Oktay Mahmuti

Ben Oktay hocadan gelecek sezon için Türkiye ligindeki kalbur üstü oyuncuları kadroya katmasını bekliyorum aynı 11-12 sezonundaki gibi. Bizden önce ligde başka takımlarda oynayan Jamon Gordon, Joshua Shipp vs. almıştık. Bu sene Ivan Buva hamlesi bekliyorum hocadan. Sever böyle oyuncuları.
 
Ben Oktay hocadan gelecek sezon için Türkiye ligindeki kalbur üstü oyuncuları kadroya katmasını bekliyorum aynı 11-12 sezonundaki gibi. Bizden önce ligde başka takımlarda oynayan Jamon Gordon, Joshua Shipp vs. almıştık. Bu sene Ivan Buva hamlesi bekliyorum hocadan. Sever böyle oyuncuları.

Ivan Buva konusunda kesinlikle katiliyorum. Su andaki formuyla ligin en iyi uzunu bence. Dj kennedy, jarrod jones, raymar morgan, billy baron, bugrahan tuncer, yigit aslan gibi oyunculardan birkac tanesiyle de ilgilenmeliyiz. Bence macera aramaya gerek yok.
 
Koç elindeki kadrodan net olarak muzdarip durumda ve de haklı. Mehmet Yağmur ve Ege Arar neredeyse 0 katkı veriyorlar. Bunlara birde Jordan Taylor eklenince el kol bağlanıyor bir yerde. Özellikle Ege'nin bu hale gelmesinde Erman Kunter'in katkısı çok büyük! Mahmuti'nin maç sonu dile getirdiği gibi 5 numara transferi yapılması lazım. Transfer yasağı Cuma gününe kadar kaldırılır inşallah tüm beklentimiz bu yönde.

Ege konusuna da katılmıyorum, Egenin kendisiyle ilgili problemler var. Bence yeteneği çok kısıtlı bir oyuncu, zirvesi çok yüksek değil en fazla rotasyon oyuncusu olur. Ribaundlar dışında güçlü olduğu bir yönü yok.

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otay Mahmuti
Hayat Basketbola Benzer/Tedxİstanbul

[video=youtube;QVXGFk4ECgU]https://www.youtube.com/watch?v=QVXGFk4ECgU&feature=youtu.be[/video]
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Göründüğünden daha iyi bir hitabet becerisi varmış. Prompter'dan okumadan 15 dakikalık bir konuşma yapmak her babayiğidin harcı değil. Başarı anısı olarak GS-CSKA maçını söylemesi de GS'nin kendisinde ne kadar özel bir yeri olduğunu gösteriyor.

Şu da ilginç:
https://www.socratesdergi.com/oktay-mahmuti-roportaj/

Basketbolun benim için ağırlık kazandığı yıllar, ortaokula denk geliyor. Jugoplastika ve Bozidar Maljkovic’in bende etkisi büyüktür. Antrenörlüğe de Boza’dan etkilenerek başladım. Zare Markovski’nin Rabotnicki A Takımı’nda görev yaptığı dönemde altyapıda çalışıyordum. Okuldan çıktıktan sonra akşam antrenmanlarına giderdim. Aydın Örs’le tanışmam da o zamana denk geliyor. Rabotnicki’de ben altyapı antrenörlüğü yaparken Aydın Abi de Efes Pilsen’in altyapı sorumlusuydu. Türkiye’ye temelli gelmediğim, ablamı ziyaret için İstanbul’da olduğu dönemlerde onunla iletişim kurmuştum.

Bilmeyenler için not: Bozidar Majlkovic, şu anki kadın takımımızın baş antrenörünün babası.

Hüseyin, Efes’e ilk geldiğinde A Takım temposuna cevap veremiyordu. Aydın Abi de bana, “Oktay, al sen şunu bir çalıştır” dedi. Hüseyin’le biz, istisnasız her gün, deplasmanlar da dahil, bir buçuk saat özel çalışmalar yaptık. Tamer Oyguç’un faul problemine girdiği bir Panionios maçı vardı. Hüseyin orada süre buldu, iyi de oynadı, sonra bana genç takımı verdiler. Hidayet, Ömer falan… Hidayet, yıldız takımdan çıkmıştı. Erdal Bibo, A Takım kadrosundaydı ama genç takımda da oynuyordu.

Aslında ilk opsiyonumuz Petse değildi. Aydın Abi’yle sezon boyunca Aleksandar Djordjevic’i konuşmuştuk. 1992’de Final Four buradaydı. Djordjevic, Abdi İpekçi’de Joventut’a karşı o şutu sokup Partizan’ı Euroleague şampiyonu yapınca konuşacak fazla bir şey kalmadı. “Bunu alamayız” dedik ve Naumoski’ye yöneldik. Öyle ilerledi süreç. Kolay mı oldu? Olmadı. Hatta Petar, buraya geldiği ilk günlerde de sıkıntılar yaşadı. Hiç unutmuyorum, “Bu adam sadece sağına gidiyor” diyorlardı. Eee? Gidiyor da, gidiyor yani. Tutamıyordu ki kimse…

Benim de kariyerimde en keyif aldığım dönemdi Galatasaray yıllarım. Biz o sene her gün büyüyorduk. Takımı, taraftarı, her şekilde… Önce elemelerden Euroleague’e girdik. Türkiye’yi tanıdığım için, katılım hakkını aldıktan sonra dedim ki: “Biz bu sene Final Four yapamayacağız ve beni başarısız ilan edeceksiniz.”

Real Madrid’le alakalı; eğer Galatasaray dönemindekiyse mevzubahis, Fenerbahçe’yle oynadığımız final serisi esnasında gelmişti teklif. Birinci sezon. Kontratım vardı. O dönemki yönetimle de karşılıklı oturup konuşmuş, bazı planlar yapmıştık. Bunlara uymam gerektiğini düşündüm. Normalde pişmanlık duyan biri değilim ama bugün olsa, net söylüyorum, gitmeyi düşünürdüm. Kesin. Bu bağlamda değiştim. Yalanlar ve entrikalarla dolu bir iş bu. Ama işin böyle olması, benim de öyle olmamı gerektirmiyor. Gece yastığa kafanı koyduğunda rahat uyumaksa mesele, benim içim ferah.

Darüşşafaka’da ilk yıl kadroyu ben kurmuştum. Ama ikinci sezon benim için çok zor geçti. Geçmişte yaşamamaya çalışıyorum. Duygu olarak “Yaşananlar neler bırakıyor sende?” diye sorarsanız, tabii, bırakıyor bir şeyler. İz kalıyor. Kendilerine yatırım yapıp oyunlarına bir şey eklemek istemeyen oyuncularla çalışmak çok zor. Siz istediğiniz kadar uğraşın, karşıdaki adam istemiyorsa konu kapanıyor. Karşılıklı uyum, ortak sinerji lazım. Galatasaray’da uzun süre bunu başardık. O günleri gururla hatırlıyorum.
 
Son düzenleme:
Galatasaray Spor Kulübü Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyelerinden Ömer Cansever GSTV’ye bazı açıklamalar yaptı.
Cansever, “İki ay için doldur boşalt şeklinde pivot almayı ben düşünmüyorum. Zaten bulunduğumuz yer 10. sırada. Böyle devam edip gelecek seneye bakmak istiyoruz” ifadeleri kullandı.

Cansever’in yaptığı bu açıklamalardan yola çıkarak yönetimin umutsuz bir bakış açısı olduğunu gözlemledik. Sizin bu konudaki yorumunuz nedir?

OKTAY MAHMUTİ: Sayın Cansever’in açıklamalarını yorumlamak bana düşmez. Ben birinci günden itibaren hem oyuncularıma hem de taraftarımıza yarışmacı bir karakter yaratmaya çalıştığımızı anlatıyorum. Taraftarımızla son maçlarda bütünleştiğimizi hissettiğimi belirtmiştim. Zor durumda olduğumuzu hepimiz biliyoruz ama yakınmaktansa; son topa kadar mücadele eden bir takım ve bunun sözünü verme rahatlığına sahip olmalıyız. O salona ayak bastığımız her antrenmanda her maçta aynı düşünceye sahibiz.

Bu doğrultuda bir uzun transfer yapmak konusunda girişimleriniz sürüyor mu?


OKTAY MAHMUTİ:
Yönetimle ilk görüşmelerimizde uzun oyuncu transferine ihtiyacımız olduğunu belirtmiştim. Bu nedenle Henry Walker’la da yolları ayırmıştık. Başkan ve yöneticilerle yaptığım görüşmede de transfer konusunda aynı noktadaydık. Ancak daha sonra başkanın yoğun gündemi nedeniyle yeniden görüşme fırsatı bulamadık. Önümüzdeki günlerde görüşeceğimizi düşünüyorum.

Alıntı Basket Dergisi

Böyle bir haber girilmiş Cuma günü gözden kaçırmışız.
 
Son düzenleme:
Yazık, şu iş bilmez amatörler sizi de Mayıs'ta kaçırtacak!...
Hele koçunun ve takımın ivedili taleplerine âmâ kesilen bir yönetici, takımın istikbali için bizlere nasıl umutlar sunabilir?!...
 
Sen bu dar ve kötü kadroya rağmen elinden geleni yapıyorsun hocam. Sen değil ihanet eden yönetici bozuntuları utansın. Yüreğine sağlık!
 
Koç maç sonrası dedi ki oyuncu yetersizliği sebebiyle hazırlık maçı da yapamadık. Taraftarımız her şeyin farkında onlardan destek istiyorum diyor. Hocam son topa kadar seninleyiz sen bu şubenin bu takımın parlayan yıldızısın güzel hocam ...
 
Zor koşullarda geldi. Takım onun takımı değil. Eleştirmek yersiz ama pozitif bir katkısı da yok. Juskevicius yerine son atımlık kurşunu uzundan yana kullansaydı belki bu sezon play off için umut vadedebilirdi...
 
Oktay hocaya kısa sürede takıma bir kimlik kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Oyuncuların tümü takıma pamuk ipliğiyle bağlı haldeyken ve her an yeni bir ödeme krizi patlak verebilecekken bir şeyler başarabilmek hiç kolay değil. En azından bir mücadele görebiliyoruz sahada.

Ayrıca tek atımlık kurşunumuz Juskevicius değildi. Cady Lalanne ile anlaşmıştık fakat yöneticilerimiz sağ olsun sözünden caydı ve transfer yattı.
 
Zor koşullarda geldi. Takım onun takımı değil. Eleştirmek yersiz ama pozitif bir katkısı da yok. Juskevicius yerine son atımlık kurşunu uzundan yana kullansaydı belki bu sezon play off için umut vadedebilirdi...

Pozitif katkısı yok mu? Bu ne çekememezliktir yahu? En son ne zaman fb deplasmanında böyle mücadele ettin? İlk periyottan maç verenlerin zoruna gidiyor heralde böyle karakter koyan takım. Kimseye yem etmeyeceğiz Mahmuti'yi!
 
Pozitif katkısı yok mu? Bu ne çekememezliktir yahu? En son ne zaman fb deplasmanında böyle mücadele ettin? İlk periyottan maç verenlerin zoruna gidiyor heralde böyle karakter koyan takım. Kimseye yem etmeyeceğiz Mahmuti'yi!

26 Ocak 2017'de Eurolegue'de oynadığımız Fenerbahçe deplasmanını son saniyelerde kaybettik. Unutulacak kadar zaman geçmemiş.
 
Arkadaşlar Allah aşkına Oktay hocaya destek olalım. Can Topsakal gitti diye sevindik de yerine daha beterleri geldi. Bu şubeyi onların elinden kurtarabilecek Ergin Ataman ve ondan başka kim var Allah aşkına? Onun da bizim de çıkışa ihtiyacımız var. Ben kendisini yeterince hırslı gördüm. Verilen sözler de tutulmuyor ona rağmen yararlı olmaya çalışıyor. Gelecek seneyi kurtarırsa bir tek o kurtarır. Eleştiri tabi ki olacak ama güvenilmeyi hak ediyor. Bunu benim söylememe gerek yok zaten.
 
Kendi evimizde 100 yediğimiz maçtan da çok vakit geçmemiş.

Yani sonuç? Bugün 20 sayı fark yedik, 100 sayı yediğimiz maçta 16 sayı fark yedik. Ergin Ataman'ın en kötü sezonunda 4 maçın ikisini son toplarda kaybettik. 20 sayı fark yediğimiz maçtan sonra hocayı gelip övmedik, ya da gelip başka hocalara laf sokmaya çalışmadık.

Arkadaşın sorusu açık, en son ne zaman mücadele ettik diyor, 20 sayı fark yediği maçta diyor. Geçen sene 20 sayı fark yediğimiz maç yok.

Ayrıca Oktay hocanın şu şartlar altında başarılı olması mucize olur, Obradoviç'de gelse, Ergin hocada gelse bu şartlar altında başarılı olamaz. Ama gelip 20 sayı fark yediğimiz, ligden düşmeye oynadığımız sezonda Ergin Ataman'a laf atmaya çalışıyorsunuz. Artık sadece gülüyorum :)
 
Son düzenleme:

Üst