Rock Müzik

Bana göre en iyi Gothic Metal grubu Theatre Of Tragedy ama yukarıda Taner'in saydığı gruplar ve de tabiki Within Temptation yine çok iyi gruplar. Ayrıca Survivor Metehan ve arkadaşlarının oluşturduğu Catafalque da iyi bir yerli Gothic Metal grubudur.

Velvet Revolver fazla dinlemem ama arada dinliyorum.
"Fall to Pieces","Slither","She Builds Quick Machines","Come on Come In," parçaları güzel.

110, 16 Kasım Cuma akşamı saat 22:30'da Kadıköy Shaft Blues Bar'da sevenleriyle buluşacak...

giriş: Öğrenci 15 YTL (1 bira dahil)
Tam 20 YTL ( 1 bira dahil)

Forumun kapalı olduğu sırada Manisa'daki Hayko Cepkin konserine gitmiştim ama pek hoş bir konser olmadı malesef. Hayko süperdi fakat konser sadece 45 dakika sürdü. Bunun en önemli sebebi ise dinleyici kitlesinin yeteri kadar kaliteli olmamasıydı. Oraya gelen insanların çoğusu sanki clup müzik dinlemeye gelmiş. Hayko sahneden indiğinde Serdar Ortaç çalmaya başladılar ve millet oynamaya başladı. Öyle garip bir geceydi yani...

Şebnem Ferah - 19 Ocak 2008 - Bostancı Gösteri Merkezi Konseri

Ayakta: 34,00 YTL
Tribün Oturmalı: 34,00 YTL

- Etkinlik icin ilk 1.000 adet bilet 34,00 YTL'dir.
- 1.000 Adet biletten sonra bilet fiyatı 39,00 YTL olacaktır.
- Kapı Acılıs 18:30 Konser 20:00.

Teoman'ın yeni albümünü dinledim bugün.Albümün adı "Söz Müzik Teoman"... Teoman bu albümde eski şarkılarını Candan Erçetin,Sezen Aksu,Emre Aydın,Hayko Cepkin,Nil Karaibrahimgil,İrem,Yavuz Bingöl,İzel gibi sanatçılara söyletmiş.Kendisi bazı şarkılarda geri vokal yapmış,yani şarkılar tam olarak düet değil.

Sezen Aksu - Paramparça
Yalın -Gönülçelen
Candan Erçetin - Kim
Yaşar- Rüzgar Gülü
Nil Karaibrahimgil - İstanbul'da Sonbahar
Emre Aydın - Sürpriz
İzel - Senden Önce Senden Sonra
Mirkelam - Güzel Bir Gün
İrem - Duş
Yavuz Bingöl - İki Çocuk
Kres - Bugün
Harun Tekin - İstasyon İnsanları
Rashit - Kişisel Bir Şey
Hayko Cepkin - Gökdelenler

Şahsen Hayko ve Rashit'in yorumlarının dışındakileri beğenmedim.Özellikle Yalın ve Yaşar şarkıyı resmen katletmişler.Teoman belli ki artık şarkı yazamıyor ve bu tür bir proje içine girdi.Aynı konsepte Volume 2 olarakta Mayıs ayında bir albüm daha çıkacakmış.

Re: Re:

Batuhan Varolsun' Alıntı:
Cem YILMAZ":adnnqoqx]Şarkının adı Yaşar Kurt-Anne Youtube'dan buldum şarkının ismini.Bu da klibi [url="http://www.youtube.com/watch?v=dKK7dlZB6A4' Alıntı:
http://www.youtube.com/watch?v=dKK7dlZB6A4[/url]

Korkuyorum anne , al beni içine
Alışamadım anne , al beni yine
Büyüdüm anne , eller büyüdü
Büyüdü papuçlar , yollar büyüdü
Orduya istiyorlar savaş çıkar diyorlar
Silah veriyorlar anne bana öldür diyorlar
Yat diyorlar anne kalk diyorlar
Beynimi yiyorlar anne beynimi yiyorlar
Kapat televizyonu anne seni de kandırıyorlar
Kapat televizyonu anne seni de kandırıyorlar
Oyunu verme anne ,Oyunu verme anne
Oyuna gelme anne

Sözlere bakın...

Bu 8 sene önceki bir şarkı mı şimdi ?[/quote:adnnqoqx]

Mesajın üstünden tam 6 ay geçmiş. Şarkının hangi yıla ait olduğunu daha yeni öğrendim.Şarkı 1994 yılına ait.O zamandan bu sözleri yazmış üstat Yaşar Kurt...

yeni konu açmaya üşendim, buraya yazayım. trash metal de rockt'an çıkmadır, bir nevi. diyeceiğim o dur ki, PANTERA bunların alayının şahıdır.

10 Mart 2007 konser DVD kaydından sonra kenara çekilen Şebnem Ferahın Temmuz 2008 gibi kayda gireceğini ve Eylül 2008 gibi de yeni albümünü çıkartacağını duymuştum ( ki bu tarih kesin Ekim olmadı Kasım olur :) )...

İlgilenen arkadaşlara duyrulur :)

Metallica & Death Magnetic ...

Rick Rubin'in yapımcılığını üstlendiği ve eylül ayında çıkması beklenen albümdeki 10 parça, daha sonra Metallica tarafından da onaylandı.

Göze ilk çarpan parça, ReLoad'taki "Unforgiven II"den 11 yıl sonra çıkan "Unforgiven III". Diğer parça adları tamamen Metallica'vari kabuslar, intiharlar ve kıyamet günleriyle dolu. "The End of the Line" adlı parçaysa, Travelling Wilburys'in parçasıyla aynı ada sahip (parçanın cover olup olmadığı henüz bilinmiyor). Daha önce bildirilenin tersine, albümde "Death Magnetic" adında bir parça bulunmuyor.

İşte albümdeki parçaların sıralı listesi:

That Was Just Your Life
The End Of The Line
Broken, Beat & Scarred
The Day That Never Comes
All Nightmare Long
Cyanide
The Unforgiven III
The Judas Kiss
Suicide & Redemption
My Apocalypse

Albümün kapak tasarımı ise Kill 'Em All veya Master of Puppets kadar baba olmasa da Load ve Reload'tan daha iyi olduğunu söylemeye bile gerek yok.

Kaynak: rollingstone.com.tr

death magnetic iyi gibi ama introlar çok uzun
adamlar 40-45 yaşımıza geldik ama biz ölmedik demek için o kadar rifffffffff atmışlarki hakkat rifffffff diosun =)
genelinde sert bi albüm
the that day never comes şarkısı gerçekten harika (sanırım çıkış şarkıları) ...
unforgiven iii var
yakında unforgiven iv da gelirse şaşmam :D
ama hiç bi unforgiven ilkinin yerini tutamaz en azından benim için

***bu arada James yine çoşmuş :)

ne zaman load çıktı, metallica serbest düşüşe başladı

en sevdiğimiz gruplardandı bi zamnlar:(

zaten bu napster olayından sonra metallica yı sevende kalmanı çoluk çocuktan başka :(

"Hetfield: Iraklıya özgürlük getiriyoruz"

ama eriha?yı yıkan boruların yerini alanlara, tanrının onayı meçhul. zira hücrede son teknoloji ürünü hoparlörlerin sesi kulak zarını yırtacak denli açılarak 24 saat aralıksız dinletilen şarkılar listesinin bir numarasında ?death metal? grubu deicide?nin ?fuck your god?ı var. efsanevi ?heavy metal? grubu metallica?nın ?enter sandman? şarkısı da guantanamo ile irak-suriye sınırındaki bir gözaltı merkezinde bitmek bilmeyen saatler boyunca çalınmış.

abd ordusu bunu ?hafif işkence? adını takmış. metallica?nın kurucusu, solisti ve gitaristi james hetfield, şarkılarının bu yolda kullanılmasından neredeyse gururlu: ?Iraklılar özgürlüğe alışık değilse, özgürlüğe maruz bırakılmalarının parçası olmaktan memnun olurum.? ?sizin şarkılarınız işkence mi ki? diye sorulduğunda, hetfield gülerek ?biz ana babalarımızı, eşlerimizi, sevdiklerimizi bu müzikle ebediyen cezalandırıyoruz. iraklılar niye farklı olsun ki?? dedi. deicide?nin davulcusu steve asheim da şu yorumu yaptı: ?esirler liseli velet değil ki, savaşçı. beklentisi meşalelerle yakılıp kemiklerinin kırılmasıdır.

Bu açıklamalarından sonra Metallica dan tamamen sogudum diyebilirim.The Doors ve Metallica ile bu müzige ilgi duymuş biri olarak hemen hemen hergün şarkılarını dinliyorum hatta son Sami Yen deki konserleri hayatımda gördüğüm en iyi konserdi ama dedimya midem bulandı artık.

Bağıra çağıra fade to black dinleyemeyecegim... :?