Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bakın şimdi kısa bir değerlendirme yapalım.Bogdanovici gönderemediler ve Satoyu aldılar. 2-3 numaradaki yabancıları Sato ve Bogdanovic. Biz ise muhtemelen Hawkinsi alacağız ve yanınada Anderson,Mickeal,Schilb,Domercantten birini alacağız.Burada bariz üstünüz bir kere. 4-5e gelirsek Batiste ve muhtemelen zorunluluktan dolayı Gist olacak(gidecek gibi görünmüyor,Partizan haberi yalanlandı).Bizde aynı bölgede muhtemelen Velickovic-Bonsu ikilisi olacak.Burada da iyiyiz. Pg transferi işi değiştirebilir.McCalebb çok özel bir isim.Tek korkum o.Yerlilerimiz zaten daha iyi onlardan.Şu an daha iyi gidiyoruz.Herkes de bu çekince neden bunu çözemedim

Fb'nin yerinde olsam o paraya Sato yerine Barca'nın gözden çıkardığı Eidson'u getirirdim, çok büyük lider adam geçen sene sakatlıklar etkiledi bakmayın, daha önceki kariyerinde hep lider roldeydi Barca'da sistemin bir parçası oldu başlarda iyiydi ama sakatlıktan sonra döküldü. Bu sene fırtına gibi esecek, şu an ilgileniyoruz kendisiyle ah bir getirebilsek başka hiç bir şey istemem Hawkins hikaye Eidson'a kasalım aynı maliyetlerle. Domercant-Eidson 2'lisinin hayali bile güzel.

Fb'nin yerinde olsam o paraya Sato yerine Barca'nın gözden çıkardığı Eidson'u getirirdim, çok büyük lider adam geçen sene sakatlıklar etkiledi bakmayın, daha önceki kariyerinde hep lider roldeydi Barca'da sistemin bir parçası oldu başlarda iyiydi ama sakatlıktan sonra döküldü. Bu sene fırtına gibi esecek, şu an ilgileniyoruz kendisiyle ah bir getirebilsek başka hiç bir şey istemem Hawkins hikaye Eidson'a kasalım aynı maliyetlerle. Domercant-Eidson 2'lisinin hayali bile güzel.
Eidsonu oyun kurucu olarak alabiliriz aslında.Çok yönlü bir isim. 1 de Eidson 2de Hawkins 3 te Alan Anderson veya Pete Mickeal.Şimdiden Satoyu beğenmiyorsun Mickealde yaşlı diyen olursa diye söylüyorum.Mickeal daha yaşlı ama çok daha diri

Eidsonu oyun kurucu olarak alabiliriz aslında.Çok yönlü bir isim. 1 de Eidson 2de Hawkins 3 te Alan Anderson veya Pete Mickeal.Şimdiden Satoyu beğenmiyorsun Mickealde yaşlı diyen olursa diye söylüyorum.Mickeal daha yaşlı ama çok daha diri

Mickael müthiş bir isim ama Eidson'u gözden çıkardıktan sonra artık o da gider mi Barcelona'dan emin değilim, daha önceki döneminde de Mickael Sato'dann daha iyi bir isim, bizim sisteme de o daha çok uyar ama Pianigiani'nin sistemine eskiden de tanıdığı Sato daha çok uyar, o dış oyuncularının topa baskı yapmasına bayılan biri. Bu oyuncu kadrosuyla onu yapabilir mi emin değilim o yüzden çok mühim taşıyor guard transferi, McCalebb inanılmaz fark yaratır yeter ki o gelmesin. Eidson'a teklif yapıldı Görkem parası çok olduğu doğru ve iş zor ama o bölgeye bir çok takım transferlerini yaptığı için belki kalır bize.

http://www.youtube.com/watch?v=8Y6PzxZjBPU
Boyle bir adamin Fener'e gitmesini kiskananlar ve Bonsu'yu Besiktas'tan gelecegi icin bize yakistirmayanlar ayni kisiler. Ironik :)

Bonsu'nun bize gelmesini yakıştıramamak onun karakteri ile ilgili bir durum değil.

Ayrıca Batiste'in aynı videosunu sürekli olarak paylaşanlara da çok sevdiğimiz bir ismin videosu ile yanıt vermek isterim. Beni burada yaptığı hareket ilgilendirmiyor tabi nasıl Batiste'in hareketi ilgilendirmediği gibi. Buyrun;

http://www.youtube.com/watch?v=39Bz3apyzQU&feature=related

Mickael müthiş bir isim ama Eidson'u gözden çıkardıktan sonra artık o da gider mi Barcelona'dan emin değilim, daha önceki döneminde de Mickael Sato'dann daha iyi bir isim, bizim sisteme de o daha çok uyar ama Pianigiani'nin sistemine eskiden de tanıdığı Sato daha çok uyar, o dış oyuncularının topa baskı yapmasına bayılan biri. Bu oyuncu kadrosuyla onu yapabilir mi emin değilim o yüzden çok mühim taşıyor guard transferi, McCalebb inanılmaz fark yaratır yeter ki o gelmesin. Eidson'a teklif yapıldı Görkem parası çok olduğu doğru ve iş zor ama o bölgeye bir çok takım transferlerini yaptığı için belki kalır bize.

Aslında olur bence.Elimizde zaten Engin ve Ender var.Saf bir oyun kurucu almak lükse kaçabilir.Alacaksın aynı anda Hawkins-Eidson ve Pete Mickeal'i(yada Alan Anderson).Bu adamlar kağıt üstünde oyun kurucu değil ama point forvet.3 üde oyun kurucu kadar asist ortalamasına sahip adamlar.Oyun kurucusuz 3 point forvet ile oynayacaksın.Değişik ve güzel olur

Bonsu'nun bize gelmesini yakıştıramamak onun karakteri ile ilgili bir durum değil.

Ayrıca Batiste'in aynı videosunu sürekli olarak paylaşanlara da çok sevdiğimiz bir ismin videosu ile yanıt vermek isterim. Beni burada yaptığı hareket ilgilendirmiyor tabi nasıl Batiste'in hareketi ilgilendirmediği gibi. Buyrun;

Anlatmak istedigim seyden cok uzaklastiniz. Neyse, benim uzatacak vaktim yok malesef.

Aslında olur bence.Elimizde zaten Engin ve Ender var.Saf bir oyun kurucu almak lükse kaçabilir.Alacaksın aynı anda Hawkins-Eidson ve Pete Mickeal'i(yada Alan Anderson).Bu adamlar kağıt üstünde oyun kurucu değil ama point forvet.3 üde oyun kurucu kadar asist ortalamasına sahip adamlar.Oyun kurucusuz 3 point forvet ile oynayacaksın.Değişik ve güzel olur

Eidson ve Hawkins inanılmaz lider özellikle isimler, 4-5 asist ortalaması yaptılar dönem dönem ama her türlü PG almak zorundasın Ender ve sakatlık problemli Engin varken. Zaten Ergin Ataman'ın sisteminde de yabancı oyun kurucu çok mühim ondan düşünme bile bunu oraya her türlü biri gelecek yani ama Arroyo gelir ama başkası.

Ama Melo çok hırslı oyuncu yenilgiyi hazmedemiyor ve bazen böyle ufacık şeyler olabiliyor.

Batiste'in yaptığı insanlık dışı bir faul.Olur mu öyle rakibin kafasına basmak falan.Zaten Fenerbahçe forması giyecek olması insanlık suçunu x2 yapıyor.

Beyler harbiden bir şeyi savunurken veya eleştirirken biraz aynaya bakın.

Eidson ve Hawkins inanılmaz lider özellikle isimler, 4-5 asist ortalaması yaptılar dönem dönem ama her türlü PG almak zorundasın Ender ve sakatlık problemli Engin varken. Zaten Ergin Ataman'ın sisteminde de yabancı oyun kurucu çok mühim ondan düşünme bile bunu oraya her türlü biri gelecek yani ama Arroyo gelir ama başkası.

Pg olsa daha iyi olur tabi ama Enderi göndermemiz çok zor.Yabancı pg gelirse o durumda 3 pg olacak.Bu da Ergin Ataman gibi az rotasyon yapan biri için fazla.Sanki topu iyi kullanan 2 numuara gelecek gibi.Misal Alan Anderson her daim en aşağı 3-4 civarı asist ortalaması yakalamıştır

Anlatmak istedigim seyden cok uzaklastiniz. Neyse, benim uzatacak vaktim yok malesef.

Arkadaşım (değilsin ama hitap şekli olduğu için diyorum) , aklın sıra böyle bazı başlıklardaki tartışmalara gelip bir yorum yapıp karşındaki insana söz hakkı yaratıyorsun.Sonra da "benim lafı uzatacak vaktim yok.fasa fiso"diyerek artık kaçıyor musun kendince cool bir hava mı yaratıyorsun bilmiyorum.Bunu bir kaç başlıkta daha yaptığını gözlemledim.Lütfen,yakışmıyor.

Oyun kurucu eşit değildir asist ortalaması. Bunu söylemeden edemeyeceğim. Hiç asist yapmayıp da takımı dört dörtlük yöneten oyuncu olamaz mı? Sadece merak ettim.

benim söylemek istediğim oyun kurucunun ilk işi organizasyon yapmaktır setleri iyi uygulatmaktır. Koçun sahadaki beyni olmalıdır. Tüm setleri harfiyen uygulayn bir oyun kurucu 20 sayı 10 asist yapan bir oyuncudan daha çok tercih edilir. Bakınız Mire chatman adam her maç +15 sayı +5 asist +5 ribaunt +5 top çalma yapıyor ama +5 de top kaybı yapıyor en kritik anlarda. Üst düzey bir takım Chatman'ı düşünür mü onunla yola çıkar mı hayır. Sir Alex Ferguson'un bir sözü var ya:" İstatistik etek gibidir çeşit çeşit desenlidir her şeyi gösterir ama asıl göstermesi gerekeni göstermez." Bence oyun kurucuların asist özelliği güzel bir şeydir özel bir şeydir ama bir spanoulis bir Saras (gençken tabi) olmak zordur. Umarım böyle oyuncular yetiştiririz.

Şu anda Avrupa'da Spanoulis ve Bo Mccalebb dışında oyunun temposunu ayarlayan setleri ekseriya düzgün oynatan oyuncu yok denilecek kadar az. Bence şu dönemde Türkiye'den Avrupa basketboluna damgasını vuracak bir oyuncu çıkmalı, çıkarmalıyız. Tamam kısa dönemde yabancı oyuncu alınmalı ama öyle bir yabancı alınmalı ki Göksenin'e veya Kenan Sipahi'ye (içimden bir his Kenan Sipahi bizim olacak diyor) Avrupa Basketbolunun kurallarını inceliklerini anlatmalı onları yetiştirmeli. Sistem takımı olmak bunu gerektirir. Umarım Ergin Hoca böyle bir misyonu üstlenecektir. Lf lafı açtı vallaha. :)

Fenerbahçe Ülker'in Euroleague'de ne yaptığı beni ilgilendirmiyor açıkçası. Çünkü orada benim rakibim değiller. Benim rakibim oldukları yer TBL ve Mike Batiste TBL için olduğundan fazla değerli bir oyuncu. Ayrıca ayaklarının yavaşlığı konusuna katılmıyorum. Yaşına göre gayet hızlı ve bitirici bir pivot. Hele ki TBL için fazlası. Onunla kıyaslama yapılabilmesi için bizim değil de Anadolu Efes'in rotasyonu baz alınabilir bu dakikadan sonra. Çünkü aynı kulvarın takıma olacaklar aşağı yukarı aynı bütçe ile yarışacaklar. Mike Batiste şu anda bizim kadromuza katılsa sabaha kadar uyumayıp burada methiyeler düzebilecek arkadaşlar kendisi sırf sarı-laci formayı giydi diye yerin dibine sokabilecek türden yorumlar yapıyorlar, yapmaya da devam edecekler.

Zenginin malı züğürdün çenesini yorar demişler, boşa değilmiş bu söylenenler..

Ne olursa olsun iyi oyuncula rolduğunu kabul ediyorum ama 35 yaşındaki oyuncuyu da inanılmaz bir transfer gibi tartışmayalım lütfen. Sahada kariyer oynamıyor. Bonsu bence yaşı ve hızı itibariyle daha iyi bir oyuncu. Bu kadar iyi durumda olsa Barca, Tomiç'in yerine kendisini alırdı. Ki zaten böyle oyuncular ilk tercih olarak oraları istiyorlar.
Ayrıca kimse burada Fenerbahçelilikte yapmasın. Burada Galatasaray transferlerini tartışıyoruz rakiplerimizin hamlelerini övmüyoruz!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...