Norveç - TÜRKİYE

2007111261736541.jpg

Benim onbirim
 
Dün akşam oynanan Fenerbahçe karşılaşmasında sakatlanan Mehmet Topuz A Milli Takım?ın Norveç ve Bosna Hersek Avrupa Şampiyonası Grup Eleme karşılaşmaları aday kadrosundan çıkartıldı.

Topuz?un yerine Denizlispor?dan Yusuf Şimşek kadroya dahil edildi.

Yusuf'un açıklaması...
Şimşek, kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, milli takıma davet edilmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Kayserisporlu Mehmet Topuz'un sakatlanması nedeniyle kadroya dahil edilen Şimşek, şunları kaydetti:
''En büyük hayalim milli takım forması giymekti. Uzun süredir şans beklemiştim. Fatih Terim hocama beni gördüğü için teşekkür ediyorum. Beni destekleyen herkese de onları mahcup etmeyeceğimi söylemek istiyorum. Şans bulduğum takdirde en kritik sınavlarda sorumluluk alabilirim. Milli takımımız kaliteli bir kadroya sahip ve yakalayacağımız havayla Norveç ile Bosna Hersek'i yeneceğiz.''

Öte yandan yeşil-siyahlı takımın file bekçisi Souleymanou Hamidou da Kamerun Milli Takımı'nın Almanya'daki kampına çağrıldı.

Afrika Ulusal Kupası'na hazırlık kapsamında 15-19 Kasım tarihlerinde Almanya'da kamp yapacak olan Souleymanou, kulübün internet sitesine yaptığı açıklamada, ''Bir sakatlık olmazsa milli takımda oynayacağım. Bu turnuvada Kamerun iyi bir takım oluşturacak. Favori olarak gideceğiz. Hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Türkiye A Milli Takımı'na da Norveç ve Bosna Hersek maçlarında başarılar diliyorum. İnşallah bu gruptan çıkarlar'' dedi.
 
Yusuf Şimşek gibi yetenekli oyuncular ülkemizde zor yetişiyor..

Yusuf kendisini bitirse de futbolunun son dönemlerinde biz onu kazanmalıyız..

Milli takımda olması mutluluk verici..
 
Yusuf simsek dogru secim.Fatih tekkede kadroda yok.Mehmet yıldız onbirde olcagını düsünüyorum.:D
 
Aslanlar saha çıkıp takır takır yenin şu Norveç'i.Takımımız son zamanlarda oynadığının aksine temolu oyunu ekarte eden bir oyun oynarsa ki bunu yaabileceklerine ve yapacaklarına gönülden inanıyorum Norveç'i gayet güzel yeneriz.
Ben takım konusunda yanlış tercihler yaıldığına inanmıyorum.Bize bu maçta heycanlı dinamik adamlar gerekli eskileriyle ne duruma geldik gördük hepimiz.Şu kadro benim dediğim tarz bir oyunu o heycan ile hırs ile çok iyi çıkartır
 
En cok korktğum konu ise yan toplar norvec inanilmaz etkili böyle toplarda ve risse nin uzaktan sutlarına dikkat etmeliyiz.
 
evet fizikli oyuncuları var zaten Norveç futbolu fizik mücadelesi ön planda bir anlayışa sahiptir.İşte bu sebeple Servet'in ve yanında oyniyacak oyuncunun yani stoperlerin performansı çok belirleyici olacak.
 
Servet bu maçta hava toplarında etkili olacaktır. Ama Doğan Abinin dediği gibi yanındaki oyuncunun verimide önemli. Bu tecrübesi ile Emre aşık olabilir. Arda kesinlikle oynamalı. yoksa yaratıcı oyuncu sıkıntısı çekebiliriz. Yıldıray'ın oynama şansı az çünkü. Hamit ve Nihat'tan çok şey bekliyorum. yusuf'ta tecrübesi ve yeteneği ile maçı çevirebilir...
 
Beyler yıldıray oynamıyormuş.Pff sakatlarında tam zamanı simdi.
 
'Terim'den puan çaldığım için üzgünüm'

Türkiye ile aynı grupta yer alan Malta Milli Takımı, Yunanistan ve Norveç ile yapacağı karşılaşmalar öncesi Antalya'daki son çalışmasını bugün yaptı.

Malta Milli Takımı Teknik direktörü Dusan Fitzel, açıklamada, Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası elemelerinde en önemli maçını Norveç ile yapacağına işaret ederek, ''Gönlüm Türkiye'nin Norveç'i yenmesinden yana'' dedi.

Fitzel, Malta'nın küçük bir ülke olduğunu belirterek, ''Türk Milli Takımı ile yaptığımız karşılaşma bizim açımızdan muhteşemdi. Her takım sahaya kazanmak için çıkar. İyi oynadık ve puan aldık. Türk Milli Takımı'nın hocası Fatih Terim arkadaşım. Onun puanlarını çaldığım için üzgünüm'' dedi.

Türkiye-Norveç maçının oldukça zorlu bir mücadeleye sahne olacağını söyleyen Fitzel, ''Türkiye, sahaya (yeneceğim) mantığıyla çıkarsa yener. Maça iyi başlayan ve öne geçen avantajlı olur. Gönlüm Türkiye'nin Norveç'i yenmesinden yana'' diye konuştu.

Malta'nın bundan sonraki ilk maçını Yunanistan ile yapacağını hatırlatan Fitzel, şunları söyledi:
''Yunanistan'dan puan çıkaracağımıza inanıyorum. İyi bir maç olacak. Daha sonra Norveç'i Malta'da konuk edeceğiz. Norveç, Türkiye'yi yenerse rahatlar ve bize rahat gelir. Biz de o zaman iyi bir maç çıkarabiliriz. Antalya'da çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Turizmci bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Antalya'ya geldik. Burada mükemmel bir ortam var. Yunanistan ile aynı iklime sahip. Antalya'da tesisler de çok iyi.''

-TÜRKİYE'Yİ YIKAN GOLLERİ ATAN FUTBOLCULAR-
Türkiye'ye ilk golü atan Malta Milli Takımı oyuncusu Brian Said ise, bütün maçlarda yüzde 100 eforla, ülkelerinin başarısı için mücadele ettiklerini belirtti.

Said, ''Yunanistan ile önemli bir maç oynayacağız. Puan çıkaracağımızdan umutluyum. Her oyuncu gol atmak ister. Ben de Türkiye maçında bunu yaptım. Umarım Türkiye gruptan çıkar'' diye konuştu.

Türkiye'ye ikinci golü atan Andre Schembri ise bütün maçlara aynı duyguyla çıktıklarını, rakiplerinin durumlarının kendilerini ilgilendirmediğini kaydederek, ''Türkiye maçına da bu anlayışla çıktık. Gol attığım için mutluyum. Türkiye'nin durumu bizi ilgilendirmiyor. Biz alacağımız sonuca bakıyoruz. Yunanistan ve Norveç maçlarına da aynı anlayışla çıkacağız'' dedi.

Malta yarın Antalya'dan ayrılarak Yunanistan ile yapacağı maç için Yunanistan'a gidecek.


Şu anda grupta bulunduğumuz durumu anlatan en iyi haber bu bence.Malta'nın dalgasını geçtiği hale geldik,bu gururumuzu kurtarmak için kazanmaktan başka birşey yok,yoksa dünyanın en küçük ülkelerinden birinin bile diline böyle düşersin.
 
Yarın bizim için sözün bittiği yer. Kesinlikle kazanmamız lazım. İster kötü oyna, ister gol kaçır ama kazanmamız lazım. Başka şansımız yok. Sahadakiler ve dışındakiler ekip herkes yüreklerini ortaya koymalı. Bu maçı almamız gerektiğini bilmeli(Ancak kazanamazsak ve gidemzsek dünyanın sonu değil bu bir oyun ve tatsız olaylar olmamalı)
Ve Milli Takım Norveç'te böyle karşılandı....
''HERŞEY VATAN İÇİN...''
 
...Çok zorlanacağız bu maçta...belki de kazanamayacağız...ama yürekten inanırsak,birlik olursak,TÜRKİYE gibi oynarsak kazanamamamız için hiçbir sebep yok...
 
Re: Re:

Sinan Soysal' Alıntı:
[quote="Volkan Kiziltas":f6b66]Beyler yıldıray oynamıyormuş.Pff sakatlarında tam zamanı simdi.
5 numaralı Yusufumuz (zidane) var :)[/quote:f6b66]
Valla ben güveniyorum yusufa bakalım ilk onbir cıkcak mı?
 
çok iyi bir kadro seçimi yapıldı aç oyunculardan kurulu bir takım oluşturuldu umarım yusuf 11 çıkar 2 senedir iyi maçlar oynuyor kendisinş göstermek için oynuyacaktır aynı şekilde semihte öyle kezmanın arkasında kaybolurken birden ortya çıktı ve fenerin topladığı puanlarda extra katkılar verdi
fatih hoca bu tür zor maçları sever içimde birazda olsa inanç var hayırlısı.
 
Üç adam say deseler Mehmet Topuz-Fatih Tekke-Yıldıray derdim.Üçü de sakatlandı,bugün yok.Kazanamazsak herkesten önce Fatih Terim yanar.Üç sonuca da şaşırmam.
 
Aslında bu kadro bize avantaj saglayabilir.Öle bir kadro cagırdıkı fatih hoca adamlarında aklını karıstırdı.Bence kornerler,tac atısları ve kenarlardan yapılacak faullere dikkat.
 

Üst