Spor Gündemi

Kısa ve başlık açılamayacak haberlerin toplandığı bir yer olmadığını fark ettim. Varsa da çok gerilerde kalmıştır. Bundan sonra bu tür haberleri burada paylaşalım.

Mesela bu hafta Dünya Halter Şampiyonası var. Bizim sporcularımız da madalya aldı ama pek ilgi gösteremedik. Üstelik şampiyona da Antalya'da.

Bu arada Çinliler Yao'dan sonra şimdi haltercileri ile ufak insanlar olmadıklarını ispat ettiler. Madalyaları tek tek topluyorlar :)
 
Keremcim ben kendi çapımda ilgi gösterdim ama çaresiz kaldım..
Halter Federasyonunun sayfasında bile milli takım listemiz yok..
Taner Sağır'ın katılıp katılmadığını öğrenebilmiş değilim hala..
Şampiyona için özel bir site hazırlanmış, orada da müsabaka katılım listeleri ve sonuçlar yok..
Yani bir yarışma bitiyor ama netice listesi internet sitesinden açıklanmıyor..
Bu kadara amatörce bir site olamaz..
Biraz daha forse etsek bazı bilgilere ulaşırız ama şampiyonanın resmi sitesinde bu bilgilerin olmaması tek kelime ile rezalet..
İşte site;

http://www.antalya2010wwc.com/index.html
 
Aynen abi, ben de bulamadım kimin katıldığını falan. Başta federasyon olmak üzere, yayınlamasına rağmen TRT ve yayınlamayıp ilgi de göstermeyen spor basını bizi mahrum bıraktı. Halter de en sevdiğim sporlardan biri üstelik. Akşam 69 kg erkekler var ama bizden biri var mı bilemiyorum malesef.
 
Evet Kerem.. Biz de bilmiyoruz :(
Şöyle söyleyebilirim, bu turnuvayı zaman zaman Eurosport bile canlı yayınlıyor..
Eurosportta görüp merak eden bir dünya vatandaşı internet sitesine girdiğinde yarışmacıları ve neticeleri göremiyor..
Rezalet bu işte..
 
69 kg B
Ekrem Celil

69 kg A
Mete Binay

77 kg A
Semih Yağcı

94 kg D
Resul Elvan

75+ kg B
Ümmühan Uçar

85 kg B
İzzet İnce

Kaçırdığım olabilir ama demek ki bundan sonra madalya umudumuz pek yok :)
 
İzzet, gümüş veya bronz getirebilir. Diğerlerine nazaran daha başarılı biri. Dünya şampiyonasındaki duruma göre -daha fazla başarılı olamayacağımız düşünüldüğünde- olimpiyatlara 4 halterciyle katılıyoruz. 3 kesin denilebilir. Nurcan, Sibel, Taner...
 
evet öyle görünüyor..
taner sağır konusunda neden kamuoyu bilgilendirilmiyor anlamıyorum..
Sadece dizinden sakat olduğu ve ameliyat geçirdiği biliniyor..
19 yaşında olimpiyat rekoru kırarak şampiyon olan, 2 sene sonra dünya şampiyonasında altın kazanan bu sporcumuzu, Çin'deki olimpiyatlardan sonra kimse görmedi..
Başka bir ülkenin böyle parlak bir sporcusu olda durumu an be an takip edilir..
Henüz 25 yaşında..
Tek merak ettiğim O..
Çünkü biz Süreyya Ayhan, Eşref Apak tecrübeleri yaşamışız..
Bu çocuğu da kaybettiysek haberimiz olsun..
 
Şöyle bir bilgi var Taner'le ilgili:
13 Eylül?de Antalya?da başlayacak Dünya Şampiyonası?na hazırlanmak üzere 3 ay önce antrenmanlara başlayan sporcu, yine ağrıları artınca şampiyonaya katılmaktan vazgeçti. Doktorların omurgasının ancak ameliyatla düzeleceğini belirtmesine rağmen haltere devam edebilmek için bıçak altına yatmaktan kaçınan Sağır, tambir açmaz içine düştü. Aylardır antrenman yapamayan milli halterci, ameliyat olmakla haltere veda etmek arasında büyük bir ikilemyaşıyor. Genç halterci için en ağırı ise kendi ülkesinde favori olduğu bir dünya şampiyonasını tribünden izlemek olacak. Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Taner?i kaybetmek istemediklerini ancak durumun iyi olmadığını söyledi ve ?Omurgası bitik, ameliyat gerek. Gençken madalya için çok fazla yüklenilmiş? dedi.
 
Mete Binay koparmada altın madalya kazanmış ama silkme ve toplamına ulaşamadım. Allah'ta Türkiye'de turnuva yoksa buna da ulaşamazdım :)

160 ile birinci olmuş ve 166 ile de Dünya Rekoru denemiş, kaldıramamış.

Ekleme: Toplamda da üçüncü sırada yer almış. 1 altın, 1 bronz getirmiş yani.
 
Forumumuzda snooker seven ve takip eden arkadaşların olduğunu biliyoruz..
2010-2011 sezonu yeni açıldı ve şu anda World Open Series, Glasgow'da oynanıyor..
Bu oyun tarihinin gördüğü en yetenekli oyuncu Ronnie -The Rocket-O'Sullivan iki gün önce bir masadan alınabilecek en yüksek sayıya yani 147 ye ulaştı..
Çok zevkli şekilde maçlar devam ediyor..
Bugün çeyrek finaller başlayacak.
 
Bugün Snooker'in en önemli adamı Ronnie O'Sullivan Hendry ile oynuyor. Hendry de Snooker tarihinin yaşayan efsanelerindendir. Gerçi artık eski formunda olmasa da sonuçta Hendry o. Sullivan'dan önce gördüğüm son 147'yi o yapmıştı. Üstelik harika bir 3lü kombinasyonla. Güzel maç olacak ilgilenenler kaçırmasın.
 
Sühan Cem' Alıntı:
Bugün Snooker'in en önemli adamı Ronnie O'Sullivan Hendry ile oynuyor. Hendry de Snooker tarihinin yaşayan efsanelerindendir. Gerçi artık eski formunda olmasa da sonuçta Hendry o. Sullivan'dan önce gördüğüm son 147'yi o yapmıştı. Üstelik harika bir 3lü kombinasyonla. Güzel maç olacak ilgilenenler kaçırmasın.

onların arasında derin bir husumet vardır, yıllar öncesine dayanan..
birbirlerini hiç sevmeyen ve bunu açık açık söyleyen oyuncular..
hatta bir maçta ronnie, maçın ortasında uyuz olup hendry'nin elini sıkıp maçı bırakmıştı da bilmem kaç bin pound ceza almıştı..
steven -golden boy - hendry, 80-90 lı yılların en büyük oyuncusu.
Bu yüzden lakabı "golden boy ".. İskoçların gururu..
Güzel maç olur, adam gibi konsantre olursa Rocket ezer..
Öğleden sonra olduğu için ben yine izleyemem..
akşam neil robertson!ı izleyeceğiz artık.
 
bugün akşamüstü yarı finaller, gece de final var snooker world open'da..
finalin sonunu yakalarsak iyidir..

Ronnie O'Sullıvan- Peter Ebdon..
N.Roberston- Mark Williams..

N.Robertson son dünya şampiyonu ama çok iyi oynamadı bu hafta.. Bence Mark Williams kazanır orayı.. Finali Ronnie ile oynarlar.. Ronnie 6-3 kazanır diyorum..

Bu arada Sullıvan-Ebdon eşleşmesi ilginç.. Ronnie en hızlı oynayan oyuncu ve bu yüzden lakabı Rocket.. Ebdon ise çok yvaş, çok ağırkanlı.. Yavaş oynaması nedeniyle rakipleri sıkıntıdan, gerginlikten bunalıyor ve soğuyor maçtan.. Bir de Ebdon şalvar gibi bir şey giyer ki hastasıyım.. Bir süredir Dubai'de yaşıyormuş. Araplara özendi herhalde..
 
Robertson dün Ronnie'yi 5-1 yenerek şampiyon oldu. Ronnie konsantre değildi. oyunu çevireceği bir anda da sarı topla beraber beyaz topu deliğe düşürünce kırmızı topda soteye kaldı robertson oradan geldi oyunu bitirdi. Robertson'un şu an dünya lideri olması oldukça ilginç. Tek sempatim Avustralyalı olması :)
 
Sühan Cem' Alıntı:
Robertson dün Ronnie'yi 5-1 yenerek şampiyon oldu. Ronnie konsantre değildi. oyunu çevireceği bir anda da sarı topla beraber beyaz topu deliğe düşürünce kırmızı topda soteye kaldı robertson oradan geldi oyunu bitirdi. Robertson'un şu an dünya lideri olması oldukça ilginç. Tek sempatim Avustralyalı olması :)

ben sonuna yetiştim ama şaşırmadım..
robertson çok iyi oyuncu sühan.. bu gerçek..
tesadüfen dünya şampyionu olunmuyor..
rocket kafasına göre zaten..
canının istediği maçı kazanır..
 
Devletin Ankaraya 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası için yaptırdığı salona Turgay Demirel çöreklenmiş durumda. Bilardo şampiyonası için Bilardo Federasyonu başvuru yapmış ve TBF 100 Bin Lira kira bedeli istemiş. Bilardo Federasyonunun yıllık kazancı 400 Bin Lira. Düşünün artık... Herşeyi geçtim bu şampiyonayı başka ülke yapmıyor. Türkiyede ülkenin başkendi Ankarada Türkiye Cumhuriyetine bağlı Türkiye Bilardo Federasyonu düzenliyor.

Bahsedilen salon devlet tarafından yani dolaylı olarak senin benim yani halkın paraları ile yapıldı. Daha sonra iktidar yalakası Turgayın eline teslim edildi. İstediğim atı koştururum içinde mantalitesi ile salonun sahipliğini yapıyor.

Ne diyelim yakışır...

K.çınız sıkıştığında Sinan Erdemi betonlar dökerek orayı sadece basketbol oynamaya müsait bir salon yaptığınız için de teşekkürler...

Bu da yakışır...
 
Tugay Aktepe' Alıntı:
K.çınız sıkıştığında Sinan Erdemi betonlar dökerek orayı sadece basketbol oynamaya müsait bir salon yaptığınız için de teşekkürler...

Bir teşekkür de şuradan gelmişti:

"2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere İstanbul'a gelen Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) İnceleme Heyeti üyelerinden Prof. Dr. Helmut Digel, organizasyona 18 ay kala hala organizasyonun yapılacağı tesisin ortada olmamasının
Daha önce çok amaçlı planlanan ancak basketbola tahsis edilen Sinan Erdem Spor Salonu'nun planlamasında yapılan değişiklikten ne kendilerinin ne de Mehmet Terzi'nin ''çok mutlu olmadığını'' söyleyen Digel, ''Var olan salona atletizm pisti eklemek mümkün değil. Artık önümüze bakmalıyız. Yeni bir tesisin yapılmasına karar verilmiş. Yapılması gereken, yarışmanın ihtiyacına uygun uluslararası bir arenayı yapmak ve şampiyona için bu tesisi en iyi şekilde hazırlamak'' şeklinde konuştu."

Bu organizasyonun Türkiye'de yapılmasına 2007 yılında karar verilmiş.
Sinan Erdem Basketbol Salonu'nun yanında yeni bir arenada daha yapılacakmış.
 

Üst