Re: Resmi Sitemiz; Eleştiri, Beğeni, Öneriler (galatasaray.org)
Resmi site ile ilgili söylenecek o kadar çok şey var ki...Hemen başlayalım:
1) GS TV' nin farklı domain' den host edilen bir sitesi olması gerekir.
www.galatasaraytv.net, gstv.com vb gibi. Bu adreste GS TV programları detaylı olarak sunulur. Günün önemli haberleri, canlı yayınlar ilk olarak buradan ilan edilir.
http://www.tnttv.com.tr/ benzeri gibi bir internet sitesi mesela GS TV için ideal olur. Ayrıca bu adresten GSTV ücret karşılığı online olarakta izletilebilinir.
2) GS Dergisi' nin de yine GSTV örneğinde olduğu gibi farklı bir domain' den host edilmesi gerektiğine inanıyorum. Örnek
www.gsdergisi.org gibi.
Buradan da dergi ile ilgili son gelişmeler, özel haberler verilebilir. Online abonelik gibi işlemler gerçekleştirilebilir. Ayrıca eski sayılar scan edilerek pdf formatında siteden yine ücret karşılığı satılabilir.
3) Galatasaray Spor Okulları ile ilgili de benzer bir yapılanmaya gidilebilir. Madem Futbol Akademisi diyoruz o zaman bunun internet altyapısının da hazırlanması gerekir. Galatasaray Spor Okullarının(tüm Türkiye' deki) çalışma ortamlarının, sahalarının, hocaların toplu fotoğrafları alınır. Yine farklı bir domain altında bunlar sunulabilir. Okullar ile ilgili bilgiler buradan verilebilir. Hatta yarışmacı bir ortam yaratmak için bu okullarda yetişip A takıma yetişen oyuncular için "xxx bu okulda yetişmiştir" türü çekici sloganlar kullanılabilir. Her ilde veya ilçede açılan futbol okuluna web sayfası şartı getirilebilir ve bu standart olur. Bunlar GS Futbol Akademisi sayfasında portalvari bir şekilde birleştirilebilir.
4) Ayrıca Galatasaray isminin, Galatasaray Spor Kulübünü de kapsayıcı bir isim olduğunu biliyorum ve inanıyorum. Bu yüzden Galatasaray.org tüm Galatasaray Kurumlarının toplandığı birbirinden bağımsız birimlerin bir araya geldiği konfederal bir yapı da hizmet verse çok daha iyi olurdu. Örneklersek;
www.galatasaray.org adresine girildiğinde Galatasaray Spor Kulübü, Galatasaray Üniversitesi, Galatasaray Lisesi, GSYİAD vb. gibi farklı birimler bu isim üzerinden erişilebilseydi, çok daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Galatasaray' la ilgili herşeyin buluştuğu bir portal olmak ama aynı zamanda bağlı sitelerin birbirinden bağımsız bir şekilde host edilmesini sağlamak, birbirleriyle işbirliği içinde ama aynı zamanda birbirlerinin işine karışmayan tek bir dizayn altında ortaya çıkmak, bence galatasaray.org' un işlevi olmalıdır.