NBA PlayOff 2014

Ohh be ! Live timingden takip ediyordum hop oturup kalktım. AT&T 'de bitsin artık bu iş.

Bugünkü bench katkısı güzel Parker'ı da bench sayarsak. Diaw'a ayrıca teşekkürler.

Kawhi potansiyeline 7 sayı yakışmıyor. Tamam savunma tarafın iyi ama Kawhi isen 15 den aşağı bırakmaman lazım.

Danny Green yine bir play-off öncesine müthiş formda girdi play-off'ta bir hiç ! Böyle adam defolsun play-off'a girmesin normal sezonda kalsın. Hakeza Belinelli de öyle.

Yine ne varsa Manu'da var eskilerde var.

Edit: Gerçi Belinelli koca 10 dk 1 şut kullanmış. Demek o top dönmüyor.

Popo metod değiştirdi herhalde. Geçen maç Parker crossover shot, stop jump shot , indir Duncan'a birebir oynasın tarzı basit hücum ediyorduk. Her serinin hikayesi ayrıdır. Kazandığı müddetçe saygı duyarım.
 
Indiana bugün elenir inşallah. Yoksa banko tvde yayınlanır 7. maç. O yüzden bugün Atlanta kazansın da doğudaki saçma sapan maçları izlemek zorunda kalmayalım. illa doğudan maç verecekseniz de Nets - Raptors serisini verin.
 
Çalmıyolar dedik ya Wizards' a her Nba maçında 350 tane olan bir top taşımayı çaldılar. Steps demiyorum bildiğiniz top taşımayı çaldılar.

Washington da artık bana keyif veren bir takım. Beal , Ariza , Wall 'u hele Nene'si...

Maç 75 - 69 bitti. Oly - Pana maçlarından hallice.

Gsw - Lac var şu an ve maçlarını izlemeye dayanabilir miyim bilmiyorum.
 
Warriors'a en ufak bir sempatim kalmadı.DeAndre Jordan'a hack a shaq yaptılar.Ama işe yaramadı.Benim anlamadığım son hücumda fark 3 sayıyken gerideki takıma faul yapmayı oyunun ruhuna aykırı gören coachlar bunu bir hamle olarak görmeyi doğal buluyorlar.jordan'ı da ayrıca kutlamak lazım.Takımı sürükleyen adamdı.Önceki maçı sayısız bitirmeyi dert etmiş anlaşılan.Hedo'da bu maçta sakatlandı.Geçmiş olsun.Ağır bir sakatlık gibi gelmedi ama zaten clippers açısından baksak onları pek etkilemez.Maç öncesi Sterling'e de maçlara ve antrenmanlara girememe ve 2.5 milyon usd maksimum para cezası vermişler.Ayrıca takımı satması içinde zorlayacaklarmış.Oyuncuların kafalarındaki soru işaretlerinin giderilmesine ve sterling için mi oynuyoruz antimotivasyonundan kurtulmalarına neden oldu.Ayrıca thunder-grizzlies maçıda güzel oldu.Zach'in maçı bitirecek basketi süre dolduktan sonra olduğu için sayılmadı.Ama 100-99 biten maçın uzatmasında thunder'ın buzzerı çok kritikti.Net görülmüyordu ama sanırım 0.1 saniye farkla doğru karar.
 
Artık net bir biçimde görülmüştür ki NBA Şampiyonu kesinlikle Batı Konferansını şampiyon bitiren takım olmalıdır. Miami'yi tenzih etmek zorundayım ama hak bunu gerektiriyor. Miami ne kadar iyi olsa da Doğu-Batı arasındaki farkın uçurum olduğu sezonda şampiyonluğu ne kadar hakedebilir soru işaretlerini yanıtlayamayacaktır. Sonuçta batıda kavga-dövüş, gerektiğinde dayak yiyerek ve fazlasıyla yıpranarak finale gelen bir takım olacağı kesin.
 
Wizards - Bulls serisi, Euroleague kıvamında bir maç ile son buldu. Wizards gerçekten iyi bir takım, Wall&Beal ikilisi, pota altında Nene faktörü. Ama Bulls'un Play-Off performansı ise büyük hayal kırıklığı. Rose'un sakatlığının ardından saf bir mücadele takımının, savaşan bir takımın 4-1 ile şu seriyi vermesi, şaşırtıcı.

Memphis ise müthiş saygı duyulacak bir takım. Bazen hücumda kontak kapatıyorlar, bu anlamda sınırlı bir takımlar ama takım halinde müthiş işler başarıyorlar. Mike Miller'ın Oklahoma sevgisi ise cidden şapka çıkartılacak seviyede. İki sene önce final serisinde müthiş performansı hemen akıllara geliyor. Yine Oklahoma'yı görünce dayanamamış, uzatmadaki üçlükleri kritikti. Şu takımda bir de kimyayı bozmayacak bir yıldız skorer olsa kafadan şampiyonluk adayı olurlar.

[video=youtube;Kq8JClcZAFM]http://www.youtube.com/watch?v=Kq8JClcZAFM[/video]

Biz ise işimizi yaptık, kenara çekildik. Nets mi, Raptors mı gelecek bekliyoruz.
 
Valla yine herşeyin muamma olduğu bir gece geride kaldı.. NBA finalini Portland da oynayabilir şu takımların haline bakarsak Portland'ın ayağı biraz daha sağlam basıyor yere.
 
Serin bir galibiyet oldu. Splitter'a helal olsun. Asistlerinde içine Noah kaçtı. Kawhi de duymuş beni herhalde. :)

Hala yeterli değil. Parker'ın yanması lazım. Green, Belinelli olaya bir şekilde girmesi lazım.

Milyon kez reklamı döndüğü için artık kayıtsız kalamayacam. Roy Hibbert'in geçen maç çektiği koca bir 0 sıfır 0 sıfır ohh olsun. Reklam bile olsa 1 metrelik çocuğa şaaap diye blok yapmak nedir bi söyleyin ?
 
Nowitzki'nin ağır satış yapıp 4. periyod maça döndüğü , Ellis'in hiç oyuna giremediği bir maçı kazandı San Antonio. Aslında bu irdelenmes gereken birşey . Hatta Dirk gördüğüm en kötü playoff yılını yaşıyor hatırladığım kadarıyla. Carter yine iyi oynadı ama nefesi belli bir yere kadar yetiyor. Dallas benchi de yıllardır kaliteli bir bench olmuştur ancak bu playoffta şöyle kadere etki eden bir durum oluşturamadılar hiç. San Antonio cephesi de kendi oyuncularının devreye giremediğini savunabilir ama unutmamak gerekir ki Dallas son maçta yerini garantilemiş bir takım. Yani Phoenix biraz daha şanslı olabilse belki Dallas playoff yapamayacaktı. Fakat Spurs kendi konferansının headlinerı olarak girdi playoffa. Açıkcası çekişme güzel ama 4-5 eşleşmesi kalitesinde maçlar oluyor 3. maç hariç. Hani serinin şimdiye kadarki yıldızını seçsek Carter diyebiliriz ancak. Başka aday bile yok. Ve bence Portland - Houston eşleşmesinden kim gelirse gelsin , Dallas - San Antonio serisinin galibine karşı ; playoff öncesi beklenenden çok daha yüksek bir şansa sahip olacaktır. Spurs de Dallas da buraları çok oynamış bir takım ancak artık sanırım kafa istese de ayaklar gitmiyor. Houston'ın mental kalitesi Dallas ve San Antonio'ya karşı fersah fersah geride olsa bile Portland'ın kafaca playoffa ne kadar hazır olduğu ortada. Bana göre San Antonio bir şekilde bu seriyi kazanacak konuma geldi şu andan itibaren ama ötesini çok zor olarak görüyorum artık. Çünkü fizik dezavantajlarını kapatacak ölçüde bir oyun aklını ortaya koyamıyorlar.
 
Houston seriyi 6.maça taşıdı.Maçın büyük kısmını howard ve ömer aşık'ın beraber oynaması enteresandı.Ömer aşık erken faul problemine girmemesine rağmen 5dk kala 6.faulü almasa aldığı 33dk artardı.Bu uzun sürede howard'ın ilk yarıda faul problemine girmeside var.ÖMER 10 sayı,6'sı hücum 15 ribauntla iyi oynadı ama hücumda topu aldığında ne yapacağı bilinmez olmadığı için çok blok yiyor veya kötü tercihe zorlanıyor.3.ÇEYREĞİN LIN-MATTHEWS kapışmasına sahne olmasıda ilginçti.Harden ilk maçların aksine yine son çeyrekte olması gerektiği gibi sorumluluğu aldı ve başarılı oldu.6.maç ve olası 7.maçta çekişmeli geçer.okc-memphis serisiyle beraber en iyi en keyifli en bilinmez seri bence.
 
Ömer-Howard 3 maçtır beraber oynuyor daha doğrusu Houston doğaçlama 2 uzunlu düzene geçti. Malum Aldrigde-Lopez durumları.

Harden'ın da adı çıkmış. :) Geçen maç da son çeyrek sazı eline almıştı. Kazandıkları diğer maçta da. Savunma konusundaki eleştirilere ise katılmamak ayıp olur. Bu da onun dikeni.
 

Üst