Spor Gündemi

Bu sene ne durumda bilmiyorum ama Aberdeen de o ligin 2 büyügünden sonra ilk gelen takimlardan biri. Enteresan sonuclar cikiyor bu sene PSV gidip Feyenoord'u 10-0 yendi simdi de bu.
 
Emre Yüksel' Alıntı:
Başka yazacak yer bulamadım, burada paylaşayım;

Dünya yarışçılık tarihinin tartışmasız en önemli atlarından olan, koştuğu 19 yarışı da kazanan Zenyatta isimli kısrak cumartesi gecesi 5 milyon USD ikramiyeli Breeders Cup Classic ile sahalara veda etmeye hazırlanıyor, bu yarış sonrası annelik görevi için haraya çekilecek..

Şu anda kısrak, yarış için son idmanlarını, hazırlıklarını yapıyor.. Salı sabahı idmanını 12.000 kişi izlemiş ki atların idmanı en geç sabah 7 de falan olur.. Genelde güneş doğmadan başlar...

Yarışı 00.45 de tjk tv veya tay tv den izlemek mümkün..

İşte Zenyatta...

http://farm4.static.flickr.com/3220/289 ... ee2b05.jpg

zenyatta olağanüstü sprint atmasına rağmen yarışı burunla kaybetti ve yenilmezlik ünvanını 20. yarışında bıraktı.. Churchill Downs'daki yarışı 96.000 küsür biletli seyirci izlemiş.. Davetlilerle beraber 100.000 in üzerinde bir kalabalık.. Atın ilgilileri anne olacağını ve artık koşmayacağını söylemişlerdi.. Karar değiştirmedilerse bu, şampiyonun son yarışı oldu..Zenyatta, sahibine yetiştiricilik primleri, sponsorluk ve reklam gelirleri haricinde yaklaşık 6 milyon USD kazandırmış durumda..

Yarış sonrası jokeyi Mike Smith kepini çıkarıp fırlatmıştı sinirle.. Yarıştan sonra ise basın toplatısında , tüm hatanın kendisinde olduğunu, kısrağın aslında bu yarışı kaybetmeyeceğini, tamamen kendi hatasından 2. kaldığını ağlayarak anlattı..
 
Jokeye bak sen vay anasını :)

Hollanda basınını biraz takip ediyorum, şunu söyleyebilirim ki Feyenoord kaynıyor. Ne gençlik aşısı tuttu, ne yeniden yapılanabildiler. Gelen geçen puanını alıp gidiyor. Geçen sene Sparta küme düşmeseydi Rotterdam'ın eğlencesi olacaklardı. Olur da hemşerileri Excelsior'a yenilirlerse o zaman kafadan 5-6 oyuncu yollarlar.

Bu arada, Johan Cruyff Ajax'ın oynadığı oyunu beğenmediğini belirtti. Kendi evinde Utrecht'e ve Den Haag'a yenilen Ajax Twente'nin baya gerisinde kaldı. Cruyff'un teknik direktör olarak görmek istediği kişi ise Frank Rijkaard :)
 
Emre Yüksel' Alıntı:
http://farm4.static.flickr.com/3220/289 ... ee2b05.jpg[/url]

zenyatta olağanüstü sprint atmasına rağmen yarışı burunla kaybetti ve yenilmezlik ünvanını 20. yarışında bıraktı.. Churchill Downs'daki yarışı 96.000 küsür biletli seyirci izlemiş.. Davetlilerle beraber 100.000 in üzerinde bir kalabalık.. Atın ilgilileri anne olacağını ve artık koşmayacağını söylemişlerdi.. Karar değiştirmedilerse bu, şampiyonun son yarışı oldu..Zenyatta, sahibine yetiştiricilik primleri, sponsorluk ve reklam gelirleri haricinde yaklaşık 6 milyon USD kazandırmış durumda..

Yarış sonrası jokeyi Mike Smith kepini çıkarıp fırlatmıştı sinirle.. Yarıştan sonra ise basın toplatısında , tüm hatanın kendisinde olduğunu, kısrağın aslında bu yarışı kaybetmeyeceğini, tamamen kendi hatasından 2. kaldığını ağlayarak anlattı..[/quote:2xhfjhzq]

zenyatta'yı keenland'de binlerce seveni karşılamış..keenland, onun bundan sonra yaşayacağı ve annelik yapacağı, dünyanın en büyük haralarından birisi.. California'da bir yer..Atın sahipleri ve jokeyi de törende hazır bulunmuş.. Zenyatta burada ilk olarak, dünya aygır listesinde 1 numara olan A.P Indy ile çiftleşecek ki bu aygır 4,2 milyon USD bedelle satın alındı ve aşım başı 300.000 USD bedeli var.. Yani Zenyatta'nın sahipleri, A.P Indy kısraklarına aşım yapsın diye 300.000 USD ödeyecek..zenyatta'nın ömrü boyunca kaybettiği tek koşunun son metreleri ;

http://www.horsedocblog.com/blog/wp-con ... shline.jpg
 
Snooker dünyasının , dünya şampiyonası sonrası en prestijli 2. turnuvası olan Birleşik Krallık Şampiyonası başladı ve büyük sürprizlerle , çok çekişmeli maçlarla sürüyor..

Ronny- The Rocket - O'Sullıvan, S.Bingham gibi vasat bir rakibe elendi.. derdi her zaman olduğu gibi konsantrasyon kaybı, sıkılmak, isteksizlik.. 17 frame üzerinden oynanan maçlar ona çok uzun.. Zaten eleğini asmış gibi bir havası var.. Artık çocuklarımla zaman geçimem daha önemli, zaten her şeyi defalarca kazandım demiş.. Bir de artık bir kangrene dönüşen babasının hapiste olma mevzusu var tabii..

Mark- Jester from Leicester- Selby de 1. sınıf bir oyuncu ama elendi Magiure'a.. Magiure da şike söylentileri sonrası düşüşe geçmişti.. Eski dünya 2. numarasıdır..

Mark- the pride of Ireland- Allen müthiş bir yetenek.. Dıng Junhuı'yı 9-8 geçmiş ki Dıng süper bir oyuncudur..

John Higgins'in bir video kaydı çıkmıştı ortaya.. Bahis oynamak için maçı istediği skorla bitirebileceğini, bunun snookerda çok kolay olduğunu söylemişti.. Ne ceza aldı bilmiyorum ama masalara döndü. Grame Dott'u 9-8 zor geçti.. Grame dünya şampiyonası oyuncudur.. Mart-Nisanda patlatır bombayı..

Son dünya şampiyonu Neil -Melbourne Machine- Robertson da 7-0 girdiği maçta Higginson'ı 9-5 geçti.. Neil için söze gerek yok.. Makine çalışıyor..

Diğer tarafta, 90 ların efsanesi, Stephen- Golden Boy- Hendry, kendi gibi eski dünya şampiyonlarından olan Mark Williams'a elenmiş.. Son 8 ve eşleşmeler belli oldu..

mark allen- stuart bingham
s.magiure - john higgins
m.joyce- m.williams
s.murphy- n.robertson
 
Levent Öktener' Alıntı:
bizim parma anlatıyor eurosportta maçları eskiden yazardı da burda..

evet emre özcan.. eskiden yorumculuk yapıyordu, şimdi anlatmaya da başladı levent..bu işin piri olan emre yazıcıol'dur asıl ama o askerde.. askerde yazıcı olmuştur herhalde şeklindeki kötü espriyi de yapmadan geçmeyeyim..

bu arada yarı finale gelindi birleşik krallık turnuvasında;

j.higgins - m.allen
s.murphy - m.williams..

higgins cezası sonrası dönüşü iyi yaptı, mark allen da dişine göre.. başa baş bir maç olur bu..

s.murphy ise dün gece şovlardaydı. tam fit durumda.. n.robertson'ı şova kaçan vuruşlarla geçti.. m.williams ise çok klas bir solak.. dünya umurunda değilmiş gibi oynuyor ama görevi de tamamlıyor..

bence s.murphy- m.allen finali olur.. gönlümden geçen de bu, maçlarda görünen de bu.. eski dünya şampiyonlarından shaun murphy'ye yeni bir şampiyonluk geliyor gibi..

Bu arada S.Murphy evlendiği zaman balayına Antalya'ya gelmiş.. Orada kafasına göre takılırken insanlar bunu tanımaya, konuşmaya, imza istemeye falan başlamış. Shaun çok şaşırmış ve sevinmiş.. Tanınmayı beklemiyormuş.. Hatta orada pool falan oynamış insanlarla.. Bunu da bir yerde anlatıyorlardı ama nerede duydum veya okudum hatırlamıyorum..
 
Madem kötü espri yapmak moda o zaman yukardaki iletideki M.Allen'ın Malik Allen , M. Williams'ın ise Marvin Williams olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Neyse ki buranın moderatörü Sayın yüksel değil de ceza yemeyeceğiz.
 
Deniz Baskın' Alıntı:
Madem kötü espri yapmak moda o zaman yukardaki iletideki M.Allen'ın Malik Allen , M. Williams'ın ise Marvin Williams olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Neyse ki buranın moderatörü Sayın yüksel değil de ceza yemeyeceğiz.

sen bölüme bakma deniz.. ben sınırsız yetkilerle donatıldım. sana sokakta bile ceza verebilirim .. kendini bir anda fenerbasket'de bulursun : ))
 
İdamın kalktığı bi ülkede Fenerbasket'e geçme cezası verilir mi abi ayıp yani bu kadarı da. :)
 
Bugün Üniversitelerarası Kış Oyunları başlıyor Erzurum'da. Organizasyonun çok eksiği olsa da Anadolu'nun bir köşesinde yapılmasından dolayı mutluyum açıkçası.
 
2011 Bayanlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali İstanbul?da

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Bayanlar Avrupa Liginde 2011 yılı Dörtlü Finalini düzenleme hakkını Türkiye?ye verdi.


Buna göre, Türkiye Voleybol Federasyonu, 15-16 Temmuz?da İstanbul'da yapılacak Dörtlü Final maçlarına, Burhan Felek Voleybol Salonunda ev sahipliği yapacak.

Organizatör ülke olmamız nedeniyle doğrudan Dörtlü Final takımlarından biri olan A Bayan Milli Takımımız, grup eleme müsabakaları oynamaya devam edecek. Ancak sıralamada elde edeceği yerin bir önemi olmayacak.

Türkiye, 2009 ve 2010 Avrupa Ligi Dörtlü Finalini de başarıyla düzenlemiş, Kayseri'de düzenlenen CEV tarihinin ilk Bayanlar Avrupa Ligi Dörtlü Finalinde, iki günde 20 bin seyirciyle rekor kırmıştı.

Dörtlü Finallere yoğun ilgi beklediğini belirten Başkan Karabıyık, organizasyona ilişkin duygularını; ?İstanbul seyircisinin Sultanlarımızı en iyi şekilde destekleyip bu rekoru tazeleyeceğine inanıyorum? şeklinde ifade etti.

2011 Erkekler Avrupa Ligi Dörtlü Finali ise Slovakya?nın Kösice kentinde düzenlenecek.


Voleybolmagazin
 
Avrupa Gol Krallığı

İngiltere: Berbatov (Man. Utd.) 19 gol
İspanya: C. Ronaldo (R. Madrid) 22 gol
Almanya: M. Gomez (Bayern) 15 gol
İtalya: Cavani (Napoli) 17 gol
Fransa: Moussa Sow (Lille) 15 gol
Portekiz: Hulk (Porto) 19 gol
Ukrayna: Seleznov (Dnipro) 12 gol
Hollanda: Vlemincks (NEC) 17 gol
Türkiye: Alex (Fenerbahçe) 12 gol
 

Üst