Roland Garros Tenis Turnuvası 2011

Turnuvada bugün ciddi bir sürpriz olmadı erkeklerde..
Bombayı Marsel patlatacaktı ama direkten döndü..
Federer, Del Potro ve Djokovic kolay kazandılar 2.tur maçlarını da..
Elenen bir seribaşı yok..
Ama 3.turdan sonra turnuva çok ısınacak..
Mesela bugün belli olan bazı 3. tur erkekler eşleşmeleri

Federer-tipsarevic
Del Potro- Djokovic -final gibi 3. tur maçı olacak.
 
Bayanlarda da elenen seribaşı olmadı..
Sadece M.J.M. Sanchez'in elenmesi şaşırttı biraz, tam toprakçı çünkü..
C-wozniacki zorlandı.. Stosur çok kolay kazandı..
Jelena Jankovic de devam dedi..
 
Perşembe günü, açılışı Clijsters yapacak.. Arkasından Murray ve Sharapova maçları var ki Sharapova inanılmaz formda ve şampiyonluğun birinci adayı durumunda görülüyor..Nadal'ı da zor bir Pablo Andujar maçı bekleyecek yarın.. 3.turdan itibaren kan gövdeyi götürecek gibi görünüyor.. Ufukta Nadal-Davydenko maçı belirdi bile..
 
Bayanlarda sürprizler devam ediyor. Clijisters, 2 maç sayısı attığı seti, arkasından da maçı verdi. Ben Wozniacki-Sharapova finali geçiriyorum gönlümden, onlarda geçirse bari...
 
Erkeklerde Nadal, çok kolay olmasa da ,vatandaşı Andujar'ı 3 sette geçti..Son sette 5-1 geriden gelip 7-6 kazanırken bildiğimiz Rafa vardı kortta..Nadal'ın rakibini belirleyecek maçta Davydenko, Hırvat Veic'e yenildi.. Nadal için nispeten kolay bir 3.lük maçı olacaktır..

8 numaralı seribaşı Melzer turnuva dışı kaldı.. Türk düşmanı Baghdatis de elendi, içimizin yağları eridi.. F.Mayer de elenen seribaşı raketler arasına katılmış.Yine seribaşılardan Querry ve K.Andreson da turnuva dışı kaldı..

Yani toplamda 6 adet seribaşı erkek raket gitmiş oldu. Sular ısınmaya devam ediyor..
 
Bayanlarda Sharapova şaşırttı ama üzmedi.. Fransız Caroline Garcia, hayatında ilk defa ilk 50 den bir tenisçi ile karşılaşıyordu..93 doğumlu bu kızcağız maça fırtına gibi girdi.. İlk seti kazandı, ikinci sette de 4-1 geçti.. Fransız seyirciler azdılar tabii.. Masha'yı yuhlamalar, ıslıklamalar arttı.. Masha maça iyi başlamadığı gibi rüzgardan da çok etkileniyordu.. İkinci sette 4-1 geri düştükten sonra üst üste 11 oyun kazandı ve son seti de 6-0 ile bitirdi.. Sharapova olacak şampiyon.. Hem görüyoruz, hem inanıyoruz..

Roland Garros seyircisi terbiyesizliği ile meşhurdu, şaşırtmıyorlar.. Kaybedilen puanlar alkışlanmaz, oyun esnasında ses çıkarmak değil hareket bile edilmez, ayağa kalkılmaz. Masha'ya her türlü pisliği yaptılar ve maçtan sonra da nedense yuhaladılar.. Ne yapsaydı, siz sevinin diye maçı mı bıraksaydı..

Clijsters 1,5 ay eline raket almadan gelmişti..İlk turda sırıtmadı ama ikinci turda A.Rus'a elendi.. Üzüldük ama normal karşılamak lazım. 2012 sonu tenisi bırakacağını söylüyor..Seneye , koleksiyonundaki eksik parçayı tamamlamak için son şans olacak..

Onun dışında tüm seribaşları kazandılar.. Andrea Petkovic ve M.Kirilenko dominant oyunları ile dikkat çektiler.
 
Yarın çok sert maçlar var..

Dulko-Stosur
Bartoli- Goerges
Wawrinka-Tsonga
Tipsarevic-Federer
Wozniacki-Hantuchova

Bunların hepsi güzel olur ama günün maçı kesinlikle Djokovic-Del Potro. P.Chatrier'de günün kapanış maçı. Normalde bu tenisçiler 3. turda karşılaşmazlar ama Del Potro uzun süre oynamadığı için 25 numaralı seribaşı olabildi.. Djokovic bu sene hiç yenilmedi.. Del Potro sakatlıktan döndü.. Birisi neredeyse tam kapasite oynuyor, biri yarım bile değil.. Yine de güzel maç olacağını, zor da olsa, set kaybederek Djokovic'in kazanmasını bekliyorum.. Kalbim Del Potro ister, orası ayrı..
 
Tennis Magazine de okumuştum geçen senenin en iyi 10 vuruşunu seçmişlerdi bu vuruşların 4 ü Bollelli ye yapılmıştı ,geçen Murray maçını izleyen varmı bilmiyorum ama Murray 2 tane lob shot yaptı ki turnuvanın ilk 10 una girer aklıma geldi bahtsız Simone yi analım dedim böylece
aha da buda sayı
http://www.youtube.com/watch?v=u963VdHwG_s
 
Federer'e rakip olarak, partneri çıktı. Çeyrek finalde desek yalan olmaz. Yamuk yaptığını görmedik daha abisine...

Bayanlarda, gönlümüzün finali Wozniacki-Sharapova dedik, bizim 1 numara yarı yolda bıraktı bizi.

A mübarek, Williams'lar yok. Clijters elenmiş, eski ağır toplardan kimse yok karşına çıkacak. Bir Sharapova kaldı, onu da yenerdin belki. Grand Slam kazanman için bundan uygun zaman mı bulacaksın başka?
 
Djokoviç-Del Potro maçı karanlık yüzünden bu güne ertlendi ama yayın TRT'de olur mu işte o biraz zor. Saat 2'den itibaren formula 1 yayınları başlayacak 5'e kadar sürer. Maç o saatlerde olursa belki...

Maça gelince, Del Potro beklediğimden iyi döndü. Formunun zirvesindeki Djokoviç'den 6-3'le set aldı. 5 setlik bir maç olsa da keyfimiz artsa iyice.
 
C-Wozniacki üzerindeki "grand slam kazanmadan 1 numara olunmaz " baskısı giderek artıyor.. Bir kez daha olmayacak bir maç kaybetti ve elendi.Hantuchova iyi oyuncu ama C-Woz'u 6-1 / 6-3 geçecek kadar değil.. Wozniacki yıl içinde çok fazla turnuva oynuyor ama büyük turnuvalarda baskıyı kaldıramıyor. Ve bir slam kazanamadıkça, bir sonraki slami kazanma ihtimali azalıyor..

Tabii sadece C-woz değil.. Bayanlarda yıkım çok hızlı.. Dün Stosur mağlup oldu mesela.. Yenildiği isim, sadece çiftlerde adı geçen Dulko.. Stosur bu turnuvaya hazır gelmedi ve uzun da sürmedi hikaye.. Buraya formda geldiği düşünülen Goerges de, ev sahibi Bartoli'ye çarpılmış..

Kalan oyunculara baktığımız zaman Sharapova tablodaki yeri itibari ile de avantajlı durumda. Bence Sharapova- Azarenka maçını kazanan kesin final oynar.. Üstten de Kuznetsova veya Schiavone gelir gibi duruyor. Lakin bayanlarda durup bir acayip.. Her gün başka bir bomba patlıyor..

Bu arada İsviçreli P.Schnyder da tenisi bırakmış.. Zamanıdır.
 
Erkeklerde durum biraz daha normal.. Merakla beklenen Del Potro-Djokovic maçı, setlerde 1-1 iken hava kararınca bugüne kaldı.. Buram buram 5 set kokuyor maç.. Federer,Nadal ve Djokovic i bir kenara bırakınca en önemli tenisçi Del Potro.. Djokovic'i durdurursa kimse şaşırmayacak..O maçı kazanan Federer'i ile yarı finalde oynar ve o yarı finali de kazanır diye düşünüyorum..

Yukarıda Nadal ilk turlarda zor maçlara denk geldi ama bence şimdi fikstür rahatladı.. Murray toprakta sorun olmaz. Biraz Soderling olabilir.. Nadal-Djokovic veya Nadal- Del Potro finali görünüyor bugünkü tablo itibari ile.
 
Nadal, Veic'i 6-1, 6-3, 6-0 'lık setlerle geçmiş.Rafa'nın 4.tur rakibi Ivan Ljubicic.Bu ikilinin maçlarında 11-0 Rafa önde..
Djokovic-Del Potro maçında ise Djokovic kalan setleri 6-3, 6-2 alıp turlamış.Novak'ın 4.tur rakibi Fransız Richard Gasquet..
 
4.tur maçları başlamadan tabloya bir bakalım;

Erkeklerde en üstte Nadal var.. İlk iki tur sert rakiplerini geçti ve 3. turda Veic isimli genç hırvat karşısında zorlanmadı.. Kendi çeyreğinde bulunan Davydenko ve Verdasco, Nadal'ın karşısına gelmeden elendiler.. Ljubicic maçı da kolay olur ama çeyrek final de Soderling tarafından terletilebilir..

İkinci çeyrekte Murray var.. Murray, slamlerde yarı finale kadar gelip kalıyor..Yine yarı finale kadar önü tamamen açılmış durumda..Troicki'yi ve sonradan gelecek Falla-Chela galibini geçmekte zorlanmamalı..

Üçüncü çeyrek Federer'in çeyreği.. Federer şimdiye kadar hep kolay rakiplerle oynadı.. Vatandaşı Wavrinka'yı hep yeniyor.. 4.turda da yener.. Asıl sınav çeyrekte muhtemelen karşılaşacağı Ferrer maçı olacak.. Ferrer, gerçek bir toprak kort oyuncusu ve gayet formda..

En altta Djokovic var.. Bugün Del Potro karşısında maçın başında sıkılsa da sonunu kolay getirdi.. Del Potro zaten boy-kilo nedeniyle kortta ağır bir oyuncu, bu sakatlıklar ve maç eksikleri onu daha da ağırlaştırmış.. Bugün kortta mobilizasyonu eksikti ve ayak çalışmaları kötüydü.. Backhand kanadına gelen topları forehandine almak isterken çok hatalar yaptı.. Tek ihtiyacı zaman.. Djokovic'in rüyası sürüyor..Gasquet'ye set vermeyecektir..

Erkeklerde sürpriz olacak gibi bir hal yok.. Nadal-Murray ve Federer-Djokovic yarı finalleri ve Nadal-Djokovic finali ufukta artık daha belirgin.
 
Bayanlarda ise büyük yıkımlar ve kırımlar yaşandı..Ana tablodaki seribaşları hadım edildi..

En üst çeyrekte 1 numaralı seribaşı C.Wozniacki'yi turnuva dışına iten Hantuchova ile daha önce bu turnuvayı kazanmayı başarmış Kuznetsova 4. turda oynuyorlar.. Sveta için yeni bir final şansı doğdu..Kuznetsova kazanır ve Bartoli ile çeyrek final oynar diye düşünüyorum.. Bartoli-Kuznetsova maçı belli olmaz.. Bartoli baştan ayağa, servis stilinden babasının tipine kadar cins bir oyuncu..

İkinci çeyrek en zor maçların kaldığı kısım..3 numaralı seribaşı Zvonareva'yı daha izleyemedik ama o yine sessiz sakin işini yapıyor.. Çok takdir ediyoruz.Vatandaşı Pavluchenkova'yı geçip çeyreğe gelir ama rakibi kim olur bilmek zor..Aşkla ilgili hayal kırıklıklarını atlatması 1 yılını alan Jankovic, burada daha dirayetli duruyor.. Yalnız Jelena Jankovic'in artık diğer sırplarla, özellikle Ivanovic ve Djokovic ile arasının bozuk olduğu biliniyor.. Geçen hafta Djokovic için Paris'te bir doğumgünü yapıldı ama JJ katılmamış.. JJ nin rakibi son şampiyon Schiavone.. Mantık Schiavone kazanır diyor ama aşk çok insancıl bir durum ve sempati yaratıyor.. Jelana'yı anlamak zor değil.. Umarım o kazanır.. Zvonareva -Jankovic çeyrek finali güzel olur.

Diğer çeyrekte, hayatında hiç olmadığı kadar formda olan Azarenka var.. Maçlarını 1 saat dolmadan bitiriyor.. Makarova'ya şans tanımaz 4.turda da.. Avustralya açıkta final oynayıp kaybolan, Çinki Na Li , antrenör değiştirdikten sonra sağlam döndü.. Ancak Kvitova 4.tur için çok sert bir rakip.. Hem Kvitova'yı hem Azarenka'yı yenip yarı final görmesi düşük ihtimal.. Herhalde Azarebka burayı kazanır, yarı finalist olur..

2.turda terleyen Sharapova, 3. turda idman yaptı.. Ancak şimdi turnuva çok sertleşiyor.. Radwanska gerçekten çok sert rakip. Eğer Masha zaman zaman yaptığı gibi maça kötü başlar, sonradan geri dönme çabasına düşerse Rwdwanska'yı yakalayamaz.. Çok müsabık, kaya gibi rakip.. Masha maçın her yerini iyi oynamak durumunda.. Zor maç olur.. Altta ise Kirilenko-Petkovic 4. turu var.. Kirilenko güzellik yarışmasında 1. olur ama iş tenise gelince buradan öteye gidemiyor.. Petkovic kazanır maalesef. Bu arada Petkovic kazandığı her maçtan sonra dans etmeye devam ediyor..Petkodance diyorlar.. Ancak bir değişikliğe gitmiş. Artık M.Jackson'ın Moon Walk'unu yapıyor.
 
Federer ne kura çekmiş arkadaş.. Önünde bir iki seribaşı vardı, onlar da Federer'i görmeden elendiler.. Bugün de vatandaşı Wavrinka ile güzel bir idman maçı yaptı..Hala zorlanmadı.. Ferrer maçında zorlanacak diye bekliyoruz ama o da Monfils maçını bugün bitiremedi.. O maç da yarına kaldı.. Tamamen tesadüflerle yarı finale geldi Federer. Şans, tam ihtiyacı olduğu zamanda yanında ama yarı finalde Djokovic'i yenmesi için şans da yetmeyecek.

Bugün bir Fognini- Montanes maçı izledik.. Tam bir skandal.. Fognini, geçen sene burada Monfils ile oynarken , hava kararsın maç ertesi güne kalsın diye bilerek ağırdan almış ve maçı erteletip biraz dinlenmiş ve turu geçmişti.. Bu sene de ayağına kramp girdi numarası ile maçı kaybetmek üzereyken, oyunun ortasında sağlık molası aldı ve maçı döndürdü.. Üst üste 6-7 tane ayak hatası falan yaptı.. Sportmenlik adına, fair play adına utanç dolu bir maçtı.. Montanes de hiç oyuncu değilmiş.. Şu maçı koparamadı..

Djokovic de Gasquet'yi kolay geçti.. Djokovic, Fognini'ye isterse oyun bile vermez..
 

Üst