Oktay Mahmuti

Kimse eleştirilemez olmadığına göre burada eleştiri yaptığını yapanlarda eleştirilimez değil bizde eleştiri hakkımızı kullanıp onları eleştiyoruz mesele budur.Kıymeti kendinden menkul amatör basketbol bilgileri ile Avrupa çapında bir profesyoneli eleştirecek kadar içgörü sorunu olup bu konuda kendini yetkili görenlerin başkalarının eleştirilerinide sakinlikle karşılaması lazım.Sen istediğini istediğin gibi söyleceyeceksin birileri seni eleştirdiğinde burada eleştiri hakkı yok diyeceksin ne güzel bakış açısı.

Ayrıca özgürlük de başkalarını rahatsız etmeme gibi bir sınır vardır son zamanlarda belirli bir azınlığın eleştiri adı altında yazdıkları forumun genelini ciddi şekilde rahatsız ediyor bu az çok ortada.
 
Bu foruma girdikçe artık Oktay Mahmuti git gide antipatik oluyor benim için...
19 yaşındaki Göksenin, tüm sene oynamayan Göksenin, dün kendini bir anda kritik bir Euroleague maçında bulan Göksenin 10 dakika da sadece 1 sayı attığı için eleştiriliyor, üstelik forum yöneticilerinden biri tarafından...
Ama Kazan, Efes (2), Sieana, Barca maçlarının hiçbirini kazanamayan, bir tek sene başında kötü durumda olan FB Ülkeri yenen, Prokom gibi hedef maçını bile rakibin olağanüstü hataları sayesinde zar zor kazanan bir koç eleştirilemiyor...
Hemen önümüze kariyeri, takımı nereden alıp nereye getirdiği konuluyor...
Maç içerisindeki yanlışları unutulup gidiyor...
Eleştirenler hain ilan ediliyor...
Ben görüyorumki geçen seneki Oktay Hoca'dan eser yok. Takımı geçen seneki gibi yönetmiyor. Songalia ve Lakovic gibi yanlış transferlere takılıp kalıyor....Tamam kazanmanın yollarını aramasını takdir edilir ama Aralık ayı oldu, insaf artık...
Takım 5 numarasız kurulmanın acısını çekiyor. 3 numara olmamasının acısını çekiyor. Oyuncular oynadıkları bölgedaki kadro şişkinliğinin acısını çekiyor. Ama bu takımı kuran Oktay Mahmuti eleştirilemiyor. Ben de bunu anlamıyorum. Biz elimizdeki bütçeyle 1,5 tane Kazan takımı kurarız. Ama doğru oyuncu seçimleriyle kurulmuş Kazan ilk kez katıldığı Euroleague de, öve öve bitirelemeyen Siana'ya deplasmanda ders veriyor...Ben de diyorumki başarı aranıyorsa Kazan'a bakılsın. Mütevazi kadrolarıyla yaptıkları ortada...
 
bırseyı sız kabul gorursunuz yada gormezsınız.cok onemlı degıl cunku sız karar mercıı degilsiniz.fikrimizi yazarız isteyen haklı bulur isteyen haklı bulmaz.kazan maclarını refernas almıyorum.15 bın kısı onunde oynanan efes macını deplasmanda perısan oldugumuz siena macını kı kımse bana sıena soyle muthıs boyle muthıs demesın bu sene ıcerde bızden rahat oynadıkları mac yok artı kazan maclarını ornek alıyorum.kısacası bu sezon kendımızden kalıtelı takımlarla oynadıgımız macları baz alıyorum. basarı kadronun ustunde ıs yapabılmektır.bız kadromuzun ustunde ıs yapmayı bı kenera bırak kadromuz kadar ıs yapamıyoruz basarı paschutın ın yaptıgıdır
Kazan maçlarını referans almayıp örnek alıyorsunuz o da güzel.15 bin kişi önünde oynanan Efes ve Siena maçlarını ne yaptığınızı anlayamadım noktalama işareti kullanmamanız sebebiyle.
Net tek bir cümleniz var o da 'başarı kadronun üstünde iş yapabilmektir'.Geçen sezon ligi Efes'in önünde bitirmek,kadrosu önümüzde olan Efes'in önünde final oynamak başarıdır sizin cümlenizden yola çıkarak.Keza Ülkerspor'un ta 90'lı yıllardan kalan mirasını taşıyan -kadro anlamında da- Fenerbahçe Ülker'in elinden CK'yı almak da başarıdır.
Basketbolun içine kulüp geleneğini,sürekliliği keza bütçeyi katmıyorsunuz.Menajerlik oyunu oynar gibi 'bizim 12 bunların 12'den iyi' görece mantığıyla bakıyorsunuz.Haliyle sizinle basketbol konuşmak zor zanaat.
 
fb yı yendıgımızde bız formumuzun zırvemızdeyken onlarsa sezonu yenı acmıslardı. suan karsılasırsak adamların bızden cok onde oldukları bellı olur.bız ıcerde prokom la ugrasıyoruz.adamlar laboral le dısarda uzatma oynuyorlar ıcerde spanoulıs lı oly yı dagıtıyorlar.kazan maclarını referans almıyorum ıcerde 15 bın kısıyle oynadıgımız efes macını ve dısarda paramparca oldugumuz sıena macıyla bırlıkte kazan maclarını refernas alıyorum.yanı sadece kazan maclarını degıl.kısacası kalıte olarak bızden ustun veya bıze yakın takımlarla oynadıgımız hedef olarak gorulen macları.
 
Geçen seneki Oktay Hoca'ya laf söyleyen var mı Onur ? Geçen seneye kim başarı kazanılmamıştır diyebilir ?
Ama geçen sene, geçmişte kaldı.
 
Messina koç değil Real Madrid'i EL şampiyonu yapamadı kötü sonuçlar aldı. Her koç eline verilen kadroya göre iş yapıyor. Ve burada olumsuz eleştiri yapanların hepsi takımın erken form tuttuğunu göz ardı ediyor. Bu takım kadrosunun çok üstünde iş yaptı. bu takım sezonu çok erken açtı. ama bunların etkisini bilmeyenler ve bilgisayar oyunları haricinde basketbolu bilmeyen arkadaşlar konuşuyor.
 
Yorum yapabilecek kadar bilgi sahibi değilim de, kadın bölümünde Ayşe-Gülşah-Yasemen oynamıyor diye Ceyhun Yıldızoğlu eleştiriliyor, burada Göksenin oynadı diye Oktay Mahmuti. Yanlışlık başka bir yerde sanki?
 
fb yı yendıgımızde bız formumuzun zırvemızdeyken onlarsa sezonu yenı acmıslardı. suan karsılasırsak adamların bızden cok onde oldukları bellı olur.bız ıcerde prokom la ugrasıyoruz.adamlar laboral le dısarda uzatma oynuyorlar ıcerde spanoulıs lı oly yı dagıtıyorlar.kazan maclarını referans almıyorum ıcerde 15 bın kısıyle oynadıgımız efes macını ve dısarda paramparca oldugumuz sıena macıyla bırlıkte kazan maclarını refernas alıyorum.yanı sadece kazan maclarını degıl.kısacası kalıte olarak bızden ustun veya bıze yakın takımlarla oynadıgımız hedef olarak gorulen macları.

Madem biz sezonu önceden açtık formumuzun zirvesindeydik, şimdi de bu takımın sezon başındaki formunda olmadığını, yorucu tempoyu kaldıramadığını o dönem herkesin dediği gbi Galatasaray bir yerde düşüşe geçecek onun da bu dönemler olduğunu niye düşünüp söylemiyorsun? Niye tek yönlü bakıyorsun olaya, bakarsın Top 16'dan sonra grupta ilk 2'ye gireriz Kazan da grupta dökülür nedir bu erken hareket etme eylemleri? Siena da şu an düşüşe geçti belki de onları ezecez içeride, hayret bir olay ya Siena da formunun zirvesindeyken bizle oynadı bunu da hiç söylemeyin zaten! Ama fb'yi yenerken onlar formda değildi diyin bravo!
 
cb kupasında bız zırvedeyken adamlar sezonu yenı acmıstı. bıde yetmezmıs gıbı ukıc sakatlıktan yenı cıkmıstı suan ıkı takımın euroleague macları yeterınce fıkır verıyor hangısının onde oldugu konusunda. gecen sene efesle yarı fınalde eslesmıs olsaydık hepınızın tahmın edecegı uzere fınalı goremezdık. efes ıcın lıg sıralaması onemlı degıldı. cunku bılıyorlardı kı fenerı elerlerse sampıyon olacaklardı. dolayısyla hangı asamada karsılastıklarının bır onemı yoktu. gecen sene fener le 9 mac oynadık 6 maglubıyet uc galıbıyet var kı bırı ıcerde 15 kısıyle uzatmada. otekısı dısarda mucızevı bı basketle.bu kadroyla olmpıa ıle prokom u yenmeyı basarı sayacak bı kıtleye basarının ne oldugunu anlatmaya calısmakta yersız aslında
 
Geçen seneki Oktay Hoca'ya laf söyleyen var mı Onur ? Geçen seneye kim başarı kazanılmamıştır diyebilir ?
Ama geçen sene, geçmişte kaldı.
Burak Yıldırım'ın yazdıklarını okursanız görebilirsiniz Emrah abi.Kendisinin fazlasıyla garip başarı anlayışını tartışıyordum orada.
Bir tarafta üç senelik -ve şu ana kadar önüne geçilen- bir plandan bahsediyorken 'geçen sene geçmişte kaldı' dememeliyiz bence.Bütün olarak bakmalıyız.Geçen senenin planlanan ölçüde önünde olduğumuzu düşünüyorum şu an.İyi niyetli orta sınıf takımdan 'büyük' takıma geçerken yaşadığımızı söylediğiniz sancılar bence normal.Kolay bir gelişim,dönüşüm değil bu.Şu güne gayet az hasarla geldik.Kazan'a iç kemirici maçlarla kaybettiğimiz 3. sıra dışında doğru düzgün kaybımız yok.
 
Yorum yapabilecek kadar bilgi sahibi değilim de, kadın bölümünde Ayşe-Gülşah-Yasemen oynamıyor diye Ceyhun Yıldızoğlu eleştiriliyor, burada Göksenin oynadı diye Oktay Mahmuti. Yanlışlık başka bir yerde sanki?
Göksenin oynadı diye değil, Göksenin'in hayatında oynadığı ilk Euroleague maçında eleştirilmesi, ancak Oktay Hoca'nın her hareketine destek veren korumacı forumun bu eleştirilere sessiz kalmasına eleştirim...
Yoksa Oktay Mahmuti'nin Göksenin'i nihayetinde oynatması ve 10 dakika süre vermesi bence çok olumlu bir gelişme. 2-3 maç düzenli oynasın, kendine güveni gelecektir...
 
Galatasarayın geçen seneki bütçesi ne idi..Bu seneki Bütçesi nekadar..Ne kadar bütçe gerekiyordu kazanı yenmemiz için Ve Galatasarayın gurubundaki barcelona olsun siena olsun ve kazan bütçeleri hakkında biraz bilgi verirmisiniz..?

oktay hoca kendısıne tanınan butcenın ve kadro kalıtesının altında ıs yapmıstır. kabak gıbı ortadadır.aksını soyleyen varsa galatasarayın kadrosunun ustunde ne ıs yaptıgını surda acıklasın gorelım.

Çok konuşuyorsun da ben hala sorumun cevabını alamadım iki saattir bütçe şöyledir bütçenin altındayız böyleyiz diye boş boş konuştun aydınlanmak istiyorum bilgiye açım
 
'Efes için normal sezonun önemi yoktu.' kısmını okuduktan sonra pes diyorum.Perasovic'e sorabilsek keşke var mıymış yok muymuş,yoksa neden kovulmuş.
 
Burak Bey, bir kez de buradan rica etmem gerekiyor sanırım, mesajlarınızda büyük harf ve i, ü, ş, ç gibi harflerimizi de kullanıp okuyanın işini zorlaştırmazsanız çok sevineceğim.
 
tab kı hıc bır takımın butcesı hakkında kesın bı fıkrım yok.ancak bu sene takımdan ayrılan oyuncularla eklenen oyuncuların avrupa pıyasasındakı onemını dusunerek aradakı butce farkı konusunda bı fıkrınız olabılır mesela.kazan ın 8 kısılık rotasyonuyla ve oyuncularının avrupa dakı saygınlıgıyla bızım takımın 12 kısılık rotasyonu ve avrupadakı saygınlıkları arasında da bır fıkır edınılebılır.kaldı kı adamlarda jawaı sakattı
 
Bir şey yanlış anlaşılıyor galiba. Oktay Hoca'nın geçen yılına kimse bir şey demiyor ki. Mesele bu sene. Aslında ben Oktay Hoca'ya yine de suç bulmuyorum. Yapılan 4 transfere rağmen Furkan sakatlandığından beri geçen sezonki kadro ile oynuyoruz neredeyse. Songaila ve Lakovic'ten hiç katkı alamıyoruz. Biraz Gordon biraz da gidenen kadar Zaza'dan katkı aldık. Lakovic deplasmandaki Prokom maçından beri ortalarda yok. Songaila en son ne zaman iyi oynadı hatırlamıyorum bile. Andric deseniz Tutku'suz etkili olamıyor. E Tutku'da süre alamıyor. O kadar transfer yaptık Furkan'dan başkasından randuman alamıyoruz. Koç da bazı maçlarda formsuz olunca hedef maçlardan ancak bir tanesini kazanabildik. Yapacak bir şey yok.

Edit: Burak arkadaş geçen seneyi de eleştiriyormuş. Ancak kendisine katılmıyorum. Geçen sezon yarı finalde Efes ile eşleşip elense idik bile yine de çok başarılı addederdim takımımızı ve koçumuzu.
 
'Efes için normal sezonun önemi yoktu.' kısmını okuduktan sonra pes diyorum.Perasovic'e sorabilsek keşke var mıymış yok muymuş,yoksa neden kovulmuş.
Efesliler normal sezonu nerede bıtırırse bıtırsın hangı turda olursa olsun fener ı yendıklerı zaman sampıyon olacaklarının farkındaydı. fener karsısında bır seyırcı avantajı yakalayamayacakları ıcın nerede bıtırdıklerının bır onemı yoktu.gecen sene efes ın euroleague maclarının sonuclarına bakarsan perasovıc ın nıcın kovuldugunu anlarsın.
 
Çok konuşuyorsun da ben hala sorumun cevabını alamadım iki saattir bütçe şöyledir bütçenin altındayız böyleyiz diye boş boş konuştun aydınlanmak istiyorum bilgiye açım

neden bahsettıgımı asagıda yazdım.daha bu konuda bıle bazı seylerın farkına varamayıp bılgı ıstıyorsan senın bılgıye olan aclıgını doldurmak dunyadakı butun boslukları doldurmaktan daha zordur .bos konusmayı bırakıp bıraz kafa yorarsan butcelerdekı farkı anlayabılırsın
 
neden bahsettıgımı asagıda yazdım.daha bu konuda bıle bazı seylerın farkına varamayıp bılgı ıstıyorsan senın bılgıye olan aclıgını doldurmak dunyadakı butun boslukları doldurmaktan daha zordur .bos konusmayı bırakıp bıraz kafa yorarsan butcelerdekı farkı anlayabılırsın

Süpermiş benim dedikleirm doğrudur aslında kesin bir bilgim de yok kıymeti kendinden menkul tahmin ve görüşlerim var.Bu görüşleirmi kesin doğruymuş gibi söylerim bunlar kesin bilgi mi neye dayanıyor diyei de boş konuşmakla itham ederim.Kendi konuştuklarım boş mu dolu mu bakmak başkalarını boş konuşmakla itham ederim.
 

Üst