Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ne olursa olsun iyi oyuncula rolduğunu kabul ediyorum ama 35 yaşındaki oyuncuyu da inanılmaz bir transfer gibi tartışmayalım lütfen. Sahada kariyer oynamıyor. Bonsu bence yaşı ve hızı itibariyle daha iyi bir oyuncu. Bu kadar iyi durumda olsa Barca, Tomiç'in yerine kendisini alırdı. Ki zaten böyle oyuncular ilk tercih olarak oraları istiyorlar.

Bu düşüncede biraz mantık hatası yok mu. Sürekli her oyuncu ile ilgili yorum yaparken iyi olsaydı Real'de Cska'da Barca'da oynardı diyoruz. Tamam da bu takımlardaki oyuncular da önemli oyuncular ve takımların maksimum 12 oyuncusu oluyor. alıp da benchte mi oturtacaklar. Takımlarında bu oyuncuların muadilinde oyuncular olduğu için sözleşmeleri devam ettiği için bu oyunculara yönelmiyorlar. Her takımın bir sistemi var ayrıca ona göre takım kuruyorlar. Bir takımın sistemi içerisinde yıldız olan bir oyuncu diğer bir takıma gittiğinde sıradanlaşabilir. Ama Batiste ve Sato gibi adamlar en azından kendilerine verilen görevleri oyun zekaları ve tecrübeleriyle yerine getirirler. Seni kesinlikle sahada eksik oynatmazlar. İyi bir sistem oturtursan yıldız olduklarını her an gösterirler. O yüzden yaştı, başka takım almıyordu gibi konuşmalar bana saçma geliyor. Başka takım dediğiniz takımlar Barca Real ise buradaki takımlar ise Galatasaray Fenerbahçe yani kendimizi de çok küçük görmeyelim. Türk Futbolu Türk basketbolu ispanyol futbolu İspanyol basketbolu arasındaki sorun mali farklılıklar değildir. Yönetim saçmalıklarıdır. Onların harcadığı paraları(Futboldan bahsediyorum) malesef bizim takımlarımızın 3. sınıf oyunculara verdiler yıllardır. Yani diyeceğim şu, iyi bir yönetim ve istikrara yönelen takımlarımız olursa biz de oyuncuların ilk tercihleri olabiliriz. Bizde o maddi güç ve o insan kaynağı da fazlasıyla mevcut. İspanya'yı kutsama sevdası umarım bir an önce biter ülkemizde. Unutulmasın ki bu İspanya futbolu basketbolu uzun bir dönem ortalarda yoktu. Avrupa Kupalarında tur atlayamazdı İspanya dalga konusuydu 2000'lerin başında bence biz biraz daha başımızı yuları kaldırmalıyız. Galatasaray, fenerbahçe ve Beşiktaş Avrupa'nın diğer kulüplerinden kesinlikle küçük değildir. Umarım hak ettiğimiz yeri alırız futbol ve basketbolda..

Bu düşüncede biraz mantık hatası yok mu. Sürekli her oyuncu ile ilgili yorum yaparken iyi olsaydı Real'de Cska'da Barca'da oynardı diyoruz. Tamam da bu takımlardaki oyuncular da önemli oyuncular ve takımların maksimum 12 oyuncusu oluyor. alıp da benchte mi oturtacaklar. Takımlarında bu oyuncuların muadilinde oyuncular olduğu için sözleşmeleri devam ettiği için bu oyunculara yönelmiyorlar. Her takımın bir sistemi var ayrıca ona göre takım kuruyorlar. Bir takımın sistemi içerisinde yıldız olan bir oyuncu diğer bir takıma gittiğinde sıradanlaşabilir. Ama Batiste ve Sato gibi adamlar en azından kendilerine verilen görevleri oyun zekaları ve tecrübeleriyle yerine getirirler. Seni kesinlikle sahada eksik oynatmazlar. İyi bir sistem oturtursan yıldız olduklarını her an gösterirler. O yüzden yaştı, başka takım almıyordu gibi konuşmalar bana saçma geliyor. Başka takım dediğiniz takımlar Barca Real ise buradaki takımlar ise Galatasaray Fenerbahçe yani kendimizi de çok küçük görmeyelim. Türk Futbolu Türk basketbolu ispanyol futbolu İspanyol basketbolu arasındaki sorun mali farklılıklar değildir. Yönetim saçmalıklarıdır. Onların harcadığı paraları(Futboldan bahsediyorum) malesef bizim takımlarımızın 3. sınıf oyunculara verdiler yıllardır. Yani diyeceğim şu, iyi bir yönetim ve istikrara yönelen takımlarımız olursa biz de oyuncuların ilk tercihleri olabiliriz. Bizde o maddi güç ve o insan kaynağı da fazlasıyla mevcut. İspanya'yı kutsama sevdası umarım bir an önce biter ülkemizde. Unutulmasın ki bu İspanya futbolu basketbolu uzun bir dönem ortalarda yoktu. Avrupa Kupalarında tur atlayamazdı İspanya dalga konusuydu 2000'lerin başında bence biz biraz daha başımızı yuları kaldırmalıyız. Galatasaray, fenerbahçe ve Beşiktaş Avrupa'nın diğer kulüplerinden kesinlikle küçük değildir. Umarım hak ettiğimiz yeri alırız futbol ve basketbolda..

İspanya veya Türkiye meselesi değil tabi takım olarak değerlendiriyorum. Lig olarak değerlendirsekte bizden çok öndeler ama. Tabiki bizde yönetim saçmalıkları var mesela takım ve teknik adamların belli menajerlerle çalışıp hep aynı yerden oyuncu getirmeleri vs bununla ilgili. Geçenlerde Bir sitede Türkiye'deki transferlerde menajer oyunlarından bahsediyordu. Ünal Özüak röportajıydı galiba!

Arkadaşım (değilsin ama hitap şekli olduğu için diyorum) , aklın sıra böyle bazı başlıklardaki tartışmalara gelip bir yorum yapıp karşındaki insana söz hakkı yaratıyorsun.Sonra da "benim lafı uzatacak vaktim yok.fasa fiso"diyerek artık kaçıyor musun kendince cool bir hava mı yaratıyorsun bilmiyorum.Bunu bir kaç başlıkta daha yaptığını gözlemledim.Lütfen,yakışmıyor.

Tartisma bos yere buyumesin diye yapiyorum bunu, farkli seylerden bahsediyoruz cunku. Ama insanlar o kadar dinlemeden ve okudugunu anlamaktan aciz ki, insan istese de kacamiyor iste.

Ben bu foruma cok nadir ugrarim ve fazla mesaj yazmam. Soguttu cunku ne anlatmak istedigini bilmeyenler. Hangi basliklarda gozlemlediysen bunlari sen cok yanlis gozlemlemissin. Son olarak, bana neyin yakisip yakismadigini yorumlama bir daha lutfen.

Bu sene bazı Avrupa takımlarının küçülmeye gittiğini düşününce Efes ve Ülker en azından ekonomik olarak EL'nin ilk 8 takımından 2'si olacaklar..
Geçen yıllara oranla koç tercihleri de daha iyi.. Bütçeleri de bir miktar iyi değerlendirirlerse son 8'e kalma ihtimalleri az değil..
Dolayısıyla oyuncular bu takımları ilk tercih olarak seçebilir (Biraz yüksek bir kontratla)..

Galatasaray transferlerini konuşalım biraz da..
Geçen sene ortalarında isimlerini çokça zikrettiğimiz Motiejunas ve Macvan vardı.. Onların durumu nedir?
Maccabi Macvan'ı düşünmüyorsa işimize yarayacak bir oyuncu..

Şu yorumları okudukça, keşke diyorum yardımcılarını, Gordon u Efes'e götürüdüğü gibi, her fırsatta yönetime, Ergin Hocaya, Ergin'in hocanın tercihlerine giydiren, yetmeyip rakip takımların transferleri üzerinden yine hakarete varan sözler sarfeden, kendi özel fanlarını da götürseydi Oktay Hoca yanında.

Oktay Hoca nın yaptığı her şeyi doğru, haklı ya da mubah görüp, Ergin hoca ve yönetim ne yapsa (yapmasa) kötü ve suçlu görenler...-Gordon gidince yönetim suçlu oluyor, - 3 kupalı takımın oyuncularını almak isteyince leş kargası oluyoruz. Başarı için her yolu mübah görmekle suçlayan aynı adamlar yerde yatan adamın kafasına basan adamı takımına yakıştırabilenle aynı adamlar - hemen söyleyeyim Ben Melo yu da yakıştıramıyorum bu formaya tıpkı Mirsad ı yakıştıramayacağım gibi-.

Aynı etikçiler Oktay Hoca'nın BJK serisinde hakemler konusunda bir girişim yapması için Başkan'a rica da bulunduğu iddiasında ise bi şey demiyorlar -ki bu iddia da takip edebildiğim kadarıyla yalanlanmadı- Eğer iddia doğruysa bu isteğin "her şey kontrol altında" ile ne farkı var. Ama pardon Oktay Hoca yapmaz öyle şeyler değil mi hatta küfür de etmez. -hiç küfür ettiğini duymadım diyenler bile oldu. İyiydi hoştu Oktay Hoca ama artık bizim rakibimiz. Giden arkasından konuşmak hoş değil ama bu kadar suçlama ve hakarete de kayıtsız kalamıyor insan.

Oktay Hoca gitti diye kızgınlıkla yazıyorlar sakinleşirler cevap vermeyelim dedikçe ithamlar suçalamalar küfürler hala tüm hız devam ediyor. Rakip takımın bize tokat atmasını hasretle, şehvetle bekleyebiliyorlar, aynı zatlar sonra onun bunun Galatasaraylılığına laf ediyor.

Etik deyip sonra aynı cümlede Batiste demek. Cevap vereni "her tezeğe atlıyor" diye itham edip, tartışmayı uzatmamak için çekileni başka şeylerle itham etmek.

Oktay Hoca çok hizmet verdi doğru, böyle ayrılmamalıydı o da doğru. Yalnız unutulmalı ki emeğinin karşılığını da aldı, bila bedel çalışmadı yani. Profesyonel bir kimseydi yuvam dediği Efes'e döndü, hala bu gerçeğe rağmen olur olmaz her şeyi kan davası gibi Oktay Hoca üzerinden anlamlandırmaya çalışmak, o konuya bağlamak... Biz okumaktan sıkıldık, siz yazmaktan sıkılmadınız...

Elif hanim rakibin transferini ovmekle Fenerbahceli mi olunuyor? He bir de kendi kendinizle celismissiniz Batiste'ye niye Barca'dan teklif yok madem cok iyi diyosunuz. E o zaman Bonsu'ya niye bizim disimizda duzgun teklif yok madem cok cok iyi bir uzun? Batiste'yi Pao 2 senelik kontratla tutmak istedi en azindan...Rakip takimin transferini bilerek kucultup onlarin forumlarindaki elemanlara benzemenin anlami yok, ya da Hamit zaten kotu transferdi iyiki almadik diyenlerle ayni mantik kurmaktansa gercekci olurum iyiyse iyi hakkini veririm

bazı arkadaşlarımızın agresif tavırları halen devam ediyor,kırıcı olmadan tartışmayı ne zaman öğrenebileceğiz??
sato ve batiste transferlerini değerlendirebilmek için bir sürü kriter var
para-performans
iki takım kadrosu eşleşmeleri
kariyer iniş çıkış
vs vs
daha bizim transferlerimizi görmeden yönetcilere giydirmek bize yakışmıyor
oktay hocanın gidişi düşündürücü ama gelişinide şöyle bir hatırlamakta fayda var

Şaşkınlıkla okudum son 4-5 sayfayı. Sato'yu geçtim de Batiste için sıradan oyuncu gibi yorum yapılmasının tek sebebi olabilir. Güneşte fazla kalınmıştır derhal soğuk suya giriniz:)
Oktay hoca gitti bizde buradan gönderilmesini ve göderiliş şeklini eleştirdik. Artık önümüze bakmamız gerekli. Ergin hoca ile çok iyi yabancı kadrosu kurabiliriz ama kilit olay Euroleague olacak. Eğer o ufak ihtimal gerçekleşirse kalbur üstü bir takım oluştururuz.
Bjk'den alınacak tek oyuncuyu aldık bence. Ne Hawkins ne de Bonsu'yu istemem. Alınırsa da vay efendim niye alındı da demem. Artık olaya başka yönlerden bırakmayı keselim.

lampe geçen sezonu tümden sakat geçirdi bu sebepten ötürü haliyle piyasası düşmüştür...riskli olacaktır fakat saglıklı bir lampe degil eurocup'ın,euroleague'in tozunu attırır...ergin hoca bonsuyu beşiktaşa getirdiginde de aynı risk alınmıştı ama sonuçları çok olumlu olmuştu...düşünülmeli...
maccabi medley transferiyle macvan'ı rotasyonda pek düşünmedigini gösterdi...benchte çürümemesi gereken oyunculardan...pekovic'in bir level altıdır bu adam...
bir de geçen sene daha kimselerin aklından geçmiyorken esteban batista demiştim...tuttu efes getirdi adamı da ne üzülmüştüm...sarıca batista'yı resmen harcadı barac hantalını rotasyonda tutacam diye...solaktır kalındır ama aynı zamanda hareketlidir...hiç düşünmeden alınmalıdır...

ne macvan'ı ne lampe'yi bonsu'yla karşılaştıramayız..bonsu 5 oynuyor bahsi geçen isimler saf 4 numara...ha eger bonsu ile karşılaştırılacaksa batistayı karşılaştırırım ve her türlü batista'yı tercih ederim...batista'nın orta mesafeden çok temiz şutunun olması ayrıca artısı...

Şimdi belliki 1 yıl Euroleage oynamak şarhoşluğundan çoğu kimse kendine gelememiş. Arkadaşlar FBÜlker Euroleage oynayacak kadroları yetersiz, şimdi neden aldıkları oyuncuları bu kadar dilinize dolayıp daha kendi takımınız kadroyu tamamlamamış iken gereksiz eziklikler haline giriyorsunuz ? Son 3 sayfa resmen onları konuşmuşsunuz, ne gerek var bu kadar abartmaya...

Unutmayın rakiplerimiz de olan koçlar bizim koçumuzdan daha iyi ve üst düzey kişiler değil. İtalyan koç ilk defa yurtdışında olacak ne vereceği meçhul.

Bizim koçumuz Erign ATAMAN her ne koşulda olursa olsun destek olmamız gerekir. Daha takım oluşturulmamış, parkelere inmemiş sizler, saçma bir karamsarlığın içindesiniz...

ne macvan'ı ne lampe'yi bonsu'yla karşılaştıramayız..bonsu 5 oynuyor bahsi geçen isimler saf 4 numara...ha eger bonsu ile karşılaştırılacaksa batistayı karşılaştırırım ve her türlü batista'yı tercih ederim...batista'nın orta mesafeden çok temiz şutunun olması ayrıca artısı...

Karşılaştırma maksadı ile söylemedim. Önceliğimizin eğer transferi mümkün olursa Macvan olması gerekir manasında söyledim

Karşılaştırma maksadı ile söylemedim. Önceliğimizin eğer transferi mümkün olursa Macvan olması gerekir manasında söyledim

macvan da lampe de 4 numara için bahsi geçen velickovic'ten çok daha iyi isimler...hele ki saglıklı bir lampe tadından yenmez ki geçen seneki sakatlıgından ötürü dedigim gibi piyasası azalmış bir oyuncu...
batista'yı ise geçen sene de istedim bu sene de istiyorum..solak pivot her daim avantajdır...bilegi düzgün bir solak pivot ise fark yaratır...sarıca zaten henüz koçluk konusunda yetersiz oldugunu batista gibi bir pivotu benchte tutarak gösterdi...

Macvan'ı Maccabi düşünmüyorsa biz düşünelim.. Şutör 4 numara sıkıntısı çekiyoruz 2 senedir.. Geçen sene Partizan'da iyi işler de yapmıştı..
Erceg'in BJK'de yaptığı katkıyı Macvan bizde rahat yapar, Ergin Hoca'nın isteyebileceği bir isim olsa gerek..

Batista'yı Efes serbest bıraktı mı? Maliyeti nasıl olur acaba?

Macvan'ı Maccabi düşünmüyorsa biz düşünelim.. Şutör 4 numara sıkıntısı çekiyoruz 2 senedir.. Geçen sene Partizan'da iyi işler de yapmıştı..
Erceg'in BJK'de yaptığı katkıyı Macvan bizde rahat yapar, Ergin Hoca'nın isteyebileceği bir isim olsa gerek..

Batista'yı Efes serbest bıraktı mı? Maliyeti nasıl olur acaba?

evet batista serbest şuanda...hiç pivot için uzaga gitmeye gerek yok düşünmeden tercih edilecek bir isim batista...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...