. Portland'ı da beğeniyorum bu yıl güzel kurguları, sağlam oyuncuları var ama Howard'ın takımının elenmesi en çok beni üzer. Dediğim gibi olay kısalarda bitiyor, bi ara topu alan Harden'ın üzerine gidip leblebi gibi sayı atıyordu. Harden'ın attığı kadar yedirdiği sayı var. Ömer de 5 ledi hatta. Sonuçta Lamarcus yine uzun olarak 29 sayı attı, onu Howard zorladı o kadar. Ömer'in savunmasında pek de rahatsız olmadı. Harden da umarım normal sezondaki oyununa geri döner, eğer o dönerse ve biraz da kısa katkısıyla Houston 4-3 bile yapabilir seriyi.
 
Çok şey yazacağım buraya ama korkuyorum bi cenabetlik sakatlık filan çıkar diye. Şu Texas'ta mevzuyu çözelim de öyle karalarız birşeyler.
Ama tek gerçek şu ki : İnternetten 240p'de rox - blazers serisini izlemek > televizyonda rahat rahat İndiana serisini izlemek
Bir de şu tv gidip gidip doğu playofflarını vermese çok tatlı olacak.
 

Üst