Roland Garros Tenis Turnuvası 2011

Marsel, ciddi sakatlıkları bulunan, turnuvaya katılıp katılmayacağı net olmayan ve maç günü bile "çekildi" haberi beklenen Tommy Haas'ı 4 sette yenip 2. tura çıktı.. Haas'ın bu durumu Marsel'in başarısını gölgelemiyor tabii.. Neticede teniste emekleyen bir ülke olarak her galibiyete ayrı ayrı ihtiyacımız var..

Marsel'in , özellikle toprakta G.Garcia Lopez'i yenme şansı çok düşük.. 30 numaralı seribaşı normalde tercih edilecek bir şey ama İspanyolsa toprakta değil.. Dünyanın da 33 numarası şu anda..

Umarım beklenen olmaz ve Marsel kazanır.
 
Bugünün erkeklerde en büyük sürprizi Berdych'in elenmesi oldu.. Yarın da sevgilisi Safarova elenir.. Beraber tatile giderler..31 yaşında olmasına rağmen dünyada 140 numara olan bir fransıza yenildi.. Ayrıca seribaşlarından Llodra da tamam demiş.

Djokovic'in galibiyet serisi sürüyor.. Federer, beklenenden kolay kazandı ki zorlanması bekleniyordu.. J.M. Del Potro ise Ivo Karlovic'e acımadı bile. Erkeklerde yarın son şampiyon Nadal sahne alıyor.
 
Dünya 1 numarası C.Wozniacki, Kimiko Date Krumm'u çabuk bir maçla geçti..Kimiko teyzenin tevellütü 1970.. Hala oynuyor maşallah..

Nadia Petrova'nın ilk turda elenmesi sürpriz.. Kimi tutsam elimde kalıyor. Pennetta'nın neredeyse kariyerini bitirdim. 19 numaralı Pennetta da Lepchenko'ya yenilmiş. Her turnuva biraz daha geri gidiyor. İşi gücü çiftler.. Şimdi gider Dulko ile çiftler şampiyonu olur.. Jelena Dokic de elenmiş.. Tuttuğum tenisçilerden üçü birden ilk turda elendi.. Geri kaldı Sharapova, Stosur ve Ivanovic..

Alize Cornet nasıl bir tenisçidir hiç bilmem.. Kendisi şöyle birisi olduğu için maçlarına konsantre olamadık daha.. http://1.bp.blogspot.com/_RqkZ-3TwUoA/TMbZYGy0hNI/AAAAAAAAElY/ymb23KDXWZY/s1600/alize_cornet13.jpg
O da kazanmış..

Buraya çok ekstra bir formla gelen Goerges de kazanmış.. Goerges, Sharapova ve Azarenka.. Bu üçü zirvede bir form ile geldiler.. Bakalım nasıl yansıyacak korta.
 
Marsel, ciddi sakatlıkları bulunan, turnuvaya katılıp katılmayacağı net olmayan ve maç günü bile "çekildi" haberi beklenen Tommy Haas'ı 4 sette yenip 2. tura çıktı.. Haas'ın bu durumu Marsel'in başarısını gölgelemiyor tabii.. Neticede teniste emekleyen bir ülke olarak her galibiyete ayrı ayrı ihtiyacımız var..
Bu arada Marsel eleme turunun son maçı ikinci setin ilk oyununda düsüp daha sonra bacagi baldir bölgesinden sisme yapinca maçı bırakmak zorunda kaldı ama Lucky looser olarak ana tabloya geçti ve Marsel'in ekibi 22 Mayısta şunu yazdı :
"Marsel'in bacagindaki sislik 2 gün süren yogun tedavi sonrasinda indi. Dün çok hafif, bugünse Bogomolov ile ciddi bir antrenman yapan oyuncumuz yarinki maça hazir. Tüm ekip olarak, eger sakatligi nüksetmezse maçi kazanacagimiza inaniyoruz. "
Yani Marsel de zorlu bir süreç atlattı
 
Nadal Isner karşısında 2-1 geride şu an. 4. sette de 2-1 önde. Eğer 5. sete giderse maç, bu Roland Garros'larda Nadal için bir ilk olacak. Ve eğer Nadal bu maçı kaybederse Djokovic dünya 1 numarası olacak.

Bu arada Fransa Açık'ta şu ana kadar en çok ace atan Marsel İlhan'mış. 25 ile.
 
Isner az daha Nadal'ı deviriyordu..Tehlike çanları çalıyor Nadal'dan..
İkinci turdaki rakip,vatandaşı Pablo Andujar ve kendisi üç yıldır bu turnuvada hep ikinci turda elenmiş..
 
Emre Bey,son cümlenizde çok haklısınız,tenis izlemekten,takip etmekten zevk aldığım bir spor,ben de artık takip ettiğim kadarıyla bu başlığa yazacağım.(Bu arada Nadal'ı fanatiklik derecesinde desteklerim,umarım sorun çıkmaz :)
 
Bugün Nadal, Isner karşısında 5 setlik bir maç oynamak zorunda kaldı.. Nadal'ın çok formda, çok pick durumda gelmediği kesin.. Ancak ben bu 5 setlik maç sonrası Nadal hakkında çok karamsar değilim.. J.Isner 2.06 m boyunda , servisiyle yaşayan bir tenisçi.. Hayatı,oyunu,kariyeri..Hepsi servisine bağlı ve dolayısıyla bu özelliğini çok keskinleştirmiş durumda.. Boyu nedeniyle servis kutusunu gördüğü açı ve kol gücü farklı.. Normal bir tenisçinin attığına göre daha dik açıyla ve daha sert geliyor servisler.. Çünkü daha yukarıdan aşağı iniyor top. İyi de bir günündeyse karşı koymak çok zor.. Bu nedenle 2 kez tie-breakle set çaldı Isner.. Setlerin tie-breake gitme nedeni de bu.. Bence bu maç Nadal'a iyi de bir idman oldu.. Çok formda değil evet ama daha önce de böyle yavaş başlayıp, her maç biraz daha iyi oynayarak kazandığı slamler izledik.. Ayrıca bu beş setlik maç, Nadal'ın R.Garros kariyerinin ilk 5 setlik maçı oldu..Kariyeri boyunca burada sadece bir kez Soderling'e yenildiğini ve kalan tüm turnuvalarını kazandığını da hatırlatmak lazım. Bugün erkeklerde başka önemli bir olay olmadı, elenen bir seribaşı yok, büyük bir sürpriz yok..

Dün "kimi tutsam elimde kalıyor,yarın da Ana elenir " yazmıştım.. Ana Ivanovic sağolsun(!) beni mahçup etmedi.. Yine saçma bir mağlubiyetle ayrıldı..İsveçli Larrson'a mağlup oldu. Eski günlerine döneceği üzerine ümitler azalarak sürüyor.. Günün yıldızı kesinlikle Sharapova.. Buraya başka bir boyuta geldiğini ve kesinlikle çok formda olduğunu biliyorduk. Her şey dahil 56 dakika sürdü maçı..Çeyrek finaldeki Clijsters maçına kadar durmaz diye düşünüyorum, böyle oynarsa Clijsters da durduramaz..Roma'da da müthişti..Cibulkova , Ana Ivanovic dışında elenen tek seribaşı oldu kadınlarda.. Clijsters 1,5 ay eline raket almadan geldi ve ilk maçını kazandı. Kariyerinde olmayan tek grand slami almak için çabalayacak ama yolu dikenli..
 
Federer temiz bir şekilde ilerliyor. Toprak,Nadal,formda bir Djokovic derken kim bilir sonunda gülen taraf olur.

Nadal ise ilk maçta tökezlemiş ama bir şekilde atlatmış. Geçen senede Wimbledon'da yanılmıyorsam ilk maçta 5 set oynamıştı, ne oluyor falan denmişti ama gitti şampiyon oldu. Birde denildiği gibi iyi servis atan rakipler eğer iyi günündeyse her zaman tehlike. İki sezon önce Wimbledon'da Ivo Karlovic-Federer maçında Karlovic servis atmak dışında hiç bir şey yapmamıştı, top oyuna girdiğinde hiç şansı yok ama öyle bir servis atıyor ki ya ace oluyor ya da karşı tarafa atılamayacak bir top . O maçta ilk iki set Federer hiç servis kıramamıştı, tie-breakler sonucu belirlemişti ama orada durum Karlovic'in lehine de olabilirdi. Neyse yani sonuç olarak favorim Federer :)
 
Marsel'in bir İspanyol'a toprak kortta bu kadar dayanması iyiye işaret, turu geçse kurası iyiydi, bir tur şansı daha olabilirdi, başka bahara artık....
 

Üst