Öyle bir geçer zaman ki..

Osman'ın gitmesi kötü oldu,Cemile mecbur kaldı baktı Mete dayak yemiş,kötü durumda,Osman'da hasta mecburen böyle bir karar aldı.Bakalım bundan sonra ne olacak.

Maçın devre arasında şöyle 5-10 dk. bakayım dememle dumur olmam bir oldu. Deniz Gezmiş'i de eklemişler ama yüzü, gözü görünmeden. :) Çok güldüm ama.. =)

15-20 kişilik bir grup solcu yürüme kararı almışlar ve bomboş yerde slogan atıp duruyorlar, en önde bayrak tutan uzun bir adam var. Yüzü falan görünmüyor, yakın çekim de yok dedim bu Barış Koçak'a ne kadar benziyor. ( Barış Koçak, Hatırla Sevgili'de ki Deniz'i canlandırmıştı. ) Daha sonra bir baktım Hatırla Sevgili'de ki Deniz'in sesinden bir şeyler söyleniyor. Neyse uzatmayayım, bunları karakola alıyorlar. Kavga çıkıyor ve Ahmet cop yiyerek yere düşüyor. Polisler gidiyor ve esrarengiz bir çift ayak geliyor "iyi misin Ahmet arkadaş?" diyor. Ahmet'te, "iyiyim Deniz arkadaş." diyor.. Bütün bunlar olurken Deniz'in yüzü falan yok, bildiğin Çağrı filminde ki sahneler yaşanıyor. Sadece uzun boyu belli olan biri, iki çift ayak ve "o" meşhur parka..

Baştan beri eleştirdiğim bir şey vardı dizide. Sen dönem dizisi çekiyorsan, üstelik dizi İstanbul gibi bir yerde geçiyorsa Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı göstermek zorundasın. 68 kuşağının bu 3 genci olmadan hiç bir halt olmaz, öyle salakça sloganlar atılır ancak. Bir aydır falan hiç izleyemiyordum, dün öyle rastgelince resmen dumur oldum. Hayır, Deniz yasaklı olsa anlayacağım bu şekilde gösterişlerini ama yok, yasaklı falan da değil. Acayip komik olmuş o sahne, bir adam ya vardır ya yoktur. Bu ne öyle? :)

Kanal D’nin reyting rekortmeni dizisi ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ gençlerin de sevgilisi oldu. 37 yıldır başarılı öğrenciler yetiştiren Kavram Dersaneleri, Türkiye genelindeki tüm öğrencilerine sanat ve televizyon dünyasının en iyilerini sordu.

45 bin öğrencinin katıldığı anket sonucunda birinci olan ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’, Kavram Dersaneleri’nin düzenlediği 17. Kavram Olimpiyatları’nda ‘Yılın TV Dizisi’ ödülüne layık görüldü.

Yayınlandığı ilk günden bu yana her yaştan seyircinin büyük ilgisini çeken ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ dizisi ödülünü, 3 Mayıs 2011 Salı günü saat 17:30 da Profilo Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek 17. Kavram Olimpiyatları’nda alacak.

Ben 4-5 haftadır hep pas geçtim.. Ne oldu ?
İnci evlenmiş diyorlar.. O evlendiyse artık hiç izlemem zaten..
Zaten dizinin % 1 ni oluşturuyor kız, onu görücem diye 3 saat dizi mi izlenir.

Mete'nin öğretmenine olan aşkı örnek verilmişti bana, diziyi izleyemeyeceğim zamanlarda. O örnekten sonra izlemeye başlayıp takip ettiğim bir dizi oldu.

Dün, son sahnedeki yavaş çekimler biraz Ezel'e mi benzedi ne? :)

Ali Kaptan, kaptanlığını gösterdi son sahnede, Balıkçı Hikmet Karcı'ya. Bu adam cidden sabırları zorluyor. :)

Ben olsam coktan agzini burnunu kirdirtmistim o Ali'nin. Paso bagiriyor zaten manyak. =)

Cemile bu olay'dan sonra fikrini degistirip evlenecek bence balikciyla.

O Mesude'de ne ciyanmis.

Öyle Bir Geçer Zaman Ki bence dün diziye hiç yakışmayan sahnelerden oluşan bir bölümle ekrana geldi. Açık ara en çok izlenen diziye bu tip bir bölüm bence hiç yakışmadı..

Hic yakismadi o son sahne. Tecavuz ile mi bagliyabilirlerdi o olayi ancak. Bu senaristler bu kadar uretmekten aciz. Bu diziyi o saatte izleyen cocuklar da vardi. Cunku aksam 8 gibi erken bir saatte basliyor. Cok izleyici kaybedecek bence. Cok yanlis yaptilar.

Tecavüz sahnesiyle tartışma konusu olan 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' dizisinin senaristi Coşkun Irmak, NTV'de Can Dündar'ın sorularını yanıtladı.
Yerli dizilerin popüler modası haline gelen tecavüz sahneleri tepki çekmeye devam ederken son günlerde en çok konuşulan tecavüz sahnesi 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' dizisine aitti. Dizinin senaristi Coşkun Irmak, NTV ekranlarında tepkileri değerlendirdi, dizinin geleceğine dair tüyolar verdi.
Can Dündar'ın sorularını yanıtlayan Irmak, tecavüz sahnesi üzerinden gelişen tepkilerde haksızlık yapıldığını söyledi. Irmak, sahneyi çok başarılı bulurken, tecavüzün toplumdaki algılanmasına dikkat çekti:
"Öncelikle o tecavüz sahnesinde çocuğun tanık olduğu yazıldı o doğru değil. Çocuk tecavüzden sonra annesini görüyor. Ben o sahneyi çok ince bir şekilde tasarladım. İnanın o sahneyi aylar önceden düşünmeye başladım. Ayrıca estetik olarak da çok başarılı buluyorum. Ancak ben senarist olarak estetik bulurken bunun toplumdaki yansıması farklı olabilir. Bu gerçeğin bu kadar çıplak bir şekilde aktarılması rahatsız etmiş olabilir. Tabi bu rahatsızlığın sebepleri üstüne de düşünmek gerekir." dedi.

Sercan Badur, "Öyle bir geçer zaman ki" dizisinden ayrılmadığını sadece okulu için diziye ara vermek zorunda kaldığını söyledi. Sercan Badur, 1 ay sonra Mete'nin baş düşmanı olarak tekrar diziye geri döneceğini de belirtti.

1 Milyonluk Set Kuruluyor !

Yılın en çok ilgi gören dizilerinden 'Öyle Bir Geçer Zaman ki', dağınık çekim platolarını bir araya getiriyor. Dizinin Zeyrek ve Poyrazköy'ün yanı sıra İstanbul'un farklı semtlerinde bulunan setleri önümüzdeki sezon tek bir yerde toplanacak.

Reyting rekorları kıran dizi için Beykoz'daki eski ayakkabı fabrikasının da olduğu arazide yaklaşık 1 milyon liraya yeni plato kuruluyor

Ekranların beğeniyle izlenen dizisi 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki'nin bu hafta yayınlanan sezon finalinde yapılan hata Ensonhaber.com'un gözünden kaçmadı.

CEMİLE, ALİ KAPTAN'A 'ERKAN' DİYE SESLENDİ

Dizinin sezon finalinde, Ali Kaptan karakterini başarılı bir şekilde canlandıran Erkan Petekkaya, Cemile ve Balıkçı'nın düğününü bastı. Bu sahnede, Cemile'nin dizide eski kocası olan Ali Kaptan'a 'Erkan' diye seslenmesi, dizinin finalinde yaşananların şaşkınlığını yaşayan birçok izleyicinin dikkatinden kaçtı.

Yönetmen ve senaristlerin, milyonlar tarafından takip edilen ve rating rekorları kıran bir dizinin sezon finalinde böyle bir hatayı nasıl gözden kaçırdıkları merak konusu.

Bakkal Telif Hakkı İstedi

Öyle Bir Geçer Zaman ki yeni sezonda dev bir platoda çekilecek. Dizideki mahalleyi platoya kurmak isteyen yapım şirketi, mahalledeki bakkala tosladı. Uyanık bakkal, dükkânını platoya taşıyan yapım şirketinden telif ücreti istedi...

DÖNEM DİZİSİNİN ZORLUKLARI

Final bölümü milyonları ekrana kilitleyen dönem dizisi Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin yapımcıları öyle bir kayaya tosladı ki ne yapacaklarını şaşırdı. Geçen sezon çekimlerde çok zorlanan ekip hem dönem dizisi olmanın zorluklarını aşmak hem de sete akın eden hayranlar işe engel olmasın diye yeni sezonda diziyi platoda çekmeye karar verdi.

MAHALLELİYİ ÜZEN HABER

Dizinin çekildiği tarihi semt Balat'taki Zeyrek Mahallesi sakinleri bu duruma üzülürken, bazı uyanıklar durumdan faydalanmak için harekete geçti. Dizide şu anda Caroline ile Ali Kaptan'ın evinin karşısında bulunan bakkal dükkânının sahibi, yapımcıdan telif hakkı istedi. Hukukçular, telif isteyen uyanık bakkalın böyle bir hakkı olmadığını söyledi.
Telif Hakkının Açıklaması;

Telif hakkı, herhangi bir bilgi veya düşünce ürününün kullanılması ve yayılması ile ilgili hakların, yasalarla belirli kişilere verilmesidir. Kısaca, orijinal bir yaratının kopyalanmasına veya kullanılmasına izin verme hakkıdır.
Telif hakkı, genellikle belirli bir süre için geçerlidir. Sembolü çember içinde bir "C" harfidir, © harfi üzerinde bulunduğu yaratının telif haklarının korunduğunu belirtir ve İngilizce "copyright" kelimesini ifade eder.

Öyle Bir Geçer Zaman ki"ye Ali Kaptan şoku. Dizinin lokomotifi önümüzdeki sezon dizide olmayabilir.

Habershow'un haberine göre; Türkiye'nin en çok izlenen dizisi muhteşem bir sezon finaliyle ara verdi. Dizinin kaderini belirleyen adam Ali Kaptan sezon finaline de damga vurdu, hem Balıkçı'yı vurdu, hem de annesi tarafından vuruldu.

Herkesin gelecek sezonu konuşmaya başladığı şu günlerde Habershow dizinin geleceğiyle ilgili müthiş bir bilgiye ulaştı. Güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre Ali Kaptan karakterine can veren Erkan Petekkaya, yeni sezon öncesi diziden ayrılabilir.

RATİNG FAZLA ÜCRET AZ
Erkan Petekkaya'nın yapımcı şirket olan D Prodüksiyon'dan (Kanal D İç Yapımların sahibi olduğu şirket) ücretinin arttırılmasını istediği öne sürülüyor. "Öyle Bir Geçer Zaman ki"nin lokomotifi konumundaki Erkan Petekkaya'nın, "Reytingler ortada... Ben olmazsam dizi de olmaz" diyerek ücretine yüklü bir zam yapılmasını istediği iddia ediliyor.

Petekkaya'nın talep ettiği astronomik ücreti şimdilik ödemeye yanaşmayan yapımcı şirket, yoluna Erkan Petekkaya yani Ali Kaptan olmadan devam edebilir.

"ALİ KAPTAN" ÖLDÜRÜLECEK
Erkan Petekkaya'nın ayrılmasının kesinleşmesi durumunda top senaristlerde olacak. Düğün sahnesinde vurulan Ali Kaptan öldürülecek.
Ancak henüz pazarlık sona ermiş değil... "Ali Kaptan" olmadan dizinin izlenmeyeceğini düşünen yapımcı şirket, Erkan Petekkaya'yı iknaya uğraşıyor.