Okumak İstedikleriniz. Okuyamadıklarınız. Tavsiyeleriniz.

Ahmet Ümit - İstanbul Hatırası.

Tarih, polisiye, aşk, İstanbul her şey var bu kitapta. Kitap o kadar güzel ve sürükleyici ki, bitmesin diye yavaş yavaş okuyorum. Kesinlikle tavsiye edilir.

Alperen Kaplan' Alıntı:
Abi Vahdettin Engin Hoca'nın pazarlık kitabını tavsiye ederim söylemiş olduğun konuyla ilgili. NTV Tarih'e niyeyse güveniyorum. Her ne kadar danışma kurulunda İlber Ortaylı ve Halil İnalcık da olsa ara-sıra gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar.

Vahdettin Engin hocanın Pazarlık kitabını az önce bitirmiş biri olarak ben de şiddetle tavsiye ederim konuyla ilgileniyorsanız şayet.

Yiğit Pazar' Alıntı:
Ahmet Ümit - İstanbul Hatırası.

Tarih, polisiye, aşk, İstanbul her şey var bu kitapta. Kitap o kadar güzel ve sürükleyici ki, bitmesin diye yavaş yavaş okuyorum. Kesinlikle tavsiye edilir.
Almıştım ama sarmamıştı pek. Elimdeki kitap bitince tekrar başlayayım bari :)

Tarih ile ilgilenen arkadaşlarımız varsa aramızda,
Hulki Cevizoğlu´nun; Kod Adı 68 (68´lerin Dünü Bugünü) adlı kitabını okumalarını tavsiye ederim...

Canan Tan - En Son Yürekler Ölür'ü okudum. Bu kadın kesinlikle hayal aleminde yaşıyor olmalı çünkü anlattıkları inandırıcılıktan son derece uzak..

Canan Tan - Piraye!

Tek kelime ile mükemmel bir kitap, öyle sürükleyici ki 2.5 günde bitirdim!

Devrimci bir kız olan Piraye'nin aşklarını, dostluklarını ve yaşadıklarını anlatıyor. Asla yapmam dediği şeyleri "keşke" dememek için yapan genç bir kızın hikayesi Piraye. Aşk için "ağa'ya" gelin giden bir Piraye var hikaye de hem de İstanbul'lu olan Piraye sırf aşk'ı için Diyarbakır'lı Piraye oluyor. Daha yazabilecek çok şey var ama en iyisi siz alın okuyun. Okurken kâh üzülecek, kâh gülecek ve kâh Diyarbakır gibi diğer doğu illerimize aşık olacaksınız. Hem de gitmeden. Öyle güzel anlatılıyor ki hayran kalıyor ve elinden düşeremiyorsun kitabı.

Kitabın bu kadar sevilmesinin Canan Tan'ın hikaye, masal ve gerçeklik boyutunda anlattıklarından kaynaklandığını düşünüyorum. Hasıl-ı kelam şiddetle tavsiye ediyorum..

-----------

Ş.Saadet Ünal' Alıntı:
Canan Tan - En Son Yürekler Ölür'ü okudum. Bu kadın kesinlikle hayal aleminde yaşıyor olmalı çünkü anlattıkları inandırıcılıktan son derece uzak..

İyi anlamda mı dedin yoksa kötü anlamda mı Saadet? :) Piraye'yi bitirir bitirmez hemen bu kitaba başladım, gerçi 50. sayfadayım ama ablamın dediğine göre Piraye gibi bu kitapta çok sürükleyiciymiş. En Son Yürekler Ölür'den sonra okumak istediğim ve sıraya koyduğum yine aynı yazarın Yüreğim Seni Çok Sevdi romanı var. Ama En Son Yürekler Ölür hakkında birazcık daha yorum yaparsan sevinirim..

Canan Tan - En Son Yürekler Ölür

Bu ikinci Canan Tan romanı okuyuşum, iki kitapta sürükleyici ancak hep birbirine benzer konular, karakterler var. Zengin kız/erkek, karşı cinsine aşık olur sonra evlilik hikayeleri falan derken belli bir kaynana modeli vardır. Hatta kitaplarda öyle bir benzerlik var ki eşlerin ilk geceleri, balayıları, kaldıkları oteller falan hep benzerlik taşıyor.

Ancak bütün bunlara rağmen kitap yine de okutuyor kendisini, Piraye'yi 2 günde bitirmeme rağmen bu kitabı 5-6 günde bitirebildim.

En son J.R.R Tolkien'in Hobbit adlı kitabını okudum. Gayet hoşuma gitti. Ama edebiyatçı tekniğiyle yaklaşırsak romanda kusurlar var. Yazar arada sizle sohbet falan ediyor ama bu tip şeyler benim hoşuma gittiği için. Fantastik macera seven herkesin okuması gereken bir kitap.

Barış, kitaba başladım ama daha yeni. Babam önce ben okuyayım deyince beklemekten başka yapacak bir şey kalmamıştı haliyle. Elbette yeni bir kitap almak mümkün de...

Kitap bir süre piyasada bulunmuyordu, korsanı varken orjinali yoktu piyasada. Mecburen (!) korsanına yöneldim ben de. Kültür Bakanlığı bandrol vermediği için yayınevi kitapevlerine dağıtım yapamıyordu ama sorun şu anda çözüldü sanırım.

Bu başlığı bayağı boşladığımı fark ettim, tez zamanda yazarım son dönemde okuduğum kitaplar hakkındaki düşüncelerimi.

Kitabı annemde almış ama okuma gereken çok evrak ve kitap var. İnternete de çok yüklendim özellikşe son 6 aydır. Ece Temelkuran'ın bir kitabını okuyorum bitirdiğim an ona başlayacağım.

Hanefi Avcı'nın gündem yaratan kitabına henüz başlamamış olanlar doğrudan 2. bölümden başlayabilirler şayet konuşulanları merak ediyorlarsa. Zira ilk bölüm bir emniyet mensubunun anıları şeklinde. Tek farkı faal görevde iken bunu yazması. Fakat Avcı'nın da dediği gibi o kısımda hepimizin günlük hayatta hemen hemen her gün karşılaştığı şeyler anlatılıyor..

Re: Okumak İstedikleriniz. Okuyamadıklarınız. Tavsiyeleriniz

hehehe eğlenceliymiş..=) Taraf'ı asla okumayan bir kişi olarak özellikle açtım okudum, Alperen'in 'bi zahmet' isteğiyle..Gerçekten eğlenceli kafalar bunlar..600 sayfalık kitabı da okudum, bunları da okudum..Ne anlam çıkarmalıyım bunlardan Alperen? Bi zahmet demişsin ya hani okudum ben de 'bi zahmet'..Hanefi Avcı, yalancı, ahlaksız bir adam mıdır, bunu mu anlamalıyım? Açar mısın biraz..

Küresel ısınma - Mustafa Balbay diyoruz buna, o sebep olmuş, biz öyle duyduk..

Bu arada Hanefi Avcı da an itibariyle göz altında..Mustafa Balbay ve onlarca aydına yapılan insanlık ayıbı hakkında tek satır yazamayıp da biz çok demokratiğiz, özgürlükçüyüz diye takılan bir gazeteden açıklamalarla gelme ama, kendi cümlelerinle..: )

Beni tanımayan falan biri olsan neyse de, beni tanıyor olmana karşın bu önyargının sebebi ne Allah aşkına Çağlar Abi?

"GAZETECİLİK BAŞARINIZ ÜZERİNE" başlığıyla Ahmet Altan'a attığım mail aşağıda. Şimdi adama yalakalık yapmışsın diyen olmasın diye diyorum, ironi de var yazının içinde. Çağlar Abi, sen de hani inanmadıysan dediklerime her zaman mail adresimi ve şifremi verebilirim sana, biliyorsun. :)

Sayın Ahmet Bey,

Sizleri saygıyla karşılıyoruz, çok önemli işlere imza atıyorsunuz. Ancak güvenlik güçlerinin dahi elde edemediği bilgileri su yüzüne çıkarmaktaki başarınız gazetecilik başarısı mıdır, yoksa bir maşalık görevi midir? Size yapılan servisin bedeli nedir? Bu servislerin sonucu ülkemizi ileri götürecekse çok mutlu olacağız fakat bunun ağır bir bedeli olabileceği de naçizane düşüncelerimiz arasında yer almaktadır. İyi niyetinizden şüphe etmiyoruz ancak iyi niyet her zaman iyi neticeler doğurmayabilir, tarihte de defalarca görüldüğü üzere...

Ümit ediyorum ki yanılan biz oluruz, kazanan da Türkiye olur. Biz de Türkiye'yi sevenler olarak o vakit sizden özür dilemeyi de biliriz.

Alperen KAPLAN"

Önyargım falan yok kardeşim, biliyorsun bunu. Sadece merak ettim, neden o linkleri de koyduğunu. Hanefi Avcı, şu anda tutuklama talebiyle hakim önünde ve ifade falan da vermiyor. Hoş ondan ifade alabilecek bi babayiğit var mı, onu da bilmiyorum ama. O linktekileri okumamızı istememe sebebin nedir, onu merak ettim ben. Yoksa bu yüzleri kızarmaz, şeref yoksunlarının maille falan düzeleceğini ümit etmeyecek kadar çok yaşadık bu ülkede..Sadece sebebini merak ettim diye yineleyeyim bari..Daha net ifadeyle yalan mı söylüyor Hanefi Avcı?

--

Başlık saptırmadan gideyim bari azıcık ucundan..Müteferrika, matbaayı bu topraklara soktuğundan beri basılan en saçma kitaptan daha saçma bir kitaba başlangıç yaptım geçen gece. İlk 10 sayfasını okuyup, güzelce uyudum. Kitap da uçtu gitti..: ) Pucca/Küçük Aptalın Büyük Dünyası..