NFL- National Football League

Pittsburgh dediğim gibi FG ile başladı, ve iyi bir savunma yaparak punt'a zorladı. 9 küsür dakika var devreye, top Pittsburgh 22'sinde.

Bu arada Pittsburgh'da Sanders (WR veya RB olması lazım ama tam kestiremedim) sakatlandı, araç ile saha dışına taşındı.
 
Roeth. 4 dakika kala iyi giden drive'da orta sahayı geçmişken bir INT daha attı. Çok büyük bir mucize olmazsa Green Bay alır. Üstüne de iki hücumda 20 küsür yard gidip FG bölgesine girdiler. Yatıyorum artık :)
 
Derken bir slot post oyunu ile 20 yarddan TD geldi. Üç hücumda 52-53 yard gitti Green Bay. 21-3 oldu 2.24 var devreye. İş bitti gibi.
 
Tekrarının büyük bölümünü izledim.. Aslında Superbowl ismine yakışır maç olmuş, en azından çekişmeli..
Green Bay'in bu noktaya gelmesine hem şaşırıyorum,hem üzülüyorum.. Eagles, Packers'ı nasıl geçemedi hala anlamadım, bu sene çok rahat şampiyon olabilirdik..

Steelers maçın başında hiç yoktu..Özellikle interception üzerine yedikleri TD sonrası epey sallandılar..

Steelers sonlarda iyi asılmış ama Roth. maçın sonunda kendini kaybetti.. Belki de stresi kaldıramadı biliyorum ama Steelers'ın şampiyonluğa sadece bir TD uzaklıkta olduğu ve top elinde olduğu son bölümde hep tutulmayacak paslar attı ya da istediği pasları atamadı diyelim..

Aaron Rodgers, play-off başladıktan sonra çok iyi oynamaya başlamıştı.. Hak edilmiş bir MVP lik.. Green Bay küçük bir şehir ama NFL de tozu dumana katmayı başardılar..

Şimdi 9 aylık kısa bir ara var, sonra yeni sezon başlıyor : ))
 
savunmamız ikinci seviye ve üçüncü seviye de berbattı. coverage lar resmen saçmalıktı. yediğimi son td şaka gibi.

hücumda da bir tutukluk vardı. şampiyonluk stresini kaldıramadı sanırım takım.
Polamaluda ödülü aldı ama son 3 maçtır yerlerde.

hiç kaybedilecek bir maç değildi.
 
işte ntvspor'un haberi aşağıda..
--------------------------------------------------
NFL, Amerika için sadece bir spor değil; başlı başına bir ekonomik fenomen... "Pittsburgh Steelers" ile "Green Bay Packers" takımlarını karşı karşıya getiren final maçı, şirketlerin, 30 saniyelik spot reklamlar için neden 3 milyon doları gözden çıkardıklarını bir kez daha ortaya koydu. "Superbowl" adı verilen final maçını izlemek üzere, 111 milyon Amerikalı televizyonlarının başındaki yerlerini aldı.

Böylece Amerikan tarihinin en fazla izlenen televizyon yayını gerçekleştirilmiş oldu. Geçen yıl, New Orleans Saints ile Indianapolis Colts arasındaki Superbowl'u 106.5 milyon Amerikalı izlemişti. Saints - Colts maçı, 1983 yılında, 106 milyon seyirciyi ekran başına toplayan "Mash" adlı dizinin final bölümüne ait izleyici rekorunu tarihe gömmüştü. Superbowl'un izlenirliğini daha iyi anlamak için, final maçının hemen ardından yayına giren "Glee" adlı müzikal komediye bakmak yeterli. Bugünlerde Amerika'da fırtınalar estiren ve izlenme rekorları kıran dizinin özel bölümü için, 26.8 milyon kişi ekran başına geçti. Bu da, Superbowl'un, Glee'den neredeyse 5 kat fazla izlendiği anlamına geliyor. Amerika'da, en fazla izlenen 30 programın 28'ini de nfl'in normal sezon ve playoff maçları oluşturdu.

-------------------------------------------

Her sene olduğu gibi izleyici rekorlarından, ratinglerden bahsedilen haberler.. Hayret edilecek şekilde bu sene kaç pizza ısmarlandığı yazılmamış.. Ve her sene olduğu gibi maçla ilgili tek bir satır yok.. Maç kaç kaç bitti, kim şampiyon oldu, MVP kim oldu.. Hiç birinden bahsedilmemiş bile..

Türk spor medyasının NFL ile tek bağlantısı bu.. Her sene izlenme rekoru falan ama maçla, sporun kendisi ile ilgili tek bir bilgi yok.
 
Büyük konuşmadan önce Takvim'e de bakmam gerekiyormuş.. Şu bilgiyi paylaşmadığımız bir sene istiyorum artık. Şöyle ki;

sadece Super Bowl maçını evinden izleyen Amerikan Futbolu tutkunlarının 204 milyon dolarlık bira tükettiği tahmin ediliyor. Pizza, çerez ve diğer yiyecekler de 300 milyon dolarlık bir rakama ulaştı.

Dallas kentindeki Cowboys Stadyumu'ndaki mücadelede biletler 100 bin dolardan alıcı buldu. En ucuz bilete ödenen rakam ise 4 bin dolar.
105 BİN 121 seyirci ile tüm zamanların rekoru kırıldı.
2 MİLYAR dolarlık ürün satıldı... 3 bin kişi görev aldı.
SUPER BOWL süresince ABD'de dünyaya gelen bebek sayısı: Sıfır
STADYUMDA, 200 bin adet bira tüketildi.
DÜNYACA ünlü markalar, Super Bowl için 1.8 milyar dolarlık reklam harcaması yaptı.
ABD tarihinde, hiçbir Amerikalı Super Bowl maçı sırasında evlenmedi.
SUPER Bowl'u yayınlayan barlar, günlük gelirini yüzde 45 arttırdı...
TOM Cruise, Brad Bitt, Jennifer Aniston gibi 96 Hollywood yıldızı, maçı yerinde izledi.
 
Takvim'in haberi agir yalan. 800 dolarlik bilet vardi, hatta bu arkadaslari stadyumda guvenlik sebebiyle oturtamadiklari icin baya bir olay oldu.
 
Bir sorum var ; Tag on NFL dünyasında ne anlama gelmektedir ?

Şöyle bir haber okudum; Eagles ,Vick'i tag on yapmış..Vick artık hiç bir takımla görüşemezmiş ama Eagles sözleşme imzalamak için en yüksek 5 maaşın ortalamasını vermek zorundaymış.. Ya da buna benzer şeyler anladım..

Var mıdır bilen ? Eser Atalay, Murat İnal, Can Altay.. NFL uzmanları neredesiniz : ))
 
Proud to be an Eagle . 2011 will be a huge success !

Bu da Vick babanın twitter'a yazdığı mesajı.. Şimdiden gaza verme abi bizi.. Huge success falan.. Nerden baksan 1 sene var..
 
Salary Cap i de bilmem bunu hiç bilmem :)

salary kolay da böyle bir şeyle ilk defa karşılaşıyorum.. NBA de sınırlı serbestlik var ama bu daha sert bir şey anladığım kadarıyla.. Vick'i etiketlediğimiz için artık bizim oldu..Alacağı ücret de otomatik olarak piyasa ortalamarıyl belirlenecek.. Aynı şekilde bizi yakan Ackers'i de etiketlemişiz.. Herhalde bu etiketleme işinin de bir sınırı vardır.. Önüne gelene etiket vurdurmazlar adama.

TRT Spor'da "Eser Atalay ile 101.yard " diye bir program yapan Eser Atalay kesin biliyordur.. O bizi aydınlatır.
 
NFL'de bir oyuncu unrestricted free agent (yani özgür Cheesy ) olacaksa bir takım ona franchise tag koyabilir. Belirli şartlar sağlandığı taktirde bu o oyuncuyu o takıma bir seneliğine bağlar. Her takımın her sezon bir tane tag hakkı vardır dolayısıyla her sezon sadece bir oyuncu o takımın franchise oyuncusu olabilir.

Bu olay takımın lig maaş sınırını (salary cap) aşmadan hem önemli bir free agent oyuncuyu kadrosunda tutmasını hem de Draft'ten veya başka şekilde yeni oyuncular temin etmesini sağlar. Kontratında 2 veya daha fazla süresi olan bir oyuncuya da franchise tag uygulanabilir.

Tag yiyen oyuncu o takım için oynamayı seçerse ve başka bir takımla kontrat imzalamazsa bir yıllık maaşı garanti altına alınır böylece.

Eğer takım teklifini geri çekerse oyuncu yeniden unrestricted free agent olur.
 

Üst