• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

TKBL 2009-2010 Sezonu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yunus Taylan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 3:22
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: TBBL 2009-2010 Sezonu

Kayseri takımının yeni adı Panküp Kayseri Şekerspor olmuş.

Nihan Anaz, Hülya Özkan, Pınar Demirok ve Nazlı Bircan Gökdemir'i transfer etmişler.

Ayrıca geçen sezonun kadrosundan Burcu Taşbaş, Esra Ural, Aysun Yararbaş, İrem Tulgar ve Merve Özsuveren ile de sözleşme yenilenmiş.

http://sarayinsultanlari.blogspot.com/2 ... rspor.html

Kutlu, bu yıl Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Ceyhan Belediyesi ve Sırbistan'dan Radivoj Koraç takımlarının katılımıyla 29 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında altıncısını gerçekleştirecekleri Uluslararası Botaş Cup Turnuvası'nda takımın son durumunu göreceklerini ifade etti.

Kutlu, turnuvada, uzun yıllar Botaşspor'un formasını giyen ve son 2 sezondur Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde oynayan Aylin Yıldızoğlu'na da jübile yapacaklarını kaydetti.

Turnuvanın ardından ligin başlamasını bekleyeceklerini ifade eden Kutlu, ''Yeni sezonda Adana'yı hem Avrupa'da hem de Türkiye liginde en iyi şekilde temsil edeceğiz'' dedi.

Samsun Basket Kulübü (SBK) Yönetimi, geçen sezonki ABD'li oyuncusu Julie Mc Bride'yi yönetimin istemediği iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

Kulüp tarafından yapılan açıklamada, sezon başında ABD'li oyuncu ile yeniden anlaşmak için açtıkları bütün kapıların oyuncu ve menajeri tarafından kapatıldığına, yine menajer, oyuncu tarafından yönetim kurulu ve teknik ekibe farklı farklı konuşularak transferin gerçekleşmemesi için her şey yapıldığına dikkat çekildi.

Açıklamada, "Sezonun tamamlanmasının ardından teknik ekibin, yönetim kuruluna verdiği raporda geçen sezondan anlaşılmak istenilen oyuncular listesinde Julie Mc Bride'nin de adı yer almış, yönetim kurulu olarak Julie Mc Bride ile anlaşmak için menajeri ile temasa geçilmiştir. Yapılan görüşmeler sonucunda menajer tarafından kulübün karşılayamayacağı isteklerde bulunulmuştur.

Geçen sezon aldığı ücretin kat ve kat fazlasını isteyen oyuncu ekstra olarak da denize sıfır tek kalacağı bir daire ile bizden araç talep etmiştir. Kulübün bu yılki transfer bütçesi nedeniyle bu isteklerin karşılanamayacağı nedeniyle transfer askıya alınmıştır.

Geçen sezon kurulan takımın bütün oyuncularının Julie Mc Bride'nin menajerinden alınması ve bu yıl bu menajerden oyuncu alınmaması nedeniyle kendisi tarafından elindeki en önemli oyuncuyu SBK'ya vermeme çabaları içerisinde bulunmuştur. Bu oyuncu için kulüpten 85 bin dolarlık teklif veren menajer, bu oyuncuyu diğer takımlara vermek için 55-60 bin dolarlık tekliflerle kapılarını çalmıştır" denildi.

Geçen yılkı başarılı çıkışlarını engellemek isteyenlerin de, menajerden oyuncuyu SBK'ya verilmemesinin istenildiği bilgisine varıldığı ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kısacası bu transfer Julie'nin menajerinin istememesinden dolayı gerçekleşmemiştir. Teknik ekip tarafından Julie dışında geçen sezondan Erlana Larkins, Nihan Anaz ve Burcu Uzun'u da kadroda görmek istenilmesine rağmen bu oyuncularla da kulüp tarafından anlaşma sağlanılamamıştır.

BEN KÖY GİBİ SAMSUN'DA OYNAMAM !
Geçen sezon SBK'da 50 bin dolar'a oynayan Erlana Larkins bu sezon için 150 Bin dolar, 75 bin TL'ye oynayan Nihan Anaz ise, 160 bin TL para istemiştir. Bununla birlikte Nihan Anaz da yönetim kuruluna 'Ben köy gibi Samsun'da oynamam, sadece İstanbul'da oynarım' dedi.

Geçen sezonki takım kaptanı Nesibe Burcu Uzun ise ilk sezonda büyük hizmetler vermiştir. Kendisine çok teşekkür ederiz. Teknik ekibimizin de ısrarla istediği bu oyuncuda kulübümüzde kalmak istemiş ve transferin son gününe kadar yönetim gelebilecek olumlu bir cevap beklemiştir. Transferin olmayacağı anlaşılınca da bu oyuncu teknik ekibimizden izin isteyerek BOTAŞ'a imza atmıştır"

TEK İDMAN YAPTILAR
Günlerdir günde çift antrenman ile yeni sezona hazırlanan Samsun Basketbol Kulübü, bugün tek çalışma gerçekleştirdi. Yaşar Doğu Spor Salonu'nda 2 saat süren ağır bir çalışma yapan Kırmızı- beyazlılarda teknik ekip adeta oyuncuların pestilini çıkarttı.

Bu yoğun çalışmanın ardından ise, SBK'lı oyuncular kulüp binasında teknik ekip ile birlikte değerlendirme toplantısı yaptı. Bu toplantıda Baş Antrenör Cantuğ Keskindemir, oyunculara önemli uyarılarda bulundu.

kaynak:samsun.net

Sert bir açıklama olmuş.

@Barbara Ree Turner--> Mersin

ceyhan eski oyuncularından pelin incel ile anlaşma sağlamış.

Pelin Küçük -> Ted Kolej
Sevda Esenler -> Burhaniye

Murat İNAL' Alıntı:
Pelin Küçük -> Ted Kolej

Sevda Esenler kiralık mı?

Zaten altyapıdan oyuncumuz yok,bir de Sevda'yı satmamış olalım umarım...

Pelin de altyapıdan gitti. Bonservisiyle.

Sevda kiralık olması lazım.

Murat İNAL' Alıntı:
Pelin Küçük -> Ted Kolej

Hayırlı olsun. Kendilerini geliştirip TBBL seviyesine çıkabilirler umarım.

Ted Kolej'in başına da Derya Özyer geçmişti sanırım.

Tarsus Belediye, WNBA?de Phoenix Mercury takımında oynayan Ketia Swainer ile anlaştı.Swainer, bu sezon Phoenix Mercury forması ile 33 maçta 2.8 sayı- 1.6 ribaund ve 1.6 asist istatistikleri ile mücadele etti.

Samsun Basketbol Kulübü, Ukrayna milli takımının 2.02'lik oyuncusu Aljeskhina Ljubov ile resmi olarak anlaşmaya vardı. Kırmızı-Beyazlı ekip, bu oyuncunun lisans işlemlerini halledebilirse takımla beraber İstanbul'da yapılacak Magic Cup'ta forma giyebilece
Bayanlar Basketbol Birinci Ligi'nde yeni sezon hazırlıklarına devam eden Samsun Basketbol Kulübü'nde bir yandan da transfer görüşmeleri sürüyor. Özellikle yabancı oyuncu konusunda arayış içerisindeki Kırmızı-Beyazlılar, Ukrayna Milli Takımı'nın 2,02'lik pivotu Aljeskhina Ljubov ile anlaştı. Kırmızı-Beyazlı ekibe İstanbul'da katılacak olan uzun oyuncu, işlemlerinin halledilmesi durumunda 16 Eylül'deki Magic Cup'ta Samsun Basketbol Kulübü forması giyebilecek.

kaynak:Samsun Denge Gazetesi.

Bu haberi bir iki hafta önce görmüştüm. basketdergisi'ndeki habere göre Vera
Atanasova ile beraber takıma katıldığı söyleniyor Samsun'un yeni trasnferinin.

Korel Engin Mersin B.B.de

Shavonte Zellous.. İnanılmaz bi royuncu geliyor Türkiyeye. Özellikle Beşiktaşlılar bayram etsin. Bence inanılmaz potansiyelli bir oyuncu. Hayranlıkla izliyorum Wnba de. Çok eleştiririz Aziz hocayı ama bence bu yabancı seçimleri şahane yapıyor. Hani tartıya koysam şuan en iyi yabancı oyuncu kadrosu Beşiktaş'ta var derim. Türkler'i biraz iyi olabilseydi şampiyonlukta büyük adaydı. Ama yabancıları ile nereye kadar gidebilirler en fazla yarı final, şans yaver giderse final. Maddi sıkıntılar olmadan tabi.

Play-off'ta son üç maçta 12-21 ve 23 sayı atmış. Gökçe de gaza geldi herhalde. Caz yapıyordu bana Seimone sakatlanınca izlemiyorum diye.

Gökçe haklı tabii, Beşiktaş'ın Türk kadrosu çok yetersiz bana göre de. Yoksa Bosman uzunları Dacic de iyi oyuncu sanırım.

Şimdi baktım, Hırvat yabancıları Mandir de Eurocup da iyi istatikler yakalamış daha önce.

Playoff asıl çocukların ortaya çıktığı sahnedir. :)

Magic Cup'da bütün sayı yükünü yabancıları çekti zaten. Finansal problemler yaşamazlarsa iyi iş yapacaklardır bu sene ama zor gibi geliyor bana, illa ki bir problem çıkıyor. Bu sezon erkek takımına da yatırım yapıldı epey, ikisi bir arada sorunsuz zor gibi duruyor açıkçası.

Fener özel maçta Cras Basket Taranto'ya yenilmiş...

Ne diyorlardı, bu takımları biz de yenerdik...

Geçiniz...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri