NFL- National Football League

Aaron Rodgers böyle buyurdu son quarter ı izledim maç bitmişti zaten, bu adam Pro-Bowl olamadı sanırım Super Bowl oynamaya gidiyor ,Brett Favre mi Aaron Rodgers mı başlar yakında veya çoktan başlamıştır bizim haberimiz yok Micheal Vick,Matt Ryan işleri görüldü sırada sanırım Jay Cutler var ama içimden bir ses Bears diyor
 
Chicago gerçekten süper top oynuyor..
Regular season'da olanların tesadüfi olmadığı görüldü onlar adına..
Green Bay'in yürüyüşünü gördükçe kaybettiğimiz maça daha bi üzülüyorum.
Kesinlikle daha iyi takımız ama önemli olan o gün iyi olmaktı..
NFL deki play-off düzeni tartışılsın, konuşulsun, olmaz böyle..

Önümüzdeki haftanın programı;

23 Ocak 2010 Pazar;

22.00 Green Bay- Chicago (fox)
01.30 Pittsburgh- New York Jets (cbs)
 
Superbowl'un adı Green Bay- Pittsburgh olarak kondu..
Aramızda Pittsburgh Steelers sempatizanları vardı, hayırlı olsun kaseniz : ))
Green Bay'e de laf atıp durduk ama adamlar nerelere geldiler..
Aaron Rodgers'a bir sürü laf attık ama adam maçhup etti..
 
Superbowl öncesi bir hafta soluklanmak için Pro Bowl ( all-star gibi bir şey ) var bu hafta.. Pazar gecesi, doğu saati ile akşam 7 de.. Yani bizde pazarı pazartesiye bağlayan gece 02.00 ye denk geliyor..

Daha önce de yazmıştım.. Hawaii de ve Aloha Stadiumda oynanacak.. Yer ve maken ismi gayet net anlatıyor maçın ciddiyet durumu : ))

Fox tv maçı yayınlıyor ama kalkacak halimiz yok ertesi gün iş varken.. Zaten tek merakım M.Vick'in MVP olup olmayacağı..

O, D.Ackers denen zibidiye de selam söylesinler.. Sen bütün sezon FG kaçırma, gel en kritik maçta iki tane kaçır, takım elensin.. Bir de utanmadan pro-bowla gidiyor..
 
Emre Yüksel' Alıntı:
O, D.Akers denen zibidiye de selam söylesinler.. Sen bütün sezon FG kaçırma, gel en kritik maçta iki tane kaçır, takım elensin.. Bir de utanmadan pro-bowla gidiyor..

Bu sözlerimi geri almak zorundayım.. Philadelphia Inquirer'da röportajı çıkmış Akers'in.. 5 kere pro-bowl oynamış, bilmemneler yapmış oyuncu Eagles taraftarı tarafından çok sert eleştirilmişti diyor haberde. O alan gollerini kaçırmasaydık Green Bay'i büyük ihtimalle yeniyorduk çünkü.. Herkes ana avrat düzlemişti ki bende burada dayanamayıp zibidi yazmışım..

Gerçek şu ki o maçtan 2 gün önce 6 yaşındaki kızının kanser olduğunu öğrenmiş.. Büyük bir psikolojik yıkımdaydım diyor.. Haklı olabilir ama maça çıkmamalıydı..Yani hiç oynamamalıydı..Hem kendini, hem takımı yaktı..

* M. Vick ile yola devam ediyormuşuz..Tersini aklımıza bile getirmiyoruz zaten..

* Bu arada pro-bowl da dün gece oynandı..Washington Redskins'ten cornerback DeAngelo Hall MVP seçilmiş..Bu akşam 20.00 de Fox Sports'ta tekrarı yayınlanacak..
 
Bu cornerback, defensive end, tight end, safety gibi pozisyonları kafamda hiç bir zaman tam oturtamıyorum. Bu arkadaşlar ne zaman oyuna giriyorlar? Hangileri pas savunmasında (cover), hangileri koşu savunmasında (blitz) kullanılıyor?
 
Cornerback dediğimiz geri koşucu. Yani koşucuların (receiver) savunmasıyla alakalı arkadaşlarımız.

Defensive End DE ler ise defans line nin dışında ki oyuncular. Tight end in karşısındaki ne power diğer tarafa rush end dendiği de oluyor. Görevleri dış koşuları engellemek, blitz yapmak, iç koşulara destek olmak diyebiliriz.

Tight End, ofans line in yedek kuvveti. ofans line da normalde 5 kişi bulunuyor. Center 2 guard 2 tackle. Tight end in oynadığı tarafa strong side denir. Bazı takımlar 2 TE ile de oynayabiliyor. Görevi gerektiğinde blok yapmak gerektiğinde pas koruması yapmak gerektiğinde ileri çıkıp top almak. Oyunda en kompleks pozisyonlardan biri.

Safety çeşitlerimiz de bulunmakta. Strong ve Free şeklinde. Free savunmanın en arkasında ismi gibi son güvenlik aşamadı. Koşu olduğunde gelip tackle da yapar, paslarda zone da yardımcı olur. Strong ise Tight End i takip eder.

Son sorunun pozisyonlarla alakası yok anlayacağın üzere. Bunlar pozisyonlar. Mesala TE siz formasyonda da oynayabilirsin ama diğerleri her zaman oyundadır.
 
Evet.. Bu gece tsi 01.30 da Superbowl start alıyor.
Bu maç nedeniyle NBA programındaki maçlar gündüz oynandı..
Superbowl, Amerika'da hayatı tam anlamıyla durduran bir olay.. NBA finallerini falan ezip geçen bir şey.
Bizde sadece devre arası konserleri ve verilen pizza siparişi sayısı ile haber oluyor ama orada gerçekten çok önemseniyor..
Green Bay Packers ile Pittsburgh Steelers, şampiyonluk için kapışacak..
Ertesi gün iş varken benim izleme şansım hiç yok ama yarın akşam tekrarını belki yakalarız..
Maç, Digiturk 70. kanal Fox Sports'dan izlenebiliyor yalnız Türk spiker yok, orjinal sesle izleyebilirsiniz..
En azından bu maça ladar öyleydi, bu maça özel spiker gelecekse bilemem..
 
Green Bay fena başladı. İlk periyot iki TD, 14-0. Roethlisberger'in hanesine bir TO (interception). Böyle giderse Green Bay farklı alır.
 
İlk periyot 14-0 ama Roethlisberger en son pas verecek gibi yapıp çok sağlam bir koşu oyunu yaptı, top Green Bay 30'larındaydı sanırım. En azından bir field goal alacak gibiler. Pittsburgh maça ortak olmaya yaklaştı.
 

Üst