Şike Operasyonu!

Etik kurul; Fenerbahçe, Sivas ve MİY'da ciddi bulgular var diye rapor veriyor, UEFA; en ufak bir şüphe bile varsa küme düşürün diyor, MAA; savunma almadan olmaz diyor. O zaman olacakları söyleyim....

İddianame hazırlanınca gizlilik kalkacak. Tahminen yıl sonunu bulur diye düşünüyorum. O zamana kadar lig oynanmaya çalışılacak. FB deplasmanlarda şikeci diye anılacak ve olaylar çıkacak. Deplasmana seyirci götürülmesi yasaklanacak. MAA bu şekilde ligin daha çok ilgi çektiğini düşünüyor heralde ki marka değerinden bahsediyor sürekli. Devre arasında birçok takım küme düşürülecek sezon ortasında. Bu seneki lig yarım devre oynanacak tahminen 12-14 takım arasında. UEFA 5 yıl Türkiye'yi Avrupa Kupalarından men edecek bulgular olduğu halde şikecileri gönderdiğimiz için.

Başbakan'da hala olimpiyatları şikenin meşru olduğu bir ülkeye getirmeye çalışıyor. Bırakında bari atletizm temiz kalsın...

Etik kurul; Fenerbahçe, Sivas ve MİY'da ciddi bulgular var diye rapor veriyor, UEFA; en ufak bir şüphe bile varsa küme düşürün diyor, MAA; savunma almadan olmaz diyor. O zaman olacakları söyleyim....

İddianame hazırlanınca gizlilik kalkacak. Tahminen yıl sonunu bulur diye düşünüyorum. O zamana kadar lig oynanmaya çalışılacak. FB deplasmanlarda şikeci diye anılacak ve olaylar çıkacak. Deplasmana seyirci götürülmesi yasaklanacak. MAA bu şekilde ligin daha çok ilgi çektiğini düşünüyor heralde ki marka değerinden bahsediyor sürekli. Devre arasında birçok takım küme düşürülecek sezon ortasında. Bu seneki lig yarım devre oynanacak tahminen 12-14 takım arasında. UEFA 5 yıl Türkiye'yi Avrupa Kupalarından men edecek bulgular olduğu halde şikecileri gönderdiğimiz için.

Başbakan'da hala olimpiyatları şikenin meşru olduğu bir ülkeye getirmeye çalışıyor. Bırakında bari atletizm temiz kalsın...
Haklisin abi, belki böylesi daha hayirli olur.

Eee Galatasaraylı diye giden Cüneyt Tanman var ancak emre yi savunur onlar. Bizim o binada söz hakkımız yokki orası fener yuvası feneri kurtarırken hüsnü gürelide biraz uğraşıp bjk yı çıkardı kenara allahtan bizim adımız yok. Yoksa şike ile alakasız bizi küme düşürür bunlar. Ki MAA demedimi kupalarını alırız diye tipik Fenerli adam...

bu konuda yapacağımız net şeyler var öncelikle ligtvleri iptal ettirmeliyiz,evimizdeki hermaç stadı doldurup sürekli federasyon aleyhine protesto yapmalıyız.ayrıca başkanımız en sert açıklamayı yapmalı,fb-bjk kurtarılıyor şaka gibi..kurtarma oyunu oynuyoruz..bence gs gerekirse havuzdan çekilmeli bu rezil oluşumun içinde olmamalı..

Galatasaray yonetiminin cok guclu bir durus sergilemesi lazim.Besiktas ve Fenerbahce yonetimleri arasinda sike kardesligi olustu cunku her ikiside ayni yolun yolcusu.Ve suc ortagi olduklarindan surekli birlikte hareket edeceklerdir.Husnu Gurelinin konusmasindan Besiktasla ilgilide bilinmeyen cok net deliller oldugu ortaya cikiyor Besiktasta durum boyleyse Fenerbahceyle ilgili baska ne tip belgeler gorecegiz iddianamede kimbilir.

Bu süreçte, temiz spor yerine kirliliği yücelten, bir anda içerideki insanları ve adı geçen kulüpleri mazlum gibi gösteren bazı medya kuruluşları, Lig TV, NTV, NTV Spor, NTVMSNBC, Hürriyet vb. açıkça kulübümüz tarafından protesto edilmeli diye düşünüyorum. Kulüp yönetimi bağımsızlıktan uzak, taraflı yayın yapan bu kurumlara yaptırım uygulamalı. Ünal Aysal bundan bir süre önce yaptığı ve her kelimesine katıldığım açıklamanın bir benzerini yapmalı. Galatasaray'ın sadece futbolda değil, her branşta, kirli işlere tepki vereceği vurgulanmalı. Süreci acz içinde yöneten Futbol Federasyonu'na tepki gösterilmeli. Türkiye Futbol Federasyonu başkanı tarafsız olmak zorunda olduğu için, herhangi bir branşta başka bir spor kulübünün sponsorluğu kabul edilmemeli, buna tepki gösterilmeli. Bunlar yapılmadığı taktirde, insanlar içeride de dışarıda da olsa farketmez, bu zihniyet devam eder. Biz de herhangi bir branşta Fenerbahçe şampiyon olsun diye atılan taklaları daha çok izleriz.

Sadece iki örnek vereceğim. Hakemlerin doğrudan karışamadığı iki spor dalı: Kürek ve yüzme. Bakın bakalım geçen yıl ve bu yıl şampiyon kim olmuş. Adil yarışma olduğunda ezeli rekabet güzel oluyor. Ancak bu adil yarışma birileri tarafından bir şekilde bozulduğunda, 'tek büyük, cumhuriyet, 5'i bir yerde' gibi hak edilmemiş laflar ortaya çıkıyor. Bu düzene dur diyecek olan da Türkiye'nin ve Avrupa'nın en güçlü camialarından Galatasaray camiasıdır. Bugün karşı çıkılmazsa, atı alan üsküdarı geçer. Biz istediğimiz kadar basketbolda, futbolda, voleybolda iyi kadrolar kuralım yenilgi kaçınılmaz olur.

Kurek ve yuzmedede oyunlar yapiyorlar.Yuzmede ukraynalilari devsirip bu noktalara geldiler.Bu ukraynalilarin devsirilmesi hikayeside baslibasina ilginc uc kagitciliklarla dolu hikayeler.Yuzmede doping yaptilar zamaninda federasyon dopingli sporcunun derecesini kabul ederek fenerbahceyi sampiyon yapti.Masa tenisinde bile uc kagit yapiyorlar o yuzden sadece futbol,basketbol,voleybol sanilmasin.

Kurek ve yuzmedede oyunlar yapiyorlar.Yuzmede ukraynalilari devsirip bu noktalara geldiler.Bu ukraynalilarin devsirilmesi hikayeside baslibasina ilginc uc kagitciliklarla dolu hikayeler.Yuzmede doping yaptilar zamaninda federasyon dopingli sporcunun derecesini kabul ederek fenerbahceyi sampiyon yapti.Masa tenisinde bile uc kagit yapiyorlar o yuzden sadece futbol,basketbol,voleybol sanilmasin.

kesilikle çok doğru söylüyorsun adamlar her yerde pislik sadece profesyonel branşlarda değil amatör branşlarda bile.

Galarasaray hegemonyasını ancak böle dindirebiliyorlar.

"Bilmediğimiz tek oyun masa başı oyunları"...

Ya ben nedense kararın ertelendiğini düşünüyorum yani düşme olur ve sezon içinde olur bu daha iyi olmaz mı neden seviniyor fenerliler anlamıyorum olaylardan ben mi bir şey anlamadım iddianame açıklandıktan sonra küme düşme olmaması imkansız hadi onuda geçtim yapamadılar 2 yıl sonra dava sonuçlanır yine giderler ? artık böyle bakıyorum olaya .

Ya ben nedense kararın ertelendiğini düşünüyorum yani düşme olur ve sezon içinde olur bu daha iyi olmaz mı neden seviniyor fenerliler anlamıyorum olaylardan ben mi bir şey anlamadım iddianame açıklandıktan sonra küme düşme olmaması imkansız hadi onuda geçtim yapamadılar 2 yıl sonra dava sonuçlanır yine giderler ? artık böyle bakıyorum olaya .

Onur fenerin kaçarı yok onlar için en iyi ihtimal şampiyonluğun silinmesinin yanında eksi puanla başlamaları şuan sadece zaman kazanıyorlar ama seninde dediğin gibi kendi zararlarına iddanamede açıklanacak ozamanda diyeceklerki dava sonucunu bekliyecez aslına bakarsan kararın ertelenmesi her türlü fenerin zararına şike mahkemece sabit görülürse fener ne tahkime gidebilir be casa ama işi yargıya bırakmadan karar alınsaydı fenerin cezası indirime uğramıştı bile yunanistanda olduğu gibi
fener lobisi yanlış politika izliyor bence birde işin şu boyutu var bu pislikler feneri kurtarmak adına gerekirse Türk futbolunu batırılar şu an izledikleri politikayla feneri kurtarma şansları yok bence kendilerini savcının eline bıraktılar savcı fenerin ipini zaten çekmiş

En kritik 5 maç !

Etik Kurulu'nun "Bazı maçlarda şike, şike teşebbüsü, teşvik, teşvik primi teşebbüsü kanaati oluşmuştur" raporunun ardından gözler bu maçlara çevrildi.

Futbol Federasyonu’nun ‘lige aynen devam kararı’ yeni tartışmaları da beraberinde getirirken, dikkat çekici noktalardan biri de Başkan Mehmet Ali Aydınlar’ın bir bölümünü okuduğu Etik Kurulu’nun raporunda bazı maçlarda şike, şikeye teşebbüs, teşvik primi ve teşvik primi teşebbüsü kanaatine ulaşılması oldu.

Kurulun bu raporu doğrultusunda federasyon küme düşürme kararı da alabilirdi ama temkinli davranmayı tercih etti. Dosyada en ufak bir açık nokta kalmaması adına gizliliğin kalkıp savunmaların alınmasını beklemeye karar verdi. Etik Kurulu üyeleri 15-20 maçı şüpheli görüyor. Şimdilik bu maçlardan 7-8’i için kanaatler oldukça yüksek. Bu karşılaşmaların bazılarında şike ya da şikeye teşebbüsün olduğuna yönelik kesin deliller var. Bazılarında da teşvik ya da teşviğe teşebbüse yönelik eylemler mevcut.

İŞTE 'KARANLIK' BULUNAN O MAÇLARIN DÖKÜMÜ:

* Trabzonspor-Bursaspor (Teşvik primi teşebbüsü)
* Eskişehirspor-Trabzonspor (Teşvik primi)
* Fenerbahçe-İstanbul BŞB. (Yüksek şike kanaati)
* Fenerbahçe-Ankaragücü (Şikeye teşebbüs)
* Trabzonspor-İstanbul BŞB. (Teşvik primi teşebbüsü)

Bunlar dışında kurulun şüpheli maçlar listesinde Eskişehir-Fenerbahçe, Gençlerbirliği-Fenerbahçe, Bursa-İstanbul BŞB maçları bulunuyor. Ancak bu üç karşılaşma, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası’nın yürürlüğe girdiği 14 Nisan 2011 tarihinden önce oynanmış. Dolayısıyla suç kapsamına girmiyor ve kulüpler adına bir yaptırım söz konusu değil.

Fenerbahçe’nin Buca, Karabükspor ve Sivasspor maçları da inceleme kapsamında ama Etik Kurul’da bu maçlar için şu ana kadar oluşmuş net bir kanaat yok.

BEŞİKTAŞ VE TRABZON'UN BAŞI DERDE GİREBİLİR
Listedeki maçların çoğunluğu Fenerbahçe ile ilgili olsa da Beşiktaş ve Trabzonspor’un da şüpheli konumları devam ediyor. İstanbul BŞB kupa finali nedeniyle Beşiktaş şikeye teşebbüs suçlamasıyla karşı karşıya. Fenerbahçe-Karabük ve Sivas-Fenerbahçe maçları nedeniyle de teşvik ve teşvik primine teşebbüs suçlamalarıyla Trabzonspor’un başı dertte.

Kurul üyelerinde bu takımlar için şimdilik her ne kadar net bir kanat oluşmasa da gizliliğin kalkmasının ardından ortaya çıkabilecek ek bilgi ve belgeler Beşiktaş’ı da Trabzonspor’u da bir anda küme düşürme cezaları ile karşı karşıya bırakabilir. Çünkü şikenin yanı sıra şikeye teşebbüsün de teşvik priminin de cezası küme düşürme.
Kaynak: Habertürk

Ahmet Altan:

Diyelim ki şu son çıkan ve "şikeyi" suç sayan yasa yok, savcılar bir soruşturma açmadı ama şu anda savcının elinde bulunan belgeler Federasyon'un elinde.

Federasyon ne yapacaktı?

Ortada bir iddianame olmayacağına göre demek ki "şikeye" karar vermeyecekti.

Şike serbest olacaktı.

Öyle mi?

Elde hangi kanıt, belge, itiraf olursa olsun, savcının iddianamesine girmeyecek hiçbir şike kuşkusu Federasyon'u ilgilendirmeyecekti.

Öyleyse neden bir federasyona ihtiyaç var?