SSL 10. Hafta | Galatasaray 0 - Mersin İdman Yurdu 0

kadro belli olmus
muslera ebue ujfa semih hakan melo selcuk sabri kazım reira elmander
acaba sag bekte sabrimi oynar yoksa eboue mi bence sabrinin oynaması lazım
 
İlk yarı 0-0 bitti. Moritz son dakikada penaltı kaçırdı,Muslera kurtardı.

Felaket bir ilk yarı oynadık.Eboue'nin pasında Elmander'in auta vurduğu top dışında pozisyonumuz yok nerdeyse elle tutulur.Oyun anlayışımıza bakıyorum,sanki maç Mersin'de oynanıyor hep bi orta sahada top çevirmeler sürekli,fenalık geldi ilk yarıyı izlerken.İleride hiç çoğalamıyoruz ve haliyle pozisyon zenginlimiz de kısırlaştı.Görünürde oyun rakip kalede oynandı ama baskı kuramadık bunaltamadık.

İkinci yarı mutlaka birşeyler yapmamız lazım.Kendimize gelmemiz için illa gol yememize veya penaltı kurtarmamıza gerek yok.Zor bir ikinci yarı yaşamayız umarım ilk yarıda olduğu gibi.

Ha bu arada Riera'yı kimse tutamaz sezon arasında...
 
Mersin neler kaçırıyor öyle aman yarabbi.
 
Maçın ikinci yarısını yetiştim 80.dakikaya kadar gol atamamak gerçekten şaka gibiydi ilk yarıda tam bir olay olmuş ama yinede umut var takımda şu playoffa kızıyordum ama meğerse ne iyi bir sistemmiş hiç üzülmüyosun puan kaybedince :)
 
olmayınca olmuyor elmander 4 tane çok net kol kaçırdı ama ikinci yarıdaki oyunu begendim özellikle semihe bisey demek istiyorum hosgeldin yeni bülent korkmaz
 
elmander sanslı gununde olsaydı kazanabılırdık,ikinci yarı ıyı oynadık.ama sabrı ve rıeraya ayrı bı parantez acmak ıstıyorum,bu ıkısıne verılen paraya yazık,takımı resmen yavaslatıyorlar,rıera turıstık gezıye gelmıs bellıkı..gecen hafta ayhan ıyı oynamıs,e fatıh hoca sen nıye bı daha sabrıyı oynatırsın ılk 11de,bu sabrıye tanınan kredıler nerden gelıyor..arkadaslar bı de kazımın bana 1 tane ıyı ozellıgını soyleyebılıecek olan var mı?!!
 
Çok güzel bir maçtı. Eskilerin deyimiyle (hatta belki şu anda bile söylenebilir) 'avrupai' bir futbol oynandı. İlk yarı Mersin daha iyiydi. İkinci yarıdaki futbolumuz bana UEFA kupasını kazandığımız yılı hatırlattı. Tabii küçük farklarla. Bitirici adam ve klas vuruş eksikliği. İleri üçlümüz olarak kabul edeceğimiz Elmander, Sercan ve Kazım top ceza alanına gelene kadar çok iyi, oraya gelince felakettiler. Bence yine de takım tebriği hak ediyor. Mersin'in ve Fırat Aydınus'un da çok iyi performans gösterdiklerini söylemek lazım.
Ve Semih tabii. Övgüyü hak ediyor ve beni mutlu eden asıl şey şu: Bazı 'sözde yıldızlar' gibi tribünlere oynayacak pozisyonda oynamıyor, tam bir görev adamı, savaşan adam...En çok tebrik ona.
 
Fatih Terim ve egoları.Bu sezon ki tek rakibimiz olacaktı ve egolarına 2 puan daha kaybettik.İlle bir farklılık olacak ille ben yaptım bunu ben koydum oldu denecek bir kadro sürecek sahaya.Gene Sabri orta sahada oynadı ilk yarı çöpe gitti.Engin olaydı fark,Ayhan ile başlansaydı kazanırdık.Hea bu arada amacım Sabri'yi kötülemek değil beke Eboue önüne Sabri'yi koy 25 dakika tempo yap maçı koparırsın.İkinci yarı değişiklikler gelince nasıl bir üstünlük kurduğumuz görüldü her anlamda.Ancak olmayınca olmuyor.İlk 45 dakika çöpe atılmasaydı rahat kazanırdık.
 
Yani niye geçen maç formanın hakkını veren Ayhan ile maça başlamadık anlamadım gitti.. Gerçi maça bakınca da top resmen girmek istemedi. Kaçan bir penaltı, 2 tane de boş kaleye kaçan var.. İlginç bir maç

Her maç mutlaka eleştiri alan oyuncular oluyor, oynadığı maç sayısı ve eleştiri sayısında bakarsak tek sivrilen Riera. Kayseri maçı hariç baya tepki almış olsa gerek. Eboue'yi de ben dahil birçok kişi eleştiriyordu ancak asıl mevkisine geçince istenilen seviyeye geldi çabucak, bugün sahanın en iyisiydi bence.. Sakatlık sorunu olmadığı sürece Sabri ilk 11de yer alamaz gibi görünüyor. Servet'in kulübede olduğunu ve Engin gelince büyük ihtimal Ayhan'ın da yedek kalacağını düşünürsek uzunca bir süre kaptan olarak Ujfalusi'yi görebiliriz..

Bir parantez de Semih'e açmak lazım. Tek hatayla oynadı sadece ve çok kritik müdahalelerde bulundu. Beşiktaş maçı için de ilk 11de kendine rezervasyon yaptırdı diyebiliriz.. Gökhan da tam bi iyileşirse zamanında takıma ihanet eden Servet efendiye de devre arası yol verebiliriz bu sayede, kendisini kulübede olsa bile görmeye tahammülüm yok..

Devre arasına kadar en az hasarı alıp öncelikle kanatlara, sonra da bütçe kalırsa forvete bir takviye yaparsak hemen hemen eksik noktamız kalmaz diye düşünüyorum..
 
fenerin puan kaybettiği hafta ne yapıp edeceksin kazanacaksın kardeşim,yok Elmader golü atsaymışta yok bilmemnede lige daha yeni cıkmış bir takıma kendi evinde 1 tane bile gol atamıyorsun ,sonrada şampiyon olacakmışız,bu kafaylamı bu Sabri ile mi.
 
5-2 falan kazanacağımız bir maçta 2 puan bıraktık.Yinede 2.yarıdaki oyun insana yetiyor umutlanmak için.Ama çok açık şekilde takımda yaratıcı oyuncu eksikliği var.Elano ya da Misi'den biri şu kadroda olsaydı rahat kazanırdık bu maçı ve diğer maçları.

İkinci yarı çok güzel maç oldu.Ayhan'ın girmesi bunun başlıca sebebi bence.Beşiktaş maçında mutlaka oynamalıdır hoca da oynatacaktır tahminimce.

Eboue ve Semih sahanın en iyileriydi.Sabri de artık sağ içte oynatılmamalı,olmuyor çünkü ısrar etmemek lazım bu kadar.

Riera ya da birşey demiyorum.Geçen hafta umutlandık biraz düzeliyor diye yanılmışız ama.Tek hatalı transfer oymuş gibi duruyor.Yıllık aldığı paraya acıyorum.

Penaltı Muslera'nın eseriydi ama çok iyi penaltı kalecisi olduğu için hatasını telafi etti.Daha dikkatli çıkmalı bu toplara.Bu arada 6 yıl sonra ilk defa bir GS kalecisi penaltı kurtardı.
 
maç iki tarafa da geldi gitti ama Elmander son vuruşları yapabilse kesinlikle farka giderdik. ama olur bazen böyle kendiside çok üzüldü. beraberlik iyi olmadı ama yine de her maç gözle görülür şekilde birşeyler kazanıyo takımımız umutlu olmamak elde değil. isimlere gelirsek bugün bir defans oyuncusunu tamamen kazanmış olduk Semih artık bu takımın defansıyım dedi çalışarak devam ederse o formayı bırakmaz uzun zamandır beklediğim bir andı artık ve Servet'ten kurtulduk sanırım. Ujfa'nın sarı kart görmemesi Bjk maçı adına çok önemliydi. Melo ve Selçuk tam olarak formda olduğunda bizim takımımız her maçını kazanır bugün Selçuk sadece idare etti Melo'da bir iyi bir kötüydü maç içinde o yüzden zorlandık. Eboue müthiş bir performans gösterdi sağ bekte form tuttu artık. bugün bence takımın asıl kazanamasının sebebi Sabri,Kazım,Riera 3'lüsünün hiçbir şey yapamamasıydı. Sonradan giren Sercan'da aynı şekilde. Sabri'ye kızamıyorum çünkü yeri değil Eboue ve Sabri'nin takımda tek yeri sağ bek'tir bence. Kazım bugün hiç dikine katetmedi 11'de başlamasının tek sebebi bu belki de ama yapmadı yapamadı. Riera ise takımın en kötüsüydü bana daha çok deplasman maçlarının oyuncusu gibi geliyor. Yavaş kalınca hiç çekilmiyor. bugün hem Engin'i hem Baros'u aradık. Sahamızdaki maçlarda bu ikili çok önemli bence. Hakan Balta sol bek'te bu sene bence çok iyi övgüyü hakediyor. bana takımımız içerde dışarda derbileri çok iyi oynayacakmış gibi geliyor o yüzden Bjk maçından çok umutluyum.
 
çok büyük fırsat teptik çok,ne pahasına olursa olsun bu maçları kazanmalıyız,fener ne güzel yenilmiş,puan farkını kapatma şansın var ama fenere nazire yaparcasına,saol fener ama farkı kapatmak istemiyoruz dedik adeta.Öbür hafta beşiktaş deplasmanı var,onuda gec sonra fener macı var ondan 1 hafta sonra trabzon deplasmanı var ama bu maçları kesin kazanırız zaten:)şampiyonluk hedefin varsa antalya,mersin falan bunları affetmeyeceksin ,kazanacaksın yoksa yine bu sene içinde sağlık olsun demelere başlarız.
 
Fatih Terim ve egoları.Bu sezon ki tek rakibimiz olacaktı ve egolarına 2 puan daha kaybettik.İlle bir farklılık olacak ille ben yaptım bunu ben koydum oldu denecek bir kadro sürecek sahaya.Gene Sabri orta sahada oynadı ilk yarı çöpe gitti.Engin olaydı fark,Ayhan ile başlansaydı kazanırdık.Hea bu arada amacım Sabri'yi kötülemek değil beke Eboue önüne Sabri'yi koy 25 dakika tempo yap maçı koparırsın.İkinci yarı değişiklikler gelince nasıl bir üstünlük kurduğumuz görüldü her anlamda.Ancak olmayınca olmuyor.İlk 45 dakika çöpe atılmasaydı rahat kazanırdık.

Sana Hagi gibi hoca lazım. Çok iyi hocaydı değil mi.. Aslında Hagiye hoca deyip Fatih Terimi beğenmeyen birine cevap da vermemem lazım ya neyse. Hiç değilse kötü oynayan adamı değiştirmesini biliyor beğenmediğin hocamız. Misimovic gibi silip atmıyor.. En azından Semih diye bir gencin arkasında durabiliyor.. Eboue işi de oldu. Bir tek Riera kaldı verim alamadığı. Bir tek O kaldı,bekliyoruz. Arzulayan, isteyen, kazanmak için çırpınan bir takım var artık. Gökhan Zansız, Servetsiz, Mustafa Sarpsız, Barışsız.. Kurban olunacak bir takım benim için.

Dün boru gibi top oynadık. hocayla alakası yok. tamamen Elmanderin şanssız bir günde olması konu. 5-2, 6-2 bitecek maçtı. İstese bu kadar kaçırmazdı.

Galatasaray futbol takımı bu sene şampiyon olacak.
 

Üst