Oktay Mahmuti

Oktay hocadan, Songaila konusuna kesin çözüm getirmesini istiyorum.Songaila'yı iyi oynadığı maçlarda bile 15 dakika kullanacaksa Songaila'yı tamamen kaybeder.Şut ritmiyle oynayan oyuncuyu, oyun her durduğunda alacaksa bu Songaila'nın sonu anlamına gelir.Bu durumda hem hücumda hem savunmada verimsiz oynayan bir oyuncuya dönüşür.Bundan karar vermesi gerekiyor.Ya Songaila'nın sürelerini çok değil biraz artıracak ve son periyotları Songaila ile oynayacak.Ya da Songaila'yı gönderip yerine daha fazla süre verebileceği daha fazla güvenebileceği bir uzun forvet getirecek...

Songailanın sürelerini ayarlamakta sıkıntı çektiği aşikar..Songaila düzgün kullanılabilse bu takımın sayıya en rahat ulaşabilecek birkaç oyuncusundan biri..Songaila 10-12 dakika oynayacak oyuncu değil..bazı oyuncular oynadıkça ritm kazandıkça daha iyi oynarlar..Mesela son euroleague maçında da maça iyi başladı songaila 4 sayı 4 ribaunda ulaştı hemen maçın sonunda baktık ki 10 dakika oynamış..

Lakovic son 3-4 maçta istediğim çizgiye gelmeye başladı,daha da iyi olacak..Onunla ilgili sorunda sayısal bazda iyi süre almasına rağmen oyunda kalma sürelerinin doğru ayarlanmadığını düşünüyorum..Çünkü o da şut ritmiyle oynayan bir oyuncu..periyot başı 6-7 dakika oynatılıp kalan sürelerde dinlendirilmesi ritm bulması açısından daha iyi olabilir..Şimdi lakovic istediğim çizgiye geldi kısmını açacak olursam bu istatistiksel bişey değil..Zaten sene başından beri istatistikleri belli bir çizgide gidiyor..Bunun benim için değeri yok..Lakovic için önemli olan son maçlarda sorumluluk almaya başlaması..bugün 2/8 üçlük attı mesela..Bu bir sorun olmamalı..bence sorun lakovicin potaya bakmamasıdır..2/8 atar 1/7 atar ama önemli olan sorumluluk alması o şutlar girmeye başlayacaktır..
 
Songaila üzerine çizilmiş doğru düzgün sette yok açıkçası.Tesadüfi şekilde topla buluşursa sayı atıyor
Maalesef evet bunu coachu eleştirmek için söylemiyorum..Ama hücumun detaylandırılması lazım..Songaila doğru yerde pas alırsa sayıya çok kolay gidebilecek bir oyuncu..Son birkaç maçta biraz daha kıpırdanmasının sebebi içeride 1'e 1 bırakılması..daha önce bunu da yapmıyorduk..İlk etapta Songailanın Post up'ı ve high posttan şutları üzerinde durulmalı bunlar biraz daha detaylandırılmalı..

Bugün Canere biri sağdan biri soldan olmak üzere iki tane set hücumu görebildim..Sürekli oynadığımız ikili oyunlar var..ikili oyun üzerinden shumperta hazırlanan şutlar var..Lakovic üzerinden hücumlar detaylandırılmalı..
 
Hücumda tıkandığımız zamanlarda Songaila hiç kullanılmıyor.Mesela geçen yıl Ermale hazırlanan post up pozisyonlarının çeyreği bile hazırlanmıyor Songailaya.
 
Oktay Mahmuti'yi çok seven bir kişi olarak Songaila konusuna maalesef bende katılıcam.15 dakikalarda değilde 24-25 dakika süre verse çok daha iyi olabilir.Aynen doğru Songaila üzerine bir oyun göremedim bende şu ana kadar fakat Cevher'de hakkını vermeye çalışıyor girdiği dönemlerde.Oktay hocaya güvenim sonsuz. :D
 
Songalia'nın oyundan alınması genellikle savunmada yaptığı hatalar sonrası oluyor gibi geliyor bana. Savunma yapmayı bilmiyor denilen Cevher'in gösterdiği savunma çabasının yarısını gösterse çok daha yararlı olacağını düşünüyorum. Hocanın Songalia konusundaki tercihlerini biraz da bu açıdan değerlendirmek gerek diye düşünüyorum.
 
Songaila üzerine çizilmiş doğru düzgün sette yok açıkçası.Tesadüfi şekilde topla buluşursa sayı atıyor
Prokom maçının son periyodu neydi Onur Allah aşkına? Ya da Olimpia maçının 3. çeyreği? Oktay Hoca çok disiplinsiz de birde... Ağzım açık kaldı şunu okurken. Perde çıkışı şut filan mı hazırlanması lazım Songaila'ya? Nedir üzerine çizilmiş set.

Geçen sene Jerry örneği var. Oktay Hoca onuda takıma bir anda monte edemedi ama ettiği zaman herkes övdü ve beğendi Jerry'i. Aynı şekilde sanırım Lucas Gordon elimizde patladı derken adam ana rotasyon elemanı oldu, takımı taşıyor neredeyse. Lakovic ve Songaila'nın rolleri ise ilerde oturacak mutlaka. Oturmazsa zaten Oktay Hoca yapamadı bu işi diye yazarız burada hep bir ağızdan.
Oktay Hoca tabiki eleştirilecek ama öyle noktalardan eleştiriliyor ki neredeyse Murat Özyer eleştirisinden daha beter olmaya başladı.
 
Ben başka maçlr izliyorum herhalde. Songaila için ahzırlanmış şut ve alçak post oyunlarının olduğu baş maçlar eğerki bizim maçlar da yoksa. Yapma bunu Onur:)
Ama Hocanın rotasyonu geniş ve dengeli kullanmak adına bazı maçlarda tabiri cazisse yanan oyuncuları kenarda fazla dinlendirip soğuttuğu oluyor. Gerçi bunun ayarlamasını en iyi yapacak kişi kendisi.
 
Songalia'ya nasıl set hazırlanmıyor ya,onun hem bire bir oyunu için hem de defalarca orta mesafe şutu için pozisyon hazırlandığını hatırlıyorum
 
VallaOktay Hocamızın taktik hataları olabilir.Ama elinizi vicdanınıza koyun.Bu takım kaybederken bile mücadele ediyor.Koçumuz bizimle bütünleşti.Kimse onu Efes günleriyle hatırlamıyor artık.Herkes ona Galatasarayın koçu diyor.Eleştiri yaparken koçumuzun bu takımın dengeleri bozulmasın diye pahalı transfer istememesini hep mücadele eden ve savasan takım oyunu oynatmaya calışmasınıda unutmayın.Bazı arkadaslarımız sanırım Oktay Hocamızın takımın en büyük yıldızı olmasını kabul edemiyorlar...Hocam seni seviyoruz.Sana güveniyoruz.
 
Bu maçta artık tamamen anladım ki koc Oktay Mahmudi benim için bitmiştir.

son üç bucuk dakika maçın en kritik anı ve sakat olan Furkanı oyuna alarak ne kadar iyi koç olduğunu gördüm.

Sonucta Furkan pota altında 2 defa net pozisyonda atamadığı gibi, sırtı dönük oyunuda bilmemesinden(bunun sorumlusuda koç) son topu dışarı atmasının tek sorumlusu Oktay Mahmudi dir.

Shumpertin daha ilk dakikalarda atışlarının girmemesi ve tüm maç boyunca ne yaptığının kendisinin bile bilmemesi koç tarafından neden görülmedi anlayamadım.

Cevher e nedenebu kadar az şans verdi kötü de oynamıyor aslında

Songila da zaten daha önceleride demiştim buna lakoviç te dahil hemen gönderilmeli ve yerlerine bize EL de maç kazandıracak oyuncuların alınması gerek,

Ender in bu halini gördükce

Ben Oktay Mahmudi ile en kısa zaman da yolların ayrılması gerektiğini ve top16 ya EL kalitesini bilen koçla devam etmemiz gerektiğine inanıyorum.

Hangi macı kazanacagız, sienanın 3 ilk 5 oyuncusu yok ve sen kendi evinde yedeklerine yeniliyorsun,

bu yağmurlu hava maca gelen binlerce seyirciyle dalga gecer gibi hegomanyasından vaz gecmeyerek oyunu kaybettik,
 
Atıf bey teknik anlamda bütün yorumlarınıza katılıyorum,hepsini tek tek okudum hepside doğru.Furkan'ın yerine son dakikalarda Andric olmalıydı oyunda.Ender'in yerine tercih edebileceğimiz başka yerli oyun kurucularda vardı bana kalırsa.Cevher konusunda katılmamak elde değil,cevher yeteri kadar süre alsa takıma ısınacak,hem blokta yapıyor yeri geldiğinde dış atışlarda isabet bulabiliyor.Seyirci konusunda katılıyorum ben tv başında izlerken maçı orada salonu dolduran taraftar için bu maçın kazanılmasını istedim,kazanılmayacak maç değildi zaten,siena'nın en önemli oyuncuları yokken kaybetmek çok garip oldu.

Katılmadığım tek nokta Oktay hoca ile yollarımızın kısa zamanda ayrılması gerektiğini yazmışsın,bu bana göre vefasızlıktır,ayıptır sezon biter Oktay hoca gidecekse gider ama bu söze katılmam asla mümkün değil.Ayrıca euroligte dev bütçelerle rezil olan antrenörleride görüyoruz,Oktay hoca çok başarılı değildir belki ama başarılıdır.
 
Yok artık. Oktay Hoca'yı gönderip kimi alacağız?
Obradovic'i getireceksek tamam. Phil Jackson'u getireceksek tamam. Messina'yı getireceksek o da tamam hatta geçen yılki Valencia'nın hocasına da okey veriyorum ben. Ancak bunları getiremeyeceğize göre uçmasak hiç fena olmaz
 
İşte hayat böyle bir şey daha önce hayal edemediğiniz yerlere getiren insanın bir önceki sezondan bu yana kazanması gereken ve kazanamadığı 2 maç için bileti kesebiliyoruz. Daha doğrusu bazı kesimler kesebiliyor. Hoca biliyor ki bu taraftar onun yanında de destekçisi.
Maça gelecek olursak hocanın elbette hataları var. Furkan'ı son anlarda tekrar oyuna alması gibi. Artık Anric ile bitirmeliydi maçı. O anlarda Siena'nın Andersen ile bulduğu iki orta mesafe bcanımızı çok yaktı.
Ama her şeye rağmen Preston kendi yüzdesinin %30 ile şut atsaydı bu maç kopup gitmişti.
 
Bu takımı bu kadar kısa sürede bu seviyeye getiren hocaya, bırakıp gitsin diyen kişinin ben öncelikle iyi niyetli olduğuna inanmıyorum.
aramızda ortalığı karıştırmak isteyenler geziyor, lütfen bu kişilere dikkat edelim.
 
Ben de bu yorumun suyu bulandırmak için yapıldıgına inanıyorum.
Oktay hoca gitsin diyen bir insana ben yorum bile yapmam.
Ben ne obradovic istiyorum, ne phil jackson.
Bu takımı oynadıgı çogu takımdan daha kötü kadroya sahip olmasına ragmen her oyuncuyu maksimum performansıyla oynatan,
en önemlisi Galatasaray ruhunu yasatan OKTAY MAHMUTİ'dir benim istediğim.
Ömürlük kontrat yapsınlar...
 
Hoca'nin yapmasi gereken yonetimle oturup konusmak ve hedefleri yukseltmek icin transfer istemek.. Yabanci oyunculari Euroleague standartlarinin uzerinde almamiz gerekiyor.. En azindan 2 winner oyuncu sart. Bu Spanoulis mi olur yoksa Teodosic mi olur artik Oktay hoca'nin yonetime gelecek sezondan itibaren baski yapmasi lazim..Birde bu takima Kerem Gonlum ve Zaza Pachulia'yi ekleyebilirsek Turk olarak, bu takim Top-8'lerin Final-4'larin en buyuk adaylarindan olur.
 

Üst