SSL 10. Hafta | Galatasaray 0 - Mersin İdman Yurdu 0

bu takımın iki hücum kanadı da zayıf..Kazım desek tam bir kara kutu..Bazen tek başına maç alır bazen de sahada gezinir durur..Riera bir maçta vasatın üstündeydi başkada birşey göremedik..Sezon başı yapamadığımız iki transfer bizi bu ligte açık ara zirvede oturmamızı sağlardı..Keita ve Podolski gelseydi şimdi kaç puan fark atarız onu konuşuyor olurduk..Devre arası transferini iyi geçiririz inşallah..
 
Kazım şut atmadı kaleye sanırım sakatlık korkusundan hala tam olarak hazır olmadığını düşünüyorum ama bu takımın en potansiyelli oyuncularından biridir bence.Eboue kendi mevkisine geçince farkını gösterdi tank gibi gidiyor sağ çizgiden.Elmander candır :) Kısmetsizdi,olmayınca olmadı.İkinci yarıdaki futbolu 65-70 dakikaya yayarsak kimse dayanamaz bu ligde.Herkes herkesten puan alabiliyor artık 30 tane maç var önümüzde+kupa maçları.Bu takım iş yapar bu takım şampiyon olur Mayıs ayında...
 
Sana Hagi gibi hoca lazım. Çok iyi hocaydı değil mi.. Aslında Hagiye hoca deyip Fatih Terimi beğenmeyen birine cevap da vermemem lazım ya neyse. Hiç değilse kötü oynayan adamı değiştirmesini biliyor beğenmediğin hocamız. Misimovic gibi silip atmıyor.. En azından Semih diye bir gencin arkasında durabiliyor.. Eboue işi de oldu. Bir tek Riera kaldı verim alamadığı. Bir tek O kaldı,bekliyoruz. Arzulayan, isteyen, kazanmak için çırpınan bir takım var artık. Gökhan Zansız, Servetsiz, Mustafa Sarpsız, Barışsız.. Kurban olunacak bir takım benim için.

Dün boru gibi top oynadık. hocayla alakası yok. tamamen Elmanderin şanssız bir günde olması konu. 5-2, 6-2 bitecek maçtı. İstese bu kadar kaçırmazdı.

Galatasaray futbol takımı bu sene şampiyon olacak.

Hagi olayı geride kaldı düşüncelerimiz farklıydı abi.Oraya getirmeye gerek yok çünkü ben Fatih Terim'i beğenmiyorum diye bir şey yazmadım mesajda.Fatih Terim'i benden daha iyi tanırsın yaşın gereği ille bir şeyi ben yaptım ben koydum bakın oldu dedirticek bir sürprizi muhakkak vardır.Puan kaybetmemizin temel faktörüne değindim.1 şanssızlıktı 2 hoca sayesinde çöpe atılan 45 dakika.Yoksa Terim'i beğenmemek kimin haddine.Ama bazı durumlarda gereksiz ısrarı olduğunu da inkar edemeyiz.

Oyuncu performanslarına gelince Eboue'den verim alınır bir şekilde verim alınan iki maçta da sağ bek oynadı.Diğerlerinde sol bek orta saha sağ açık sol açık her yerde oynadı.Hagi'nin Misimovic'i sol açık oynatmasından farkı ne bunun.Verim alamazsın tabi.Eboue'yi joker olarak almıştı ama joker olmadığının farkına vardı beke çekti ancak Sabri dışarda kalmaz diye bir kural yok Sabri ya Kazım'ın yerine oynar ya da yedek kalır bu net.Semih'in bu çıkışı senelerdir yapacağını biliyorduk Bülent Korkmaz Hamburg maçında sahaya sürseydi Kewell'ı stopere koycağına belki müzemizde 1 UEFA kupamız olurdu ve 2 senedir düzenli oynayıp bizi Servet ve Zan'dan kurtaran bir adam kazanmış olurduk.Terim güvendi ama Antep maçındaki sakatlıklar kırmızı kartlar olmasa Semih'in oynamıcağını hepimiz biliyorduk.Zaten gençler için böyle fırsatlar lazım Terim şansı verdi kazandık bu yönden takdir etmek lazım.Riera için söylencek bişey yok çok şey yazdım.Yapmış olmak için yapılan bir transfer Zapata,Stancu gibi tutmadı.Verim almak istese de hoca olmuyor yani olsa bile senede 1-2 maç anca kazandırır bu adam.Gençler Riera'dan daha fazla hak ediyor bu şansı.

Özetle yazdıklarında haklısın ama bende Terim'i beğenmeme gibi bir durum söz konusu değil.Yanlışının farkına varıp 2 oyuncuyu aldı bir kamyon golde kaçırdık ama maç 45 dakika üzerinden oynandı.Bir oyuncudan kendi mevkisinde kullanmayıp farklı mevkide oynayan bir oyuncu yaratmak istemesi ki bu maça mahsus değil bu 2 puana mal olma sebeplerinden.Ama yapcak bir şey yok gülü seven dikenine katlancak :)
 
Öncelikle olayın Terim'le egosuyla hiç ilgisi yok. Terim'i iyi takip edebilenler fark edecektir ki Terim o 2. hocalık dönemindeki egolarının hiç birini yansıtmıyor şu anda.Bunları aştığı ,arada geçen zaman içinde kendini ve takımını tekrar kanıtlama özleminin pozitif etkilerini iyi bakan fark eder.

Kurduğu takım şu anda gayet iyi top oynuyor ki bu takımın ilk 11'e yapılması gereken çok ciddi takviyeler var henüz.Buna rağmen kombine sahibi biri olarak Arena'daki hiç bir maçtan taraftar takıma hayıflanarak çıkmadı henüz. Mersin maçında herkes kaçan galibiyete üzüldü, Antep maçında herkes sahadaki karakteri alkışladı.Bunlar Fatih Terim'in takımda olabilecek şeyler.

Terim'in tek büyük hatası var benim gözümde oda inatla Reira'yı kazanmaya çalışması. Reira yatmaya alışmış, jubile hazırlıklarına çoktan başlamış durumda bütün çabamız boşuna Reira öznelinde. Onun yerine Berkin'i, Sercan'ı, Emre Çolak'ı kazanmaya çalışalım daha iyi olur şahsen. Hatta Serdar Eylik kadroda olsaymış keşke.

Onun haricinde son maçta beni şaşırtan tek performans Sabri'nin inanılmaz kötü performansıydı. Sahada boş boş gezdi, takımın dengesini bozarak koştu bu tempo yapması beklenen bir oyuncu için takımı fazlasıyla bozdu.

Zaten ikinci yarının başındada Terim olabilecek en doğru değişiklikleri yaparak oyunu tam bizim lehimize döndürdü. Pozisyon bulamıyor, yaratıcılık yok denilen takım 5 gol pozisyonu buldu. Tabiki formsuzluklar olacak ,takım kötüde oynayacak ama şu ana kadar hemen her maç takım oynunun üstüne bir şeyler koyarak yoluna devam ediyor bu Terim'in egosu değil başarısıdır.

Bunun haricinde dünyada top class ,başarılı hocaların hangi birinin egosu yoktur, hangisi mütevazi, Yunus Emre vari bir yaşam ve karakter içindedir acaba? O yüzden artık şu 'ego' kelimesini yerli yersiz ağzımıza dolamaktan vazgeçelim şu noktadan sonra.
 
Bu maç için konuşmak gerekirse kaybedilen sadece 2 puanken kazanılan birçok şey var. Bu takımı çok özlemişiz hakikaten gerçek Galatasaray bu. Yense de yenilse de sahada daima kazanmak için varolan bir takımın arkasında her zaman durmaya hazırım ki her Galatasaraylı da duracaktır. Puan kaybettikten sonra insan içinde oluşan burukluk yoktu bu kez daha çok sahada verilen mücadelenin gururu okunuyordu hem takımın hem taraftarın gözünde. Dün puan kaybettik, bugün de kaybedebiliriz yarın da ama inancımızı kaybetmediğimiz takdirde elbet hedefe ulaşacağız. Zaman geçtikçe daha iyi olacağız, şimdi önümüzde bir Beşiktaş maçı var. Bu maçı kaybetmemek çok önemli. Puanla döndüğümüz takdirde sorun yok. Güzel günler bizi bekliyor. Ayrıca Fatih Terim'in eski halinden farkı artık çok daha olgun olması ve öyle davranması. Zaten bugün basın ve medya şu takımı puan kaybına rağmen eleştiremiyorsa bunda hocamızın payı büyük. Çünkü medyada herkes biliyor ki Fatih Terim sahada savaşan,mücadele eden oyuncularının hakkını kimseye yedirmez. Gerekirse Florya'nın kapılarını açmamak üzere kapatır..
 

Üst