Okumak İstedikleriniz. Okuyamadıklarınız. Tavsiyeleriniz.

Geçen hafta okumuştum ben de İskender Pala´nın İki Darbe Arasında adlı eserini.

Emre´nin de dediği gibi, edebi bir eser okumak istiyorsanız pek cazip gelmez, kitabın içeriğinde zaman zaman güzel sözler olsa da. Ama askerliği farklı bir pencereden izlemek isterseniz okunmalı derim 28 Şubat sürecinde ordudan ihraç edilen "Bizim İskender" in anılarını.

Kitap bana YAŞ kararlarının yargı denetimine açılmasının gerekliliğini düşündürttü, ama günümüz hukuk işleyişinde değil.

Onur Yavuz' Alıntı:
Geçen hafta okumuştum ben de İskender Pala´nın İki Darbe Arasında adlı eserini.

Emre´nin de dediği gibi, edebi bir eser okumak istiyorsanız pek cazip gelmez, kitabın içeriğinde zaman zaman güzel sözler olsa da. Ama askerliği farklı bir pencereden izlemek isterseniz okunmalı derim 28 Şubat sürecinde ordudan ihraç edilen "Bizim İskender" in anılarını.

Kitap bana YAŞ kararlarının yargı denetimine açılmasının gerekliliğini düşündürttü, ama günümüz hukuk işleyişinde değil.

onur bazen bu tip şeyler öyle canımı sıkıyor ki anlatamam.. yani bir generale, bir hakime , bir polise doya doya güvenemiyor olmak , gözümüzü kapatıp arkamızı dönemiyor olmak, ortada hiç bir şey yoksa bile artık böyle bir paranoyaya sahip olmak hiç hoş değil..

bu "iki darbe arasında " isimli kitapla ilgili başıma şöyle de ilginç bir şey geldi.. yatağın kenarındaki komodinin üzerinde bundan başka bir kitap daha duruyordu.. erol mütercimler'in "komplo teorileri " isimli kitabı.. bu kitabı kimseye tavsiye edemem.. çünkü hiç akmıyor.. bunu okumaya çalışırken ne kitaplar bitirdim, bunu bitiremiyorum. dili çok batıyor.. ilginç olan bu değil tabii. iskender pala'yı okurken erol mütercimler ile silah arkadaşı olduklarını ve beşiktaş'taki deniz müzesinde beraber görev yaptıklarını öğrendim..

yıllar önce beraber görev yapan iki öğretmen deniz binbaşı.. yıllar sonra farklı farklı bir çok kitap yazıyorlar.. ben onların arkadaş olduğunu birinin kitabından öğrendiğimde, diğerinin kitabı da başucumda duruyor.. ilginçti.

Çocuk Terbiyesinde Doğru Bilinen Yanlışlar / Adem Güneş

Çocuk Yetiştirmede Psikolojik Taktikler / Perry Buffington

okuyorum sonunda

Aslı Neferoğlu' Alıntı:
Rica etsem Halide Edip'in Sinekli Bakkal adlı romanını okuyanlarınız varsa kitap hakkında biraz yorum yapabilir misiniz?

Ben çok keyifli bir şekilde okudum,bence çok akıcı bir kitap,çoğu kişi akıcı olduğu konusunda hemfikir,sıkılmadan bitiyor, sonuç olarak kesinlikle tavsiye edilir. ;)

Emel Dizili' Alıntı:
[quote="Aslı Neferoğlu":25d4i4xg]Rica etsem Halide Edip'in Sinekli Bakkal adlı romanını okuyanlarınız varsa kitap hakkında biraz yorum yapabilir misiniz?

Ben çok keyifli bir şekilde okudum,bence çok akıcı bir kitap,çoğu kişi akıcı olduğu konusunda hemfikir,sıkılmadan bitiyor, sonuç olarak kesinlikle tavsiye edilir. ;)[/quote:25d4i4xg]
Sıkılıp yarıda bırakan tek benim sanırım.

Bağdat abla,belkide okumak zorunda olduğum klasiklerin yanında Sinekli Bakkal çok akıcı çok güzel gelmiş olabilir bana,çünkü çoğu klasik kabul ettiğimiz roman bugünün seviyesinden bakıldığından çok sığ geliyor gerçekten.Birde benim romanda hoşuma giden taraf,konu olarak köşklerde,konaklarda yaşanan entrikaları değilde,Sinekli Bakkal mahalesindeki sıradan bir hayat süren Rabia'nın hayatının anlatılmasıydı.Rabia'sı,Vehbi Dede'si,Peregrini'si ile gerçekten güzeldi.

Bende Huzur romanını okuyup bitiren varmı merak ediyorum doğrusu,okuyan varsa yorumu nedir,elimde duruyor başladım ama bir türlü ilerletemedim,onun yüzünden bugünkü sınavımda çok kötü geçti zaten:(

o konuda yalniz degilsin Bağdat abla, bende yariya gelmeden baktim ilerlemiyor,biraktim... Akici bir roman degil, yine de merak eden vazgecmesin okumali,kisisel gorusler,begeniler farklidir...

eski yazarlardan en rahat romani okunabilecek yazar, Peyami Safa diger eski yazarlar sarmiyor...

unutmadan eskilerden kitabini okudugum tek yazar recaizade mahmut ekrem - araba sevdasi...

Bağdat Abla ve Emel Abla yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Okuma süremi birazcık ertelesemde sonunda bu kitabı okuyacağım galiba ama birazcık sırasını beklemesi gerekiyor sanırım :)

Emel Dizili' Alıntı:
Bağdat abla,belkide okumak zorunda olduğum klasiklerin yanında Sinekli Bakkal çok akıcı çok güzel gelmiş olabilir bana,çünkü çoğu klasik kabul ettiğimiz roman bugünün seviyesinden bakıldığından çok sığ geliyor gerçekten.Birde benim romanda hoşuma giden taraf,konu olarak köşklerde,konaklarda yaşanan entrikaları değilde,Sinekli Bakkal mahalesindeki sıradan bir hayat süren Rabia'nın hayatının anlatılmasıydı.Rabia'sı,Vehbi Dede'si,Peregrini'si ile gerçekten güzeldi.

Bende Huzur romanını okuyup bitiren varmı merak ediyorum doğrusu,okuyan varsa yorumu nedir,elimde duruyor başladım ama bir türlü ilerletemedim,onun yüzünden bugünkü sınavımda çok kötü geçti zaten:(
Herkesin edebi zevki farklı tabi.
Huzur romanını bundan 13-14 yıl önce okumuştum. O zamanlar çok beğenmiştim. Akıcılığı çok iyiydi. Gecekondu ve sosyetenin karıştığı Huzur sokağında iki gencin aşkını anlatıyor. Bu arada zaman da baya hızlı geçmiş. Bundan 13 yıl sonra 40 olacağım :(

Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Afiş Yarışması´ndan...

Birbirinden güzel diğer afişleri görmek için: Milli Kütüphane Sergi Salonu Bahçelievler/Ankara

Benim gibi, Millî Kütüphane bana biraz uzak diyenler için, Kızılay Metrosu'nda da sergileniyor afişler.

Vaktim yoktu, yanından hızlıca geçtim sadece. Ayrıntılı bakarım bir gün.

Khaled Hosseini-Bin Muhteşem Güneş.
Uçurtma Avcısı kitabının da yazarı. Kitap Afganistan'da geçiyor. Küçük yaşta evlendirilen bir kızın hikayesi. Başındayım ama çok akıcı bir kitap olduğunu söylebilirim.

Bağdat KAYNAK' Alıntı:
Khaled Hosseini-Bin Muhteşem Güneş.
Uçurtma Avcısı kitabının da yazarı. Kitap Afganistan'da geçiyor. Küçük yaşta evlendirilen bir kızın hikayesi. Başındayım ama çok akıcı bir kitap olduğunu söylebilirim.

Her iki kitabı da okudum ve gerçekten de çok güzel ve etkileyici bir anlatıma sahip bir yazar.Ben hayatımda bir tek bu yazarın kitaplarını okurken ağladım özellikle de "Uçurtma Avcı"sında....Kesinlikle okunmalı bu eserler..

Aslı Neferoğlu' Alıntı:
[quote="Bağdat KAYNAK":3rerjvn6]Khaled Hosseini-Bin Muhteşem Güneş.

Her iki kitabı da okudum ve gerçekten de çok güzel ve etkileyici bir anlatıma sahip bir yazar.Ben hayatımda bir tek bu yazarın kitaplarını okurken ağladım özellikle de "Uçurtma Avcı"sında....Kesinlikle okunmalı bu eserler..[/quote:3rerjvn6]
Bin Muhteşem Güneş..Son zamanlarda okuduğum en etkileyici kitaptı. Yazar öyle bir anlatıma sahip ki sanki olayın içindesiniz. Olaylar yanınızda oluyor da siz de hikayenin bir parçasısınız. Zaman zaman gözleriniz doluyor, zaman zaman yüzünüzde bir tebessüm oluşuyor. Sonunda ağladığım nadir kitaplardan biriydi. Kısaca iki kadının aynı yerde kesişen hikayesi anlatılıyor. Geri planda Afganistan'ın siyasi konjektürde değişen sosyal yaşamı var. Bunun da filmini yaparlar ve umarım Uçurtma Avcısı gibi etkileyici bir film olur.

Alev Alatlı-Yorumsuz

Kimi yerlerde akıcılığını kaybetse de bir entelektüelin nasıl olacağına dair fikir edinebilmek, dünyada ve ülkemizde yaşananlara farklı bir gözle bakabilmek açısından çok hoş bir kitap.

Yarın şezlongun üzerinde uzanırken dalgaların hoş sedası eşliğinde Alemdağ'da Var Bir Yılan adlı esere başlayıp kitabı oracıkta bitirmek istiyorum. 95 sayfa kadar, Sait Faik'in uzun zamandır merak ettiğim bir kitabıydı. İsmi benimle çok bir alakası olmasa da çok sevdiğim ufak bir ilçe olan Emirdağ'ı hatırlattığından mıdır, Sait Faik'in tatlı üslubunu benimsemiş olmamdan mıdır, yoksa bu tarz bir kitabı okumayalı çok uzun zaman geçmiş olmasından mıdır bilmiyorum ama bu kitap sanki yıllar yılı tatlı görmemiş birisinin önüne koyulmuş bir dilim güllaç gibi geliyor bana. :)

Umarım güzel olur ve hevesimi kursağımda koymaz Türk Hikayesinin kilometre taşlarından Sait Faik.

kitap değil ama yeri burasıdır diye düşündüm,
bu ayki ntvtarih dergisinin israil ile ilgili muhteşem bir ek çalışması var..
teodor herzl'in 2. Abdülhamit'e başvurmasından bugüne dek gelişen olaylar..

Abi Vahdettin Engin Hoca'nın pazarlık kitabını tavsiye ederim söylemiş olduğun konuyla ilgili. NTV Tarih'e niyeyse güvenemiyorum. Her ne kadar danışma kurulunda İlber Ortaylı ve Halil İnalcık da olsa ara-sıra gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar.