NBA Playoffs 2012

Miami seride 2-0 öne geçti. 4-1 alacak diye düşünüyorum ben. İzleyemedim ama Twitter'dan okuduğum kadarıyla Rondo'nun bu kadar sayı ürettiği bir maçta bile galibiyet alamayan Boston zor galibiyet alır diyor herkes.
 
Gregg Popovic'ten maç kazandıran konuşma

SAS-OCT serisi 1. maçında, Spurs'un kötü gidişi bu molada son buldu ve maçı kazandılar.

[video=youtube_share;M5xM8Z618zI]http://youtu.be/M5xM8Z618zI[/video]
 
Fark 16 iken maçın en skorer ismi Ibaka'yı çıkarıp, Nick Collison'ı alarak farkı 5'e indirten coach'a Scott Brooks denir.

Kevin Durant ve James Harden'ın son 5 dakikadaki oyunuyla OKC kazandı. Umarım Scott Brooks bu maçı feyz alarak birazda olsa akıllanır ertesi maç için.
 
Her ne kadar OKC'ye yabana atamasak da ben Spurs'u daha bi inanmış olarak görüyorum, hatta ve hatta Miami'yi yenip şampıyon olacaklarını tahmin ediyorum.
 
Basketbol kursları boşuna durmuyor, elbet öğrenirsin oyunun temel felsefesini,kurallarını vs. vs. Önemli olan basketbolu izleyene sevdirmek. Adam sevmezse oynamak istemez bu kadar basit :) Bu arada OKC son maçta 27 asist yapmış. Az değil yani. Kendi rekorları :D
 
OCT seride öne geçti Spurs'un 3 maç kaybedeceğini kimse beklemiyordu ben bekliyordum nedeni ise Spurs'un oynadı ilk iki maçta yıldız oyuncularının max katkı ve performanla oynamış olmaları ve bunu uzun seriye yayamayac olmalarıydı.OCT ise tam aksine her maç yaklaşık aynı performansı gösteren 3 oyuncusu var arada bir iki yenilgi alsalarda uzun soluklu seride her maçı aynı enerjiyle oynuyorlar.Serinin anahtarı OCT'a geçti şehir olarakta şampiyonluğa inanmışlar bence bu avantajı kullanacaklardır.Ancak kullanamazlarsa son maçta gerçek bir final bizi bekliyor diye düşünüyorum.

Boston-Miami finali çok ilginç hale geldi serinin 5. maçı bu gece oynanacak ilk dört maçta takımlarının bütün yükünü çeken Lebron ve Wade çok yoruldular.Bu maçta Bosh oynayacak ama ne katkı vereceği merak konusu Miami'nin diğer oyuncularından ekstra katkı alması lazım.Boston cephesi zaten sezon boyunca sakatlıklarla boğuştu ve artık alıştılar kim varsa çıkıp oynuyor.Allen sakatlığın etkilerini atmaya başladı eğer bu maçtada performansı dördüncü maçtaki gibi olursa Boston çok avantajlı olur.Seri her sonuca açık Garnet in kazanma isteiği ve hırsı çok ateşliyor takımı Rondo da artık takımın dümeninde bakalım nasıl bir sonuç çıkacak.

Şahsen bir Boston sever olarak big three nin son yılında bir şampiyonluk yakışır diyorum ancak gençler çok enerjik ve istekliler ne Durent nede Lebron kolay kolay bırakacağa benzemiyorlar.Aslında bu dört takımda gerçekten Nba in an itibarı ile Spurs ve Boston hem en tecrübeli ve formda en iyi koçlara sahip takımlar.Miami ve OCT ise en formda ve enerjik takımları ancak koç yönünden çok iyi seviyede olmayan takımlar.
Bir parantez Chicago da Rose sakatlanmasa ve sezon içinde formunu üste çekse Boston yerine Chicago yu görmemiz daha olasıydı.
 
Spurs'un başarısında da, son üç maçını kaybetmesinde de asıl fark yaratan bench oyuncularıydı. Son üç maçtır hiç denecek kadar az katkı veriyorlar. Spurs'un geri düşmesine üzüldüm, çünkü OKC artık resmen rüzgarı arkasına aldı, tıpkı bizim Beşiktaş serisi gibi oldu.

Gerçi bu baskıyı kaldıracak 2-3 takımdan biridir Spurs, ama OKC gününde olduğunda cidden durdurulamıyor. Daha önce de söylemiştim bence OKC'nin başarılı olmasında en büyük etken Westbrook'un performansı. Sayı ya da asist değil bahsettiğim, oyunun içinde olması. Kendini oyunun içinde hissederse, kendisi çok daha dengeli ve iyi oynuyor, ama en önemlisi takımı oynatıyor, harekete geçiriyor. Skorda Durant, asistte Harden üzerinde bu yükler. O yüzden Westbrook'un iyi performansı bütün takıma yansıyor.

Playofflardan önce Spurs'un şampiyion olmasını istediğimi söylemiştim, ancak biraz zor gibi gözüküyor final. Umarım alırlar kalan 2 maçı. Greg Popovich'den atak bekliyorum :)

Miami 2 maç verdi, özellikle Rondo insan üstü oynuyor. Garnett de finallerde resmen tecrübesini konuşturuyor. Yine de bu seri Miami lehine sonuçlanır gibi geliyor bana, sanırım Bosh da dönüyor.

Bu arada OKC-Miami finali olursa bence Nba'in özetini görmüş oluruz finalde. Takım oyunundan çok yıldız oyuncuların bireysel performansları öne çıkıyor artık Nba'de. Bence iyi ve güzel bir şey değil, ama finalde starların kapışması da değişik bir heyecan yaratır. Olası final eşleşmelerinden en sıkıcısı kesinlikle OKC-Boston olur. OKC rahat dağıtır bence. Çok düşük bir ihtimal, ama Spurs ve Boston eşleşmesi de OKC-Miami gibi güzel olabilir. Kurtların kapışmasını görmek güzel olur :)
 
Boston bu sene büyük bir iş başardı şimdiden. Ben sezonun ortasına kadar Boston'un play-offlara kadar bile çıkamayacağını düşünüyordum. Konferans finali yaptılar. Yaş ortalaması çok yüksek ama çok inançlı bir takım. Ayrıca kendi sahalarında yenmek çok zor. Bizim basketçilere İpekçi atmosferi nasıl geliyorsa, Boston'lı basketçilerede öyle geliyor sanırım.
 

Üst