Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kostas girişimleri de başarısız oldu. Sofo olmadı Kostas olmadı Hawkins olmamıştı döndü dolaştı yolu bize düşüyor gibi. Batiste haberleri vardı olmadı, üstüne Ülker'e gitti. Yabancılarda hiçbir ilgi olumlu sonuçlanmadı. Andersen'i bize yedirmezler gibi. Parayı basarsın ama bir yere kadar işte.. Avrupa'dan bize çok ekmek yok gibi. Böyle giderse NBA'den kontrat alamayan adamlar arasından seçim yapmak zorunda kalacağız gibi duruyor.

Konuyu önüp dolaşıp Oktay Hoca, Ergin Hoca sorunsalına bağlamak artık bence de fazla uzadı. Oktay Hoca bize çok şey kattı. Emeklerinin karşılığını maddi olarak mutlaka almıştır. Manevi olarak yönetimden de kendisi hakkında bir olumsuz açıklama gelmedi. Ancak ortada bir gerçek var. Bu kulübün bir yönetim kurulu var yetkileri ona veren bir genel kurulu var. Başarının da başarısızlığın da hesabını veren onlar verecek. Oktay Hoca'nın yıllardır büyük hocalığına rağmen değiştirmediği bir huyu var ki. Bu artık doğru bildiğini okumak değil. Tek kelimeyle inat. Ergin Hoca'nın ondan en büyük farkı ise şartlar ne olursa olsun bahane uydurmayan ve ligin veya kupanın seyrine göre gerekirse 3-5 maç için bile tüm planlarını değiştirmesi. Bunda da başarılı oldu mu? Bence oldu. Efeste de oldu. Beşiktaşta da, Siena'da da. Kendini beğenmiş İtalyanlara bile ders verdi. FB'nin yere göğe sığdıramadığı coachu Ergin Hoca'nın çıraklığından gelme.
Gelelim futbol ile Basketbol arasındaki temel farka. Basketbolda uzun dönem plan yapmak eskiden -Doğu bloku döneminde- mümkündü ancak artık mümkün değil. Çünkü futbol gibi uçuk bonservis bedelleri de yok, elinizdeki genç yetenek ben gidiyorum derse tutma şansınız da yok.
Çok sistemli geldik vs. işi tamamen yalan oldu. İyi bir antrenörün ve iyi oyuncuların (daha doğrusu winner) varsa kazanıyorsun. Sabonis'li Zalgiris, Petrovic'li Jugoplastika günleri maalesef geçti. O takımlar karşısındakini dümdüz ediyordu. Artık öyle farklar da kalmadı. Geçen sene final four oynayan takımları hatta şampiyon takımı da yendik biz. Yenildiğimiz maçta da öyle aman aman sayı ve oyun farkı yoktu. CSKA bir ara küçüldü. Sonra? Bastırdı parayı yine final four oynadı.
Gelelim Ergin Hoca ile başlayan sürece. O beşiktaş'ın eskisi bu yenisi filan işleri boş. Takıma yararlı mı değil mi ona bakalım. Hawkins sezonda şöyleydi play off'ta böyleydi kısmı zaten Ergin Hoca ile Oktay Hoca arasındaki temel fark. Ergin Hoca sonuca ulaşacak yöntemi bir şekilde buluyor. Varsa bir yanlışı da bundan cayıp yeni bir çare üretiyor. Hawkins, Pops ve Arroyo hepsi winner adamlar. Bizde de Jamont öyleydi gitti. Schipp'de de var bu özellik ancak açık konuşmak lazım. Hawkins, Pops ve Arroyo gibi adamlar hiçbir şekilde geri adım atmayan ve rakibi gerçekten caydıran tipler. Geçen sene 20 sayı öne fırladığımız maçlardaki ecel terlerimizi hatırlayalım. Bu adamların olduğu takıma bunu yapamazsınız. Rakibi psikolojik olarak da ezen ve "bitti bu iş" hissine sokan ve bu şekilde bizi de Efes'i de FB'yi de yiyip bitiren takımın ana unsurlarıydı bunlar. ben illa ki bu adamlar alınsın demiyorum. Ancak alınırsa da bu mentalitede adamlar alınmalı. Eğer bunlar alınırsa da hiç itiraz etmem. Çünkü yerli rotasyonu sıkıntısı FB'nin başını ciddi ağrıtacak. Seyirci desteği olmayan Efes'in de ne kadar yatırım yaparsa yapsın ciddi bir dezavantajı olduğu kesin.

Şu yorumları okudukça, keşke diyorum yardımcılarını, Gordon u Efes'e götürüdüğü gibi, her fırsatta yönetime, Ergin Hocaya, Ergin'in hocanın tercihlerine giydiren, yetmeyip rakip takımların transferleri üzerinden yine hakarete varan sözler sarfeden, kendi özel fanlarını da götürseydi Oktay Hoca yanında.

Oktay Hoca nın yaptığı her şeyi doğru, haklı ya da mubah görüp, Ergin hoca ve yönetim ne yapsa (yapmasa) kötü ve suçlu görenler...-Gordon gidince yönetim suçlu oluyor, - 3 kupalı takımın oyuncularını almak isteyince leş kargası oluyoruz. Başarı için her yolu mübah görmekle suçlayan aynı adamlar yerde yatan adamın kafasına basan adamı takımına yakıştırabilenle aynı adamlar - hemen söyleyeyim Ben Melo yu da yakıştıramıyorum bu formaya tıpkı Mirsad ı yakıştıramayacağım gibi-.

Aynı etikçiler Oktay Hoca'nın BJK serisinde hakemler konusunda bir girişim yapması için Başkan'a rica da bulunduğu iddiasında ise bi şey demiyorlar -ki bu iddia da takip edebildiğim kadarıyla yalanlanmadı- Eğer iddia doğruysa bu isteğin "her şey kontrol altında" ile ne farkı var. Ama pardon Oktay Hoca yapmaz öyle şeyler değil mi hatta küfür de etmez. -hiç küfür ettiğini duymadım diyenler bile oldu. İyiydi hoştu Oktay Hoca ama artık bizim rakibimiz. Giden arkasından konuşmak hoş değil ama bu kadar suçlama ve hakarete de kayıtsız kalamıyor insan.

Oktay Hoca gitti diye kızgınlıkla yazıyorlar sakinleşirler cevap vermeyelim dedikçe ithamlar suçalamalar küfürler hala tüm hız devam ediyor. Rakip takımın bize tokat atmasını hasretle, şehvetle bekleyebiliyorlar, aynı zatlar sonra onun bunun Galatasaraylılığına laf ediyor.

Etik deyip sonra aynı cümlede Batiste demek. Cevap vereni "her tezeğe atlıyor" diye itham edip, tartışmayı uzatmamak için çekileni başka şeylerle itham etmek.

Oktay Hoca çok hizmet verdi doğru, böyle ayrılmamalıydı o da doğru. Yalnız unutulmalı ki emeğinin karşılığını da aldı, bila bedel çalışmadı yani. Profesyonel bir kimseydi yuvam dediği Efes'e döndü, hala bu gerçeğe rağmen olur olmaz her şeyi kan davası gibi Oktay Hoca üzerinden anlamlandırmaya çalışmak, o konuya bağlamak... Biz okumaktan sıkıldık, siz yazmaktan sıkılmadınız...

Abdullah Bey yazdıklarınıza kelime kelime katılıyorum, elleriniz ve zihniniz dert görmesin.

Konuyu önüp dolaşıp Oktay Hoca, Ergin Hoca sorunsalına bağlamak artık bence de fazla uzadı. Oktay Hoca bize çok şey kattı. Emeklerinin karşılığını maddi olarak mutlaka almıştır. Manevi olarak yönetimden de kendisi hakkında bir olumsuz açıklama gelmedi. Ancak ortada bir gerçek var. Bu kulübün bir yönetim kurulu var yetkileri ona veren bir genel kurulu var. Başarının da başarısızlığın da hesabını veren onlar verecek. Oktay Hoca'nın yıllardır büyük hocalığına rağmen değiştirmediği bir huyu var ki. Bu artık doğru bildiğini okumak değil. Tek kelimeyle inat. Ergin Hoca'nın ondan en büyük farkı ise şartlar ne olursa olsun bahane uydurmayan ve ligin veya kupanın seyrine göre gerekirse 3-5 maç için bile tüm planlarını değiştirmesi. Bunda da başarılı oldu mu? Bence oldu. Efeste de oldu. Beşiktaşta da, Siena'da da. Kendini beğenmiş İtalyanlara bile ders verdi. FB'nin yere göğe sığdıramadığı coachu Ergin Hoca'nın çıraklığından gelme.
Gelelim futbol ile Basketbol arasındaki temel farka. Basketbolda uzun dönem plan yapmak eskiden -Doğu bloku döneminde- mümkündü ancak artık mümkün değil. Çünkü futbol gibi uçuk bonservis bedelleri de yok, elinizdeki genç yetenek ben gidiyorum derse tutma şansınız da yok.
Çok sistemli geldik vs. işi tamamen yalan oldu. İyi bir antrenörün ve iyi oyuncuların (daha doğrusu winner) varsa kazanıyorsun. Sabonis'li Zalgiris, Petrovic'li Jugoplastika günleri maalesef geçti. O takımlar karşısındakini dümdüz ediyordu. Artık öyle farklar da kalmadı. Geçen sene final four oynayan takımları hatta şampiyon takımı da yendik biz. Yenildiğimiz maçta da öyle aman aman sayı ve oyun farkı yoktu. CSKA bir ara küçüldü. Sonra? Bastırdı parayı yine final four oynadı.
Gelelim Ergin Hoca ile başlayan sürece. O beşiktaş'ın eskisi bu yenisi filan işleri boş. Takıma yararlı mı değil mi ona bakalım. Hawkins sezonda şöyleydi play off'ta böyleydi kısmı zaten Ergin Hoca ile Oktay Hoca arasındaki temel fark. Ergin Hoca sonuca ulaşacak yöntemi bir şekilde buluyor. Varsa bir yanlışı da bundan cayıp yeni bir çare üretiyor. Hawkins, Pops ve Arroyo hepsi winner adamlar. Bizde de Jamont öyleydi gitti. Schipp'de de var bu özellik ancak açık konuşmak lazım. Hawkins, Pops ve Arroyo gibi adamlar hiçbir şekilde geri adım atmayan ve rakibi gerçekten caydıran tipler. Geçen sene 20 sayı öne fırladığımız maçlardaki ecel terlerimizi hatırlayalım. Bu adamların olduğu takıma bunu yapamazsınız. Rakibi psikolojik olarak da ezen ve "bitti bu iş" hissine sokan ve bu şekilde bizi de Efes'i de FB'yi de yiyip bitiren takımın ana unsurlarıydı bunlar. ben illa ki bu adamlar alınsın demiyorum. Ancak alınırsa da bu mentalitede adamlar alınmalı. Eğer bunlar alınırsa da hiç itiraz etmem. Çünkü yerli rotasyonu sıkıntısı FB'nin başını ciddi ağrıtacak. Seyirci desteği olmayan Efes'in de ne kadar yatırım yaparsa yapsın ciddi bir dezavantajı olduğu kesin.

Böyle yapıcı ve analitik yorumları gördükçe içim açılıyor, hakikaten gayet doyurucu bir yazı olmuş.

Tebrikler.

Aynen katılıyorum. Tebrikler

Ne Batistası ya?

geçen seneden beri bonsu'ya karşı özel bir hayranlıgın var bunu biliyoruz her fırsatta 35-36 dk süre alıyorken tutup 20li dakikalar alan andricle dahi istatistik karşılaştırıyordun da bi zahmet batista'ya da dil uzatacak kadar bagnazlasma...nba tecrübesi olan acb'nin elit takımlarından caja laboral'de oynamış batista gibi bir adama ne batistası yaa demen abesle iştigal...

Yahu birader biz pota altını domine etsin diyoruz, millet hala Batista diyor anlayamadım gitti. Nba de free agent olanlardan kontrat yapacaklar pek yakında belli olacak ve oradan bulunacak atletik 5 numaralar mutlaka mevcut. Alalım işte Birdman'i mesela.

pota altını domine edecek oyuncu olarak nba'in hücum yönü en kısıtlı oyuncularından birdman'ı önerdin...

Orta mesafe şutu biraz iyi olan bir 5 numara alabilirsek bizim için daha iyi olur.Elimizde zaten Batista'nın işlerini yapabilecek bir Furkan var.Ersin Dağlı'da geldi ve şimdi biraz daha yırtıcı bir uzuna ihtiyacımız var.

Bütün oyuncular bitti batista'ya kaldık. Ya arkadaşlar makul şeyler yazın ne batista'sı. Ne adamlar alınıyor satılıyor Batista kim? Uzaklarda aramaya neden gerek yok onu anlayamadım. Transfer dönemi mi bitti!

Tabi dominasyon sadece hücumla yapılır değil mi, savunmayla domine arasında bir bağ kuramıyorsan o başka...

evet pota altını domine eden oyuncu oyunun iki tarafını da iyi oynar... örnegin bu yüzden ömer gibi üst düzey bir savunmacı hücum yönü çok kısıtlı oldugu için pota altını domine eden pivot niteligi kazanamayacaktır...chris andersen de kariyerinin hiçbir döneminde dominant bir pivot olmamıştır...uçan kaçan zıplayan ama asla dominant olmayan bir pivot...

evet pota altını domine eden oyuncu oyunun iki tarafını da iyi oynar... örnegin bu yüzden ömer gibi üst düzey bir savunmacı hücum yönü çok kısıtlı oldugu için pota altını domine eden pivot niteligi kazanamayacaktır...chris andersen de kariyerinin hiçbir döneminde dominant bir pivot olmamıştır...uçan kaçan zıplayan ama asla dominant olmayan bir pivot...

Eğer alınırsa pota altını domine eder diyorum, sen olayı kariyerinin hiç bir bölümünde dominant bir pivot olmadıya bağlıyorsun.

Batista gibi yumuşak bir adamla sana hayırlı işler diliyorum.

Bonsu bazılarının tabiriyle pivotsuz oynayan (!) Galatasaray maçlarında bizim uzunları ezdi mi de millet kendisine Howard muamelesi yapıyor anlamadım gitti. Beşiktaş şampiyon oldu tamam ama onları şampiyon yapan parçalardan en geride gelir Bonsu. Bazı arkadaşlarımız Dorsey gibi onun da atletizmine hayran kalıp Avrupa basketbolunun 5 numara kavramını değiştirmeye çalışıyor. NBA Avrupa'dan fundamentalı güçlü pivotlar aladursun biz hala zıpzıp pivotların peşinde koşalım.

Chuck Eidson mükemmel ötesi olur. Hele bir de Hawkins le beraber olursa, cidden tadından yenmez. Eidson basketbol zekasına, yeteneğine ve oynayışına hayran olunacak bir adamdır. Maccabi yıllarından sonra, Barcelona'ya geçişine çok sevinmiştim. Bir de bundan sonra bize gelirse, çok güzel olur. Sayı, ribaund, asist.. Her işi yapabilen, 1-2-3 pozisyonlarında oynayabilen ciddi bir liderdir. Hani Gordon'ın o oyunu kontrol etmesi, yönlendirmesi, her alanın içinde olması ve dominasyonunu birinde arıyorsak, bu işi yapabilecek, hatta net bir biçimde Gordon'dan daha iyi bir şekilde yapabilecek birisi varsa o da Eidson'dır.

Zor olsa da, olursa çok önemli bir iş olur.

Chuck Eidson benimde hayallerimi süslüyor :)
Batista başka takıma gitti
onun muhabbetini yapmaya gerek yok
mutlakata gerekli hamleler yapılacaktır bence
daha zamanımız var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...