Roland Garros Tenis Turnuvası 2011

Sezonun ikinci grand slami ve aynı zamanda tek toprak zemin slam'i olan Roland Garros ön eleme turları ile başladı..Turnuva 5 haziranda tamamlanacak.. Ana tablo kuraları yarın çekiliyor..

Bu turnuvaya hazırlık anlamında yapılan en önemli turnuvalar Madrid ve Roma turnuvalarıdır..Buralarda, erkeklerde ciddi bir Djokovic rüzgarı esti..Zaten Djokovic, 2011 de hiç yenilmedi ve McEnroe'nun üst üste 42 maç kazanma rekoruna koşuyor.. Djokovic burada final oynarsa( finali Nadal'a bile kaybetse) dünyanın yeni 1 numarası olacak..

Nadal çok formda görünmüyor ve arka bahçesi toprak kortta üst üste Djokovic'e kaybetmenin şokundan çıkmaya çalışıyor.. Federer'de ise düşüş tüm hızıyla devam ediyor..Zaten kariyeri boyu sevmediği toprak korttaki bu turnuva kendisi için çok zor geçecek..

J.M.Del Potro'nun sakatlığı var ama turnuvaya katılacağını açıkladı..
 
Bayanlarda Henin'in tenisi bırakmasından sonra Williams kardeşler de sakatlıkları nedeniyle yoklar..
2,5 ay kadardır sakat olmasına rağmen Clijsters turnuvaya karılacak.. Clijsters bu turnuvayı kazanırsa kariyerinde olmayan tek slam'i de kazanmış olacak ki 2012 sonunda tenisi bırakmayı düşünüyor..

Sharapova, Roma'da şampiyon olurken çok üst düzey tenis oynamıştı..O da burada hiç şampiyon olamadı.. Geçen senenin finalisti Stosur da yeniden hazır durumda..Ana Ivanovic de iyi bir turnuva oynayacak gibi.. Andrea Petkovic'den de ters bir performans bekleniyor..
 
Temsilcilerimizden Marsel İlhan, ilk ön eleme turunu geçti ve şu postun yazıldığı dakikalarda 2. ön eleme turu maçını oynuyor..İlk seti de 6-2 kazanmış durumda..Ana tabloya kalabilmek için 3 ön eleme turu geçmek gerekiyor..

Çift bayanlarda katılan İpek Şenoğlu'nun partneri ise Kanada'lı Rebacca Marino olacak.
 
Bu son haftayı , kimi tenisçiler Brüksel'de turnuva oynayarak geçiyor..
Diğerleri ise şimdiden Paris'teler ve idman yapıyorlar..
Federer,Nadal, Clijsters gibi ağır topların daha şimdiden orada olduklarını biliyoruz.
 
Go Fedex! Artık zor hele ki burada çok daha zor.Eski günlerin hatrına son bir şampiyonluk müthiş olurdu be.Djokovic favori gibi.
 
Novak'ın hareketlerini gördüğümden beridir Soderling bile gözüme sempatik gelmeye başladı..
Acayip negatif biri,belki zirveyi alıp götürecek ama Fedex ve Nadal'daki karizmayı yakalayamaz o piyasada..
Şampiyona gelirsek,Nadal eğer alıcam derse alır bu şampiyonluğu Novak formda olsa dahi..
 
Ana tablonun kuraları bugün çekildi.

Şüphesiz Federer'in başı büyük belada..Çok dikenli bir yolu var ve kazasız şekilde yarı finale gelirse de karşısında Djokovic olacak ki şu son 1 ayda Nadal'ı yenmek,Djokovic'i yenmeye göre daha kolay olurdu. Federer çok erken elenebilir..Öyle kötü oynayarak kazanabileceği maçlar değil bunlar. Feliciano Lopez ilk tur için çok sert bir toprak oyuncusu.. Arkasında Tipsarevic, Wavrinka, Ferrer gibi hatayı asla affetmeyecek adamlar var.. Federer kendi kariyerinin en zor Roland Garros'suna kendi kariyerinin en formsuz haliyle geliyor..

Nadal ve Djokovic'in fikstürleri güç olarak dengeli denebilir.. Nadal için Davydenko ve Soderling sorun olmaz herhalde..Djokovic için de Berdych ve Federer'i yenme mecburiyeti var final için.. Yine Nadal-Djokovic finaline gidilir gibi görünüyor..

Bayanlarda Wozniacki-Stosur aynı çeyreğe düştüler.. Çok sert maç olur, Stosur tamamen düzeldi.. Tablonun ikinci ve üçüncü çeyrekleri gerçekten mayın tarlası.. Yollar çok çetrefilli.. Dördüncü çeyrekte ise Clijsters ve Sharapova aynı gruptalar.. Sharapova buraya en formda gelen kadın tenisçi.. Artık Clijsters bir yol versin. Üzmesin bizi.
 
İpek Şenoğlu, turnuva öncesi topların değiştiğini ve bu yıl ki topların daha ağır olduğunu söyledi. Hatta, "servis çalışmasından sonra kolum ağrıyor." gibi bir cümle kullandı. Bu topların, agresif oynayan oyuncular için bir avantaj olacağını, bayanlardan Sharapova'nın, erkeklerden de Federer'in bu durumu iyi kullanabileceğini söyledi.

İpek, yeni partneri -sanırım Kanada'lıydı-ile ilk kez Fransa'da oynayacağını, henüz birbirlerinin özelliklerini bilmediklerini söyledi. Bu daha onun şanssızlığı sanırım, her turnuva da partner değişmesi zor bir durum.
 
Marsel kaybetmesine rağmen ana tabloya kaldı.4 kişilik şanslı kontenjandan.

evet..orjinali "lucky loser" olan ,şanslı kaybeden şeklinde çevirebileceğimiz bir durum var..ana tablodan turnuvaya katılma hakkı olmasına rağmen , sakatlık veya benzeri nedenlerle turnuvadan çekilen tenisçilerin yerine, ön elemede elenenlerin en iyileri alınıyor.. bu sene de 4 tane lucky loser ihtiyacı oldu ve Marsel bunlardan birisi.. Rakibi uzun zamandır kortlardan uzak olan ,Alman Tommy Haas olacak.. Umarım bugünkü sakatlığı ciddi değildir ki olmadığı söyleniyor.. Marsel'e başarılar..
 
İpek Şenoğlu, turnuva öncesi topların değiştiğini ve bu yıl ki topların daha ağır olduğunu söyledi. Hatta, "servis çalışmasından sonra kolum ağrıyor." gibi bir cümle kullandı. Bu topların, agresif oynayan oyuncular için bir avantaj olacağını, bayanlardan Sharapova'nın, erkeklerden de Federer'in bu durumu iyi kullanabileceğini söyledi.

İpek, yeni partneri -sanırım Kanada'lıydı-ile ilk kez Fransa'da oynayacağını, henüz birbirlerinin özelliklerini bilmediklerini söyledi. Bu daha onun şanssızlığı sanırım, her turnuva da partner değişmesi zor bir durum.

sharapova ok ama federer'in neresi agresif oynuyor ki ? federer, toprakta son derece pasif kalıyor , son zamanlarda daha da pasif ve backhand'i neredeyse hiç çalışmıyor..Madrid'de Nadal, bütün rallileri Federer'in backhandine yığarak maçı bitirdi 1 saatte..

İpek Şenoğlu iyidir,hoştur ama çok duygusal..Kendisi Federer'i seviyor diye böyle söylüyor bence.. Bir kere de kendisi iyi arkadaş ve seviyor diye 3 saatlik bir maç boyunca Venus Williams'ın ne kadar sempatik olduğunu anlatıp durmuştu..

Federer'in şu mevcut haliyle yarı finale gelmesi bence çok zor ki yarı finalde bu Djokovic'i yenmesi için büyük mucizelere ihtiyacı var.. Zaten kötü ve formsuz ki toprağı da hiç sevmediğini dünya alem biliyor.
 
Maçlar, TRTspor'dan yayınlanacak. NTVspor ve Mehmet Sevinç denilen şahsiyetten kurtulduk bu kez...

trt spor yayın haklarını almış ama ne zaman, ne kadarını yayınlayacağını belli değil. ilk hafta, programda görünmüyor şimdilik. Ntvspor bu turnuvayı yayınlayamayacak Halil, rahat olabiliriz o konuda.. Wimbledon dışında kalan 3 grand slam'in ana yayıncısı eurosport.. Eurosport zaten hemen her ülkede ve çoğunda kendi yerel dilleri ile varolduğundan bu hakları genelde ikinci bir kanala satmıyor.. Bu nedenle trt ve eurosport'tan takip edeceğiz.. Tabii eurosport'un daha geniş bir programla karşımızda olacağı kesin ama en azından turnuvanın sonlarında, vidaların sıkıldığı yerde trt yayında olur.. Umarım bize tenisi öğreten ve sevdiren Fahri İkiler anlatır maçları..

Yayın konusunda tek istisna Wimbledon.. O turnuva eurosportta değil BBC'de.. Ntvspor oradan satın alıyor bir zamandır. Bir de yayın konusunda şöyle bir ayrıntı var.. Eurosport, Wimbledon hariç tüm WTA turnuvalarının yayın hakkına sahip ama ATP nin değil.. Erkekler turnuvaları spot.
 
Emre abi Del Potro turnuvaya katılabilecek durumda mı ? Sakatlığı tam düzelmemiş olması lazım bildiğim kadarıyla..

Evet katılıyor.. Kalça kaslarında yırtık varmış.. Twitter'a "Çok uğraştık,Paris'te görüşürüz" yazmıştı geçen hafta.. Tam düzelmemiş de olsa katılacak.. Oyuncular, sakatlıkları oynamalarına engel olmayacak seviyede ise Grand Slam turnuvalarını pas geçmiyorlar.. Tedavilerini sonrasına erteliyorlar.. Aynı durum Kim Clijsters için de geçerli. O da sakat geliyor.

Fikstür de hayli ilginç oldu.. 3. turda Djokovic-Del Potro eşleşecek ( ikisinden biri daha önce elenmezse tabii ). Final gibi maç olur.. Del Potro sakatlıklarından tamamen arınıp geldiği zaman, Nadal ve Djokovic ile kafa kafaya tokuşacak kadar iyi bir tenisçi.
 
V.Razzano'nun hem coachu ,hem de nişanlısı olan Vidal vefat etmiş..
8 yıldır kanserle savaşıyormuş.
Ölmeden önce Roland Garros'ya katılacağı üzerine söz almış..
Razzano çekilmeyecek ve en duygusal haliyle kortta olacak..
Bu özel durumu nedeniyle, biz de özel ilgiyle takip edeceğiz artık
 
Emre, ben bu yıl daha fazla umutluyum TRT'den. Geçen yıllarda MeclisTV gibi cins bir kanal araya giriyordu iki de bir. Bu yıl seçim yüzünden kurtulduk Allah'tan. Yayın akışı pazartesi belli olur büyük ihtimal ama iki üç çok çenenin konuşmasını yayınlayacağız diye yarı final maçlarını banttan yayınlamayacaklarını düşünüyorum.
 
Turnuva başladı..

Erkeklerde 19 nolu seribaşı Marin Cilic hemen elenerek ilk sürprizi yaptı.. Bu turnuvada en kötü ispanyol tenisçi bile çok etkili oluyor.. Erkeklerde az maç oldu ve başka seribaşı elenmedi..

Erkeklerde 19 elenince bayanlarda da 19 nolu seribaşı dayanamadı ve düştü.. İsrailli S.Peer, İspanyol M.J.M Sanchez'e elenmiş.. Sanchez çok fazla drop shot kullandığı için "miss drop shot" denen bir tenisçi ama ispanyol işte.. 19 dan sonra 18 numaralı Pennatta'da elenmiş.. Flavia Pennetta, tenisi sürekli geri giden bir isim.. Çiftlerde dünya 1 numarası eşiyle ama teklerde çok geriledi..

Bugün korta çıkan erkek veya bayan tüm ispanyollar maçlarını kazandılar.. Böyle bir dominasyon işte..

Yarın Del Potro, Djokovic, Federer ,Wozniacki gibi isimler korttalar.
 

Üst