RAP Müzik

Sahtiyan Biyografisi

Sahtiyan gerçek adıyla Berk Şenol 1983'de İstanbul'da doğdu. Türk Rap'inde son yılların en iyi söz yazarlarından kabul edilen müzisyen müzik kariyerine 17 yaşında başladı. 2001 ? 2002 yılları arasında ilk demolarını kaydederek Kara Büyü Ep Albümünü yayınladı. Buradaki karmaşık, ilgi çekici ve düşündüren sözlerinin yapısı onu diğer birçok müzisyenden ayırarak çeşitli albümler ve projelerde yer almasını sağladı. 2007 yılında ise Gökyüzünün ruhani kısmı, son katmanı anlamına gelen 15 tracklik 7 Katli Mixtape yayınlandı. Sahtiyan bu dönem içinde Türkçe Rap?in tanınmış isimleri CEZA, Killa Hakan, Alaturka Mavzer, Silahsız Kuvvet, Fuat?ın albümlerinde konuk sanatçı olarak yer aldı ve bu kişilerle beraber çalıştı. Halen İstanbul Üniversitesi?nde öğrenimini sürdürmektedir. 2002 ? 2003 de başladığı konserler serisi hala devam etmektedir. Bu güne kadar Türkiye?nin çeşitli illerinde 200?e yakın konser vermiştir. Ayrıca başta Rock?n Coke, Rockistanbul, H2000, Splash olmak üzere bir çok festival?de ve başta Almanya, Hollanda, İngiltere, Avusturya olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinde sahne almıştır.

Bu arada Ayben'in de çıkardığı albüm olan ''Sensin O'' adlı albümde güzel parçalar var. Özellikle Ceza ile yaptığı parça olan Ruhun Gemisi, Gözlerim Ağlar ve Benim O adlı parçalar hoşuma gitti...

Uğur YILMAZ' Alıntı:
Bu arada Ayben'in de çıkardığı albüm olan ''Sensin O'' adlı albümde güzel parçalar var. Özellikle Ceza ile yaptığı parça olan Ruhun Gemisi, Gözlerim Ağlar ve Benim O adlı parçalar hoşuma gitti...

İsteyen arkadaşlara yollayabilirim.. :)

Tugay Aktepe' Alıntı:
[quote="Uğur YILMAZ":6rstst0x]Bu arada Ayben'in de çıkardığı albüm olan ''Sensin O'' adlı albümde güzel parçalar var. Özellikle Ceza ile yaptığı parça olan Ruhun Gemisi, Gözlerim Ağlar ve Benim O adlı parçalar hoşuma gitti...

İsteyen arkadaşlara yollayabilirim.. :)[/quote:6rstst0x]
Ortalıklarda link verme bence. Soran giren bakan olur başın belaya girer. Ne de olsa bandrollü albüm... :)

Uğur YILMAZ' Alıntı:
[quote="Tugay Aktepe":te3f7lhe][quote="Uğur YILMAZ":te3f7lhe]Bu arada Ayben'in de çıkardığı albüm olan ''Sensin O'' adlı albümde güzel parçalar var. Özellikle Ceza ile yaptığı parça olan Ruhun Gemisi, Gözlerim Ağlar ve Benim O adlı parçalar hoşuma gitti...

İsteyen arkadaşlara yollayabilirim.. :)[/quote:te3f7lhe]
Ortalıklarda link verme bence. Soran giren bakan olur başın belaya girer. Ne de olsa bandrollü albüm... :)[/quote:te3f7lhe]

Link değil Uğur.. Direk Msn yoluyla hallederiz işimizi. :)

Ayrıca Rap Müzik bilindiği gibi önce underground'da (yeraltında) başlar.
Daha sonra overground (bandrollü) olur..

Rap müzik için bandrol peşinde olmak ne rap yapan sanatçıların ne de rap müziği takip eden kişilerin pek de önemsediği birşey değil..

rap i fazla sevmem ama showtv de illede roman olsun yarışmasında "roman hip hop diye bi grup var.bakın görün.buraya yazıyorum.yarışma bittikten sonra onlara kaset çıkartacaklar.3 kişiler 2 si harika söylüyo ama birinde ne ses nede tip var.

Hüseyin en başta bilmen gereken şey şudur ki milletimizin anlamsız sözlerine körü körüne bağlandığı pop müzikte tip çok önemlidir ama rap müzikte bu konu aynı değildir..Çünkü bahsettiğimiz mevzuuda ön planda olması gerekenler söz+müzik..

Ayrıca roman hip-hop grubunu bende izledim..
Verdikleri emeğe saygı duyuyorum ama pek bir ilerleme göstereceklerini sanmıyorum..

KOLERA-İNZİVA

"İkimizi Anlatan Birşey"den sonra sadece kendinin oldugu "İnziva"albümü.Albümde 17 tane parça var.Ben dinledim gayet güzel.Sagoyla yaptıkları 13.parça favorim :)

1-Zor İş
2-Aşık ile Maşuk
3-Bir Dilek Hakkı
4-Yarıda Bırak
5-İnziva
6-Dünyadan Arafa
7-Zor Soruları Bilemem
8-Hayret Yine Sustun
9-Kolodelphia ft Luminous Fluxx
10-Uyumam Lazım
11-Seni Zaptettim Ben
12-Bir Bilsen
13-Bu Şarkıyı Zevk İçin Yaptık ft Sagopa Kajmer
14-Delik Şemsiye
15-Yorgunella
16-Bu Yakanın Delisi
17-Taş Dibe Düşmez (Mickolodium Mix)

KOLERA BİYOGRAFİ

olera (asıl adı Esen Özyavuz) İstanbul doğumlu bir rap müzisyenidir.

Turizm ve Otel işletmeciliği Yüksek Okul mezunu sanatçı 1998 yılında Yunus Özyavuz (Sagopa Kajmer) ile tanıştı ve rapi fiilen icra etmeye başladı.
- İlk kaydını 1998 yılında Kuvvetmira Stüdyosu nda İnkar Boşuna adlı parçaya yaptı. [[-Aynı sene Silahsız Kuvvet ile Neden Ağlıyorum ve Dünden Kalma Hayaller adlı parçaları kaydetti.

-1999 Senesinin sonunda yoğun okul ve iş temposu nedeniyle rape 2 yıl süreyle ara verdi.

- 2001 senesinde ilk Underground EP sini internet yoluyla dinleyicilere servis etti.

- 2002 yılında Eksik Eylüllerin Geciken Yağmurları, Psikolog, Komada Martı gibi şarkılar yaptı.
- 2004 yılında Sagopa Kajmer?in Bir Pesimistin Gözyaşları adlı albümünde sanatçıya ,Kalp Atışlarım 78 BPM adlı parçada eşlik etti.

- Aynı sene Sagopa Kajmer düetleri, Günlerim Ağlak(Dişikişilik) ve Aklımın Odaları adlı 2 parçayı internet yoluyla servis etti.

- 2005 yılı başında Sagopa Kajmer Pessimist EP 3 te Süper Sperm adlı parçaya eşlik etti.

- Aynı sene,Sagopa Kajmer?in Romantizma albümünde, Sago Vs Kolera adlı parçaya eşlik etti.

- 24.09.2005 te prodüktörlüğünü Sagopa Kajmer?in yaptığı ilk solo albümü ,Karantina Embryo?yu İrem Records etiketiyle dinleyenleriyle buluşturdu.

- Yine 2005 yılında Kuvvetmira Disstortion EP.de 2 düet parça ile hazır bulundu
Aynı sene,kendi albümlerini çıkarmak ve yeni yeteneklere daha geniş imkanlar sunarak, kapılar açmak üzere Sagopa Kajmer ile 11.08.2005 te kendi plak şirketleri Melankolia Recordsı resmen kurdular.

- 1 Ağustos 2006 da Sagopa Kajmer (Yunus Özyavuz) ile evlendi.

- Aynı sene 2006 yılında Kuvvet Mira ailesi olarak ?Kafile? albümünü Melankolia Records plak şirketi üzerinden çıkardılar. Bu albümde Kolera?nın 1 adet şarkısı 2 adet düeti bulunmakta?

- 2007 yılında Sagopa Kajmer ile düet albüm olan İkimizi Anlatan Birşey albümünde yer aldı

NOT:Alıntıdır

marshall mathers ın yeni 1 albüm hazırladığı konuşuluyor adı da "king mathers" bi de d 12 elemanlarıyla hazırlıyacağı albüm var 2 yıl önce bi bar kavgasında ölen grup üyesi ve marshall ın çocukluk arkadaşı deshaun holton[proof] içinmiş bu d 12 albümü.

Tugay Aktepe' Alıntı:
Hüseyin en başta bilmen gereken şey şudur ki milletimizin anlamsız sözlerine körü körüne bağlandığı pop müzikte tip çok önemlidir ama rap müzikte bu konu aynı değildir..Çünkü bahsettiğimiz mevzuuda ön planda olması gerekenler söz+müzik..

Ayrıca roman hip-hop grubunu bende izledim..
Verdikleri emeğe saygı duyuyorum ama pek bir ilerleme göstereceklerini sanmıyorum..
bence hangi müzik tarzı olursa olsun söyleyenin tipininde önemi vardır.(gerek az gerek çok).

valla o grup bana rap i sevdiren grup.ordaki adamlardan biri doğaçlama rap yapıyo.ben daha önce türkiyede böyle bişey görmedim.
bugün fb nin maçı yerine illede roman olsun u seyredeceğim. :)

MTV Avrupa Müzik Ödülleri İngiltere'nin Liverpool kentinde düzenlenecektir..
Türkiye'yi temsilen Sagopa Kajmer'e oylarınızı bekliyoruz..
''Turkish Act'' Bölümünden Oyunuzu verebilirsiniz.

http://ema.mtv.com.tr/vote/

Not:1'den fazla oy atabilirsiniz.Teşekkürler.

ne yalan söyleyeyim içimden oy vermek geçmiyor.hep aynı tür [depresif rap] şarkı söyleyen bi adama oy veremem.hep aynı hep aynı.böyle giderse ilahilerle birlikte rap yapmaya başlayacak sonra da amerika'daki islami rap grubuna yatay geçiş yapacak.

Erdal haklı olabilirsin yazdıklarında.Yani sana hak vermiyor değilim.
Ancak diğer sanatçıları gördükten sonra kime oy vereceksin ?
Bir rapper olarak, rockçı Hayko'ya mı Emre Aydın'a mı oy vereceksin ?
Diğerlerini saymıyorum zaten ankette yarışa bile katılamazlar.

Dipnot:Sırf Sago'nun biyografisinde Yeraltı Operasyonu kısmını okumam bile oy vermeme yetiyor.
Silahsız Kuvvet Sözleri Silahı !

Hayko bu ülkedeki en önemli müzisyenlerden biridir.Kaldıki çok kötü bir müzisyende olsa onun hakkında bu tabiri kullanmaman gerekir.

Müzik bilgin vs bu konu hakkında bişey söylemek istemiyorum çünkü yaş itibarı ile bu dönem rap müzik popüler oldugu için rock müzigi begenmemen normal.

Ama bugün Pentagram,Hayko,Ogün sanlısoy,Mor ve Ötesi,Şebnem gibi müzisyenler çok önemlidir.
Hayko belki görünüş olarak itici gelebilir ama senin begendiğin çogu mtv özentisi rap müzisyenini cebinden çıkarır.
O yüzden bilmeden yorum yapmayalım..

Evren YILMAZ' Alıntı:
Hayko bu ülkedeki en önemli müzisyenlerden biridir.Kaldıki çok kötü bir müzisyende olsa onun hakkında bu tabiri kullanmaman gerekir.

Hayko belki görünüş olarak itici gelebilir ama senin begendiğin çogu mtv özentisi rap müzisyenini cebinden çıkarır.
O yüzden bilmeden yorum yapmayalım..