Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mc Calebb'i bitirmeleri an meselesi.Çünkü oyun kurucu almaları çoktan gerçekleşirdi.Hocaları kesin eski öğrencisini kafalamıştır.%90 gelir diye düşünüyorum...

Bu aralar nedense yabancı kadro karşılaştırılması yapılıyor. Galatasaray-Efes-Fenerbahçe üçlüsü arasında. Bende bir karşılaştırma analizi yapayım.

GS Yabancıları Büyük İhtimal ; Jamont Gordon, Henry Domercant, David Hawkins, Brad Buckman ve Macvan-Dorsey ikilisinden biri olacak. Sezon içinde 6.yabancı alınır mı alınmaz mı bilemiyorum.

FB Yabancıları; Mike Batiste, Romain Sato, Bojan Bogdanovic,James Gist ve NBA'e gitceğini düşünsemde burada Fener'e gidecek diye haykıran arkadaşlarım adına Bo McCalebb diyorum.

AE Yabancıları; Jordan Farmar, Sasha Vujacic, Jamon Gordon,Dusko Savanovic ve Stanko Barac.

Şimdi biraz analiz yapayım.

-Fenerbahçe'den Mike Batiste iyi oynayacaktır tabikide ama Pana'daki performansını vereceğini düşünmüyorum.
-Sasha Vujacic'in ise geçen seneki performansını tekrarlayacağını düşünüyorum.
-Bojan Bogdanovic iyi oyuncu ama süper bir oyuncu değil. Yani Fenerbahçe'yi alıp şampiyonluğa götüremez. Ama iyi oyuncu.
-James Gist'i hepimiz biliyoruz.
-Romain Sato'nun iyi katkı vereceği fikrindeyim.
-Jamon Gordon ise Efes'in savunmasına güç katacaktır. Ayrıca Efes adına oyunda olduğu sürece takıma enerji vereceğini düşünoyurum. Ama Galatasaray'daki kadar pek fazla yetki alıp şut kullanmayacaktır.
-Son olarakta Bo McCalebb hakkında; NBA'den San Antonio Spurs'un teklifi varmış. Bence NBA'e gider Bo McCalebb.

Galatasaray'da ise Jamont Gordon ve Henry Domercant ikilisi süper bir enerji verecektir. Ribaund konusundada Macvan (Dorsey) ve Buckman ikilisi ile rahatlık sağlayacağız.

- Domercant şutlarıyla rakibi bezdirecektir.
- Jamont Gordon penetre hızıyla,dinamikliğiyle rakip savunmayı çok çabuk yorar.
- David Hawkins genelde topla içeri penetre etmeyi seviyor ve genelde kolay faul alıyor. Basket faul yaptığıda oluyor. Bu sebeple rakibi yıpratan isim olur Galatasaray'da.
- Brad Buckman ribaund alır. 10 sayı felan atar. Maç sonu rakibe hareket çeker. Deplasmandaki 2. maçı stresli atmosfer sebebiyle kaybederiz ama turu Abdi İpekçi'de geçmenin mutluluğunu yaşarız.
- Dorsey gelirse taş gibi savunmamız olur. Öyle kolay kolay alley-oop yemeyiz. İyi paslar gelirse hücumları sayıyla sonlandırır. Alley-oop pasları cabası.
- Milan Macvan gelirse güzel savunmamız olur. Pota altında çok sayı atarız. Orta mesafede atarız arasıra.

Türkleri karşılaştırma veya analiz yapma gereği duymadım. Rakiplere göre yerli oyuncu anlamında çok çok çok daha iyiyiz. Guard'ımız Göksenin'inden tut, Pivotlarımız İlkan,Furkan, Sertaç'ına kadar çok iyi.
Cenk Akyol ceza şutlarını sokar. Ersin Dağlı'da hem savunmaya birazda olsa sertlik getirir hemde orta mesafe şut atar. Engin Atsür ise rakip savunma defasını oyun zekasıyla rahatça çözeceğine inanıyorum ki son saniye ataklarında sayı çıkarma ihtimalizi yükselecek Engin'le.
Bu sene ''Furkan, İlkan ve Göksenin'in senesi'' olacak diye bitirip yazıma son veriyorum. İlk defa bu kadar uzun yazı yazdım :) Saygılar..

Ender-Engin-Gordon
Göksenin - ............
Cenk - ..............
Dudley-İlkan-Buckman
Furkan-Sertaç

Bence takıma 2 takviye olacak Domercant olursa Shipp kalırsa bu takım yeterlidir.

Turbasket ‏@turbasket
Galatasaray agreed to terms on a 2+1 year deal with David Hawkins. Galatasaray will pay 750.000 USD to Besiktas as a buy-out.

sayemizde beşiktaş gruplardan çıkacak EL'de...tutku'yu cevher'i verdik yerli rotasyonlarına deger kattık üstüne para verip ekonomik anlamda ihya ediyoruz...

ne hawkins'miş arkadaş!!! ulan shipp bu takımda kendini paralarken kırdı o ayagı tatilde voleybol oynarken degil!!!

Hawkins geldi sanırım. Jamont Gordon'ın da geldiğini düşünürsek ben olsam Domercant transferinden vazgeçerdim. Zorluk çıkarıyorlar zaten ama Shipp'in kalacağı bir takımın olası bir Buckman ve Macvan transferleriyle daha başarılı olacağını düşünüyorum. Aslında Hawkins'i hiç almazdım ben. Onun yerine Shipp'i tutardım. Öyle daha güzel olurdu hem de rakibin bütçesine katkıda bulunmamış olurduk. Eğer rakibimize 750.000 dolar veriyorsak (doğruysa) bu durumda final dışında her sonuç başarısızlık olur sonuçta. Verilen bu para hedefin yüksek olduğunu gösterir. Sene içinde bütçemiz şu kadar falan denmez umarım.

Olan İlkanla Göksene olacak. Birinin önünde Buckmanla Dudley hatta konuşulan Macvan diğerinin önünde Gordon belki Domercant yada herhangi bi yabancı 2 numara alınacaktır. Pek şans bulamayacaklar gibi.

umarım hawkins konusunda son anda pürüz çıkar suya kaçar inek içer birşey olur da gerçek olmaz...hatta ülker devreye girsin fiyat yükseltsin onlar alsın...

Hawkins Gordon Domercant üçlüsü hücumda rakip takımı ifrit eder, can sıkar, hayata küstürür v.b.. Hawkins Gordon Shipp üçlüsü savunmada rakip takımı potayı göstermez çıldırtır bunaltır illallah ettirir. Her iki durumda da kısa rotasyonu çok bela olur. Göksenin de bu oyuncuları iyi bir dinlendirir. bence kısa rotasyonu muazzam olur. 5 numarada caydırıcı sert bir uzunla en keyif aldığımız anlar savunmada olduğumuz anlar olabilir :)

Eğer söylenen transferler gerçekleşirse, Jamont-Domercant-Hawkins bizim ''Big Three''miz olur ve her türlü yarışın içine girer, her türlü mücadeleyi veririz.

Oyun dominasyonu yüksek böyle bir 3'lüyü ben uzun zamandan beri görmedim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...