Russ Smith

Ben yetenekli ve iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. Ama beyin fonksiyonlarini kullanamadığı bir gerçek

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Çok iyi patlayıcı özellikleri var aslında ama çok zorluyor.İçeri girerken özellikle hızlı hücümlarda oyun kurucu olmanın özelliklerini yansıtabilse potansiyel var.Micova bir pas çıkardı pana maçında adam topu tutabilmek için kaleci gibi zıplamak zorunda kaldı.Antremanla çözülebilecek şeyler sanırım.Ayrıca takımdan ayrı kaldıktan sonra bir anda dentmon gidecek diye sahaya hoca tarafından atılması pek doğru olmadı.İşleyen bir sistemde çok yardımcı olabilir.Ama arroyo gibi sorumluluk alıp lider olacak bir oyuncu değil.Kendini geliştirmezse mccollum'un kötüsü olur ancak.Cska maçında denediği şutların girmesi ucuza iyi bir oyuncu mu kapattık dedirtti fakat bu seviyelerin oyuncusu olması için kafasını kullanması gerekli.Yoksa fiziksel özellikleri gayet uygun.Ligde süre verilmeli.
 
Russ Smith'in bir an önce gönderilmesi lazım. Bana göre takıma zararların en büyüğünü veriyor. 1'e 5 hücumlarını görmek istemiyorum artık. Oyun aklı yok denecek kadar düşük. Çok bencil bir oyuncu. Diğer oyuncular o girince oyun oynamayı bırakıp, onu izliyorlar. O da içeri drive ediyor. Olan ya faul yaptırıyor, ya blok yiyor ya da sayı atıyor. Ama yaptıkları bundan ibaret. Savunmada çok rahat oyuncusunu kaçırıyor.Mccollum'la karşılaştırılmamalı , Mccollum'un orta mesafe şutu vardı. Faul atışlarını %90 isabetle atardı. Russ Smith hep 2'de 1 atıyor. Böyle bir guardın şutu olmaması çok yazık. Ligde de bence lisans çıkartılmamalı. İlla ki bir guard alınacaktır. Takıma daha faydalı bir ismin takıma kazandırılması taraftarıyım. Varsın Can Korkmaz oynasın, yeter ki Russ oynamasın.
 
Galatasaray Odeabank ile yollarını ayıran Russ Smith, ayrılık sonrasında duygularını döktü. Amerikalı oyun kurucu mikroblog sitesi Twitter‘dan hislerini taraftar ile paylaştı.

Ayrılık sonrasında ilk kez konuşan 25 yaşındaki oyun kurucu Avrupa deneyimi hakkındaki düşüncelerini yazdı. Avrupa’da oynamasının kendisine çok şey kattığını düşünen Russ Smith, “Galatasaray ile yaşadığım ilk Avrupa deneyimim beni çok değiştirecek. Buradan ayrılırken, geldiğimden daha fazlasını öğrenerek gidiyorum. Birçok yeni oyun tarzı öğrendim. Bu deneyimimden de asla pişman değilim” dedi.

Galatasaray Kulübü’ne teşekkür eden Amerikalı guard, “Bundan sonrası için Galatasaray için en iyisini diliyorum. Takım arkadaşlarım ve coach’lar benim bu deneyimimi unutulmaz kıldı. Bununla ilgili bir şeyler yazmayı ileride çok isterim” ifadelerini kullandı.

@basketball.com.tr
 
Yolu açık olsun, ben daha önceki röportajlarından gördüğüm kadarıyla kafası çalışan bir adam olduğunu düşündüğümü söylemiştim, bugün de güzel bir şekilde veda etmiş bizlere..Ben de kendisine her şeyin en güzelini diliyorum.Bundan sonra her şey kendisi için iyi olur umarım ve daha da önemlisi umarım gelişimine katkı sağlayabilecek koçlarla çalışır ve potansiyeline ulaşır.

Daha önce de söylediğim gibi bence kullanamadık kendisini, evet çok hamdı kabul ediyorum ama bu da avrupada ilk sezonu olan bir oyuncu için çok doğal.Ataman da düzgün şans vermedi kendisine, verdiği bütün şanslar bence göstermelikti.Daha ilk resmi maçta ilk hatasından sonra oyuncuyu kenara alarak kaybetti, bu da Russ'ın mental olarak geriye gitmesine ve özgüvenini kaybetmesine sebep oldu.Ergin Ataman 'genç bir oyuncu nasıl kaybedilir'i bir kez daha gösterdi,umarım mental olarak kuvvetlenir ve yeteneklerini sergileyebileceği bir platformda güzel yerlere gelir Russ Smith..Bize gelince biz de yetenekli bir oyuncuyu kaybettik, bu filmin bir benzerini Nolan Smith'te de görmüştük, Duke çıkışlı oldukça yetenekli bir oyuncuydu ama Galatasaray tecrübesi onun kariyerine sekte vurmuştu, umarım Russ Smith için de aynı senaryo gelişmez.Yolu açık olsun ama başka bir koçun elinde daha farklı bir performans alabilirdik diye düşünüyorum.
 
Baştan yanlış transfer olduğu belliydi ancak bunda en az suç Russ'taydı. İstese kalıp çatır çatır parasını alabilirdi. Karakterli oyuncuymuş. Yaşadığı onca kötü olaya rağmen giderken yazdıkları da çok güzel. Bu asil davranışıyla geldiğinden beri kendisine her türlü kötü muameleyi yapan Ataman'ın biraz olsun yüzü kızarmıştır umarım. Yolun açık olsun vitaminsiz guard:)
 
Russ'un ayrılmadan önce son yazdıkları her şeyi özetliyor bence: "Bir kişiden çok büyük şeyler bekleyip, ona hiç şans vermemek çelişkidir." Yolun açık olsun Russdicolus...


 
Ben de kullanamadığımızı düşünenlerdenim. Kesinlikle çok iyi bir potansiyeldi kendisi sadece her Amerikalı gibi uyum sürecini aşması gerekiyordu ama hocam sağolsun kendisini çok güzel itibarsızlaştırdı. Yine de güzel konuşmuş ayrılırken bravo, yolu açık olsun.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Ahmet Kandemir 'Allah Ergin Ataman şansı versin' diyordu. Russ'un bu şekilde ayrılması aklıma bu sözü getirdi.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Top sürmeyi öğrensin önce karşısında savunmacısı varken.
Kör ölür badem gözlü olur ya o hesap. İki manidar laf etti diye sanki bana oldu Jason Kidd. Gerçi koç sıfatıyla takımın başındakini biraz tanısaydı zaten hiç gelmezdi takıma.
 
Basketbol oynayan birisi gayet iyi anlayabilir . Üst düzey bir yetenek , NBA- Avrupa kuralları ve sistem değişikliğine uyum sağlayamaması gerçekten kötü oldu benim gözümde . 3 kişi eksiltip bu kadar kötü tercihler yapmasında kesinlik Ergit Ataman ' ın suçu olduğunu düşünüyorum . Bir insanı övüp övüp sonra bir anda bütün suçu üstüne atarak daha daha yererek yaklaşırsan o insandan ne başarı ne de mutluluk bekleyebilirsin ki Russ bu konuda çok mütevazi davrandı hiçbir kötü cümlede ve kötü açıklamada bulunmadı . Kendisine anlayış gösterecek ona bilgiler öğretecek bir antrenöre ihtiyacı vardı ve üzülerek söylüyorum ki Ergin Ataman genç oyuncu ve oyun öğretme konusunda gerçekten Avrupa ' nın en başarsısız antrenörüdür . Elindeki genç oyunculara hiçbir katkısı olmadığını düşünüyorum bunun birçok örneğini gördük (Kristian Nikolov ) u16 17 Avrupa Kupaları sayı ve asist kralı genç oyuncu 1 sene boyunca bench te oturarak 2. lig basketbolcusuna dönüştü ki işlenebilseydi çok keskin bir gard olacağı kanısındaydım . Velhasıl Russ ' a gelirsek umarım düzgün bir antrenörle düzgün bir sistemin içinde Avrupa ' yı sallar ve gerçek kimliğini bulur . Gitmesi takımımız için iyi kendisi için daha daha iyi oldu . Yolu açık olsun :
 

Üst