Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hawkins Gordon Domercant üçlüsü hücumda rakip takımı ifrit eder, can sıkar, hayata küstürür v.b.. Hawkins Gordon Shipp üçlüsü savunmada rakip takımı potayı göstermez çıldırtır bunaltır illallah ettirir. Her iki durumda da kısa rotasyonu çok bela olur. Göksenin de bu oyuncuları iyi bir dinlendirir. bence kısa rotasyonu muazzam olur. 5 numarada caydırıcı sert bir uzunla en keyif aldığımız anlar savunmada olduğumuz anlar olabilir :)

fatih solak :D caydırıcı ve sert uzun...ama başka işlevi yok :D

Yazmiyim diyorum da dayanamadım Veremeenko daha bu yaz 2 senelik kontrat imzaladı niye bıraksın Kazan? Eski staff da sezon bitimine doğru yoklamıştı kendisini ve gelmesinin mümkün olmadığını belirtmişti Veremeenko, Kazan'dan aldığı kontrat da süper zaten.

Hawkins geldi sanırım. Jamont Gordon'ın da geldiğini düşünürsek ben olsam Domercant transferinden vazgeçerdim. Zorluk çıkarıyorlar zaten ama Shipp'in kalacağı bir takımın olası bir Buckman ve Macvan transferleriyle daha başarılı olacağını düşünüyorum. Aslında Hawkins'i hiç almazdım ben. Onun yerine Shipp'i tutardım. Öyle daha güzel olurdu hem de rakibin bütçesine katkıda bulunmamış olurduk. Eğer rakibimize 750.000 dolar veriyorsak (doğruysa) bu durumda final dışında her sonuç başarısızlık olur sonuçta. Verilen bu para hedefin yüksek olduğunu gösterir. Sene içinde bütçemiz şu kadar falan denmez umarım.

Domercant bu takıma lazım olan ilk adamdır Keremcim Hawkins'e o parayı vermeyip Shipp'i tutup ve yanlarına Domercant'ı eklemek daha mantıklı olurdu ama mutlaka almalıyız Domercant'i. Hawkins geldiyse Shipp gitti demektir zaten 2'de kullanmaz onu.

İlk yabancı transferi muazzamdı. Farmar ve olası McCalebb transferleri karşısında Jamont Gordon asla geri kalmaz. Ayrıca Eurocup takımları arasında kendisi kadar kaliteli guardı olan bir takım yok.

Hawkins transferi uzadığı için amiyane tabirle kabak tadı verdi. Ama, bunda ne Hawkins'in suçu var ne de bir başkasının... Serbest piyasa şartları + buyout bedeli olunca herkeste bir soğukluk oluşmaya başladı. Ancak, bu Hawkins kalitesine düşürür mü, elbette düşürmez. Ne kadar önemli ve çok yönlü bir oyuncu olduğunu senelerdir izliyoruz.

Jamont Gordon - Domercant - Hawkins üçlüsü sınıfında oyuncular trio halinde Euroleague'in bile belli başlı takımlarında var. Bu üçlüyü ver Maccabi'ye final-four garantidir, şampiyonluğu kovalarlar. Yani bu üçlü oluşursa, Galatasaray'ın dış hattı çoğu takımın kabusu olur.

Dorsey, savunması çok iyi -Avrapa'daki mevcut en iyi pota altı savunmacıları arasında ilk üçe girer-, ama, hücumda sadece kendisine smaçlık pozisyon hazırlandığında sayı yapabilen ve hücum ribaundlaryla etkili olabilen bir oyuncu. Yanında oynayan uzunun mutlaka şutu olması lazım ki, Dorsey'in faydası maksimuma çıksın. Takıma kazandıracağı sertlik ve ribauntlardaki etkinliği çok önemli.

Brad Buckman'ın çok faydalı olacağını düşünüyorum. Hem takım oyuncusu, hem de topu eline aldığında şutuna güvenilebilecek, boş kaldığında cezayı kesecek savaşçı bir oyuncu. Beklentilerin üzerinde performans göstereceğini düşünüyorum.

Domercant bu takıma lazım olan ilk adamdır Keremcim Hawkins'e o parayı vermeyip Shipp'i tutup ve yanlarına Domercant'ı eklemek daha mantıklı olurdu ama mutlaka almalıyız Domercant'i. Hawkins geldiyse Shipp gitti demektir zaten 2'de kullanmaz onu.

Aynen ben de böyle düşünüyorum ama hem Domercant transferi zor görünüyor hem de Hawkins zaten geldi. Artık geri dönüş olmayacak. Domercant olmazsa başkası bulunur herhalde oraya.

Yazmiyim diyorum da dayanamadım Veremeenko daha bu yaz 2 senelik kontrat imzaladı niye bıraksın Kazan? Eski staff da sezon bitimine doğru yoklamıştı kendisini ve gelmesinin mümkün olmadığını belirtmişti Veremeenko, Kazan'dan aldığı kontrat da süper zaten.

gündüz vakti verir insan şu haberi vicdansız :D

şaka biyana sen söyledikten sonra baktım da beko basketbol liginin sitesindeki transfer haberlerine...yıkıldım...

dorsey-furkan rotasyonu kadar bitiriciligi kıt hücumda yetenekleri kısır bir rotasyon olamaz...takımda bir spaonulis olmadıgına göre oly'deki performansından feyz almamak gerek...andric dahi post up oyununu arada yapıyordu dorsey muhtemelen post up'ın ne oldugunu bilmiyordur...

Ponkrashov basketbolu unuttu yav. Ben onu en son Efes Cska Euroleague maçı vardı Sinan Erdem'de orada oynarken gördüm hakkını vererek yıllar önce :) 1 Tl idi biletler. Ceza konseri de vardı ayrıca. Bu Efes arada sırada böyle şeyler yapsa ya :)

Bence N'Dong ikili oyunları Dorsey'e göre daha iyi oynar lakin Dorsey daha genç ve dirençli olduğundan savunmada daha etkili.Keşke herikisinide alabilsek.Hawkins,Domercant ve Dorsey veya N'Dong ile transferi bitiririz herhalde.Sahadaki 5'imiz
1.Çeyrek: Gordon-Göksenin-Hawkins-Ersin-Furkan sonra Domercant ile Göksenin değişir
2.Çeyrek: Engin-Domercant-Cenk-Buckman-Dorsey(veya N'Dong) sonra Cenk ile Hawkins değişir, Buckman ile de İlkan değişir
3.Çeyrek: Ender-Gordon-Hawkins-İlkan-Furkan, sonra Ender ile Engin değişir
4.Çeyrek: Gordon-Domercant-Hawkins-Ersin-Furkan, Ersin İlkan la değişir Gordon Engin ile değişir,Dorsey Furkan ile değişir maçı tamamlarız...

Elde var J.Gordon(1) şimdi Buckman gelecek(2) geriye 3-5 numara takviyeleri kalır, belkide Buckman yanına Macvan düşünülür. O zaman 5 yabancı tamamlanmış olur. Ama elimizdeki Lakoviç + Shipp durumları belirsiz.

J.Gordon + Buckman + Dorsey + ?(3 numara Hawkins) + ?(3-4 numara)

Hawkins ile anlaştık ama Önemli olan BJK nin çıkış ücretinde indirim yapıp yapmayacağı! 750 bin dolar az para değil bir oyuncu alır BJK bu paraya bir yıl oynatır. Onu 500 e felan çekmeyi düşünüyoruz galiba.
Tüm bu gelişmelerin yanında 5 numara transferimiz çok önemli. Ayrıca İlkan Karaman milli takımda müthiş oynuyor. Bu sezon bizde büyük patlama yapacak göreceksiniz. Hatta bize gelmeden milli takımda yapacak gibi

hawkins den ziyade domercant i tercih ederim tabi ki ship in de kalması şartıyla , bu arada pivot posizyonu için Boniface N’Dong la ilgileniyormuşuz basketdergisi.com un haberine göre

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...