RAP Müzik

Evren YILMAZ' Alıntı:
Hayko bu ülkedeki en önemli müzisyenlerden biridir.Kaldıki çok kötü bir müzisyende olsa onun hakkında bu tabiri kullanmaman gerekir.

Müzik bilgin vs bu konu hakkında bişey söylemek istemiyorum çünkü yaş itibarı ile bu dönem rap müzik popüler oldugu için rock müzigi begenmemen normal.

Ama bugün Pentagram,Hayko,Ogün sanlısoy,Mor ve Ötesi,Şebnem gibi müzisyenler çok önemlidir.
Hayko belki görünüş olarak itici gelebilir ama senin begendiğin çogu mtv özentisi rap müzisyenini cebinden çıkarır.
O yüzden bilmeden yorum yapmayalım..

Müzik bilgim hakkında zaten tek laf edemezsin.Bende rap müzikten önce tüm tarzları dinledim.Şu anda dinlediğim ve gönül verdiğim müziğinde doğru bir tarz olduğunu düşünüyorum.

Demişsin ki Mtv özentisi rap müzisyenini cebinden çıkartır.
Bende diyorum ki ;

Sagopa Kajmer, İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı Fakültesi Mezunu.
Söz yazarlığının yanında üstün DJ'lik bilgisi vardır.
Avrupa'da DJ'lik yarışmasında birinciliği bulunmaktadır.
1999 yılından beriyani yaklaşık 10 seneden beri Rap müzikle uğraşmaktadır.
Türkiye'nin en çok izlenen filmleri arasında bulunan GORA'nın müziklerini kendisi yapmıştır.

Yani öyle bildiğin gibi basit değil bu işler.Karalamak çok kolay evet,hemen çizin üstlerini bu adamların.

Hayko giydiği fileli çorap ve mini etekle çok sexy oluyor bunu da söyliyim. :ehue
Makyajı onu çok açıyor.Sahi bu kişiliğin cinsiyeti nedir ? :p

Ayrıca Mtv özentisi dediğin adamlardan birine de buradan bakabilirsin.

http://img178.imageshack.us/my.php?imag ... ezacm6.jpg

Dipnot:Benimle müzik konusunda tartışmaya girmeni istemem belirteyim.
Çok değerli (!) rockçılarınızın isimlerini gidin onlara mahsus bölümde yazın.
Çok istersen de Msn adresimi ekleyebilirsin.

Arkadaşlar..

Kültür - Sanat 'ta da mı gerginlik..?

Zevklerin ve renklerin tartışılmıyacağı kuramını da insanların kişisel tercihlerine saygı göstermek gerekliliğini de unutmayalım lütfen..

Kendi beğenimizi öne çıkartmak isterken başkalarının beğenilerine de hakarete varan sözler sarfetmek hiçbirimizin hakkı değil..

Herkesten ricam, biraz daha sakince tuşlayalım klavyemizi..

Teşekkürler..

Kerem

Ben senin müzik bilgini sınamıyorum ben sadece Hayko için kullandığın ''pis adam'' lafının yanlış oldugunu söylüyorum.

Kaldıki müzik konusunda tartışacagım son kişi sensin.

Evren YILMAZ' Alıntı:
Ben senin müzik bilgini sınamıyorum ben sadece Hayko için kullandığın ''pis adam'' lafının yanlış oldugunu söylüyorum.

Kaldıki müzik konusunda tartışacagım son kişi sensin.

Eyvallah. Sağol derim geçerim.. ;)

Hayko'nun tipi degisik gelebilir ama tek parcasını degil hepsini dinlerseniz
genel olarak iyi muzik yaptıgını dusunuyorum. Rap olarak Ceza hep favorim
oldu.

sagopanın şarkılarında tek düzelik olduğu kadar hayko da da var gibi geliyor bana.. bütün şarkıları birbirine benziyor gibi..

sagopa ya sırf karabiber duası için bile oy verebilirim..
hayko yada oy veririm,fırtına için :)

D-12

D-12 Detroit Michigan'da 1995 yılında kurulan Gangsta rap grubudur.[Bu tarzın dışında Hardcore rap,Comedy rap ve Horrorcore'da yapar] D-12 dışında "the dirty dozen", "d-twizy", "Detriot twelve", "shady aftermathers" gibi isimlerlede anılır.Aktif üyeleri Eminem [Marshall Mathers],Kon Artis [DeNaun Porter],Bizarre [Rufus Johnson],Kuniva [Von Carlisle],Swift [Ondre Moore]'dir.Ayrıca Proof[DeShaun Holton] ve Bugz[Paul Karnail Pitts] bu grupta aktifken cinayete kurban gitmişlerdir.

D-12 İsmi Nereden Geliyor?

12 Sayısı grubun en aktif olduğu ve bandröllü satış taptığı sırada[2000-2005] 6 üyesininde hem kendi adı hem de takma adı olmasından geliyor."D" harfi ise kesin olmamakla birlikte "Detroit"in "D"sinden geliyor.Küçük bir ihtimal "DeShaun" ve "DeNaun" isimlerinin baş harfinden gelmesidir.

D-12 Nasıl Doğdu?

Eminem ve Proof çocukluktan beri arkadaşdılar.Proof onu sokak kavgalarında koruyor diğer zencilerin arasında sahipleniyordu.Proof daha sonra yakın arkadaşları Bizarre ve Kon Artis'e Eminem'le birlikte bi grup kurmayı önerdi.Kabul edilince "the dirty dozen" adı altında bi grup kurdular[1995].Grup ilk yıllarında "underground"du ve bandröllü satış yapamıyordu.Böyle giderse sadece kendi şehrinin rapçileriyle tanınacak yerel bi grup olarak kalacaktı.Daha sonra Proof aracılığıyla Andre Young[Doctor Dre] ile görüşen Eminem görüşmenin iyi sonuçlanmasıyla onun prodiksiyonluğunda 1997-2000 arasında 3 albüm çıkarır.Ancak kendisine sahip çıkan Proof ve arkadaşalarına bi gönül borcu vardır ve ödemek ister.Bunun için 2000 yılında albümü "Marshall Mathers LP" çıktıktan sonra grubu tekrar toplar ve grup ilk albümünü çıkarır [Devil's Night].Bu albümdeki "Fight Music","Purple Pills","Revelation" gibi şarkılar çok tutulur.Sonraki 3 yıl Eminem'in 2 albümüyle geçer.2004 yılında tekrar "D-12 World" adıyla albüm çıkarırlar.Albümden "My Band","Git Up","40 OZ","How Come","Get My Gun","6 In The Morning" gibi şarkıları çok beğenilir.Ayrıca grup geçmişinide unutmamış 1999 yılında ölen grup üyesi Bugz için albüme "Good Die Young" adlı bi şarkı eklemiştir.O yılın sonunda Eminem tekrar bir albüm çıkarır ve grup dinlenmeye geçer.2006 yılı ise grup için son derece kötü geçmiştir.Proof bi bar kavgasında silahla öldürülünce bütün grup rap'den soğumuş.Eminem intiharı bile düşünmüştür.Ancak 2007 yılı sonunda tekrar bir araya gelen grup çalışmalarına olduğu yerden devam etmiştir.Şu anda "The Dirty Dozen Is Back" adlı yeni bir albümün hazırlığını yapıyorlar ve albümün şubat'dan önce çıkması bekleniyor.Albümün içinde Proof'dan ses kayıtları olacağıda söyleniyor.[Grup üyeleri ile detaylı bilgiyi daha sonra yazarım]

Ben pek Akon dinlemem ama Obie Trice la yaptığı şarkı(Snitch)hakikaten süpermiş..Telefonda tekrar tekrar dinliyorum ve telin şarjını bitirdim:)))

Pesimist(Karamsar)kişiliği ve tarzı ile hayatımda önemli bir yeri olan Sagopa Kajmer'den başka kimseyi dinlemem...
Tabikide oy verdim hemde defalarca...
Geçmişte,şimdi,gelecekte,her zaman ''Sagopa Kajmer''

Erdal Avcı' Alıntı:
ne yalan söyleyeyim içimden oy vermek geçmiyor.hep aynı tür [depresif rap] şarkı söyleyen bi adama oy veremem.hep aynı hep aynı.böyle giderse ilahilerle birlikte rap yapmaya başlayacak sonra da amerika'daki islami rap grubuna yatay geçiş yapacak.
Sana öyle gelebilir ama Sagopa Kajmer çok farklıdır anlayana...

Tugay Aktepe' Alıntı:
Rap Müzik bilindiği gibi önce underground'da (yeraltında) başlar.
Daha sonra overground (bandrollü) olur..

Rap müzik için bandrol peşinde olmak ne rap yapan sanatçıların ne de rap müziği takip eden kişilerin pek de önemsediği birşey değil..

Zaten bandrollü olanlar yeni albümleri.O albümlerde çoğu kişide vardır.
Benim yardımcı olmak istediğim konu bandrollü olmayan underground parçaları.