Oyuncu Hareketleri Genel Başlığı (2012-13)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hawkins'e o kadar para vermek yerine Malik Hairston'u alsak daha iyi olmaz mı bence müthiş bir oyuncu. Hem BJK ye para kazandırmamışız oluruz. Hem de müthiş bir oyuncu alırız.

Malum,İngiliz oyuncular bir araya geldiklerinde dünyanın en iyi ligini oluşturuyorlar fakat yurt dışına gittikleri zaman hep hayal kırıklığı yaratıyorlar.Aynısı basketbolda Yunan basketbolu için de geçerli.

Örneğin çok uzağa değil,yakın zamana bakacak olursa geçen yıl Bourousis ve Fotsis Milano'ya büyük umutlarla gitse de bence çok başarısız sezon geçirdiler.Mesela Bourousis'i kullanmak için;oyunda olduğu 20 dakika içinde 3 hücumdan birisini onun üzerinden oynamak ve ona top indirmek gerekir.Bourousis,eğer Bourousis olmuşsa bunda en büyük etken gerek milli takımda gerek Oli'de ona çok top inmesiydi.Aynı şekilde Fotsis'i de Fotsis yapan dış şutudur.O girmezse orda Fotsis'i almanın faydası olmaz.
Bana göre Avrupa'nın en iyi guardı Spanoulis.Fakat ipleri tamamen ona vermeyince Rockets'ta ne kadar vasat bir oyun oynadığını gördük.

Fakat Kaimakoglou biraz farklı türden bir oyuncu.Bir özelliği yok Kaimakoglou'nun.Ona özel set çizmenize gerek yok,o kendi şutunu yaratıyor.Takım onu unutursa bir şekilde hücum ribaunduyla,şut yaratmasıyla kendini gösteriyor.Şutları girmediği bir günde ribaund veya savunma katkısı veriyor.Bu sebeple benim bir tereddütüm olamaz onunla ilgili.Eğer gelirse +2 +3 galibiyet katabilir.Geçen yılki Savovic yerine o olsaydı kesinlikle şu an ne Erceg bu kadar değerli olurdu ne Mahmuti giderdi.Yani bir şeyi tam yapan değil de her şeyi az yapabilen bir oyuncu.Bence en güzel stil de bu.

Ne yapıp ne edilip alınmasını isterim şahsen.Çok özel ve eşine az rastlanan bir oyuncu.Son 3 yıl baz alındığında da bence Velickovic ile kıyas kabul etmez.

Hawkins'e o kadar para vermek yerine Malik Hairston'u alsak daha iyi olmaz mı bence müthiş bir oyuncu. Hem BJK ye para kazandırmamışız oluruz. Hem de müthiş bir oyuncu alırız.

Hairston CSKA ile anlaştı... Katılıyorum... Tamam, Hawkins iyi oyuncu, takıma çok faydası olur ama, üç sezon için toplam beş milyon maliyet çok fazla.

Oyuncu ücretleri konusunda Rusya ile yarışıyoruz. Bahsi geçen rakamlar Avrupa piyasasının çok üzerinde. Keith Langford gibi oyuncu Maccabi'de 900 bin dolara oynamıştı. Hawkins, Siena'da 600-700 bin dolar kazanıyordu. Üstelik orada vergiler de çok...

Futbolda yabancılar nasıl ki, Türkiye'yi Katar vb. Arap Emirliği ülkeleri gibi görüp, iki misli fiyat istiyorlar; basketbolda da bunu yaşamaya başladık. Geçen gün Erman Kunter'de bundan bahsetti. Örneğin Zeljko Obradovic PAO'da sezon başına 1,2 milyon euro kazanıyordu, söz konusu Türkiye olunca 3 milyon istedi. Dimitris Diamantidis, PAO'da 2 milyon euro kazanıyor, Türkiye'den bir takım istese kapı 3'den aşağı açılmaz sanırım...

O kadar da kolay yürümüyor ki bu transfer işleri:)

''O parayı Hairston'a verseydik,şuna verseydik,buna verseydik...''

Bu para mevzusu ile her şey çözülebilseydi Real-Barca maçları yerine Al Ahly-Anzhi maçlarını falan izlerdik zaten.Kolay mı Hairston gibi bir oyuncuyu Eurocup'a getirmek?

Şahsen ben Hairston olsam 1 milyona Eurocup'ta oynayan Galatasaray yerine 750'ye Euroleague şampiyonluk adayı CSKA Moskova'ya giderim.

Ayrıca zordur sisteme yeni oyuncu adapte etmek.Biz sadece Ataman'ın bedenini değil,sistemini de transfer ettik ve Hawkins,bu sistemin temel parçası olan bir oyuncu.Kumar değil yani.

O kadar da kolay yürümüyor ki bu transfer işleri:)

''O parayı Hairston'a verseydik,şuna verseydik,buna verseydik...''

Bu para mevzusu ile her şey çözülebilseydi Real-Barca maçları yerine Al Ahly-Anzhi maçlarını falan izlerdik zaten.Kolay mı Hairston gibi bir oyuncuyu Eurocup'a getirmek?

Şahsen ben Hairston olsam 1 milyona Eurocup'ta oynayan Galatasaray yerine 750'ye Euroleague şampiyonluk adayı CSKA Moskova'ya giderim.

Ayrıca zordur sisteme yeni oyuncu adapte etmek.Biz sadece Ataman'ın bedenini değil,sistemini de transfer ettik ve Hawkins,bu sistemin temel parçası olan bir oyuncu.Kumar değil yani.

Bende katılıyorum bu konuda. Ama hawkins sezon içinde çok bişey yapmadı sezon sonuna doğru play offlarda form tuttu. Yani sezon içinde yer yer 6. adam olmuştu ama eğer play off lardaki gibi oynarsa Ergin ataman sisteminin 1 numaralı adamı olur. Bence 3 yıl 4m euro çok değil senede 1.5 m euro desek+900 bin dolar bonservis . Asıl soru 3 yıl anlaşmak demek 3 yıl Ataman kalacak demek mesela başka sistemli bi koç gelirse ne olacak? Bence 3 yıl anlaşma kumar olur 1+1 olabilir düşüncesindeyim.
edit:900 bin dolarmış bjk den yıllık aldığı ücret.

Bende katılıyorum bu konuda. Ama hawkins sezon içinde çok bişey yapmadı sezon sonuna doğru play offlarda form tuttu. Yani sezon içinde yer yer 6. adam olmuştu ama eğer play off lardaki gibi oynarsa Ergin ataman sisteminin 1 numaralı adamı olur. Bence 3 yıl 4m euro çok değil senede 1.5 m euro desek+900 bin euro bonservis 2.4 m euro. Asıl soru 3 yıl anlaşmak demek 3 yıl Ataman kalacak demek mesela başka sistemli bi koç gelirse ne olacak? Bence 3 yıl anlaşma kumar olur 1+1 olabilir düşüncesindeyim.

Sanırım Avro değil dolar

Beşiktaşa para kazandırdık diyorsunuz da biz almasak Fener alacaktı. Beşiktaş yine o parayı alacaktı boz de Hawkinsten yoksun kalacaktık

Bonsu'yu felan da alırsak Beşiktaş'ın bu yıl sponsor bulmasına gerek kalmayacak galiba üzerine biraz daha para koyarlar ufakta bir sponsor buldular mı tamamdır. Bir takıma 1.5 milyon dolar para vermek nedir hem de sözleşmesi biten oyuncular için. Bunların ikisi için BJK ye vereceğimiz paraya Siean'dan Mc Calebb in tazminat parası karşılanır!
Ayrıca Hawkins'in yıl sonuna doğru oynadığı basketbolu bize gelip tüm yıl gösterceğinin garantisi var mı ? Hawkins BJK ye geldiği sezon başında nerdeyse yıl boyunca sıradan bir oyuncu gibi oynadı play-off lar dışında. Zaten bu kadar piyasa yapmasının tek nedeni play off larda oyandığı oyun. Hawkins zaten Efes-FBÜ veya bizimle anlaşacaktır bu paralı Avrupa'da kimse vermez ona!
Bonsu ise hep iyiydi. Bence gelirse çok iş yapar bizim takımda.

Beşiktaşa para kazandırdık diyorsunuz da biz almasak Fener alacaktı. Beşiktaş yine o parayı alacaktı boz de Hawkinsten yoksun kalacaktık
Ben kendi takimima bakarim fener verecekse versin ben kazandirmayayim da bu adamlara para. telafuz edilen rakamlara avrupadan o kalitede oyuncu rahat bulunur yani hem de stadimiza sulanan her sartta bize laf atan bir takima para kazandirmamis olacaz

İyi de David Hawkins bu sezon çıkmadı ki ortaya:)

''Orda yapacağı katkıyı bizde yapacağı ne malum''demek Hawkins'in kariyerine haksızlık olur.
Hawkins,İtalya Ligi'nde tam 6 sezon forma giydi.MVP ödülü kazandı.Euroleague'de takım sırtladı.Ayrıca İtalya gibi çok zorlu bir ligde 6 yılda 14.6 sayı 2.7 top çalma ortalaması tutturdu.
Eminim ki Hawkins,geçen yıl Beşiktaş değil de Siena forması giymeye devam etseydi burada çoğumuz Hawkins'in adını ağzımıza bile alamazdık.

Forumda Hawkins ile 1+1 yerine 3 yıllık sözleşme imzalansın görüşünde olan kimse varmı? Ataman'ın sistemine uygun tamam da bence 3 yıllık sözleşmeyi basketbolda ancak çok oturmuş bi sistemin varsa takımının her zaman ne takımı olduğu belliyse alırsın diye düşünüyorum. Yıllık 1.4 milyon dolar alan adamı sezon sonunda bırakmak için sağlam tazminat vermek lazım. Hawkinsin seneye bu kadar talibi olacağı ne malum.

İyi de David Hawkins bu sezon çıkmadı ki ortaya:)

''Orda yapacağı katkıyı bizde yapacağı ne malum''demek Hawkins'in kariyerine haksızlık olur.
Hawkins,İtalya Ligi'nde tam 6 sezon forma giydi.MVP ödülü kazandı.Euroleague'de takım sırtladı.Ayrıca İtalya gibi çok zorlu bir ligde 6 yılda 14.6 sayı 2.7 top çalma ortalaması tutturdu.
Eminim ki Hawkins,geçen yıl Beşiktaş değil de Siena forması giymeye devam etseydi burada çoğumuz Hawkins'in adını ağzımıza bile alamazdık.

Katkıyı yapacak gibi dursada 30 yaşında bir oyuncu sonuçta hawkins 24-30 yaş arası tüm basketbolcuların olgunluk dönemi. 30 sonrası 3 yıllık sözleşme imzalamak mantıklı gelmiyor bana.

Ben karşı değilim açıkçası 3 yıllık sözleşmeye.

Hawkins,geçen sezon Beşiktaş'a yaptığı gibi müthiş bir oyunla takımı şampiyon yaparsa seneye eminim ki hepimiz ''ya arkadaş şuna buna para veriyorsunuz Hawkins'e de verin 1.5 milyon'' diyeceğiz.Eğer kontrat 1+1 falan olursa.

Hawkins,geçen sezon ortaya çıkan bir oyuncu değil bunu tekrarlamakta fayda var.Hawkins gerçekten Euroleague ayarında,çok kariyerli bir isim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...