NBA PlayOff 2014

Toronto ve Spurs serisiyle beraber toplam 5 seri 7. maça kaldı. Belki Houston da kalacak. Etti mi 6 ? Waavv..

Maça uyanamadım son çeyrek ortalarına kadar izleyemedim yalan söylemeyim. Ama son çeyrek V.Carter'ın Kawhi'ye aleyhine çaldırdığı bir hücum faul var ki evlere şenlik. Skandal !

Istatistiklere bakıyorum da harika tek kelimeyle. Green 17 Splitter 19 sayı, Mills 10 sayı. Belinelli dışında herkesten katkı var. Sadece Ginobili 0/5 üçlükle 6 sayı belirleyici olmuş.

Serinin uzaması sanılan aksine Spurs' e yaradı. Berbat başladığı seride istatistikler gösteriyor ki tam forma girildi/girilmek üzere. At&t 'de maçı bırakmayız inş.

Çok güzel play-off oluyor alın size 6 final maçı.

Edit: https://vine.co/v/MrIDrXl6UQO

Aha buyrun...
 
Parsons 0.9 sn kala 98-96 öne geçirdi. 0.9 saniyede Lillard 3 lüğü gönderip seriyi bitirdi.

Böyle daha güzel oldu bizim için. Portland Houston'a göre 1 gömlek daha kolay rakiptir. En azından bizim oyun dinamiklerimize göre. Tokadın büyüğü inecek Portland'a inş.
 
Houston-Portland serisi ancak böyle dramatik bitebilirdi. Seri galibi Portland'ın sonuna kadar hakettiği kesin ki Houston yeni uyanmaya başlamıştı. Serinin hemen başında söylemiştik, Rockets kafa olarak hazır değildi ve toparlanana kadar Portland işi bitirdi. Play-Off başlarken hangi seri 3-3'e gelir desek Warriors-Clippers serisi ile Portland-Houston serilerinden hangisini ilk sıraya yazarız diye düşünürdük.

Raptors-Nets serisi için söylenecek pek fazla birşey yok. İki tarafı keskin bıçak bir seriye döndü. Raptors evinde son kurşunu atıp biterecek gibi..

SAS-Dallas serisinde ise kim alırsa Batı'yı alır, net.
 
LaMarcus Aldridge & Damian Lillard!

Bu ikili önünde saygı ile eğilmek lazım. Portland yıllar sonra ilk turu geçti. Aslında bu arada geçen sürede Roy gibi bir oyuncu yakaladılar, Oden'ı ilk sıradan seçtiler ama sakatlıklar o çekirdeğin başarılı olmasını engelledi. Ama yine çok iyi bir ikili yakaladılar, LMA ve Lillard. Oynadıkları basketbol ciddi anlamda zevk verici. Aldridge an itibariyle ligin en iyi uzunu. İlk iki maçta oynadığı oyun zaten çoktan tarihe geçti. Lillard, daha ligde ikinci sezonu. İlk sezonunda da zaten şutları ile dikkat çekiyordu ama bu Play-Off'larda oynadığı oyun, bir sophomore için çok fazla, yürek, bilek, helal olsun. Yan parçalar da güzel; Wesley, Batum, Mo, Robin Lopez. Şöyle seneye biraz daha süsleseler kadroyu, bir iki parça daha ekleseler.

Oklahoma'nın bu iso'larından kusasım geliyor. Koçları cidden rezalet, koskoca takımın Play-Off'ta tek yaptığı şey Durant ve Westbrook'un birebirleri. Memphis'te Zach son maçta yok, ceza aldı. Ceza aldığı pozisyon ise bir komedi. Eğer o harekete ceza gelecekse, bırakalım tenis, golf vs. yapmaya başlayalım. Burası Play-Off kan çıksa bile normal ama adamlar itmeyi, yumruk olarak algılayıp ceza verdiler. Müstakbel MVP ilk turdan elenmesin diye ayak mı yapıyorlar çözemedim, neyse.

İlk turdan Play-Off'un tadına vardık, çok güzel oldu.
 
Şu güzel playofflarda Paul George kesin talimata rağmen ceza almazken , Zach maç cezası aldı. İnanılır gibi değil. Sanırım sporda asla birşey akışına bırakılmıyor. Aman Durant'ler elenmesin hesabı oldu. Valla açık yazacağım . İnşallah Oklahoma elenir.
Batı takımı dediğinin bir oyun tarzı olur. Bi kere pota altında skor üretebilen bir uzunu olmayan batı takımı ben hayatımda görmedim. Resmen doğu takımı gibi kısaları üzerinden isolarla takılıyorlar . Ve hakikaten izlemesi iğrenç . Hayatımda hiçbir maçta Clippers'ı tutacağım aklıma gelmezdi ama o seride Clippers'ı tutuyorum artık. Bir de umarım ağacın Portland / SAS - Dallas tarafından çıkacak takım finale yürür.
Doğudaysa Was - Ind güzel eşleşme olacak. Wizards aslında çok iyi bir 5'e sahip. Playoff için kritik olan parçalar var. Penetre eden oyuncun var , şutörün var, dış savunmacın var , iç skorerin var ve pota altında kalın uzunun var. Fakat Wizards hücumu Indiana'ya ters gelebilecek bir hücum türü değil. Hibbert'a sorsanız dışarlarda gezinen Antic yerine çok daha kaliteli oyuncu olsa da Nene ile eşleşmek ister. Bence seriyi Gortat'nın orta mesafeleri belirler. Çünkü Nene ve West 1e1 kaldığında Nene her türlü skoru bulur ve Gortat'nın açılması demek Wall'a penetre alanı yaratmak demek. Eğer Wizards'ın az biraz yetenekli bir 3,5 numarası olsaydı Wizards her türlü geçer bu seriyi derdim ancak Wizards hücumlarının bazen sıradan ve tekdüze olması insanı tahmin konusunda zorluyor.
 
Dün ben de Oklahoma ve Zach'e verilen ceza ile ilgili benzer şeyleri söyledim. Clippers'ı tutmaktan ziyade, ben zaten Clippers'ın turu geçmeye yakın olduğunu düşünüyorum. Bir kere Doc Rivers var, ikincisi Memphis her ne kadar çok saygı duyulası bir takım olsa da hücum opisyonları sınırlıydı, Clippers bu açıdan daha iyi bir takım. Oklahoma'nın hücumcular&savunmacılar şeklinde bölünmüş, Durant ve Westbrook'un iso'larını kusana kadar izlemek zorunda kaldığımız oyun anlayışından sıkıldım. Bunda baş sorumlu coach, kadronun hakkını zerre veremiyor. Ayrıca Zach'everilen ceza ile oynanan bir yedinci maç, kimsenin içine sinmemiştir. Akıllara müstakbel MVP'nin ilk turdan elenmesinin önüne geçildi şeklinde senaryolar da gelmiyor değil.

Wizards - Pacers eşleşmesinde ise an itibari ile Wizards ağır basıyor. Bulls gibi mücadele&savaş takımını paspas edecek bir performans gösteren bir ekip, son birkaç aydan beri yokları oynayan Indiana'ya karşı. Çekirdek son derece iyi, Wall&Beal, çok iyi bir kısa ikili. Pota altında Nene, gitgide performansını yükseltiyor. Ariza, Miller, Gortat gibi değerli parçalar var. An itibariyle baktığınızda Bulls'u o hale sokan takım, bitik Pacers'ı dağıtır diyorsunuz ama ilerleyen turlar, gelecek baskı, Pacers'ın uyanma ihtimali; enteresan işlere yol açabilir.
 
Dallas 15 sayı geriye düştü. Buradan geriye dönerler mi bilinmez ancak işleri zor. Bu arada Carter ve Ginobili'nin beraber düşüşü çok acaipti :D
 
Bu arada Nets, Pierce'ın son saniye bloğu ile yarı finale çıkan taraf oldu. Toronto fırsat gelmesine rağmen, son topu rezil kullandı. Lowry oraya kadar getirdi ama son top emeklere yazık etti.
 
Bu arada Dallas da gitti eğer efsane bir dönüş olmazsa. Bugün Spurs , bu seneki playoffların en kusursuz hücumunu oynuyor. Danny Green filan Dirk'ün üstüne gidip penetre ediyor. Gerçekten çok acaip bir 16 dakika oynadı Spurs. Dallas burdan dönerse zaten seneye playoff filan yapılmasın .
Eskiden ilk turda Milwaukee'ler Minnesota'lar filan olup 2 maç çalıp öpüp başına koyarlardı. Şimdi playoffa giren herkes ağa olmuş :D
 
Her ne kadar Nets'in Miami'nin karşısına çıkacak olması daha iyi olsa da Toronto'dan yanaydı gönlüm, sempatik geldiler gözüme emekleri çabaları flan. Lowry ile hücum edeceklerini bilip çok iyi sıkıştırdılar ama yine de top önünde kaldı ve tam potaya atarken Pierce turu getiren bloğu yaptı. O pozisyonda Lowry seken topu Patterson'a bıraksa belki o atabilirdi çembere topu, Lowry kısa kaldı boyalı alanda.
 
Gerçekten harika bir playoff oluyor.

Dallas'a güveniyordum 7. maça kadarda getirdiler ama nefesleri yetmedi diyebiliriz. Ama Spurs'te gerçekten muazzam hücum etti. Buradan çıkan Batıyı alır gözüyle bakıyordum ve SAS oldu. Teşekkürler iki takımada.
Okc-Clippers serisini merakla bekliyorum. Muhtemelen 7 maçlık bir seri daha izleyeceğiz.
Portland ve sakatlık geçmişini düşününce LMA ve Lillard'a birşey olacak diye ödüm kopuyor. Acayip zevk veriyorlar.

Nets-Raptors maçını ise izleyemedim ama açıkçası Toronto'nun elenmesine üzüldüm.
Ayrıca Wizards-Pacers eşleşmeside bence 7. maça gidecek bir eşleşme olacak.
 
Tahminlerimin cogu iyiydi bu turda.tahminlerim mia 4 1 charlotte,chi 4 3 washington brooklyn 4 2 toronto indiana 4 3 hawks,clippers 4 3 warriors spurs 4 2 dal por 3 hou 4 okc 4 2 memphis
iki konferanstada 1 er eslesmegi bilemedim.IKINCI TUR TAHMINLERIM SPURS 4 3 PORTLAND CLIPPERS 3 OKC 4 MIA 4 2 BROOKLYN WASHINGTON 4 1 INDIANA.WASHINGTON OLDUKI ELERSE MIAMIYLE ESLESIRDE MIAMIYI ELERSE SASIRMAM.
 
Dünkü Spurs maçını çocuklarınıza izletmediniz umarım?

Spor sevgisi aşılayalım diye ağır şiddet , hadsiz rencide sahneleriyle çocukları zehirlemeye gerek yok. :)

İşte D.Green bu. Manu bu. Siz böyle atarsanız R.Allen'ların V.Carter'ların buzzerları sükut eder. Lebron içine kapanır da maç sonu röportajında ara ki bulasın ...
 
Valla İndiana uyanmassa Washington 4-1 le bile elerse şaşırmam. OKC Clippers serisi muhteşem olacak, OKC de uyanmassa Clippers eler gider. Nets biraz zorlasa da Miami basıp geçer, Spurs Portland serisini kestirmek güç olsa da SAS 1 adım önde gibi sanki.
 
Clippers maçını izleyen oldu mu bilmiyorum. Maç erken kopmase D. Jordan'a 50 tane taktik faul yapmasalar Lac çok rahat 140-150 'yi bulacaktı.

C.Paul 3 sayıda azıttı. Tam 8/8 yapmıştı ki bir sonraki hücumda liseli heyecanına yenik düşüp dengesiz bir şutla 8/9 bitirdi. Jamal Crawford ligin en iyi 6. oyuncusu Ginobili'yle beraber.

Bu arada spoiler vereyim. Kalan maçlarda Griffin-İbaka'dan kan çıkacak. Clippers döver her türlü. David West nerden çıktın taa Indiana'dan kavgaya geliyosun dostum ? :)
 

Üst