Russ Smith

Ergin Ataman'ın maç sonrası Russ Smith açıklaması :

''Russ Smith genç bir oyuncu. Hayal kırıklığına uğradık bu performansıyla. Yaz döneminde çok ışık veriyordu. Bu hafta da son iki antrenmanda müthiş bir performans verdi. Geçen hafta vazgeçmiş gibiydim ama öyle bir antrenman temposu yaptı ki bugün bir kez daha şans vermek istedim. Mental bir sıkıntısı var. Bu akşam yine faydalı olamadı. Heyecanlanıyor mu bilmiyorum. İleride kadromuzda olmaya devam ederse yine deneriz.”
 
Bir maç da öyle deneyelim. Nasılsa Euroleague'de bu sene averaj takımıyız. 40 tane yiyiverelim. Koçun buradan çevirebileceğine inancım pek kalmadı. Doğuş maçı hedefte değilse başlansın. Belki bir iki maç 30 sayı atar da Çin ligine satarız devre arası.

A0001 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Hiç değilse sezon başında yerine Justin Carter'ı geri alsaydık. En azında 900 bin cebimizde kalırdı ve Russtan daha fazla verim alırdık kendisinden.
 
Gün içerisinde yüzde yüz bilgi geçilmese de çıkan haberler Russ Smith döneminin kapandığını ortaya koyuyor. Galatasaray kariyeri çok kısa sürmüş oldu. Her iki taraf içinde çok başarısız hamle oldu.
 
Kendisi alt yapıya gönderildi Zaten büyük ihtimal maaşını doğru düzgün alamıyordur . 1aya kalmaz kendisi gider ABD ye bizde ona olan 700-800 bin dolar olan borcu 2 m dolar olarak öderiz 2 sene sonra bize açtığı davayı kazanarak .
 
Russ smith transfer edildiginde ilk işim oyuncunun bir kac dakikalık skor ürettigi videolar yerine oturup bir macını tamamen izlemek oldu . Macin tamamini izledikten sonra aklımdan geçen tek şey ; maalesef 'Olmayacak' oldu . Burada Russ smith'e 60 sayı attıgı macın videoları ile methiyeler düzülürken ; ben bu oyuncunun topu kendi yarı sahasından digerine taşıyamadıgını gördüm .

Bodoslama iceri penetre edip uzunların blok ortalamalarına katkı yaptıgını gördüm . Hayatinda basketbol izlememiş birisine smith'i gösterip '' bu oyuncu hangi spor branşında forma giyiyor ' diye sorsan eminim en son söyleyecegi şey basketbol olur . Bizler gibi ortalama basketbol izleyicileri tek bir mac ile oyuncun fotokopisini cekerken , koskoca Galatasaray kulubu böyle bir oyuncuya bu paraları nasıl verebiliyor aklım almıyor !

Ve smith ile ilgili unutmayacagim en önemli detay , yılların tecrübesi Ergin Ataman'ın Russ smith bir kac yil icinde Eurolig'in en önemli oyun kurucusu olacak demesi oldu.
Şimdi ise oyuncuyu göndermek icin bin türlü film çeviriyoruz. Gercekten yakışmıyor . Russ'ın burda en ufak kabahati yok . Suc tamamen Staff'ın ...
 
İhale russ Smith'e kalmış gibi görünüyor,hep söylediğim gibi çok kolay vazgeçildi ve şans verilmedi..bunun da Ergin Ataman'ın ''adam yönetememe'' ''verim alamama'' durumlarından biri olduğunu düşünüyorum.

bir yerde altyapı ile antrenmanlara çıkacak diye okudum, bu da oyuncuya gitmesi adına yapılan mobbing'in devamı olarak nitelendirilebilir.yanlış yapıyoruz, ödeme sorunları,mobbing,oyuncuları taraftarın ve medyanın önüne atmak saha içi zararlardan daha çok saha dışı zararlar veriyor şubeye.
 
Olanlara bakıyorum da senaryo resmen. Ataman zaten bahane arıyordu Russ'ı göndermek için, eline bir fırsat geçmesini bekliyordu. Şansına tam da bu olay cereyan edince hemen işe koyuldu. Dikkat çekmemek için Dentmon'ı da kadro dışı bıraktı önce. Fakat başından belliydi hedefin Russ olduğu.

Yani bir süreç anca bu kadar kötü yönetilebilirdi. Russ'ın gelişine, Ataman'ın ilk açıklamalarına hiç girmiyorum bile fakat şu kadro dışı olayında bile resmen haksızlık var. Madem "burası Galatasaray" diyerek argo tabirle bir racon kestin, o zaman sözünün arkasında duracaksın. Ya ikisini de affedeceksin, ya ikisini de cezalandıracaksın. Dentmon'a ihtiyacın var diye, iyi oynuyor diye tolerans gösteriyorsan nerde kaldı senin otoriten? Hani burası Galatasaray'dı? Performans ile disiplinsizliği nasıl örtbas ediyorsun?

Russ'ın gitmesini ben de istiyorum, özellikle bu yaşananlardan sonra hiç katkı veremeyeceğini düşünüyorum lâkin bir insana da bu kadar etik dışı muamele edilmez. Ayıptır, günahtır, yazıktır! O oyuncunun yerinde olmak istemezdim kesinlikle. Bir koç oyuncu psikolojisi konusunda Ataman'dan daha beceriksiz olamaz sanırım.
 
Kendisi tanımadığı bir ülkede bir takımda istenmediğini bildiği halde diretmekte doğru değil tamamen para odaklı geleceğini düşünmüyor.
 
Hocam böyle spor olmaz. Ben böyle kazanmak istemiyorum. Alavere dalavere ile işler çevirmek, mobbing uygulamak oyuncuyu bıktırmaya çalışmak ben kabul etmiyorum böyle spor ahlakını.
Russ istenmediği, verim alınamadığı için gönderilmeye "çalışılıyor". Sıkıntı burda oturur konuşursun olmuyor arkadaş senle dersin ama bunları yapmak...

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
5 cm uzun olsa başka seviyede oynar o hızla ama fizik olarak eksik kalıyor bence tarzi dentmon gibi değil penetre üstü daha etkili ve bu sertliklere dayanmasi zor..

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Başarılı olmak için her yol mübahtır şeklindeki bir yaklaşım Galatasaray'da olmamalıydı. Russ silah zoru ile sözleşme yapmadı. Bir şekilde ondan kurtulmak için oyunlar çevriliyorsa, mobbing yapılıyorsa kusura bakılmasın ama spor ahlakı çerçevesi içinde bunun şikeden farkı yok.
Russ davayı açar, kazanır bence kazanmalı da, Galatasaray tazminat öder. Bunun hesabını kim verecek?
Paradan daha önemlisi ise Russ'un maruz kaldığı muameleden ötürü yaşadığı sıkıntının hesabını kim verecek? Ama O da 1 milyon dolar (yaklaşık) alıyor söylemi bile kurtarmaz.
 
Transferin başından sonuna ödenen paralara vs Ergin Ataman suçludur. Orası tamam . Russ da suç yok ancak Ergin Atamanın dediği gibi konular varsa eğer yani sakatım deyip antrenmanlara çıkmaması tedavi kabul etmemesi felan... Bence bu konuda fazla insaflılar. Ben yetkili olsam açık ve net sabah Tuzla öğlen de Beylikdüzüne antrenman koyardım istiyorsa gelmesin. Canım sıkıldı mutsuzum oynamıyorum gibi bir hareketler profesyonellikte yoktur arkadaş. Yaparsan en amatör ağır muamele ile karşılaşman lazım. En Başta bunu Florya da hala antrenmanlara çıkan Jem Karacan, Endoğan ve Umut a uygulayacaksın
 
Ribéry 2


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Abi ribery de başka işler olduğu konuşuluyor zaten marsilyaya gideceği falan önceden belli imiş. Bir nevi hülle olduğu iddiası var. Ne kadar doğru bilmemekle birlikte bu oyuncu transferlerinde o kadar çok komisyon işi dönüyor ki yapılmadığını iddia etmek çok güç. Lanet olsun endüstiriyel futbola..

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Üst