Nevriye'yi istiyor muyuz?

Galatasaray taraftarı Nevriye'yi istiyor mu?


  • Kullanılan toplam oy
    174
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben de gelmesini istemiyorum, en azından mevcut şartlar altında. Daha koç resmi olarak açıklanmadan, takım oturtulmadan çok süre alamayacağını bildiğimiz bir oyuncuyu transfer etmek mantıklı gelmiyor. Ne kadar yetenekli olursa olsun, belindeki sorun kariyeri adına bir milat.
 
Nevriye gelsin bizi şampiyon yapsın diye bir beklentiye girenler olduğunu sanmıyorum. Fenerbahçe güç kaybetsin diye transfer yapma psikolojisine girersen yarışı baştan kaybetmişsindir. Ben olsam Nevriye transferi ile ilgilenmezdim. Bunun altında Fenerbahçe, taraftar gibi profesyonel olmayan sebepler yok. Tek sebebi Nevriye'den öyle aman aman bir beklentim yok. Bütün sene dakikalarını oturup sayarlar, yönetime de hesap sorarlar alınmasın diyenler. Ayrıca bu sene takım oluşturma aşamasında bocaladığımız bu kadar belli iken ve camiada Euroleague beklentileri yokken şimdiden ertesi senenin takımını düşünmek de lazım. Botaş, TED Kolejliler, Kaski buluyor yetenekli genç oyuncular. Sadece bir seviye ileri gidemiyorlar daha büyük takımlara gelmedikleri için. Biz ise yıllardır Birsel gelsin Nevriye gitsin, bunu konuşuyoruz. Fenerbahçe, Nevriye ve Birsel bittikten sonra ne yapacaksa bizim asıl onu görüp, onlardan evvel yapmamız lazım.
 
teknik olarak
- Konuşulan ücret 750000 € yazıyor bir kaç yerde. 800000 €'ya Quanitra Hollingsworth'un UMMC'ye imza attığı, Birsel'in 400000 €'ya oynadığı düşünülürse Nevriye için bu ücret oldukça yüksek. Ben UMMC'nin verdiği parayı keşke biz de verseydik de genç ve yerli bir uzuna bu para gitseydi diye düşünüyorum. Böylece Wauters yerine yabancı hakkı 4 numara için kullanılabilirdi. (-1)
- Takımda şu anda 4 numara oynayabilecek tek isim Bahar Çağlar. Bahar'la tüm sezonun gitmeyeceği ve buraya en az bir transfer yapılacağı aşikar ancak ligdeki kontenjan durumlarından dolayı Nevriye faydalı olacaktır. Nevriye'nin özellikle Fowles ile beraber çok başarılı bir ikili olacağını ve Bahar'da olmayan orta mesafe ceza şutları ile takımı rahatlatacağını düşünüyorum. Tecrübesiyle de hem takıma hem de Bahar'a katkı sağlayacaktır. (+1)
- Sağlık sorunları ve yaşı nedeniyle bu sene 14 takımla oynanacak ligde ve EL'de max 15-20dk ortalama ile oynayacaktır. Bu da uzun rotasyonu için oldukça yeterli. (+1)
- EL'de etkisi az olsa da Ligde rakibin yerli rotasyonunun en önemli ikinci oyuncusunu kopartarak rakibi teknik anlamda zayıflatıyorsun ve sadece avrupada oynatabilecekleri bir yabancı almaya zorluyorsun (+1)

Psikolojik olarak:
- Her FB-GS arası etkin oyuncularda olduğu gibi oyuncu ile diğer taraftar arasında (Yerli yabancı farketmeksizin) küfürleşme yaşanır. Nevriye'nin de bizimle olan ilişkisi hem GS geçmişine rağmen FB'ye gitmesi hem de taraftarımızla olan diyaloğu zaten çatlak seslerin fazla olduğu bu şubede yeni ve güçlü bir çatlak ses demek. Taurasi kadar rahat atlatılacağını da sanmıyorum. Neticede Dee'nin sahadaki performansı, mücadelesi ve takımın kazanması için gösterdiği hırs edilen tüm küfürleri sildi süpürdü. Nevriye'nin sahada bu kadar belirgin bir cevap veremeyeceği aşikar. (-2)
- Nevriye'ye belki bizim taraftardan fazla FB taraftarının tepkisi olacaktır. "Para için sattı" gibi. Üstüne bir de Nevriye'den FB karşıtı bir açıklamayla bu tepki katlanacaktır. Bu bizim takım için psikolojik bir avantaj sağlar. (+1)
- Rakipten hiç hesap etmediği bir oyuncu kapmak kulüp adına yarışa 1-0 önde başlamak demektir. (+1)

Bu iş matematik değil biliyorum ama dip toplama baktığımda ben bu transfere karşı çıkmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum. Neticede kadın basketbolu da profesyonel sporcularla oynanan, başarı kazanılmak amaçlı yatırımların yapıldığı bir spor. Sahada elinden geldiğince formasının hakkını veriyorsa, kulübü yüz kızartıcı bir durumda bırakmıyorsa itiraz etme hakkını görmüyorum kendimde. Aksine sahip çıkmalıyız diyorum FB tepkisine karşı oyuncumuzu sakin tutmak için. Biliyorum ki karşıyakadakiler fırsatını bulursa benim elimden Bahar'ı, Fowles'u ve hatta o kadar küfür ettikleri Işıl'ı bile almak için fırsat kolluyorlar.
 
Ben geçmişte Nevriye ile yaşananların, şimdi içimize sindiremeyecek kadar ağır şeyler olduğunu düşünmüyorum. Karşılıklı yaşanmış refleksler vs. ve ayrıca yarın aktif oyunculuğu bıraktığında fb’li Nevriye olarak (koç, yorumcu vb.) devam etmek yerine G.Saray’lı Nevriye olmayı tercih edecek bir oyuncuyu biz neden kabul etmeyelim. Bence burada önemli olan G.Saray’ın bu oyuncudan yararlanıp yararlanamayacağıdır?! Belindeki müzmin sakatlığı ne durumdadır?! Kendi takımının yüksek ücret teklif etmeme sebebi her ne ise! bizim için de geçerli değil midir?! Kabul etmemiz halinde, en azından bizim de takım içindeki dengeleri bozabilecek düzeyde yüksek rakamlarla anlaşma yapmamız doğru olmayacaktır. Ayrıca gerçekten de çok sevilen, gözbebeğimiz, her geçen gün üzerine koyan Bahar’ın aldığı sürelerin azalmasına neden olacaksa yine faydadan fazla zarar vermiş olmaz mı?! Erol Demiray arkadaşımın çok beğendiğim bir cümlesini ben de tekrarlamak istiyorum: “Fenerbahçe, Nevriye ve Birsel bittikten sonra ne yapacaksa bizim asıl onu görüp, onlardan evvel yapmamız lazım”
 
Bakıyorumda herkes o kadar küfürün üstüne bide geliyosa falan , utanma yokmu diyenler var bende sunu diyeyim bari daha kendi takımımızın oyuncularına hatta koçuna daha da ileri gideyim kaptanına kfr edilmedimi bu sezon gerçekçi olalalım...
 
basketdergisi nin haberine göre nevriye bizim teklifimizi geri çevirmiş.
ya fenerle anlaşıcam yada avrupa ya gidicem diye açıklama yapmış
 
Gelme ihtimali varsa tabiki gelsin. Futbolda Hakan Şükür neyse bayan basketbolda Nevriye odur. Sakattır, yaşı ilerlemiştir, şudur, budur olabilir. Ama böyle bir transferle karşı tarafın kimyasını da bozarsınızki, bu da bambaşka bir olgudur.
 
Bu teklif edildiği söylenen 3 yıllık 2.5 milyon dolar gibi rakamlar doğru değildir inşallah!
 
Doğru olduğunu sanmıyorum. İşin kendi açımdan duygusal yönünü geçtim, Nevriye için o kadar para teklif edilmiş olamaz. Kendisine sıcak baksam bile (bakmıyorum) böyle paralara gelmesini istemem.
 
Konuşulan rakamlar gerçekmi bilmiyorum ama umarım o paralara gelmez Nevriye.
 
Ankette oranların çok keskin olacağını düşünüyordum ama tam tersi yönde. Demek ki hem yönetim hem taraftarın ağırlıklı kesimi artık başarı istiyor; ne olursa olsun, kimle gelecek olursa olsun...
 
Neden istenmesin ki
ilk bizde oynadı başarılıda oldu sonra fenere geçti diye kötü olamaz değil mi?
hayırlısı olsun herkes ekmeğinin peşinde
formanın hakkını vereceğini umuyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst