Ne olursa olsun iyi oyuncula rolduğunu kabul ediyorum ama 35 yaşındaki oyuncuyu da inanılmaz bir transfer gibi tartışmayalım lütfen. Sahada kariyer oynamıyor. Bonsu bence yaşı ve hızı itibariyle daha iyi bir oyuncu. Bu kadar iyi durumda olsa Barca, Tomiç'in yerine kendisini alırdı. Ki zaten böyle oyuncular ilk tercih olarak oraları istiyorlar.
Bu düşüncede biraz mantık hatası yok mu. Sürekli her oyuncu ile ilgili yorum yaparken iyi olsaydı Real'de Cska'da Barca'da oynardı diyoruz. Tamam da bu takımlardaki oyuncular da önemli oyuncular ve takımların maksimum 12 oyuncusu oluyor. alıp da benchte mi oturtacaklar. Takımlarında bu oyuncuların muadilinde oyuncular olduğu için sözleşmeleri devam ettiği için bu oyunculara yönelmiyorlar. Her takımın bir sistemi var ayrıca ona göre takım kuruyorlar. Bir takımın sistemi içerisinde yıldız olan bir oyuncu diğer bir takıma gittiğinde sıradanlaşabilir. Ama Batiste ve Sato gibi adamlar en azından kendilerine verilen görevleri oyun zekaları ve tecrübeleriyle yerine getirirler. Seni kesinlikle sahada eksik oynatmazlar. İyi bir sistem oturtursan yıldız olduklarını her an gösterirler. O yüzden yaştı, başka takım almıyordu gibi konuşmalar bana saçma geliyor. Başka takım dediğiniz takımlar Barca Real ise buradaki takımlar ise Galatasaray Fenerbahçe yani kendimizi de çok küçük görmeyelim. Türk Futbolu Türk basketbolu ispanyol futbolu İspanyol basketbolu arasındaki sorun mali farklılıklar değildir. Yönetim saçmalıklarıdır. Onların harcadığı paraları(Futboldan bahsediyorum) malesef bizim takımlarımızın 3. sınıf oyunculara verdiler yıllardır. Yani diyeceğim şu, iyi bir yönetim ve istikrara yönelen takımlarımız olursa biz de oyuncuların ilk tercihleri olabiliriz. Bizde o maddi güç ve o insan kaynağı da fazlasıyla mevcut. İspanya'yı kutsama sevdası umarım bir an önce biter ülkemizde. Unutulmasın ki bu İspanya futbolu basketbolu uzun bir dönem ortalarda yoktu. Avrupa Kupalarında tur atlayamazdı İspanya dalga konusuydu 2000'lerin başında bence biz biraz daha başımızı yuları kaldırmalıyız. Galatasaray, fenerbahçe ve Beşiktaş Avrupa'nın diğer kulüplerinden kesinlikle küçük değildir. Umarım hak ettiğimiz yeri alırız futbol ve basketbolda..