Öyle bir geçer zaman ki..

Çok izlenen diziler final yapınca ardından flaş haberleri de gelir. Bunlardan biri de Öyle Bir Geçer Zaman Ki ile ilgiliydi. Erkan Petekkaya'nın yapımcı şirket olan D Prodüksiyon ile ücret konusunda anlaşmazlık yaşadığı ve zam yapılmasını istediği öne sürüldü. Bu para verilmezse Petekkaya'nın diziden ayrılacağı ve karakteri Ali Kaptan'ın da öldürüleceği yazıldı. Karşı tarafa sordum ben de. Hiçbir oyuncuyla herhangi bir sorunun yaşanmadığını söylediler. Dizi tam kadro önümüzdeki yıl da devam edecek. Erkan Petekkaya'nın böyle spekülasyonlara yol açmayacak kadar disiplinli olduğunu vurguladılar. Para konusunda herhangi bir pazarlığın olmadığını belirttiler

( Alıntı )

Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Yeni Mekanına Taşınıyor!

Yapım şirketi dizi için Beykoz'daki eski Kundura Fabrikası'nda inşaata başladı.

Zaman'ın haberine göre, evleri, yolları ve kaldırımları yeni yayın dönemine yetiştirmek için onlarca insan gece gündüz çalışırken, evler aslına uygun şekilde inşa ediliyor.

Öyle Bir Geçer Zaman ki için Unkapanı'nın Zeyrek bölgesinde pek çok ev restore edilmiş, Arnavut kaldırımları yapılmış ve onlarca ev boyanmıştı.

Yeni sezonda Küçük Osman aşık olacak

Öyle bir geçer zaman ki'nin yeni sezon ekimleri başladı.Yeni sezonda Emir Berke Zindici'nin canlandırdığı Küçük Osman'ı öğrenci önlüğüyle göreceğiz. İlkokula başlayacak olan Osman, ilk aşkı da bu sezon tadacak. Osman'ın aşık olacağı Gülden'i Ceren Gültekin canlandıracak

Hüseyin Avni Danyal'da "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" Kadrosunu Dahil Oldu

Başarılı oyuncu Hüseyin Avni Danyal, 2.sezonunda "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" dizisinin oyuncu kadrosunu dahil oluyor. Dizinindibi.net'in haberine göre, Hüseyin Avni Danyal son olarak "Kızım Nerede" dizisinde 'Zafer Demiray' rolünü üstlenmişti.

6 Eylül 2011'de yeni sezonunu açacak olan dizide Hüseyin Avni Danyal'ın rolü belirsiz. Dizi geçtiğimiz sezon reyting rekorları kırarak çok başarılı bir sezon geçirmişti.

'Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Balıkçı'sı Orhan Alkaya, diziden ayrıldıktan sonra ilk kez konuştu...

Geçen sezon 'Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin önemli karakterlerinden biri olan Orhan Alkaya dizide bu sezon neden rol almadığını ve yeni projelerini anlattı.

Orhan Alkaya'nın Medyatava'ya yaptığı açıklama şöyle:

"Öyle Bir Geçer Zaman Ki’yi güzel bir şekilde tadında bıraktım. Herhangi bir problem yaşamadık zaten dostça ayrıldık. Şu an İstanbul Şehir Tiyatroları’nda ‘Rosenbergler Ölmemeli’ adlı oyunu yönetiyorum ve onunla ilgileniyorum. Öyle Bir Geçer Zaman Ki’nin dünkü bölümünün sadece son sahnelerini izleyebildim o yüzden diziyle ilgili bir yorum yapmam doğru olmaz ama internetten mutlaka izleyeceğim."

Orhan Alkaya'ya dizi teklifleri gelmeye devam ediyor. Alkaya, bu sezon başka bir diziyle izleyici karşında olabilir.

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Serdar Gökhan, "Fatmagül'ün Suçu Ne?" dizisinin kadrosuna katıldı.

Onlarca filmde oynadıktan sonra bir dönem Amerika'ya yerleşen Gökhan, son yıllarda çok beğendiği bir proje olmadıkça kamera karşısına geçmiyordu.

Gökhan çok beğendiği bir dizi olduğu için "Fatmagül'ün Suçu Ne?"nin kadrosuna katılma kararı aldı. Gökhan dizide uzun süredir adı geçen ama ortalarda görünmeyen Kerim'in babası Fahrettin Ilgaz karakterini canlandıracak. 42. bölümden itibaren kadroya dahil olmaya hazırlanan usta aktör, "Bu saatten sonra başlayıp 5 bölüm sonra bitme riski olan dizilerde yer almaktansa 2. sezonuna giren böyle bir dizide oynamayı daha uygun buldum" dedi.

Erkan Petekkaya Röportajı ( Alıntı )

Ali Kaptan, geçen sezonun son bölümünde cinayet işledi. O hırçın, kavgacı ama dimdik duran karakter, şimdi vicdanına yenilmiş, mutsuz ve hayallerini unutmuş gibi...

- Evet... Ali Kaptan bir cinayet işledi. Birisini vurmak kolay değil. Çok büyük sıkıntılar yaşadı, birkaç sene içeride yattı. İçeride yatmak da kolay değil. Hele ki denizleri seven bir adam için. Dizinin başında her şeye rağmen mutlu bir adamdı Ali Kaptan ama şimdi hayatı ters döndü.

Bu sizin ilk kez cezaevine girişiniz değil...

- Daha önce 'Köpek' filmi için Sinop Cezaevi'nde çalışmıştık. Çok zor bir şey, Allah cezaevine düşen herkesi kurtarsın.

Bu sezon her şeyini kaybetmiş, yalnızları oynayan bir Ali Kaptan mı izleyeceğiz?

- Ben bir-iki bölümü biliyorum, gerisini bilmiyorum. Yaz boyu ne oynayacağımı, sonucun ne olacağını ben de merak ediyorum açıkçası.

ADAMIN GÖZÜNÜN FERİ GİTTİ!

Ali Kaptan'da neler değişti?

- Ali Kaptan'ı artık tamamen yeni bir vücut diliyle oynuyorum. Hint fakirini oynuyorum tam anlamıyla! Onun bakışı, duruşu başka. Adamın gözünün içindeki fer gitti. Bebeğini, torununu görebilecek mi, bastondan kurtulabilecek mi bilmiyorum...

Çekimlerden önce bastonla çalıştınız mı?

- Bastonu çekimler başlamadan 15 gün önce aldım. Biraz uzundu, kestirdim ve çalışmaya başladım. Öyle bir kerede olmuyor tabii, öncesinde çalışmak gerekiyor.

İlk bölüm sizin için nasıldı? Ailenin Ali Kaptan'sız halini nasıl buldunuz?

- Berrin ve Aylin dışında herkesin hayatı güzelleşmiş. Hepsi mutluymuş gibi görünüyor. Ama bir sahnede tam yemek yiyorlar, radyoda genel af haberi var. Hepsi donup kalıyor, Mete 'babam hapisten çıktı' diyor! (Gülüyor)

ARAS'LA BENİ NEŞELİ GÖRENLER ÇOK ŞAŞIRDI

İstanbul-Zeyrek'ten Beykoz'daki bir platoya geçtiniz, artık orada çekim yapıyorsunuz. Sanat ekibiniz aynı dekoru kurmuş. Burada daha mı rahat çalışıyorsunuz?

- Hikâye günümüzde geçseydi, sokakta rahatça çekim yapabilirdik ama bizim dizide kostümler, eşyalar ve araçlar döneme ait olmak zorunda. Zeyrek'te bazen bir sahneyi 10 kez çekmek zorunda kalıyorduk. Şimdi bu konuda daha rahatız.

'Öyle Bir Geçer Zaman ki' için uzun bir ön çalışma yapıldı. Bu durum diziye nasıl etki etti sizce?

- Hepimiz bir işe başlarken uzun uzun düşünüyoruz. Çünkü biz göle maya çalıyoruz. Yıllar önce bir işe başlarken bir ses size ne olacağını söylerdi, şimdi ise ancak tahmin edebiliyorsunuz. Çünkü seyircinin beğeni çıtası çok yükseldi. Sadece en iyi işler ayakta kalıyor. Eskiden bir star üzerine iş yapılırdı ve o iş tutardı. Şimdi senaryosu, yapımı, teknik ekibi, sanatı bir bütün. Sacayakları yerini buldu mu, iş devam ediyor. Eskiden senaryo oyuncuya 20 gün önce gelirdi, kabul edip etmediği sorulurdu. Şimdi altı ay, hatta bir yıl önceden teklif götürülüyor. Şimdi kim iyi çalışıyorsa, o kazanıyor.

Siz nasıl çalışıyorsunuz?

- Bizim bugüne kadar hiçbir sorunumuz olmadı.

Set arasında bile görüşmüş, birlikte tatil yapmışsınız...

- Evet, görüşmeye devam ettik. Yazlık yerlerde denk geldiğimizde buluştuk. Mesela Aras (Bulut İynemli) yanıma geldi tatilde. Bizi, baba-oğul neşeli görenler çok şaşırdı.

SOSYAL MEDYADA AĞIR ELEŞTİRİLER YAPILDI

Ali Kaptan karakterinin, hayatınıza olumsuz yansımaları oldu mu?

- Sosyal medyada bazı ağır eleştiriler yapıldı ama sokakta hiç böyle bir tepkiyle karşılaşmadım. Hatta yanıma gelip tebrik edenler oldu.

Daha önce hep iyi karakterleri canlandırdınız. Ali Kaptan gibi birini oynayacak olmak, sizi endişelendirmedi mi?

- Rol teklifini kabul etme sürecinde bu konuyu çok düşündüm. Çünkü bugüne kadar hep iyi, Robin Hood gibi adamları oynamıştım. Ama bu da bir mücadeleydi ve kabul ettim. Geçen sene de çok çalışmıştım, şimdi de çalışıyorum. Bu rolü oynamak çok zor. Yarım saat içinde 10 farklı duyguyu anlatmak zorundasın. Bir karakter vardır, ne yapacağını bilirsin. Benim karakterim ise öyle değil.

İlk sezonda her şeye bağırıp çağıran ama bir bakışıyla da kırıldığını, incindiğini hissettiren bir adam izledik. Bir insan bünyesinde kaç tane ayrı karakter barındırabilir?

- İşte Ali Kaptan'ı oynamak bu yüzden zor. Biz bu işe dönem dizisi çekeceğiz ama olaylar günümüzde yaşanıyormuş gibi hissedilecek diye başladık. Düşünün, Ali Kaptan 1929 doğumlu. Atatürk'ü görmüş bir karakter. O tarihlerde yaşam tarzı, anne-baba-çocuk ilişkileri bambaşkaydı. Bizim babalarımız, babalarının yanında bizi sevmeye korkarlarmış. Bugünde geçiyormuş gibi izlediğimizde, acayip görünüyor bu durum ama bunların hepsi yaşandı. Böyle aileler benim etrafımda da vardı. Bazı sahnelerin aynısını çocukluğumda kendi mahallemde gördüm. Bazı sahnelerde, yaşadığım şeyin aynısını oynadım. Karakterin sertliğini, tavrını ona göre oynaman lazım. Ona göre oynamasaydım, Ali Kaptan olmazdı.

METE'YLE BARIŞIRSAK GRUBUNDA ÇALARIM

Geçen yıl aday gösterildiğiniz neredeyse tüm ödülleri topladınız. Nasıl bir histi bu?

- Ben okullu bir oyuncu, tiyatrocuyum. Geçtiğimiz yıl 11 ödül aldım. Bunca yıldır oyunculuk yapıyorum, hiç bu kadar ödül almamıştım. Dizi de bütün ödülleri topladı. Bu başarıyı korumak ayrı bir mücadele. Bir sonraki işimizde de aynısını bekleyeceğiz. Dolayısıyla şimdi başarımızın keyfini sürüyoruz.

Sezon finalinden sonra eğlendiğiniz bir gecenin videosu düştü internete. Çok güzel davul çalıyordunuz...

- Çekimleri bitirmenin coşkusuyla çok eğlenmiştik o gece. Çok keyifliydi. Gitar çaldık, şarkılar söyledik.

Siz müzik yapmayı düşünmüyor musunuz?

- İleride Mete ile Ali Kaptan barışırsa, grubunda çalarım. (Gülüyor) Bu işi çok iyi yapanlar var, biz sadece aramızda yapıyoruz, eğlenmek için.

OSMAN'I OYNAMAK İSTERDİM

'Öyle Bir Geçer Zaman ki'de başka bir karakteri canlandıracak olsaydınız, kimi seçerdiniz?

- Osman'ı oynamak isterdim! Şaka bir yana, dizideki her karakterin ayrı bir ışığı var. Bu da bir kast başarısıdır.

DİZİ İZLEYEMİYORUM

Yeni sezonda her kanalda iddialı diziler var. Aralarında beğendikleriniz var mı?

- Açıkçası yoğun bir tempoda çalıştığımız için ben pek dizi izleyemiyorum. Ancak 10-15 dakika kadar bakabiliyorum. Haftada bir ya da iki gün iznim var, onda da kendi işlerimle ilgileniyorum. Bu sezon sadece 'İstanbul'un Altınları'na bakabildim. Onun dışında pek fazla bir şey izlediğimi söyleyemem.

Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinin Ali Kaptan'ı Erkan Petekkaya, sağlık sorunları yüzünden gelecek sezonda projede olmayacağını açıkladı.
Dizi önümüzdeki yıl da devam edecek. Ama ben bu yıl sonu ayrılacağım. Çünkü çok yoruldum. Sabaha kadar setteyim, sağlığım bozuldu diyen oyuncu, Dizinin bana çok faydası oldu. 10-12 tane ödül aldım diye ekledi.

Reyting rekortmeni dizi 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' de yaprak dökümü başlıyor..

Geçtiğimiz günlerde dizinin Ali Kaptan'ı Erkan Petekkaya, önümüzdeki sezon diziden ayrılacağını açıklanmıştı. Erkan Petekkaya diziden ayrılma sebebiyle ilgili olarak ise dizi çekimlerinin yoğun olmasından dolayı sağlığının bozulmasını göstermişti. Ancak olayın iç yüzü öyle değilmiş. İddiaya göre önümüzdeki sezon 20 yıl ileriye geçiş yapacak olan dizide tüm oyuncular gibi Ali Kaptan da 20 yıl yaşlanacak. Bunu öğrenen dizinin Ali Kaptan'ı Erkan Petekkaya, yaşlı bir adamı oynamak istemediğini dile getirdi ve önümüzdeki sezon Öyle Bir Geçer Zaman Ki ekibinde yer almayacağını açıkladı. O nedenle Ali Kaptan ya uzun yol kaptanlığına geri dönüp dizide boy göstermeyecek, ya da senaryo gereği öldürülerek diziden çıkartılacak...

KÜÇÜK OSMAN, AVUKAT OLACAK!

Dizide bir ayrılık da küçük Osman'ı canlandıran ve milyonların beğenisini kazanan Emir Berke Zincidi tarafında olacak. Dizi önümüzdeki sezon 20 yıl ileriye gideceği için şimdinin küçük Osman'ı önümüzdeki sezon Avukat Osman olacak. Okuyup avukat olacak olan Osman'ın büyük halini kimin canlandıracağı henüz bilinmezken Emir Berke Zincidi diziden zorunlu olarak ayrılmak zorunda kalacak... Diğer oyuncular değiştirilecek mi ya da makyajla mı yaşlandırılacaklar henüz bilinmezken dizide birçok oyuncunun önümüzdeki sezon Öyle Bir Geçer Zaman Ki'de rol almaması bekleniyor.